Til hovedinnhold

Dette er den perfekte linja for deg som har lyst til å være ute på tur, både på land og hav. Her får du en real godtepose av det Norge har å by på!

Hva med øyhopping med seilbåt og hengekøye på Sørlandet?

Vår desiderte favorittøy, vår egen Risøya, har mange kortreiste turperler, og et hav av muligheter for aktiviteter på sjø og land.

Når høsten er på sitt mørkeste, reiser vi til varme Portugal. Vi surfer, hilser på delfiner og utforsker andre eksotiske aktiviteter langs den vakre kysten. På vinteren inviterer skidestinasjonen Hovden til mye vintermorro!

Denne godteposen av opplevelser gjør du med gode turkamerater! En linje for den eventyrlystne, den utforskende og den lærevillige. Gjennom varierte hverdager har du en unik mulighet til å bli bedre kjent med seg selv og andre.

 

NB! Dette er ikke en ekstremlinje, og heller ikke den linja med flest døgn i telt og snøhule. Denne linja passer for deg som vil smake på friluftslivet, men som også er glad i komfort og en god seng.

 

Gode grunner for å velge linja:

 

For den eventyrlystne. Den som har lyst til å utforske nye aktiviteter, prøve seg på ulike arenaer og gjennom stor variasjon bli bedre kjent med seg selv og andre.

Dette vil du lære

Målet for linja er at du skal bli trygg og selvstendig i variert friluftsliv. Du får opplæring i alle båttyper som kajakk, kano, seilbåt samt små og store motorbåter. Vi farter mye rundt i skjærgården og på sjøen.

Emner vi kommer til å jobbe med:

 • Praktisk turkunnskap
 • Risikovurderinger og sikkerhet
 • Førstehjelpskurs
 • Brattkort /klatring
 • Badevaktskurs
 • Båtførerlappen
 • Seiling
 • Padling
 • Vinteraktivitet
 • Friluftsliv

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi ønsker at du bidrar til et inkluderende, trygt og godt miljø for deg selv og dine medelever.

Lyngør fyr

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

For oss er det en kort reise i distanse, men ganske eksotisk som opplevelse! Helt ytterst av landet, med åpen horisont mot Skagerak kan du finne ro, og tenke små og store tanker. Om det er en stille fin kveld med flatt vann, eller en stormfull aften, er det uansett duket for opplevelser som vil bli husket!

bildetekst

Spania, Gibraltar, Portugal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Tre land, to hav, 10dager.

Seiling med 40 meter stor, rask og moderne seilbåt. Vi flyr til Malaga, seiler via Gibraltar til Sagres i Portugal. Seilturen tar tre fulle døgn og vi bor og spiser på båten under fart og besøker et nytt sted hver kveld. Det ligger an til solnedganger og delfiner i baugen.Underveis er det mulighet for å besøke små øyer med naturlige grotter. Vi ender i Portugal for å oppleve nye ting og ha det fint sammen. Dette er en opplevelsestur hvor fokuset er å få gode opplevelser gjennom aktiviteter vi gjør i og ved vannet. Her blir det bølgesurfing pluss andre aktiviteter til lands og til vanns. I forkant av reisen setter vi opp målsettinger sammen, og vi jobber mye med hvordan vi kan hjelpe hverandre med motivasjon for å nå målene vi setter. Vi bor på en surfecamp som hjelper oss med å finne de beste bølgene for vårt nivå. Andre aktiviteter vi får til om været vil er kajakk, delfinsafari og diverse annet.

 

Vi vet at mange folkehøyskoleelever har lyst til å reise. Derfor har alle linjene på Risøya fantastiske linjereiser. Men reiser koster mye! Vi synes det er leit om reisene gjør det for dyrt å gå på folkehøyskole. Når du begynner på skolen vår, oppdager du raskt at det viktigste ikke er reisene, men hverdagen og de fine folkene du har rundt deg på øya.

For at skoleåret skal bli rimeligere, er flere reiser på Risøya valgfrie. Dersom du har lyst og råd til det, kan du bli med på flere reiser, men hvis du ikke ser behovet kan du velge å bli på øya, og spare pengene! Kanskje du vil gå dykkelinja, og velge å bruke penger på komplett dykkerutstyr i stedet for å reise til Maldivene? På Risøya får du mulighet til å velge.

Du kan bli med på studiereiser uavhengig av hvilken linje du går på (til Maldivene er dykkersertifikat en forutsetning), eller du kan velge å bli med på noen reiser, eller ingen. Uansett får du et godt faglig tilbud.

 

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Varighet: 1 uke

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Jonas Heggli

Linjelærer Utendørs

Jeg har vært lærer ved skolen siden 2015. Min oppvekst har vært i Trøndelag og jeg har utdanning innen friluftsliv. Jeg  bred erfaring fra jakt, friluftsliv og ekstremsport. Seiling og dykking er en lidenskap for meg. Jeg er nysgjerrig på mennesker, er opptatt av din trygghet, og å skape gode mestringsopplevelser for deg. I tillegg er jeg også lærer på Dykking og Friluftsliv sidelinje.

 

Epost: jonas.heggli@risoy.fhs.no

Velkommen til den vakreste øya. Her bor du ved sjøen. Med utstyr til alt du kan tenke deg. Lær noe nytt. Liker du det, kan du holde på til du blir god. Alle får sjansen. Til å prøve. Til å møte nye folk. Reise. Leve. Kall det gjerne et drømmeår. Vi kaller det lærerik frihet.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 67 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Lyngør fyr
 • Studietur: Spania, Gibraltar, Portugal
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 67 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 67 500,-
(13 500,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Linja krever ingen forkunnskaper, men gjør rede for tilpasningsbehov i søknaden din, om du skulle ha utfordringer som trenger tilrettelegging. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Året på Risøya har så langt vært det beste i mitt liv. På Utendørs fikk jeg ulike utfordringer, mange koselige stunder, og utvikling både fysisk og mentalt. Jeg tar med meg mange fine minner og gode venner videre i livet.

Stefine Watnedal Strøm

Utendørs var det beste året med nye venner, kule opplevelser og enorme erfaringer! Å få til ting som opplevdes umulig, gav meg mitt stolteste øyeblikk. Søk om du vil bo og oppleve de beste tingene - med dine nye bestevenner!

Martine Elsmark

Året på Risøya og Utendørs var et år stappet med opplevelser og turer som bidro til å skape et fantastisk samhold som skaffet meg venner og minner for livet. Anbefales!

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Høsteventyr 2024 - Polarhund og friluftsliv

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs høstKristen

Global Afrika

Lundheim folkehøgskole
Halvårskurs høst18 t/ukeKristen

Naturfoto - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Musikkteater halvår, høst 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Visual Arts - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Circum Polar Finnmark

Alta folkehøgskole
Halvårskurs høstKristen

Spillutvikling halvår

Bjerkely folkehøyskole
Halvårskurs høstKristen

E-Sport FPS halvår

Bjerkely folkehøyskole
Halvårskurs høstKristen

Friluftsliv Hav (høst 2024)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

Freeski Park, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen

Dans Idrett, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høstKristen

Multisport X, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen