Til hovedinnhold

Bo - fritid og jobbmuligheter

Søk på linja
Ledig plass

Livet består mye av jobb og fritid – begge deler er viktige. Du som har spesielle utfordringer, trenger kanskje noe støtte til å finne ut av hva du kan gjøre?

Nye venner, aktiv fritid og arbeidstrening

Dette er linja hvor du deltar på en annen linje i de fleste hovedfagstimene– samtidig som vi prøver ut hvilke jobbmuligheter og fritidsaktiviteter du vil ha i framtiden.

Du vil være inkludert i skolen, i fellesskapet – samtidig som du ut fra din livssituasjon kan finne din vei i framtiden.

Ut fra hvilken linje du velger å delta mest i – her er det mye å velge mellom: alt fra kickboxing, håndball, jakt og fiske, USA-studier, fotostudier, mat og kreative linjer – har du hovedfaget ditt.

Spesialfagene dine vil være arbeidstrening, botrening - kanskje trenger du spesiell trening i forhold til kroppslige plager, kanskje trenger du litt hjelp med å tenke positivt?

Målet er at du skal bli selvstendig – og se for deg hvilken vei du ønsker deg i livet.

Sosial trening

Folkehøyskole er sosial trening – du treffer så utrolig mange ulike mennesker, med ulik erfaring fra alle kanter av landet. Hele skoleanlegget er lagt opp med tanke på å skape mange ulike sosial arenaer, hvor du skal oppleve å mestre, treffe andre – og skape vennskap.

 

EMR - Sånn arbeider vi ved Skogn folkehøgskole

Vi har tro på empati. Empati er viktig for å skape tillit, og vise at vi ser hverandre. Vi har også tro på rævspark, alle vi mennesker trenger et spark bak noen ganger, spesielt hvis vi graver oss ned i en dump i livet.

Arbeidsmetoden kaller vi EMR – empati med rævspark.

Opptak forutsetter økonomisk støtte fra hjemkommune eller NAV. Ta kontakt med oss for utfyllende info. 

Linjen er spesielt tilrettelagt for ungdom med lett utviklingshemming. Tilbudet vårt krever ekstra økonomiske ressurser fra NAV, søknad om tilpasningsstipend er noe vi gjør i fellesskap.

Dette vil du lære

 • Arbeidstrening - med utprøving av arbeidsplasser
 • Selvhushold - eget hus, hvor du ordner det meste selv - eller på internat
 • Personlig økonomi
 • Sosial trening
 • Fritidsaktiviteter, vi prøver ut mye forskjellig så du finner ut hva du liker. Frilutsliv, hobbyarbeider, fiske, jakt, forskjellige trenignsformer, hest, bondeliv
 • Fysisk aktivitet - for en aktiv hverdag
 • Kreative aktiviteter - maling, sying

Våre forventninger til deg

 • Du må i utgangspunktet være mest mulig selvhjulpen i forhold til daglige gjøremål
 • Du må være 18 år i løpet av søknadsåret
 • Du må ha lyst til å komme videre i livet, og villig til å prøve ut forskjellige aktiviteter
 • Du kan dessverre ikke være avhengig av rullestol

Vi vil i samarbeid med eleven legge til rette undervisning, boforhold og fritidsaktiviteter så elever med lettere funksjonsnedsettelse får et fullverdig folkehøgskoleår hos oss. 

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den hardeste turen er utfordrende, men alle som vil klarer å gjennomføre den, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter i løpet av denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjell og Forra naturresservat, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Jon Håkon Boneng

Miljøarbeider

Det ferskeste tilskudd på Skofo-stammen. Har jobbet med barn og unge i en mannsalder, og har vært innom barnevern, flyktningetjenesten, fosterheim, ungdomsskole og institusjon. Jon Håkon er kjent for sitt gode humør, slående kommentarer og velklingende ordspill. 
Vokalist i rockeband, og hobbypoet.
 

Epost: jonhaakon.boneng@skognfhs.no
Telefon: 90798455

 • Skolestart: lørdag 27. august 2022

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, det andre på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst eller jeger- og båtførerprøve. Skolen tilbyr ca 20 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Hybelmat

Praktisk og teoretisk tillaging av sunn, billig og praktisk mat, for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser selvfølgelig det man lager sammen.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Miniatyrskyting

Her får du prøvd å skyte på 15 meter innendørsbane med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program. Har du hatt lyst til å prøve å skyte med våpen - så er dette en flott arena å begynne på.

O2

Ta del i et valgfag hvor utholdenheten får testet og utviklet seg. Lær om nye og morsomme treningsformer

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Tegning/maling

Dette passer både for de som er flinke til å tegne men også til de som ikke har så mye erfaring med det. Du kan jobbe med et bestemt prosjekt, eller kose deg med masse forskjellige tegninger.

Tekstil

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her kommer du til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi har 10 spennende linjer og turer både i innland og utland.  Søk helårskurs 2023-24 allerede, eller halvårskurs med start i januar 2023.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 126 490,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Studieturer
 • Fellesturer
 • Vaskemaskin
 • Treningsrom
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Blåtur
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 126 490,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 126 490,-
(12 649,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
NB! Pris avtales individuelt med hver enkelt søker

Husk at du også trenger penger til dette

 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (allergi, intoleranse etc.)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   I feriene stenger skolen helt, og elevene må reise hjem. Det er mulighet til å komme tilbake kvelden før skolestart. Vanligvis starter skolen opp etter ferien først kl 13, så det er mulig å reise hit også selve oppstartsdagen.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Skøyter
 • Ski
 • Fiskeutstyr
 • Telt og lavvo
 • Kano
 • Kajakk
 • Klatreutstyr
 • Standup-brett
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fotojournaliststudent: - Mange undervurderer det faglige på folkehøgskole

Jonas mangla studiekompetanse etter videregående, men året på folkehøgskole hjalp ham videre mot prestisjestudie innen fotojournalistikk.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Alle skal med - livsmestring og livsmot

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Botrening

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Bo med oss - botreningslinje

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Bu og fritid

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Aktiv hverdag - botrening

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs29 t/ukeKristen

Robust

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Aktiv Bo og Fritid - Europa

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv Ingen grenser - botrening

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Bo.Aktiv

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk, Bu og Fritid

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Bu og fritid

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen