Til hovedinnhold
Ledig plass

Turer i fantastisk natur, idrett, lek og mange nye venner! Aktiv hverdag - botrening er et tilrettelagt tilbud som skal forberede deg til en mest mulig selvstendig hverdag. Linjetur til Fuerteventura.

Nye opplevelser i et inkluderende fellesskap

Dette er linja for deg som vil ha et spennende år på folkehøgskole, og som trenger et tilrettelagt tilbud med tettere oppfølgning. På Nordvestlandet folkehøgskole blir du en del av et inkluderende fellesskap av jevnaldrende, og du blir introdusert for mange nye aktiviteter sammen med resten av klassen – kanskje finner du en ny favoritthobby?

Ferdigheter i fokus

Denne linja forbereder deg på å være mest mulig selvstendig, og det å etterhvert bli klar for å flytte i egen bolig. Vi lover deg et år med morsomme aktiviteter i trygge rammer, og utfordringer du vokser på. Du får kontinuerlig oppfølgning, og vi knytter tette bånd i klassen. Gjennom året øver vi på mange forskjellige ferdigheter som gjør at du kan klare deg bedre alene i hverdagen.

Dette har vi fokus på:

Du får også prøve:

I tillegg til enda flere spennende aktiviteter!

MIljøet på skolen

Her bor du sammen med cirka 100 andre jevnaldrende elever som går på ulike linjer, og vi har fokus på et inkluderende fellesskap på tvers av disse linjene. I tillegg til undervisning i klassen, er det opplegg som går på tvers av linjene, som turer, fellesfag og valgfag.

Opptak

Søknad sendes inn her

Les mer om Aktiv Hverdag - Botrening her!

Målgruppa er elever med lettere psykisk utviklingshemning og andre med behov for et tilrettelagt tilbud.

Våre forventninger til deg

For å delta på botreningslinja må du kunne ha ansvar for egen hygiene, beherske av- og påkledning samt det å bo på internat med mange medelever. Skolen har sovende nattevakt og vi har ikke helsepersonell. Vi kommer til å være en del ute, så du må kunne ferdes i ulendt terreng.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I februar drar vi til vakre Fuerteventura. Vi bor hotellet Playitas, et senter hvor man både bor, er aktiv og soler seg. Alt i ett, og en masse mulige aktiviteter på hotellet og i en liten småby rett ved siden av senteret. Vi vil ha fokus på felles aktive og sosiale opplevelser. Noe av tiden følger klassen et eget opplegg, men reiser sammen med tre andre klasser fra skolen. Opplegget på kveldene vil foregå sammen med disse klassene. Vi har vært på dette senteret en rekke ganger og det har vært stor suksess på alle måter. Søk gjerne opp senteret vi skal bo på og sjekk ut litt selv på www.playitas.net og se alle aktivitetene du kan være med på.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi på leirstedet IMI-Stølen som har gode fasiliteter for overnatting og sosialt samvær!

Her blir det mye skiglede, leik og hyttekos. Vi har med oss mange dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i apint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt! Veldig mange lærer å stå telemark for første gang disse dagene. 

Mina Sævik Sætre

Lærer

Hovedlæreren på linjen er Mina Sætre. Mina er utdannet sosionom ved Høgskolen i Volda og er videreutdannet innenfor rusfaget. Hun har mange års erfaring fra arbeid med rus/psykiatri og skole. Med sin varme og vennlige fremtoning jobber Mina for at elevene på Aktiv Hverdag skal ha et flott år preget av livsmestring og utvikling.

Epost: mina@nordvestlandet.no
Instagram: @nvf.akivhverdag

 • Mandag: 3 t fellesfag, 2 t valgfag
 • Tirsdag: 5 t valgfag
 • Onsdag: 3 t fellesfag, 2 t linje
 • Torsdag: Hel dag linje
 • Fredag: Hel dag linje
 • Lørdag: 3 t lørdagsseminar. Elevkveld.

Det er mange vanlige uker. Men det er også mange uker med nye høydepunkter. Her kan du se noe av det som skjer utenom den vanlige timeplanen.

 • August: Skolestart, bli-kjent-tur
 • September: Opplevelsesuke
 • Oktober: Volleyballhelg
 • November: Noen linjer på studietur
 • Desember: Julekonsert, juleverksted mm.
 • Januar: Skiuke i Oppdal Skisenter
 • Februar: Noen linjer på studietur
 • Mars: Åpen dag
 • April: Toppturhelg, noen linjer på studietur 
 • Mai: Avslutningstur til Eikesdalen

Kanskje står du på vippen mellom to linjer? Da kan valgfag være en fin måte å kompensere for den linja du eventuelt velger bort. Du velger valgfag når du kommer til skolen, men du kan du sikre deg plass på de store valgfagene når du takker ja til skoleplass. Store valgfag koster litt, små er gratis.

Klatring (høst) - stort

Pris: 1 700,-

Klatring byr på utfordringer til å vokse på, mentalt så vel som fysisk for alle ferdighetsnivåer. Det er gode muligheter for å klatre hele året og du får mulighet til å ta brattkortprøve.

Topptur (vinter/vår) - stort

Pris: 2 500,-

Nordvestlandet folkehøgskole ligger midt i et eldorado for toppturer på ski og dette utnytter vi til fulle på valgfag Topptur. Området rundt skolen har noen av norges lengste nedkjøringer!

Mat friluft (høst) - stort

Pris: 1 000,-

Lær å lage god mat på bål, i kokegrop og sjusteinsovn ute i naturen.

Gårdsliv og ridning (høst/vår) - stort

Pris: 1 700,-

Bli med opp på gården der hesteklassen holder til. Her blir du kjent med alle dyra på gården. Du kan få ta del i gårdslivet, og du får være med å ri. 1 dag pr uke og mulig å velge begge semester.

Bilde

Tegn og mal. Her får du utviklet din teknikk under kyndig veiledning.

Brattkort

Her får du opplæring i sikring på topptau og led. Du får også klatret en god del. Du vil få ta brattkortprøven. Om du vil bestille brattkortet fra klatreforbundet koster dette 200kr.

Fotball

Teknikk og taktikk, grunntrening og spill er hovedelementene i dette valgfaget. Innendørs og utendørs.

Frisbee-golf

Det er god mulighet til å spille frisbeegolf på skolen med en 18-hullsbane som er under utvikling. Vi utnytter den muligheten!

Jegerprøven

Ta jegerprøven! Undervisning med sertifisert instruktør, inneholder også praktisk del med skyting.

Knivlaging

Her kan du lage en egen kniv med ditt personlige særpreg! Faget er gratis, men noe materialkostnad kan komme i tillegg.

Matglede

Gleden ved å lage og spise god mat sammen skal ikke undervurderes. Lær kjøkkenteknikker og å lage mange fortreffelige matretter i et inspirerende fellesskap!

Styrketrening

I dette faget vil du lære om og gjennomføre flere former for styrketrening.

Treskjæring

Lær å lage produkter med treskjæring. I dette faget får du utfolde deg i skolens egen sløyd.

Turorientering

God innføring i tur-orientering i de flotte friluftsområdene rett ved skolen.

Utholdenhetstrening

I dette faget vil du lære om og gjennomføre flere former for utholdenhetstrening.

Volleyball

Er du glad i å spille volleyball og ønsker å utvikle dine ferdigheter? Her vil du få spille både innendørs og sandvolleyball, trene teknikk og få basistrening.

Badminton

Her får du spille mye badminton både singel og dobbel. Du får lære en del teknikk og regler og spilt mye mot mange forskjellige motstandere. Vi prøver også speedminton som er en avart av badminton.

Keramikk

Pris: 200,-

Her får du jobbe med å produsere produketer av keramikk med dreieskive eller andre teknikker. Her er det stort rom for kreativitet! Materialer er inkludert.

Musikk

Lær besifringsspill og akkorder på piano og gitar. Spill og syng alene og sammen med medelever. God mulighet til å utfolde seg på alle skolens instrumenter. Det er ikke nødvendig mad forkunnskaper.

Strikking

Har du lyst til å strikke? Lær strikke med kyndig veiledning. Mange elever har i dette faget strikket sin første genser, kofte eller pannebånd. Materialkostnader dekkes av eleven.

Utstyrslaging (tekstil)

Sy egne fotposer, lage sitteunderlag og lignende. Lær å bruke symaskin. Materialkostnader dekkes av eleven.

Fra kr 130 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Forsikring
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesturer for hele skolen
 • Utstyr til fritidsaktiviteter
 • Minstepris studietur
 • Studietur: Skiuke på Oppdal
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Aktiv Fuerteventura
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 130 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • 6 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 130 000,-
(13 000,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

Til spesielle aktiviteter kan du låne utstyr fra skolen, men du trenger egne klær til å være aktiv ute, som regnbekledning, varmt tøy og gode sko. Detaljert utstyrsliste finner du her.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Elen Andrea

Jeg har lært mye dette året. Jeg har opplevd mye glede. Jeg har lært å bli mer selvstendig. Jeg har fått en større aksept for hvem jeg er på mange måter. Tusen takk for et fint år.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk, Bu og Fritid

Manger Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Alle skal med - livsmestring og livsmot

Arbfhs Ringsaker
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Bu og fritid

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Bo og fritid

Jæren folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeFrilynt