Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Nerdekultur er et viktig fristed og en gledefylt hobby for mange. Her har du muligheten til å fordype deg i ditt felt, alene og i fellesskap med venner, innenfor det fantastiske nerdiverset.

 

Ønsker du å utforske dine nerdeinteresser enda mer?

 

Er du nerd innen: gaming, filmer, cosplay, trening, Pokémon-kort, brettspill, historie, sjakk, friluftsliv, anime, vitenskap, Disney, streaming, Star Wars, LEGO, D&D, manga, eller noe annet unikt, er dette en plass hvor hver interesse er verdsatt og utforsket. Uansett hvilken interesse du har - passer du inn på nerdelinja.

Her kan du fordype deg i det du elsker og møte andre med samme (eller andre) interesser. Og kanskje får du øynene opp for et annet felt innenfor nerdiverset?

Du får muligheten til å dyrke egen interesse samtidig som du utfordres og blir introdusert for mange spennende temaer som kan ha en overføringsverdi til hverdagen og være øyeåpnende for ditt fremtidige liv.

Etter et år på nerdelinja har du en bedre forståelse for hvilken retning du vil ta livet. Kanskje du finner en karriere hvor du kan satse på interessen din, eller at du vil satse på noe annet, og vil forbli en hobby-nerd. Du skal uansett kunne være stolt av å kalle deg nerd innenfor ditt felt!

Reise i USA hvor vi besøker:

Dette vil du lære

Velkommen til et år på N3RD-CULTURE på Skogn Folkehøgskole.

Dette er ikke linjen for de som ønsker å bli best eller prestere mest, men linjen for den som ønsker å oppleve mestring og benytte mer tid i sin hverdag til å dyrke sitt interessefelt.

Dette vil du lære

 • Egenutvikling av din interesse
 • Prøve ulike former for spill, analogt og digitalt.
 • Spillhistorie
 • Gruppepsykologi
 • Se film og serier
 • Trening og helsefremming
 • Produsere podcast
 • Streaming
 • Cosplay
 • Spillkultur
 • Historie
 • Læringsteorier
 • Arrangere ulike eventer (LAN, konkurranser, Halloween, workshops, m.m)
 • Besøker Jotunheim Esport, Norges tenkisk-naturvitenskapelig universitet, Nord Universitet

Våre forventninger til deg

 • Motivert
 • Villig til å prøve nye ting
 • Ønsker å lære

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 3 uker

Valget av studietur har sitt grunnlag i at landet i seg selv kan være spennende innenfor mange av de ulike temaene som er oppnevnt. Det er også et land hvor en er seg selv 100 % og et land hvor det er store variasjoner. 

Los Angeles er en verdensener innenfor film og serieskapning med studioer som Paramount Studioes, og Universal studios hvor det går an å få guidede turer. Her finner en også Netflix sitt hovedkontor. Los Angeles, også kjent som Los Santos i spillverden, er en by med mange inntrykk som vil kunne gi elevene uvante opplevelser. Her vil også Disney world bli besøkt samt walk of fame, Venice beach og Grifith observatory (astromuseum). Samt mange kjente filmlokasjoner. Det blir mulighet for besøk av VR-senter: Sandbox VR eller Dreamscape. Og Dave & Busters Arcadehall.

Ferden vil gå videre mot flagstaff hvor en skal få se og oppleve Grand Canyon og den ville vesten.

Las Vegas som har utallige muligheter med blant annet battle bots destruct-a-thon, shootingrange, shelby bilmuseum. M.m

Til slutt går turen til San francisco, en by med en stor variasjon av mennesketyper, her får elevene besøke Silicon Valley- ITmetropolen med en guidedtur, Golde Gate bridge, Haight Ashbury, Chinatown, Alcatraz, the castro district, San francisco Zoo og California Academy of Science.

To frivillige studieturer

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

Varighet: 1 uke

Plan kommer i løpet av skoleåret. Man kan velge kun en av turene. Disse er ikke knyttet til linjene. Den ene turen har fokus på kultur, den andre på sport.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den hardeste turen er utfordrende, men alle som vil klarer å gjennomføre den, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter i løpet av denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjell og Forra naturreservat, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Jørgen Botero Mardal

Lærer

Jørgen er utdannet lærer og har arbeidet på Skogn folkehøgskole siden høsten 2015. Fra tidligere har han arbeidet i barneskole, vgs og universitetet. Han er glad i å være ute både sommer og vinter, liker å reise og har et lidenskapelig forhold til nerdekultur! Han har samboer med 2 barn og er en mann med gode holdninger og godt humør, ser lyst på livet og kobler gjerne av med en spillkontroll.

 

Epost: Jbm@skognfhs.no

Vi har fokus på å ha linjefagene komprimert, slik at det er enkelt å planlegge for eksempel turer og aktiviteter over flere dager. Det er minimum 14 timer linjefag pr uke. Under kan du se en vanlig uke. I tillegg har vi egne linjefagsuker, uten morgensamling, valgfag eller fellesfag. Det vil også bli en elevstyrt uke i løpet av året, der elevene selv bestemmer hvilket tema de vil utforske.

Last ned timeplan som pdf ↓

Plan for skoleåret 2024-25 er ikke klar ennå.

 

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, det andre på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst eller jeger- og båtførerprøve. Skolen tilbyr ca 20 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Konte eksamen

Nytt av året er at vi har en avtale med Levanger VGS om muligheten for å ta opp fag som man har strøket på i vgs. Intensivkurs er også mulig. Avtal med oss så snart som mulig om du skal ha dette faget

Matlaging

Praktisk og teoretisk tilberedelse av sunn, billig, praktisk og god mat for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser det man lager sammen etterpå

Miniatyrskyting

Her får du prøvd å skyte på 15 meter innendørsbane med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program. Har du hatt lyst til å prøve å skyte med våpen - så er dette en flott arena å begynne på.

O2

Ta del i et valgfag hvor utholdenheten får testet og utviklet seg. Lær om nye og morsomme treningsformer

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Tegning/maling

Dette passer både for de som er flinke til å tegne men også til de som ikke har så mye erfaring med det. Du kan jobbe med et bestemt prosjekt, eller kose deg med masse forskjellige tegninger.

Tekstil

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her kommer du til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi tilbyr 10 spennende linjer og et botreningstilbud og vi drar på turer både i innland og utland. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 140 840,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur
 • Linjeklær
 • Felles blikjenttur (4-6 dager)
 • Avslutningstur/blåtur
 • Alle valgfag
 • Internett
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Frivillig studietur, to valg
 • Blikjent-tur i starten
 • Treningsrom
 • Blåtur
 • Alpintur
 • Valgfag
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Blåtur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: USA
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 140 840,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 140 840,-
(14 084,- per måned)
Dersom du har problemer med at det blir for dyrt, så kan du kontakte rektor. Vi har muligheter for å kunne justere prisen etter avtale. En gladnyhet er at regjeringen har økt satsene for lån/stipend fra Lånekassen!
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Eget klasserom med prosjektor og tvskjerm
 • Simulator rigg for bil 
 • Nintendo Switch
 • Play station
 • Xbox
 • VR-utstyr
 • Podcast/streaming-rom
 • ulike retrokonsoller (Snes, PS 1,2,3,4)
 • Ulike abbonementstjenester (Disney +, HBO, Netflix, apple arcade) 

Dette utstyret må du stille med selv

Har du egen spillpc, konsoll, D&D setup, pokemonsamling, eller annet utstyr du behøver for å bedrive din interesse kan du ta det med til skolen. Her vil du få en egen arbeidsstasjon avhengig av hvilken hobby du innehar.

Vi legger til rette så godt vi kan etter elevenes ulike behov.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fotojournaliststudent: - Mange undervurderer det faglige på folkehøgskole

Jonas mangla studiekompetanse etter videregående, men året på folkehøgskole hjalp ham videre mot prestisjestudie innen fotojournalistikk.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Spillgründer

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Programmering & utvikling

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Gaming

Sjøholt Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

E-sport Counter-Strike 2

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gaming

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gaming & Idrett

Nordhordland Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Rollespill

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Gaming

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeKristen