Til hovedinnhold

Redning og førstehjelp

  • Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet. – Gjeving
  • Telefon: 37 19 93 50
  • E-post: post@risoy.fhs.no
  • Kurslengde: Helårskurs
  • Pris: fra 137 000,-
  • Verdigrunnlag:
    Kristen
    De kristne folkehøgskolene har et kristent verdigrunnlag. De er eid av, eller knyttet til, kristne organisasjoner eller trossamfunn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar, vegan
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Miljøsertifisering:
    Miljøfyrtårn
    Sertifisering for skoler som dokumenterer miljøinnsats og viser samfunnsansvar.
    Fairtrade
    Sertifisering for skoler som tilbyr Fairtrade-merkede produkter og bevisstgjør om rettferdig handel.
  • Sted: Tvedestrand
  • Studietur for linja: Actionfylt førstehjelpscamp, Elveredning, Grotteredning, Tett samarbeid med Redningsselskapet, Vinterredning
  • Studietur for skolen: Friluftsliv Svalbard, Dykk i Maldivene, Seil i Kroatia
For deg som drømmer om en fremtid innen politi, brann, ambulanse, forsvaret eller i redningstjenesten. Et år med aktivitet, spenning og nyttig lærdom. Mange spennende og varierte reiser.

Hva gjør du når ulykken inntreffer? På redningslinja lærer du å ta vare på deg selv og andre, redde liv og behandle ulike skader. Gjennom varierte og spennende aktiviteter og utfordringer blir du bedre kjent med deg selv. Det gir vennskap, kunnskap og erfaring for livet!

Trygghet, mestringsfølelse, personlig utvikling og selvstendighet er sentralt i alt vi gjør. Hverdagen vår består av både noe tradisjonell undervisning, mye praktisk opplæring og mange actionfylte caser.

I løpet av året skal vi teste våre egne grenser; både fysisk og mentalt. Vi gjennomfører fysiske opptaksprøver for blålysetatene, og kan sette opp et målrettet, personlig treningsprogram om du vil.

Og selvfølgelig skal vi på tur! Vi reiser på tur hvor vi gjennomfører førstehjelpskurs, til vinterfjellet hvor vi lærer mer om vinterredning, gjennomfører skredkurs og til elva for å lære om elveredning og inn i grotter for å lære mer om grotte- og USAR-redning. I tillegg reiser vi på mange dagsturer. Og dersom du vil reise mer kan du melde deg på skolens studieturer.

Vi samarbeider blant andre med:

Risøy Folkehøyskole har hatt redning som linjefag i mer enn 25 år, - så dette er noe vi kan! 

Velkommen til et morsomt og fartsfylt folkehøyskoleår på redningslinja!

 

For deg som ser for deg en fremtid innen politiet, brann, ambulanse, forsvaret eller redningstjeneste. Vi beveger oss på land, til sjøs og i fjellet, velkommen til et år med læring og godt vennskap.

Dette vil du lære

  • Livredningskurs og aktiviteter i eget basseng
  • Fjellredning og klatring i egen klatrehall
  • Elveredning - internasjonal sertifisering
  • Alpin vinterredning
  • Skredkurs
  • Båtførerprøven
  • Markør og skadesminke
  • Klatrekurs
  • Brannkurs
  • Førstehjelpskurs
  • Hjertestarterkurs
  • Søks- og redningskurs, både til lands og til vanns
  • Trening og forberedelse til fysiske opptaksprøver til blålysetat

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig og at du ønsker å bidra til et inkluderende, trygt og godt miljø for deg selv og dine medelever.

Martin Breen

Linjelærer Redning og førstehjelp

Martin er brennende opptatt av redningsfaget og førstehjelp, og parallelt med jobben som folkehøyskolelærer er han aktivt med i Redningsselskapet. Du kan også møte han som lærer i sidelinje dykking.

Velkommen til Risøya! Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på.

 

Epost: martin.breen@risoy.fhs.no
Telefon: 926 95 389

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

  • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
  • Onsdag velger du en sidelinje.
  • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
  • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
  • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Stor variasjon og mange muligheter for lærerik frihet!

 

 

Her finner du informasjon om skolestart, ferier, ulike prosjektuker og annet.

Last ned årsplan som pdf ↓

I tillegg til hovedlinjen din velger du to sidelinjer. En før jul og en etter jul. Du velger også valgfag. Valgfagene går over kortere periode og i løpet av året har du 4 valgfag. Disse fagene velger du etter at du har begynt på skolen.

Tilbudet innennfor sidelinjer og valgfag varierer noe fra år til år, det har sammenheng med hva elevene ønsker og hvilke lærerressurser vi har tilgjengelig. Her presenteres noen fag vi har hatt tilbud om de seneste årene.

Sidelinje bevegelsesglede

Et fint og motiverende fag for deg som liker variert og leken aktivitet. Lær nye treningsformer og finn gleden ved aktivitet!

Sidelinje dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sidelinje diskgolf og ballspill

Ja takk, begge deler! Denne herlige kombinasjonen kommer til å gi deg mange gode erfaringer! Det blir mye variasjon, mye aktivitet, sikkert noe frustrasjon og ikke minst, mye glede!

Sidelinje dykking grunnkurs

Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. Etter at kurset er ferdig, kan du bruke skolens utstyr også på fritiden om du vil dykke mer. Ekstra kostnad til sertifisering og utstyr.

Sidelinje friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sidelinje gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sidelinje klatring

Klamre deg fast til veggen! På Klatring lærer du teknikkene som trengs for å komme seg til topps. Opplæring i klatreteknikk, sikringsteknikk og bruk av utstyr. Muligheter for brattkort!

Sidelinje kunst

Variert estetisk aktivitet. Tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon, plakater og tegneserie. Maleri; akryl og akvarell. Trykk og keramikk.

Sidelinje mat og trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sidelinje piano

En god anledning til å lære kunsten å spille piano. Det legges til rette for individuell oppfølging. Pianoene er tilgjengelige også etter undervisning, så her er det ingen grenser for muligheter!

Sidelinje redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere er på timeplanen.

Sidelinje seil & surf

Faget for deg som har lyst til å lære å seile kjølbåt og vindsurfing. Vi har alt utstyret på øya, og du kan bruke det på fritiden etter opplæring.

Sidelinje sjøsport

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sidelinje styrketrening

For deg som ønsker den gode følelsen gjennom å gjøre teori om til praksis! Faget er delt 50/50 mellom trening og teori - vi er innom temaer som basistrening, kosthold, restitusjon, helse og motivasjon

Valgfag båtførerprøven

Alt du trenger for å avlegge båtførerprøven. Om du vil ha praktisk erfaring, kan du velge sideemne praktisk båtbruk i tillegg.

Valgfag ballspill

Ikke slutt med leken selv om du begynner å bli voksen! Variert og fint fag med høy puls og god aktivitet.

Valgfag dykking

For deg som har dykkesertfikat og gjerne vil få mer erfaring. Bli med ned!

Valgfag friluftsliv

Ut på tur! Lær enkelt friluftsliv. Vi er innom tema som bål, matlaging, bekledning, orientering, førstehjelp og annet. Bli med inn i naturen!

Valgfag gaming

For deg som enten vil lære mer om dette universet eller som allerede er en del av det men vil utvikle deg videre. En fin introduksjon til hva gaming kan være.

Valgfag Kajakk

Her kan du ta våttkort, og bli en trygg padler. I tillegg vil du kunne bruke kajakkene på fritiden. Vel møtt!

Valgfag Keramikk

Her kan du utvikle dine skapende evner på skolens eget keramikkverksted!

Valgfag praktisk båtbruk

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Valgfag sang

Liker du å synge? Syng sammen med andre og lær teknikker for å bli en enda bedre sanger.

Valgfag seilbrett

Lær det du trenger for å bli en dreven seiler. Det krever nok en del innsats også på fritiden for å mestre kulingen, men det har du jo muligheten til hos oss.

Valgfag seiling

Båtene våre venter på å bli brukt! Lær deg hvordan du seiler. Etterpå kan du nyte denne fantastiske aktiviteten når det passer for deg.

Valgfag smie

Husk å smi mens jernet er varmt! Og hvordan du skal gjøre det lærer du i dette faget. Smia blir tilgjengelig for deg også etter undervisningen.

Valgfag strikking

En god gammel tradisjon som fortjener å bli tatt vare på. Her kan du lære hvordan. Kanskje noen får ullsokker til jul i år?

Valgfag tabata

Høy puls, motiverende øvelser, god musikk og full vannflaske! Bli med på en skikkelig treningsøkt, og lær deg hvordan du organiserer tenne typen treninger.

Valgfag ukulele

Et instrument som virkelig skaper god stemning og som er enkelt å ta med seg. Lær deg det du trenger i dette faget.

Valgfag volleyball

Volleyball er en herlig idrett! Vi spiller i hallen og ute på sandvollybanen vår. Bli med!

Velkommen til den vakreste øya. Her bor du ved sjøen. Med utstyr til alt du kan tenke deg. Lær noe nytt. Liker du det, kan du holde på til du blir god. Alle får sjansen. Til å prøve. Til å møte nye folk. Reise. Leve. Kall det gjerne et drømmeår. Vi kaller det lærerik frihet.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 137 000,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Valgfag
  • Utstyr til alle aktiviteter
  • Studietur: Actionfylt førstehjelpscamp
  • Studietur: Elveredning
  • Studietur: Grotteredning
  • Studietur: Tett samarbeid med Redningsselskapet
  • Studietur: Vinterredning
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 137 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 137 000,-
(13 700,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har masse utstyr og materiell for å gjennomføre alle kurs og øvelser, herunder;

  • ATV 6-hjuling klargjort for redningsoppdrag
  • Redningsbåt med vannjet
  • Motorbåt med påhengsmotor
  • Redningsflåter
  • Fjellredningsutstyr
  • Lagstelt og varmeovn
  • Friluftsutstyr
  • Førstehjelpsutstyr
  • Bårer og redningsdukker
  • Brann-, røydykking- og hurtigfrigjøringsutstyr
  • Alpint redningsutstyr
  • Skadesminkeutstyr
  • Sambandsutstyr

Dette utstyret må du stille med selv

Skolen har alt av utstyr som kreves for kursing og øvelser. Du trenger vanlig utstyr for aktiviteter utendørs og innendørs.

Detaljert skriv om utstyr du trenger kommer etter du har søkt på linja.

Linja krever ingen forkunnskaper, men gjør rede for tilpasningsbehov i søknaden din, om du skulle ha utfordringer som trenger tilrettelegging. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Tidligere elever

Året på redning, sikkerhet og reise ga meg kunnskap og vennskap som er gull verdt å ha med som søk- og redningsmannskap i Norsk Folkehjelp

Magnus Revaa

Et år på redningslinja var helt konge for meg. Relevant kompetanse og ikke minst erfaringer gjorde at jeg fikk en fot innafor i brannvesenet.

Lasse Nyberg

Året på redningslinja var utrolig læringsrikt og spennende. Jeg sitter igjen med mange erfaringer og  mye kunnskap, dette har gjort meg trygg i meg selv. Noe som er spesielt viktig for min framtidige jobb i politiet.

Sandra Arild

Redning var en aktiv og variert hverdag, og det var denne som introduserte meg for paramedisin. Kunnskapen jeg fikk på redning har gitt meg et forsprang på studiet.

Tuva Strand

Et år på Redning, sikkerhet, reise er et år jeg aldri glemmer. Året gav meg venner for livet og erfaringer som er mye verdt i ambulansen.

Kent Andre Carlsen

Nyheter

Hva er rullerende opptak? Folkehøgskolene forklarer

Folkehøgskolene har rullerende opptak. Men hva er egentlig rullerende opptak?

Søkerne strømmer til folkehøgskolene: – Et populært tilbud

Antall søkere til folkehøgskolene har nesten doblet seg fra i fjor.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner

Blålys 113 / førstehjelp, akuttmedisin, bistand

Stavern folkehøyskole
Helårskurs
Kristen

Politi, brann og fengsel

Trondheimsfjord Folkehøgskole
Helårskurs
15 t/uke
Kristen

Blålys / redning, beredskap, kampsport

Stavern folkehøyskole
Helårskurs
Kristen

Vektar, Sikkerhet og Trening

Stord Folkehøgskule
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

Alarm.Beredskap

Sunnmøre Folkehøgskule
Helårskurs
30 t/uke
Kristen

Kriminologi og frihet

Trondheimsfjord Folkehøgskole
Helårskurs
15 t/uke
Kristen

Security - politi og vekter

Trondheimsfjord Folkehøgskole
Helårskurs
15 t/uke
Kristen

BJJ/Brasiliansk jiu jitsu

Torshus folkehøgskule
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

Friluftsliv i samarbeid med Røde Kors

Fjordane Folkehøgskule
Helårskurs
18 t/uke
Frilynt