Til hovedinnhold

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.

Velkommen til den vakreste øya. Her bor du ved sjøen. Med utstyr til alt du kan tenke deg. Lær noe nytt. Liker du det, kan du holde på til du blir god. Alle får sjansen. Til å prøve. Til å møte nye folk. Reise. Leve. Kall det gjerne et drømmeår. Vi kaller det lærerik frihet.

Søk på skolenLinjer

Risøya ligger idyllisk til i skjærgården på Sørlandet, og er virkelig unik for deg som elsker sjø og hav. Nærhet til havet, og fri tilgang på all slags utstyr, gir deg frihet og mulighet til å dyrke dine interesser eller lære deg noe helt nytt.

Det du opplever og lærer på Risøya tar du med deg videre i livet. Derfor legger vi mye vekt på både fordypning og allsidighet. Hos oss får du stor frihet til å sette sammen din egen timeplan. Du velger et linjefag, som du har sjansen til å bli skikkelig god i. Etter du har sett alt hva skolen har å by på, kan du velge to sidelinjer, en før jul og en annen etter. I tillegg har vi flere interessante valgfag du kan velge mellom i løpet av året. Om du elsker musikk, tegning eller gaming, men også har lyst til å utforske bunnen av havet, kan du gjøre det hos oss.

 Vi som jobber her, vet at alle folk er ulike. Men vi ligner også på hverandre. Vi ønsker fellesskap. Vi ønsker å lære nye ting, vi ønsker å bli gode til noe, men samtidig kunne leke og prøve noe nytt. Hos oss får alle den muligheten. Til å prøve. Til å fordype seg i noe. Og til å gjøre det sammen med folk som ønsker det samme.

 Kall det gjerne et drømmeår. Vi kaller det lærerik frihet.

Vi vet at mange folkehøyskoleelever har lyst til å reise. Derfor har alle linjene på Risøya fantastiske linjereiser. Men reiser koster mye! Vi synes det er leit om reisene gjør det for dyrt å gå på folkehøyskole. Når du begynner på skolen vår, oppdager du raskt at det viktigste ikke er reisene, men hverdagen og de fine folkene du har rundt deg på øya.

For at skoleåret skal bli rimeligere, er flere reiser på Risøya valgfrie. Dersom du har lyst og råd til det, kan du bli med på flere reiser, men hvis du ikke ser behovet kan du velge å bli på øya, og spare pengene! Kanskje du vil gå dykkelinja, og velge å bruke penger på komplett dykkerutstyr i stedet for å reise til Maldivene? På Risøya får du mulighet til å velge.

Du kan bli med på studiereiser uavhengig av hvilken linje du går på (til Maldivene er dykkersertifikat en forutsetning), eller du kan velge å bli med på noen reiser, eller ingen. Uansett får du et godt faglig tilbud.

 

Friluftsliv Svalbard

Obligatorisk: Nei

Pris: 14 000

Varighet: 1 uke

Vi reiser til vakre Svalbard på vinterstid med nordlyset over oss. Vi reiser hit for å se hva klimaendringer gjør med dyreliv og klimaet rundt. Her skal vi innom polarmuseet og lære om vår stolte historie i polare strøk. Topptur og isgrottetur er også noe vi skal igjennom, og hvis vi er heldige, får vi kanskje sett isbjørn i løpet av oppholdet. Vi har med lokalkjent guide hele oppholdet som har lang erfaring med Svalbard.

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 23 000

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Varighet: 1 uke

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Ved å oppleve lærerik frihet sammen med andre kan du utvikle deg som et ærlig, ansvarlig og skapende medmenneske. Vi ønsker at du skal lære mer om deg selv og om verden, og at du skal få frihet og trygghet til å velge din egen vei.

Vi er en skole med høyt faglig nivå og solid undervisning og fagene våre er verktøy vi bruker for å utvikle oss som mennesker, enten det er faget seiling, dykking, førstehjelp eller gitar.

Som kristen folkehøgskole ønsker vi at du skal møte en åpen og inkluderende tro, og at du skal utvikle deg som meningssøkende person. Vi respekterer at din tro er din privatsak, men utfordrer deg til å dele tanker og meninger med oss andre. Det er lærerikt for alle!

For kropp og sjel

I fellesfagene jobber vi spesielt målrettet mot det som er folkehøyskolens oppgave, nemlig allmenndanning og folkeopplysning. Det betyr helt enkelt at vi jobber for at du skal få et år for livet. Et år du ikke glemmer, men som du tar med deg videre i livet.

Fellesfagene er faget Leve og lørdagsseminar.  Faget Leve er vanligvis delt i to, med to timer fokus på et tema, deretter to timer med aktivitet. Du har Leve en dag i uken. Lørdagsseminaret er det eneste faget i uken hvor alle elever er sammen. Her er variasjonen stor, men ofte er det en fin blanding av undervisning for alle og i mindre grupper på samme dag. Fellesfagene er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Vi på Risøya vil legge til rette for at du skal utvikle seg som en ærlig, ansvarlig, skapende, meningssøkende, trygg og medmenneskelig person innenfor bærekraftige rammer. Det er målet med disse fagene. Du kan lese mer om vår visjon og målsetting på hjemmesiden vår.

I tillegg til hovedlinjen din velger du to sidelinjer. En før jul og en etter jul. Du velger også valgfag. Valgfagene går over kortere periode og i løpet av året har du 5 valgfag. Du kan velge blant 10 sidelinjer og 15 valgfag.

Sidelinje ballspill og diskgolf

Ja takk, begge deler! Denne herlige kombinasjonen kommer til å gi deg mange gode erfaringer! Det blir mye variasjon, mye aktivitet, sikkert noe frustrasjon og ikke minst, mye glede!

Sidelinje bevegelsesglede

Et fint og motiverende fag for deg som liker variert og leken aktivitet. Lær nye treningsformer og finn gleden ved aktivitet!

Sidelinje dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sidelinje dykking grunnkurs

Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. Etter at kurset er ferdig, kan du bruke skolens utstyr også på fritiden om du vil dykke mer. Ekstra kostnad til sertifisering og utstyr.

Sidelinje festdrakt og søm

For kreative og skapende! Få opplæring og veiledning i hvordan du syr din egen festdrakt. Her får gamle stoffer nytt liv og med nål, tråd og symaskin formes de til vakre nye klesplagg.

Sidelinje friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sidelinje gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sidelinje klatring

Klamre deg fast til veggen! På Klatring lærer du teknikkene som trengs for å komme seg til topps. Opplæring i klatreteknikk, sikringsteknikk og bruk av utstyr. Muligheter for brattkort!

Sidelinje kunst

Variert estetisk aktivitet. Tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon, plakater og tegneserie. Maleri; akryl og akvarell. Trykk og keramikk.

Sidelinje mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sidelinje piano

En god anledning til å lære kunsten å spille piano. Det legges til rette for individuell oppfølging. Pianoene er tilgjengelige også etter undervisning, så her er det ingen grenser for muligheter!

Sidelinje redning og sjøen

Trygg ferdsel til lands og til vanns Sidelinje Redning og sjøen kombinerer båtbruk med ulike temaer innen redning- og førstehjelpsfaget.

Sidelinje seil & surf

Faget for deg som har lyst til å lære å seile kjølbåt og vindsurfing. Vi har alt utstyret på øya, og du kan bruke det på fritiden etter opplæring.

Sidelinje sjøsport

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sidelinje styrketrening

For deg som ønsker den gode følelsen gjennom å gjøre teori om til praksis! Faget er delt 50/50 mellom trening og teori - vi er innom temaer som basistrening, kosthold, restitusjon, helse og motivasjon

Valgfag båtførerprøven

Alt du trenger for å avlegge båtførerprøven. Om du vil ha praktisk erfaring, kan du velge sideemne praktisk båtbruk i tillegg.

Valgfag ballspill

Ikke slutt med leken selv om du begynner å bli voksen! Variert og fint fag med høy puls og god aktivitet.

Valgfag dykking

For deg som har dykkesertfikat og gjerne vil få mer erfaring. Bli med ned!

Valgfag friluftsliv

Ut på tur! Lær enkelt friluftsliv. Vi er innom tema som bål, matlaging, bekledning, orientering, førstehjelp og annet. Bli med inn i naturen!

Valgfag gaming

For deg som enten vil lære mer om dette universet eller som allerede er en del av det men vil utvikle deg videre. En fin introduksjon til hva gaming kan være.

Valgfag Kajakk

Her kan du ta våttkort, og bli en trygg padler. I tillegg vil du kunne bruke kajakkene på fritiden. Vel møtt!

Valgfag Keramikk

Her kan du utvikle dine skapende evner på skolens eget keramikkverksted!

Valgfag praktisk båtbruk

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Valgfag sang

Liker du å synge? Syng sammen med andre og lær teknikker for å bli en enda bedre sanger.

Valgfag seilbrett

Lær det du trenger for å bli en dreven seiler. Det krever nok en del innsats også på fritiden for å mestre kulingen, men det har du jo muligheten til hos oss.

Valgfag seiling

Båtene våre venter på å bli brukt! Lær deg hvordan du seiler. Etterpå kan du nyte denne fantastiske aktiviteten når det passer for deg.

Valgfag smie

Husk å smi mens jernet er varmt! Og hvordan du skal gjøre det lærer du i dette faget. Smia blir tilgjengelig for deg også etter undervisningen.

Valgfag strikking

En god gammel tradisjon som fortjener å bli tatt vare på. Her kan du lære hvordan. Kanskje noen får ullsokker til jul i år?

Valgfag tabata

Høy puls, motiverende øvelser, god musikk og full vannflaske! Bli med på en skikkelig treningsøkt, og lær deg hvordan du organiserer tenne typen treninger.

Valgfag ukulele

Et instrument som virkelig skaper god stemning og som er enkelt å ta med seg. Lær deg det du trenger i dette faget.

Valgfag volleyball

Volleyball er en herlig idrett! Vi spiller i hallen og ute på sandvollybanen vår. Bli med!

Enkeltrom eller dobbeltrom? Vi har begge deler, men anbefaler alle å søke dobbeltrom. Hvem vet, kanskje kommer du til å dele det med en av dine beste venner?

Vi har tre internater, ett nytt og to nyoppussede. Den vanligste løsningen er at  to dobbeltrom i en leilighet deler bad og kjøkkenkrok. Det vil si at det ikke er mer en fire personer som deler bad og toalett. I enkeltromsinternatet, deler tre rom på ett bad.

Alle internatene ligger i nærheten av hverandre, og alle kan i løpet av lite minutt å gå ned til matsalen, vannkanten, idrettshallen eller bassenget! Her vil du finne mye du kan fylle dagene dine med.

Les mer om internatliv på vår hjemmeside.

 

Fasiliteter

Best på saltvann! Beliggenheten, den store utstyrsparken og kompetansen på Risøya gir deg et van(n)vittig godt utgangspunkt for å få kunnskap og erfaring i alle fagområder knyttet til havet.

 • Eget basseng
 • Dykkerutstyr med tørrdrakt
 • Seilbrett, SUP brett og surfebrett
 • Havkajakker og kanoer
 • Kiter
 • Flere seilbåter fra 20-32 fot og flere motorbåter.
 • Keramikkverksted
 • Egen smie
 • Pianoer, klassesett med gitarer og ukuleler, og flere andre instrumenter.
 • Idrettshall med styrkerom og klatrevegg
 • 18 hulls diskgolfbane
 • Tuftepark
 • Biljardbord og bordtennisbord.

Det er verdt å merke seg at på Risøya er alt dette tilgjengelig både i undervisning og på fritiden etter opplæring uten ekstra kostnad!

Det er unikt!

Siden Risøya ligger helt ute i havgapet, er det ikke spesielt sentralt. Skolen er endestasjon for de lokale bussene i denne retningen i Tvedestrand kommune. Disse bussene bringer deg i kontakt med ekspressbusser til Oslo, Kristiansand og Stavanger. Det er kort vei til Torp Lufthavn Sandefjord og Kjevik Lufthavn Kristiansand. På grunn av beliggenheten er skolen behjelpelig med transport, for eksempel settes det opp buss som går fra skolen og til Oslo ved alle ferier og frihelger, og som selvfølgelig bringer deg hjem til Risøya når ferien er over. Du er også velkommen til å ha din egen bil på skolen, vi tilbyr gratis parkering hele året til alle som velger dette. Har du el-bil, har vi ladestasjoner for disse som du kan benytte deg av etter å ha gjort en avtale med skolen. Ellers er det enkelt å komme til Risøya med båt. Om du har en båt du vil ha med deg, kontakt skolen, så finner vi en løsning på det!

Finn reiserute fra der du bor

Risøya ligger øde til, nesten på den ytterste nøgne ø, og nettopp derfor er vi mer opptatt av hva vi kan få til på øya, enn hva vi har i nærområdet. Men om vi likevel skal nevne noe, må det være Snarkjøp og Tvedestrand.

 • Snarkjøp ligger en passe lang spasertur fra skolen, og er også tilgjengelig med kano, kajakk, sup, sparkesykkel, longboard eller annet!
 • Tvedestrand, vår nærmeste by, ligger 18 km fra Risøya. Hit går det buss hver dag i arbeidstid, men ikke veldig ofte. Tvedestrand tilbyr alt det en liten by gjør. Her er legekontorer, apotek, kjøpesenter, butikker og et idrettslag med varierte aktiviteter.

Siden vi ligger der vi gjør har vi gjennom mange år satset på å bygge opp en fantastisk utstyrspark på Risøya. Det året du er elev hos oss, vil alt utstyret også være ditt. Vi sier at vi er best på saltvann, men vi er også gode på andre fagområder. Alt utstyret kan du bruke uten ekstra kostnader når du vil! Alt er på øya!  Det går ingen tid bort til transport, bare aktivitet! 

 

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du en sidelinje.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Stor variasjon og mange muligheter for lærerik frihet!

 

 

Her finner du informasjon om skolestart, ferier, ulike prosjektuker og annet.

Last ned årsplan som pdf ↓

Når undervisningen er over og middagen spist, byr Risøya fortsatt på et hav av muligheter. Tilgjengelig utstyr og alt på samme øy, gir de beste forutsetninger for at du kan fortsette med det du liker også på fritiden din. 

Bassenget, styrkerommet, idrettshallen og diskgolfbanen liker å bli brukt! Og etter undervisning er det du som bestemmer når og hvordan du ønsker å bruke det.

Er det en fin ettermiddag med bris, frister det kansje med en tur på sjøen? Hva med en seilas i ynglingene, eller en tur til butikken med kano eller SUP? Eller kanskje er det nattdykking under brua som lokker denne kvelden?

Flere ganger i uken er det lærere som organiserer aktivitet og samlinger, her er variasjonen stor! Det kan være alt fra samtaler til innebandy!

Men, den viktigste ressursen for god og meningsfull fritid er dere elever, det er relasjonene dere bygger, og vennskapet dere etablerer som for de aller fleste vil være den viktigste forutsetningen for å trives godt og for å få et år for livet.

Vi jobber med miljø og bærekraft i fellesfag, på alle linjer og på alle reiser. Vi støtter folkehøyskolenes bærekraftvedtak om 40% reduksjon av klimagassutslipp innen 2030.

Bærekraftvedtak: For å redusere våre klimagassutslipp reiser vi mindre med fly, vi reiser kortere, og enkelte reiser er flyttet fra fly til buss.

Miljøfyrtårn: Risøy folkehøyskole var den første folkehøyskolen i Norge som ble miljøfyrtårnsertifisert.

Fairtrade: Betyr at vi er opptatt av å bruke rettferdige matvarer på kjøkkenet og at vi underviser om rettferdig handel.

Klimaråd/klimafond: Elevenes klimaråd jobber for å redusere skolens økologiske avtrykk. Vi setter inn en klimakvote i vårt eget klimafond, og hvert år bestemmer elevene et nytt, grønt formål disse pengene skal gå til.

Maldivene: Korallrevene er et av verdens viktigste økosystemer, studieturen til Maldivene gir kunnskap om denne unike naturtypen. Vi arbeider aktivt med restaurering av korallrevene.

Strandryddedag: På Risøya har vår årlige strandryddedag for lengst blitt en institusjon - den er både lærerik og inspirerende.

Spøkelsesfiske: Vi bruker vår dykkerkompetanse til å rydde forlatt fiskeutstyr. Bra for folk og bra for fisk.

Vegetar: Vi tilbyr vegetarisk mat til de som ønsker det. Uten ekstra kostnader!

Grønn dannelse: Grønn kunnskap bør tilegnes gjennom erfaringer. Erfaringer får vi hjemme på øya vår, ute i verden, i samtaler med både lokale og eksperter. Ved å tenke både lokalt og globalt, gjør vi alle våre handlinger glokale.

Risøy Folkehøyskole har 18 års grense, det betyr at du senest må fylle 18 år i løpet av høsten. Utover dette har vi ingen spesielle opptakskrav.

Bygninger

De fleste internatene er tilrettelagt for alle behov. Gjør rede for eventuelle tilpasningsbehov i søknaden, slik at vi sammen kan finne gode løsninger. 

Mat

Skolens kjøkken er gode på ulike dietter. Skolen tilbyr vegetarisk mat til de som ønsker det, uten ekstra kostnader.

Faglig og sosialt

Ingen av våre fag krever spesielle forkunnskaper, og er derfor åpne for alle. Dykking krever godkjent helseattest, den utstedes av lege. Vi har mye erfaring med tilpasning av hverdagen for elever med ulike behov. Vi oppfordrer alle søkere til å informere skolen om behov for tilrettelegging. I søknaden vår ber vi deg informere om behov for særskilt tilrettelegging av undervisning, internat eller andre sider ved skolelivet, slik at vi kan gi deg et godt skoleår og et år for livet.

Per Kristiansen

Rektor

Velkommen til skolen i selve sørlandsparadiset!  Vi gleder oss til å bli kjent med nye elever, ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

Epost: per.kristiansen@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 51/ 900 79 396

Arnljot Austvik

Avdelingsleder

Epost: arnljot.austvik@risoy.fhs.no
Telefon: 928 40 753

Bjørge Vågsmyr

Driftsleder

Epost: driftsleder@risoy.fhs.no

Inger Ekedal

Internatleder

Epost: husmor@risoy.fhs.no
Telefon: 953 08 356

Kirsten Lorenz Hegland

Kontor og sommerdriftsleder

Epost: post@risoy.fhs.no/ risoysommer@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50/415 20 196

Morten Røsås

Studieinspektør

Epost: morten.rosas@risoy.fhs.no
Telefon: 924 19 363

Ruth Camilla Barmen

Kjøkkensjef

Epost: kjokken@risoy.fhs.no

Hilde Kirsti Labugt Tokerud

Økonomileder

Epost: okonomi@risoy.fhs.no

Lars Petter Einbu

Linjelærer Gaming

Hei!  Jeg er lærer på Gaming og gleder meg til å bli kjent med dere alle sammen i august!

Epost: lars.petter.einbu@risoy.fhs.no
Telefon: 986 26 908

Elsa Slåtto

Linjelærer Reise, livsstil, helse

Epost: elsa.slåtto@risoy.fhs.no

Patrik Ramsland Worts

Linjlærer Dykking

Jeg er dykkerinstruktør, autorisert sykepleier og har bachelor i idrett og friluftsliv. Jeg elsker det meste av aktivitet og friluftsliv både på land og sjø. Jeg brenner for at du skal få det fint på øya vår. Som min elev kan du alltid ta kontakt om du lurer på noe angående dykking, utstyr og livet som elev her på Risøya, velkommen!

Epost: patrik.ramsland.worts@risoy.fhs.no

Camilla Kulland

Linjelærer Tegne, male, reise

Jeg er heldig og har ansvar for øyas kreative linje. I tillegg til estetisk utdanning er jeg også glad i idrett og musikk. Jeg formidler skaperglede og hjelper deg å finne din unike strek. Samtidig vil jeg gi deg kunnskap i ulike kunst-, tegne- og maleteknikker. Jeg er opptatt av din utvikling og trivsel, og tilbyr et lærerikt og kreativt år i et trygt fellesskap som inspirerer og motiverer deg.

Epost: camilla.kulland@risoy.fhs.no
Telefon: 414 19 419

Dag Olav Ausland

Miljøarbeider

Epost: dag.olav.ausland@risoy.fhs.no

Ellen Mordal

Linjelærer Musikk, dans, drama

Jeg har undervist hele livet, og vet at trygghet skaper gode prestasjoner. Jeg er opptatt av at alle skal bli sett og hørt, uansett nivå eller bakgrunn. Mitt liv dreier seg om musikk og drama! Folk sier at jeg danser når jeg dirigerer og siden jeg leder fire kor, danser jeg fire kvelder i uka! Jeg spiller gitar hver dag, av utdanning er jeg pianist, sanger og dirigent fra Norges musikkhøgskole.

Epost: ellen.mordal@risoy.fhs.no

Helge Solberg

Linjelærer Trening, friluftsliv og reise

Jeg er utdannet innenfor kroppsøving og friluftsliv og er instruktør i kajakk, klatring og fridykking. Jeg er veldig glad i all aktivitet man blir sliten av, og trives best med å være i bevegelse. Vi har fokuset på å lære deg så mye som mulig, pushe komfortsonen og sist, men ikke minst ha det gøy. Håper du er like klar som jeg for et lærerikt år sammen. 

Epost: helge.solberg@risoy.fhs.no
Telefon: 415 60 982

Hilde Flåta Gundersen

Linjelærer Aktiv bo og fritid

Hei, jeg heter Hilde og er lærer på linja Aktiv bo & fritid. På vår linje jobber vi som et team for å kunne følge deg opp på best mulig måte. Teamet består av avdelingsleder Arnljot, Tove og Hilde som er lærere og fagarbeiderne Mariann, Dag Olav, Anita & Emma.

Vi ønsker deg velkommen som søker!

Epost: hilde.gundersen@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50

Jonas Heggli

Linjelærer Utendørs

Jeg har vært lærer ved skolen siden 2015. Min oppvekst har vært i Trøndelag og jeg har utdanning innen friluftsliv. Jeg  bred erfaring fra jakt, friluftsliv og ekstremsport. Seiling og dykking er en lidenskap for meg. Jeg er nysgjerrig på mennesker, er opptatt av din trygghet, og å skape gode mestringsopplevelser for deg. I tillegg er jeg også lærer på Dykking og Friluftsliv sidelinje.

 

Epost: jonas.heggli@risoy.fhs.no

Kjetil Lomm

Linjelærer Seil, surf, kite

Halloen

Jeg heter Kjetil og stortrives som linjelærer på Seil Surf Kite (SSK). Jeg har mange års erfaring fra Folkehøyskole livet og har verdens beste jobb. Er klar for å gi deg verdifullfull ballast for livet og  uforglemmelige opplevelser på land og i vann.

Gleder meg til å bli kjent med deg.

Vi sees!

Er det noe du lurer på om utstyr eller linja bare ta kontakt

Epost: kjetil.lomm@risoy.fhs.no
Telefon: 416 99 988

Martin Breen

Linjelærer Redning og førstehjelp

Martin er brennende opptatt av redningsfaget og førstehjelp, og parallelt med jobben som folkehøyskolelærer er han aktivt med i Redningsselskapet. Du kan også møte han som lærer i sidelinje dykking.

Velkommen til Risøya! Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på.

 

Epost: martin.breen@risoy.fhs.no
Telefon: 926 95 389

Mariann Lund Feltstykket

Miljøarbeider

Epost: mariann.lund.feltstykket@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50

Tove Salmi Austvik

Linjelærer Aktiv bo og fritid

Hei, jeg heter Tove og er lærer på linja Aktiv bo & fritid. På vår linje jobber vi som et team for å kunne følge deg opp på best mulig måte. Teamet består av avdelingsleder Arnljot, Tove og Hilde som er lærere og fagarbeiderne Mariann, Dag Olav, Anita & Emma.

Epost: tove.s.austvik@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50

Emma Christiansen

Miljøarbeider

Anita Stiansen

Miljøarbeider

Rafal Siuda

Vaktmester

Telefon: 37 19 93 50

A-klasse Teamet

Teamet på Aktiv, bo og fritid

Dette er medlemmene i A-klasseteamet. Det er de som er ansvarlige for all undervisning og oppfølging. Dette er en erfaren gjeng som er gode på å skape trygge rammer og trivelig atmosfære! 

Fra venstre på bildet ser du Arnljot, Hilde, Anita, Mariann, Tove, Emma, Dag Olav.

Telefon: 37 19 93 50

Sonja Karine Wester

Kjøkken og internatassistent

Epost: kjokken@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50

Barbara Sontowski

Kjøkken og internatassistent

Epost: kjokken@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50

Lisbeth Solberg

Kokk

Epost: kjokken@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50

Magne Leivann

Vaktmester

Epost: vaktmester@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50

Sylwia Siuda

Internatassistent

Epost: Sylwia.Siuda@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50

Thomas Johansen

Kokk

Epost: kjokken@risoy.fhs.no
Telefon: 37 19 93 50

Linjer på Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Ballspill og diskgolf

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Helårskurs12 t/ukeKristen

Dykking - rent hav

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
HelårskursKristen

Gaming

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeKristen

Musikk, dans, drama, reise

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
HelårskursKristen

Redning og førstehjelp

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Seil, surf, kite

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
HelårskursKristen

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Trening, friluftsliv og reise

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
HelårskursKristen

Utendørs

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Stipendiat

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Fullt
StipendiatlinjeKristen

Dykking, høst

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Halvårskurs høst12 t/ukeKristen

Gaming, høst

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Venteliste
Halvårskurs høst12 t/ukeKristen

Musikk, dans, drama, høst

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Halvårskurs høstKristen

Redning og førstehjelp, høst

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Halvårskurs høstKristen

Reise, livsstil, helse, høst

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Halvårskurs høstKristen

Seil, surf, kite, høst

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Halvårskurs høstKristen

Tegne, male, reise, høst

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Halvårskurs høstKristen

Trening, friluftsliv og reise, høst

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Halvårskurs høstKristen

Utendørs, høst

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Halvårskurs høstKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ett år på Risøya har vært en særdeles god opplevelse! Nydelig sørlandsnatur, trivelige folk og varierte aktiviteter som dykking, seiling, musikk og smie. Er man ute etter en variert hverdag med masse muligheter og kjekke folk anbefaler jeg Risøy FHS!

Isak Valborgland

Mitt år på Risøya var veldig bra, både faglig og sosialt. Du får oppleve så mye bra som elev her. Dette året har gitt meg nye perspektiv på ting som jeg ikke hadde før, noe som gjør meg mer klar for fremtiden videre.

Eivind Andreas Opdal

Jeg lærte å bli mer glad og takknemlig. Livet er til for å nytes, ta tak i de mulighetene en får og dele opplevelsene med dine beste venner. I dag sitter jeg igjen med unike minner fra et år med saltvann i håret. Risøya gav meg et år for livet!

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen