Til hovedinnhold

Velkommen til et år hvor du vil utvikle deg som musiker og artist!

Et annerledes år med utfoldelse gjennom musikk, dans og drama gjør deg klar for videre studier og jobb.

Linja gir smakebiter fra et bredt spekter av genre innenfor scenekunst, musikkglede, dans og latter. Vi har lang erfaring med å tilpasse undervisningen vår, så her er det trygt å være elev, uansett nivå. Risøya har velutstyrte klasserom og en flott flerbrukshall hvor vi setter opp konserter og andre arrangementer.

Vi setter opp egne konserter, teater­produksjoner og en musikal som vi lager selv, og inviterer andre elever til å delta. Har du et blåseinstrument, ta det gjerne med. 

Litt dansetrening vil inngå, om du ønsker å fordype deg i dans kan du velge Dans sidelinje i tillegg, som betyr en dag i uka ved DDD dansestudio i Tvedestrand, der deltar også elever fra andre linjer.

Denne linjen passer for alle, det kreves ingen forkunnskaper. Hos er alle som bærer på en drøm om livet på scenen velkommen!

Dette vil du lære

Velkommen til et år med mye læring! Du får blant annet:

 • Opplæring i sang og stemmebruk
 • Pianoopplæring
 • Gitar og ukuleleopplæring
 • Prøve deg som låtskriver
 • Morsom scene- og koreografitrening
 • Skuespillerseminar med Anders Mordal, aka Marvin i svingen

Vi setter opp egne konserter, musikk- og teaterproduksjoner. Klarer vi å frembringe latterkramper, tårer og stående applaus?

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig og at du ønsker å bidra til et inkluderende, trygt og godt miljø for deg selv og dine medelever.

Barcelona

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Opplev spennende kultur i vakre Barcelona. Vi danser Flamenco, synger på stranden i La Barceloneta, besøker berømte La Sagrada Familia, Park Guell og andre interessante plasser i denne livlige byen. 

Hyttetur til Risør

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi skal til Risør på hyttetur hvor vi koser oss med matlaging, bading, spill og sang. Her slapper vi godt av sammen og blir kjent med hverandre. Vi drar til Risør på bytur og har dramaøvelser og lunsj før vi kjører til hytta for overnatting og hyttekos.

Lyngør fyr

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

For oss er det en kort reise i distanse, men ganske eksotisk som opplevelse! Helt ytterst av landet, med åpen horisont mot Skagerak kan du finne ro, og tenke små og store tanker. Om det er en stille fin kveld med flatt vann, eller en stormfull aften, er det uansett duket for opplevelser som vil bli husket!

Vi vet at mange folkehøyskoleelever har lyst til å reise. Derfor har alle linjene på Risøya fantastiske linjereiser. Men reiser koster mye! Vi synes det er leit om reisene gjør det for dyrt å gå på folkehøyskole. Når du begynner på skolen vår, oppdager du raskt at det viktigste ikke er reisene, men hverdagen og de fine folkene du har rundt deg på øya.

For at skoleåret skal bli rimeligere, er flere reiser på Risøya valgfrie. Dersom du har lyst og råd til det, kan du bli med på flere reiser, men hvis du ikke ser behovet kan du velge å bli på øya, og spare pengene! Kanskje du vil gå dykkelinja, og velge å bruke penger på komplett dykkerutstyr i stedet for å reise til Maldivene? På Risøya får du mulighet til å velge.

Du kan bli med på studiereiser uavhengig av hvilken linje du går på (til Maldivene er dykkersertifikat en forutsetning), eller du kan velge å bli med på noen reiser, eller ingen. Uansett får du et godt faglig tilbud.

 

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Varighet: 1 uke

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Ellen Mordal

Linjelærer Musikk, dans, drama

Jeg har undervist hele livet, og vet at trygghet skaper gode prestasjoner. Jeg er opptatt av at alle skal bli sett og hørt, uansett nivå eller bakgrunn. Mitt liv dreier seg om musikk og drama! Folk sier at jeg danser når jeg dirigerer og siden jeg leder fire kor, danser jeg fire kvelder i uka! Jeg spiller gitar hver dag, av utdanning er jeg pianist, sanger og dirigent fra Norges musikkhøgskole.

Epost: ellen.mordal@risoy.fhs.no

Velkommen til den vakreste øya. Her bor du ved sjøen. Med utstyr til alt du kan tenke deg. Lær noe nytt. Liker du det, kan du holde på til du blir god. Alle får sjansen. Til å prøve. Til å møte nye folk. Reise. Leve. Kall det gjerne et drømmeår. Vi kaller det lærerik frihet.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 65 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Barcelona
 • Studietur: Hyttetur til Risør
 • Studietur: Lyngør fyr
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 65 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 65 000,-
(13 000,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Gitarer - akustiske og elektriske, ukuleler, pianoer, kontrabass, slagverk, brass-instrumenter, kostymer, noter og faglitteratur. Lys og lydutstyr. Sal med scene, klasserom, rom med speil - for dans og koreografi. Utstyret er tilgjengelig for deg også på fritiden.

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger lette og gode klær med bevegelsesfrihet og innetreningssko. Dagstursekk og tursko. Teppe eller pledd som brukes i avspenning.

Linja krever ikke forkunnskaper, men gjør rede for tilpasningsbehov i søknaden din, om du skulle ha utfordringer som trenger tilrettelegging. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Året på Risøya var det beste året noen sinne. Jeg fikk mange venner og ser dem støtt og stadig den dag i dag. MDD var den perfekte linja å gå! Vi lagde og fremførte mange sanger og forestillinger. Risøya er virkelig en plass man MÅÅÅ få opplevd!

Daniel Halberg Fjellestad

TAKK for opplevelsen, jeg har gørrkost meg hver dag! På MDD opplevde jeg et åpent og trygt klassemiljø med masse humor og ikke minst en energisk, omsorgsfull og utrolig flink lærer. Savner skolen og er takknemlig for et fantastisk år!

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikal - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Humor og stand-up halvår, høst 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs høst36 t/ukeFrilynt

Fiske & havbruk (høst 24))

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

Grønne vekster & grønne saker

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga halvår

Bjerkely folkehøyskole
Halvårskurs høstKristen

Skuespill halvår, høst 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs høst36 t/ukeFrilynt

Backpacker Multisport - Høst 2024

Seljord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Halvårskurs høstFrilynt

Søm, Slow fashion & Redesign

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
Halvårskurs høstFrilynt

Forskerspire Svalbard - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Høsteventyr 2024 - Friluftsliv i nord

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs høstKristen

Backpacking og trening: Sør-Amerika

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Komposisjon/Låtskriving (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt