Til hovedinnhold
Ledig plass

Bli med på mange kjekke aktivitetar, reise på kortare og lengre turar, lage mat og ha ein aktiv og sosial kvardag, både i klassa og med resten av skulen. I tillegg kan du drive med kunst og hest m.m.

 

Med interesse for hest eller kunst/foto/glass
Bu og fritid passar for deg som er interessert i linjefaget hest eller kunst,/glass/foto. Samtidig skal du få tilrettelegging og hjelp i kvardagen. Du får trening i å bu for deg sjølv, vere sosial og samarbeide med andre. På linja er det 6 elevar som har lærevanskar/ lettare utviklingshemming. I tillegg til ADL-trening kan du få fordjupning i hestefag eller i kunstfag. Du er også med på fellesfag og valfag saman med dei andre elevane på skulen.

Hest Vel du hestefaget får du vere i stallen 4 dager i veka. Du får ri, lære om hestehold og får delvis ansvar for ein passhest saman med ein annan elev. Du får vere med å gjere stallarbeid og å stelle hestane.

Kunst/foto/glass Er du heller interessert i å vere kreativ og likar å male, teikne og jobbe med leire, eller vil du helst berre lage bilder? Då kan du få eit opplegg på kunstlinja vår.

Integrering
Vi legg stor vekt på at du skal integrerast i elevflokken i dei fag og fellesaktivitetar som er muleg, samtidig som du får eit tilbod som er tilpassar ditt nivå. Vi stiller realistiske krav til deg, og du må også yte utifrå dei forutsetningane du har. Dersom hest og kunst ikkje passar for deg, kan vi også legge til rette for praktisk arbeid eller fordjupning i eit av dei andre linjetilboda. Snakk med oss om det!

Les meir om linja på: Fjordane folkehøgskule Bu og fritidslinje

Du treng ikkje noko forkunnskap til linjefaga

Dette vil du lære

- å samarbeide og bu saman med andre

- å vere ute i naturen, vere fysisk aktiv og ta vare på helsa

- å halde rommet ryddig og reint

- å bruke vaskemaskin og å vaske kle

- å ta ansvar for fellesoppgåver på internatet

- å lage god og sunn mat

- å bruke kulturtilbod i nærmiljøet, finne på kjekke fritidsaktivitetar

- å gjere enkle arbeidsoppgåver på kjøkkenet og i stallen

- å styre pengar og eigen økonomi

Fellestur til Vietnam og Kambodsja

Obligatorisk: Nei

Pris: 22 000

Dette skuleåret får du sjansen til å vere med på ei unik og spennande reise til Vietnam og Kambodsja. Vi har valgt å kombinere dei to landa for å gje deg ei mest mogleg komplett reiseoppleving. På ei reise til Vietnam får du innfridd alle forventningar om spennande historie, fantastisk mat, fargerik kultur og herlige strender.

I Vietnam er det utrulig mykje å sjå og oppleve, spesielt om du er interessert i landets historie, der Vietnamkrigen har spelt ei stor rolle. Vi skal besøke Cu Chi-tunellene utanfor Ho Chi Minh City, der Viet Cong-geriljaen hadde base under krigen. Ho Chi Minh er ein stor by, som byr på mange ulike opplevingar. Vi får fire dagar i denne byen som er spekka med kultur, god mat og kjekke aktivitetar, før turen går vidare til Kambodsja.

I Kambodsja kan du sjå fram til båttur langs «den flytande skog» og den flytande landsbyen. Du får vere med på noko heilt unikt når vi skal besøke sirkusskulen Phare Circus, der vi skal ha ein worskhop med elevane der.

Om kvelden skal vi på sirkusshow! Opphaldet i Kambodsja blir avslutta med ei magisk oppleving med soloppgangen over det verdsberømte tempelet Angor Wat. 

Eit viktig aspekt på denne fellesturen, er å gjere noko for andre. Vi skal besøke ein barneheim, der vi skal lage ein "festdag" for barna. Vi viser fram sirkusshow, teiknar og leiakar med dei.

Den siste delen av turen reiser vi til Mui Ne for å nyte deilige dagar på stranda med bading og surfing. I tillegg får vi testa ut sandsurfing på dei store sanddynene.

Surf | Yoga | Hiking - Overnattingstur, Hoddevik

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I starten av skuleåret reiser vi på ein "bli kjent-tur" til vakre Hoddevika. Dette eineståande surfeparadiset ligg berre ein liten time i bil unna skulen vår. Alle som vil, får prøve seg på surfebrettet, noko som er ei fantastisk oppleving enten du er heilt fersk eller er meir dreven på bølgene. Dersom du er glad i å gå på tur, byr Hoddevika også på fleire flotte turopplevingar i fjella som ligg rundt. Vi tar turen opp til toppar med fantastisk panoramautsikt! Ellers kan du gle deg til mange kjekke aktivitetar ilag med resten av gjengen, og til å avslutte dagen rundt bålet på stranda.

Vintertur til Stigedalen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Turen til Stigedalen er spekka med kjekke snøaktivitetar. Her er det langrennsløyper rett utanfor døra, akebakkar, grillhytte og fine forhold for mykje moro. Heile skulen er med på denne overnattingsturen, og det foregår mykje sosialt både ute og inne. Vi akar, har snø-rugby, lagar snøskulpturar, grillar, går på ski, har talentkonkurranse, quiz, spelar spel, ser på film og et god mat. 

 • Skulestart 24.08.
 • Bli kjent tur med overnatting
 • Eidamesse, vikingleir, frihelg 14.09-16.09
 • Sept: Fellestur til Krokpollen
 • Haustferie 04.10 kl.13 - 13.10.
 • Blåtur
 • Frihelg 09.11 t/m 10.11 
 • Des.: Juleverkstad, «Jul i Stallen»
 • Juleferie 20.12.kl.13 - 05.01.
 • Jan.: Annerledesveke
 • Fellestur til Sri Lanka
 • Feb.: Fellestur til Stigedalen
 • Vinterferie 14.02. kl.13 - 23.02.
 • Mars/april:Linjeturar utlandet
 • Påskeferie f.o.m. 03.04 kl.13 - 14.04.
 • April: Fellestur med surfing, fjelltur m.m.
 • Avslutting 09.05.
 • Avreise 10.05.

Du må ha minst 2 valfag, men kan velge så mange som du vil. Valfaga varierer i lengde frå 1-2 timar pr. veke.

Aerobic

Ein veldig kjekk måte å komme i bedre form på! Her kan alle som vil bli med og svette litt.

Årbok

Her skal du vere med å lage ei "minnebok" for kullet ditt som alle elvane kan ta med seg når skuleåret er slutt.

Band

Bli med i skulen sitt elevband! Dersom du er musikkinteressert, eller vil lære meir om å spele eit instrument er dette valfaget for deg.

Blankvåpen

Trening i bruk av øks, sverd og skjold med meir.

Elevstyrte valfag

Mange av studentane våre er ressurssterke på område som gjer at dei kan brukast som leiarar og lærarar for andre studentar på skulen. Dette kallar vi elevstyrte valfag eller elevstyrte aktivitetar. Dette veit vi først meir om når studentane kjem til oss.

Filmkveld

Vi viser filmar i ulike sjangrar på storskjerm ein fast kveld i veka.

Foto

Vi jobbar med motiv, bearbeiding og framkalling i tradisjonell form.

Fysisk trening

Valfag der du kan trene deg i form.

Gitar

Grunnopplæring basert på rock og visesang.

Glassarbeid

Du får lage mindre ting av glass som f.eks smykker og pyntegjenstandar. Glasset blir smelta i omnar og er eit populært materiale å jobbe med.

Hest

For deg som ikkje har Hest som linjefag. Er midt i blinken for deg om du går på Vikingliv til dømes.

Klatring

Her lærer du å klatre i ein innandørs klatrevegg, som ligg i nærleiken av skulen.

Kunst

For deg som ikkje har kunst som linjefag. Her får du prøve deg i ulike kunstsjangrar som teikning, keramikk, glassarbeid og maling.

Lokale lag og organisasjonar

Finn du ut at du vil vere med i ein lokal organisasjon utafor skulen, hjelper vi deg med å skaffe deg "innpass". Du finn mykje informasjon om lokale lag og organisasjonar på denne adressa www.eidaportalen.no

PR

Her kan du vere med på å jobbe med skulen sitt PR-arbeid, gjennom film og sosiale medier.

Prosjekthest

For deg med eigen hest som vil ha litt ekstra hjelp. Her er det hesten som står i fokus i valfaget. Det kan vere innriding, innkøyring, lasting, longering, handtering fra bakken osb.

Salmaker

Du får opplæring i arbeid med lær, du kan for eksempel sy din egen grime, belte, hundehalsbånd. Du kan også reparere ditt eget utstyr.

Sirkus

Eit fysisk valfag, der du får prøve mange forskjellige sirkusdisiplinar. Her får du mellom anna trent koordinasjon, reaksjonsevne, balanse og styrke.

Sprangriding

For deg som går på hestelinjen og vil jobbe litt mer med sprangridningen, i første omgang de som har egen hest med seg, men vi prøver og å gjøre det mulig for de som bruker skulehest.

Strikking

Aldri tatt i eit par pinnar før, eller er du avansert strikkeguru? Dette er timen de treffast og utfører mirakel med pinnar og garn, samtidig som det er veldig sosialt.

Styrketrening

Dette valfaget er supert å få med seg uansett kva linje du går på! Det er godt for alle å få styrka muskulaturen i kroppen.

Svømming/bading

25 m basseng til disposisjon for div. aktivitetar og avsluttande badstue.

Teater

Improvisasjon, teatersport, standup og lage ditt eige skodespel er noko av det du får vere med på her.

Tømmekjøring

Her får du jobba hesten frå bakken både ved å tømmelongere og gjere ulike dressurøvingar. Du kan vere med uavhengig av kva forkunnskap du har.

Volleyball

Er hovudsakleg i idrettshall med volleyballnett, men har også moglegheit for beachvolley om det er eigna vêr og interesse for det.

Voltige

Turning på hesteryggen.

Yoga

Kom i kontakt med både kropp og sinn, gjennom yoga. Her jobbar du med øvingar som gjer deg smidigare samtidig som du finn din indre ro.

På Fjordane finn du den kanskje mest unike linjesamansetninga blant folkehøgskulane. Landets einaste Nysirkuslinje, ei Vikinglivlinje som er nabo til Norges største vikingskip, vi er ein av dei største på hest med tre hestelinjerKunst/foto/glass der du får prøve mange kunstformer, og den tilrettelagte Bu og fritid.  

Linjer ved skulen

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Norges eneste sirkuslinje

-Det vil alltid finnes en plass til deg i sirkuset, forteller en av elevene ved Fjordane folkehøgskole. Hun går på Norges eneste sirkuslinje, som i ...

Les meir på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Bo og fritid

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeFrilynt

Musikk, Bu og Fritid

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs21 t/ukeFrilynt

Arbeidstrening

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Bu og fritid

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen

Aktivt Friluftsliv og Botrening

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
HeilårskursKristen

Aktiv hverdag - Botrening

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs29 t/ukeKristen

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Botrening

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Musikk Bo Fritid

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
Heilårskurs9 t/ukeKristen

Bo.Aktiv

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen