Til hovedinnhold

Skogn folkehøgskole

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her kommer du til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi tilbyr 10 spennende linjer og et botreningstilbud og vi drar på turer både i innland og utland. 

Søk på skolenLinjer

Skolens egne nettsider: www.skognfhs.no


Skolen ligger midt blant vakre gårder i Levanger kommune i Trøndelag. Her finnes både fjell og fjord, og lurer du på hva et kulturlandskap er, bare se ut vinduet. Jorder og enger grenser til skog og sjø på alle kanter.  

Vi på Skogn folkehøgskole bryr oss ikke så mye om du er en hipster, rocker, punker, soss, byfis eller bondeknøl. En grunnleggende ting i Trønderriket er at vi alle er mennesker med mye de samme utfordringene og mulighetene. Egne, spesielle erfaringer fra våre liv gjør hver av oss interessant som menneske.

Internat 

Vi har 7 avdelinger med alt fra 9 til 18 elever. Det er felles stue og kjøkken på alle avdelingene våre. Her blir dere godt kjent gjennom kortspill, prating, synging, diskusjoner, småkrangling, rydding og vasking i løpet av året!

Utforsk undervisningsbygget i 3D

 

Utforsk internatbygget i 3D

Mat

Vi setter stor pris på mat på skolen vår, og vi synes at enkel, ren, naturlig og ærlig mat er viktig. Utgangspunktet vårt er å bruke mest mulig av det som kan dyrkes og vokse der vi bor, og at vi skal klare å lage enkel og variert mat ut av det. Vi serverer fire gode måltider hver dag!

Undervisning

Skoledagene består av linjefag, fellesfag og valgfag. Vi har også mange gode prosjekter og spennende aktiviteter i løpet av året.

Alt inkludert

Som elever skal dere få likeverdige turer og muligheter. Når du begynner på en linje, er alle vanlige utgifter dekket gjennom skolepengene.

Dette står vi for

Skogn folkehøgskole er en frilynt skole som er åpen for alle livssyn. Målet vårt er å gi alle elever mulighet for selvutvikling gjennom det sosiale og opplevelser sammen med andre. Denne kombinasjonen av det sosiale og opplevelser som utfordrer deg som individ, er det vi kaller magiske opplevelser.

Vi er empatiske, vi hører på deg og vi tror på deg - men vi er også i stand til å gi deg et rævspark hvis du trenger det. Vi kaller det EMR - Empati Med Rævspark. Du må gjerne gi oss EMR også ved behov!

Et år på Skogn FHS vil gi deg vekst og utvikling i form av kunnskap, selvutvikling, fellesskap, vennskap, omsorg, utfordringer, konfliktløsning, toleranse, lek og moro. 

Bla i skolekatalogen for 2024-25 her

Les hva elevene våre forteller

Fellesfagene er den delen av undervisningen som er utenom linjefaget, og felles for alle som går på Skogn folkehøgskole. Fellesfagene legger vekt på å være dagsaktuelle tema fra hele verden. 

I fellesfagene både gjør vi ting sammen, diskuterer og får foredrag om de store linjene innen psykologi, biologi, store tenkere innen filosofi og allmennfaglige emner. I fellesfagene vil du få være med i gode diskusjoner, tema-dager der vi tar opp dagsaktuelle tema, du vil få lov til å synge i kor, vi vil trene sammen, har du lyst kan du være med å isbade i Trondheimsfjorden en gang i uka. 

Vi legger vekt på at vi skal ha lite teoriundervisning, men det skal være svært god undervisning. Erfaringsmessig finner alle elevene våre både nye ideer, tanker og lærer nye ting i disse fagene.

Når vi gjør så mye praktisk som vi gjør på Skogn folkehøgskole, synes mange det er godt å få litt teori og å gjøre ting sammen med hele skolen.

Fellesfagene utgjør ca 9 timer pr uke, med hovedtyngde på fredag og lørdag.

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, det andre på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst eller jeger- og båtførerprøve. Skolen tilbyr ca 20 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Konte eksamen

Nytt av året er at vi har en avtale med Levanger VGS om muligheten for å ta opp fag som man har strøket på i vgs. Intensivkurs er også mulig. Avtal med oss så snart som mulig om du skal ha dette faget

Matlaging

Praktisk og teoretisk tilberedelse av sunn, billig, praktisk og god mat for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser det man lager sammen etterpå

Miniatyrskyting

Her får du prøvd å skyte på 15 meter innendørsbane med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program. Har du hatt lyst til å prøve å skyte med våpen - så er dette en flott arena å begynne på.

O2

Ta del i et valgfag hvor utholdenheten får testet og utviklet seg. Lær om nye og morsomme treningsformer

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Tegning/maling

Dette passer både for de som er flinke til å tegne men også til de som ikke har så mye erfaring med det. Du kan jobbe med et bestemt prosjekt, eller kose deg med masse forskjellige tegninger.

Tekstil

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

To frivillige studieturer

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

Varighet: 1 uke

Plan kommer i løpet av skoleåret. Man kan velge kun en av turene. Disse er ikke knyttet til linjene. Den ene turen har fokus på kultur, den andre på sport.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den hardeste turen er utfordrende, men alle som vil klarer å gjennomføre den, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter i løpet av denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjell og Forra naturreservat, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Hos oss deler du rom med en annen elev. Rommene er utstyrt med vask/speil, skap, skrivepult og seng. Vi har to forskjellige standarder, i et av internatbyggene har alle rom eget bad og der kan vi tilby 44 sengeplasser i dobbeltrom.

De andre avdelingene er nyoppusset. Her deler dere flere låsbare dusjer og toalett. I tillegg finnes det en hyggelig fellesstue og kjøkken på alle avdelinger.

På rommet ditt kan du henge opp bilder på veggene og gjøre rommet akkurat så kreativt, personlig og koselig som du ønsker. Du kan låne dyne/pute hele året for kr 400,-

Det går an å få enerom ved dokumentert behov. Enerommene har ikke egne bad, du deler dusj og toalett med andre.

Se internatet

Fasiliteter

  • Her kan du se skolebygget vårt!
  • Fibernett på hele skolen
  • Auditorium / kinosal
  • Gymsal med scene
  • Treningsrom med apparater/vekter 
  • Dojo for kickboxing og kampsport
  • Fotostudio
  • Peisestue
  • Bosso - TV/filmrom med gedigen sofa
  • Stue/kjøkken på hver avdeling
  • Spillrom (VR-utstyr, playstation, rockband med mer)
  • Biljardrom
  • Badstue
  • Bordtennis
  • Fotballspill
  • Spinningsykler
  • Stort uteområde 
  • Laser-X
  • Discgolf
  • Airhockey 
  • Paddleboards, kanoer og kajakk
  • Skytebane for luft/bue inne og ute
  • Parkeringsplasser for elever
  • Boblefotballer
  • Skøyter
  • Båter 
  • Vaskerom med vaskemaskiner og tørketromler
  • 40 minutter fra Værnes flyplass
  • 60 minutter fra Trondheim
  • 8 km til Levanger by
  • 800 meter til togstasjon

Du kommer deg til skolen med tog, fly eller bil. Vi henter gjerne på togstasjonen om du har mye bagasje.

Hvis du kjører bil, tar du av fra E6 på avkjørsel skiltet Skogn, og følger deretter skilt Folkehøgskole. Skolen ligger ca 2 km fra E6.

Finn reiserute fra der du bor

  • Skognhallen 3 minutters gåtur 
  • Sentrum med butikker, kafé, minibank og pizzeria ca 800 m 
  • Magneten kjøpesenter 8 km 
  • Bowling 8 km
  • 3T og Trønderhallen med badeanlegg ca 1 mil fra skolen
  • Levanger by med mange tilbud 8 km fra skolen
  • Trondheimsfjorden 2 km unna, med fiske- og bademuligheter
  • Fotballbane 500 meter fra skolen.
  • Trimtrapp med 271 trinn 1 kilometer fra skolen

Vi har fokus på å ha linjefagene komprimert, slik at det er enkelt å planlegge for eksempel turer og aktiviteter over flere dager. Det er minimum 14 timer linjefag pr uke. Under kan du se en vanlig uke. I tillegg har vi egne linjefagsuker, uten morgensamling, valgfag eller fellesfag. Det vil også bli en elevstyrt uke i løpet av året, der elevene selv bestemmer hvilket tema de vil utforske.

Last ned timeplan som pdf ↓

Plan for skoleåret 2024-25 er ikke klar ennå.

 

Felles oppstartstur
Hele skolen drar på en felles oppstartstur på 4-5 dager et sted i Trøndelag.

Juleuke
Vi har en uke i desember der vi har fokus på juleaktiviteter som pepperkakebaking, slakting, lysstøping, julekort, toving, juletorg, nisser og andre juleting. Det gir ro og god desemberstemning på skolen.

Familiehelg
Vi starter med en prosjektuke før de besøkende kommer til selve familiehelga. Man kan velge det man vil jobbe med og har størst interesse for. Det er satt av tid til å vise frem hva elevene gjør på hverdagene til gjestene denne helga. Lørdag kveld er det festmiddag med underholdning.

Elevstyrt uke
En uke der eleven selv bestemmer hva man vil gjøre, med tips og råd fra de ansatte. Det kan ha noe med linja å gjøre, men man kan også velge å lære seg noe helt nytt fra bunnen av. Denne uken er det virkelig opp til eleven selv om hvor mye man vil sitte igjen med etterpå. 

Brasilløp
Et sosialt prosjekt hvor elever og ansatte løper til inntekt for barnehjemmet Abrac i Brasil. 

Både ansatte og elevene selv organiserer aktiviteter på kveldstid. Det kan være alt fra quiz til skattejakt, ballspill eller filmkveld. En del av disse aktivitetene er organiserte, mens en del er spontane. 

Spesielle aktiviteter kan også være:

  • Halloween
  • Elevkvelder
  • Skofogames
  • Swingkurs
  • Volleyballturnering
  • Brettspill
  • Avdelingskonkurranser
  • Bowlingkveld
  • Eldredag
  • Bingo

Vi er ærlige, kortreiste og følger statens ernæringsråd. Det aller meste av mat er svært kortreist, og du kan mest sannsynlig se hvor potetene du spiser dyrkes, fra vinduet på rommet ditt. Jaktklasse og fiskeklasse sørger for mange måltider til skolen, policyen til linjene er at det som er felt som vilt, eller fisket som fisk - skal på bordet.

Vi tar ukurante grønnsaker - med "feil" form og størrelse - fra produsenten Vangberg gartneri, slik at maten blir spist og ikke kastet. Potetene tar vi fra en lokal produsent, eggene fra nabogården, og ofte slakter vi griser selv på skolen. Noen griser kan ikke leveres på slakteri av ulike årsaker - da blir de som regel til såpe. Vi slakter slike griser og spiser dem ved skolen, kjøttet er akkurat like bra.

For å være miljøvennlig mener vi at vi må være kortreiste - dette fronter vi! Vi vil ikke ha mat som har reist halve jorden rundt, aller helst vil vi dyrke eller fange den selv.

Trondheimsfjorden er full av fisk, krabber, sjøkreps og hummer - dette nyter vi godt av.

Skolen har 18-årsgrense. For å være elev hos oss må du minst fylle 18 i løpet av året skolen starter.

Det finnes likevel unntak ved en helt spesiell interesse for linjefaget. En egen kontrakt med elev og foreldre er da nødvendig.

Bygninger

• Vår bygningsmasse er ikke fullt ut tilgjengelig for rullestol. Den eldste delen er upraktisk.
• Våre bygg er ikke universelt utformet, men vi tilrettelegger så godt vi kan.
• Vi har 22 rom for rullestolbrukere
• Vi har 6 enerom uten bad
• Vi har 22 rom som er universelt utformet
• Undervisningsbygget har en bygningsmasse fra ca 1954 og mange trapper.
• Per i dag har vi et eldre nyoppusset internatbygg og et moderne internat som er universelt utformet
• Vi har innført støydempende tiltak i matsalen
• Auditoriet og peisestua har mikrofonanlegg tilpasset høre apparat
• Vi har toalett i hver etasje, bortsett fra i undervisningsbygget
• Vi har 1 HC-toalett i tilknytning til matsal/peisestue


Mat

Vi tilbyr spesialdiett og tilpasset mat etter dokumentert behov. Husk å gi skolen beskjed i god tid hvis dette er aktuelt for deg.

Faglig og sosialt

Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø, og det er alltid noen hos oss du kan snakke med hvis du ønsker det. Hos oss er det lærere ved skolen 24 timer i døgnet og miljøarbeider store deler av uken.

Skogn folkehøgskole er kjent for å ha et veldig godt sosialt miljø, og vi har scoret blant de aller beste skolene på dette i flere år. Vi har mange fellesaktiviteter, og en fysisk miljø som innbyr til å være sosial.

Våre kontor er åpne for deg, og du kan få hjelp med det aller meste.

Nytt av året er at vi har en avtale med Levanger VGS om muligheten for å ta opp fag fra videregående skole. Vi kan hjelpe med de aller fleste fagene og skreddersyr opplegget for deg. Det vil si at vi sammen med Levanger VGS legger opp en individuell plan for deg gjennom året. Vi kan i tilegg tilby deg å ta en intensivuke med eksamensrettet opplæring.

Lars Waade

Rektor

Skolens rektor har en master i bevegelsesvitenskap og har jobbet med utrolig mye forskjellig. Han er opptatt av friluftsliv i alle former, liker Arne Næss, Dawkins, evolusjonsteori, fysisk aktivitet - digger EMR begrepet, EmpatiMedRævspark. Har jobbet ved Skogn FHS i ca 10 år.

Han har et utrolig humør og elsker å kødde med alle rundt seg, han er levende opptatt av elevene og sine ansatte 24/7. 

Epost: rektor@skognfhs.no
Telefon: 74085721
Facebook

Jørn Kristian Berg

Inspektør

Har jobbet i folkehøgskolen siden år 2000 - har pedagogisk utdanning - trener 3 i håndball. Har jobbet som håndballærer i 15 år før han startet i jobben som inspektør i 2015. Hans leveregel er at livet må leves - man må gjøre det beste ut av hver dag - det er ditt valg! Interessene  er idrett generelt - men håndball og fotball er det som er ham nærmest. Har alltid tid til en kort eller lang prat

 
 

Epost: inspektor@skognfhs.no
Telefon: 74085722

Jørn Strømsnes

Internat- og kjøkkenleder

Han er gift og har to aktive gutter som han bruker mye tid på. Han bor på vakre Frosta, Trondheims kjøkkenhage :)
En energisk bergenser som elsker at det full fart på kjøkkenet. Han er alltid blid og tilgjengelig, god til å plystre samtidig som han lager magisk mat. 
Det er alltid tid til en god prat med han hvis man ønsker det, og man får gode og klare svar hvis man spør om noe. 

Epost: jorn.stromsnes@skognfhs.no
Telefon: 74085735

Ragnhild Løvli

Kontorleder

Hun kom heldigvis hit til Skogn FHS i 2015. Hun er utdannet i Digital mediedesign og årsstudium regnskap.

Hun er skolens lim, og enormt viktig for alle som er her, da hun har gode svar på det meste man lurer på. 

Elsker turer, både i norsk natur og storbyer i utlandet. Glad i film/musikk/tegning/bøker.

Hun er verdens snilleste, alltid blid og hyggelig med alle rundt seg.

Epost: kontor@skognfhs.no
Telefon: 74085720

Ole Gunnar Nordahl

Driftsleder

Ole Gunnar bor på Skogn og er ‘ækt trønder’. Har jobbet på Skofo siden 2002. Utdannet og jobbet som sveiser før det.

Han trives godt i jobben, og er en tusenkunstner i det meste, han fikser alle de store og små tingene som trengs på skolen. 

Han setter stor pris på kontakten med elevene og slår gjerne av en prat eller flere i løpet av dagen. Hans interesser er å gå på ski, trene og høre på musikk. 

Epost: vaktmester@skognfhs.no
Telefon: 74085725

Marcus Edvardsen

Systemansvarlig

Marcus jobber med skolens IT-systemer og har arbeidet på Skogn folkehøgskole siden 2008. Bortsett fra IT har han brukt en betydelig del av livet på musikk og spiller gjerne piano når anledningen byr seg.  Han er en fantastisk morsom svenske som alltid har godt humør.

Epost: system@skognfhs.no

Philip Aas

Lærer på Fiske og friluftsliv (vikar)

Philip er en livsglad mann som heller sover ute enn inne, sommer som vinter. Bedriver et aktiv friluftsliv med fiskestang, svartkjele og sine to polarhunder. Han elsker friluftsliv og er sjelden å se uten fiskestang. Drevet aktivt med fiske siden han fikk sin første stang som 2åring og med utdannelse innen friluftsliv, pedagogikk, og journalistikk med god erfaring er han er kunnskapsrik gladgutt.

Epost: pmaa@skognfhs.no
Telefon: 94830930
Instagram: @philipaas

Dan Skjæveland

Lærer på Foto din stil

Dan startet opp Fotolinjen i 2016. Han er lidenskapelig opptatt av foto og har deltatt i mange utstillinger og fått flere priser for sine fotografier.  I 2022 stilte han ut på det nye Nasjonalmuseet, og i 2023 ga han ut boken 33 Suspensions.

Dan er en omgjengelig og veldig trivelig mann, som gjerne vil slå av en god prat.
Han vil gjerne utfordre elevene i basketball når det er mulighet for det.

Epost: foto@skognfhs.no
Nettside
Instagram: @dan.skjaeveland

Fredrik Gaustad Pettersen

Lærer Håndball

Fredrik er 26 år gammel, har spilt håndball i mange år.  Fredrik har tidligere jobbet som trener for Levanger HK, vært lærer på håndballinjene ved Steinkjer og Marvin VGS. I tillegg til håndball digger han engasjerte diskusjoner om alt fra sportsvasking til Julius Cæsars felttog i Gallia. Her får du en lærer som engasjerer seg og bryr seg om elvene sine!


Epost: fredrik.pettersen@skognfhs.no

Åge Morten Veimo

Lærer på Bue - jakt og fiske

Har utdanning fra Forsvaret og lærerutdanning. Han har vært 10 år ved jaktlinja på Skogn FHS.  Er svært engasjert og er også instruktør i jegerprøve, ettersøk og har vært aktiv skytter både med hagle og rifle. Bred jakterfaring på de fleste viltarter både med og uten hund. Han er en bestemt, men veldig rettferdig mann, han liker gode historier som gir en god latter. 

Epost: aagemorten.veimo@skognfhs.no
Telefon: 99256332

Hege Hov Lomsdal

Lærer Håndball

Barnslig oppslukt av håndball, erfaring som spiller og trener i eliteserien, og fortsatt aktiv håndballspiller. Har jobbet på Skogn FHS siden 2015. Hun liker å jobbe med ungdommer, være venninne, lærer, ekstra-mor, og ikke minst spille håndball. Definitivt drømmejobben! Glad i å være aktiv, gjerne ute, i et konkurranseelement, men hater å tape. Er glad i å lure både ansatte og elever, husk det.

Epost: hege.eggen.hov@skognfhs.no

Jørgen Botero Mardal

Lærer

Jørgen er utdannet lærer og har arbeidet på Skogn folkehøgskole siden høsten 2015. Fra tidligere har han arbeidet i barneskole, vgs og universitetet. Han er glad i å være ute både sommer og vinter, liker å reise og har et lidenskapelig forhold til nerdekultur! Han har samboer med 2 barn og er en mann med gode holdninger og godt humør, ser lyst på livet og kobler gjerne av med en spillkontroll.

 

Epost: Jbm@skognfhs.no

Marit Nordholmen

Lærer på Livslinja - kreativitet, helse, livsstil

Hun er en dame med mange interesser hun har utdanning i: yoga, behandlingsmassasje, sportsmassasje og thaimassasje, ernæring og kosthold, kinesisk medisin, tekstil og grunnfag medisin. Stortrives med friluftsliv. Selverklært livsnyter. Hun er en svært omsorgsfull lærer med en lun og god humor, alltid positiv, blid og glad i en god latter. 

Livsmotto - "Det umulige tar bare litt lenger tid"

Epost: marit.nordholmen@skognfhs.no

Vidar Moe

Lærer på Kickboxing og fitness

Vidar har allmennlærerutdanning og mastergrad i kroppsøving og idrett fra universitetet. Har 20 års erfaring med kickboxing og har vært aktiv fighter på nasjonalt og internasjonalt nivå, samt mange års erfaring som trener. Kickboxing og fitness linja startet han opp i 2010. 

Han er verdens snilleste kickboxer, en rolig, behagelig person som gjerne slår av en prat, han liker også å kødde av og til. 

Epost: vidar.moe@skognfhs.no

Tone Nordholmen Berge

Leder Bo - fritid og jobbmuligheter

Tekst kommer!

Epost: tone.nordholmen.berge@skognfhs.no

Tone Viktil

Renholder

Tone er miljøarbeider og er å finne stort sett over alt på skolen. Hun har jobbet her siden 1987, og har en super arbeidsplass der hun hvert år blir kjent med nye fine ungdommer.  Er glad i å gå turer. Tar gjerne fram strikkinga eller annet håndarbeid. Hun er sprudlende og man hører latteren hennes på lang vei, kommentarene henger også løst når man blir kjent med henne. 

Epost: tone.viktil@skognfhs.no

Lotte Brenna

Renholder og miljøarbeider

Tekst kommer

Epost: lotte.brenna@skognfhs.no

Randi Sandnes Bjørås

Kokk

Randi, urtrønder, finner du på eller i nærheten av kjøkkenet. Der øser hun av sin kreativitet og lager god og sunn mat av alle de lekre råvarene vi har i bygdene rundt skolen, og fra litt andre steder. Hun er en mat «nerd» og kan fortelle deg hvorfor osten er levende og hvorfor brøddeigen blir best på 24 grader! Motto: Alle bør få seg en god latter hver dag, helt fra det indre av magamusklan!

Epost: randi.bjoeraas@skognfhs.no
Telefon: 74085737

Hanne Kristiansen

Kjøkkenassistent

Hanne var elev her og er nå å finne nær eller på skolens kjøkken enten i farten med en brøddeig eller på tur med vaskemoppen.

Hun liker gjerne en god og tørr vits, for humor er viktig. 

Hanne er en dame med godt humør og liker å gi og få utfordringer gjennom dagen, hun har fullt fokus på jobben sin og utfører den med stort engasjement.
Liker turer, musikk, fotball, strikking, hund og potetgull. 

Epost: hanne.kristiansen@skognfhs.no
Telefon: 74085737

Linjer på Skogn folkehøgskole

Stipendiat Skogn FHS

Skogn folkehøgskole
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Bue - jakt og fiske

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Fiske og friluftsliv

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto din stil

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Håndball

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Internasjonalt fredsarbeid

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kreativ design og redesign

Skogn folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Kampsport - Muay Thai og K1

Skogn folkehøgskole
HelårskursFrilynt

N3rd-Culture

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

USA film og friluftsliv

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Bo - fritid og jobbmuligheter

Skogn folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs30 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2024/2025.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen