Til hovedinnhold

Ønsker du å reise på oppdagelsesferd i en helt ny verden? Dykkerlinja gjør deg til en trygg og erfaren dykker. Våre klasserom er rett utenfor døra i Raet nasjonalpark. Bli med ned!

Dykking er linja for deg som vil utforske verden under overflaten. Risøy folkehøgskole har lange tradisjoner med dykkeropplæring helt tilbake til 1965. Skolen har egne dykkerinstruktører, eget basseng og er et PADI Educational Facility. Du vil få tilgang til vårt dykkerutstyr, både i undervisning og på fritiden din!

Skolens fantastiske beliggenhet gjør at du kan dykke rett fra skolens brygge, eller vi kan reise ut i skjærgården i vår egen dykkerbåt, M/S Risøy. Tilgjengelighet og nærhet gir deg muligheten til å loggføre så mange dykk du vil!

Som elev på halvårslinja vil du bli sertifisert med Open water diver (grunnkurs) og Advanced open water diver (utvidet grunnkurs) fra Padi.

I tillegg til dykkingen har skolen stort fokus på havrydding, som strandrydding, rydding av havbunnen og kampen mot spøkelsesfiske! Du vil også i løpet av året få opplæring i båtbruk, slik at du blir en komplett dykker både over og under vann. Dykking er en utfordrende og spennende linje for deg som liker deg i vann. Velkommen!

 

Dykking er en utfordrende og spennende linje for deg som liker deg i vann, linja er åpen for alle uansett dykkebakgrunn, men du må ha gyldig legesjekk og være motivert for dykkingen.

Dette vil du lære

Du vil bli en komplett og trygg dykker på Risøya, vi bruker verdens mest anerkjente kursstige – PADI, og tilbyr disse kursene:

 • PADI Open Water diver (Grunnkurs til 18 meter)
 • PADI Advanced Open Water (Dette kurset tar for seg nattdykking, dypere dykking, undervannsnavigasjon med mere)

Andre emner:

 • Dyreliv i havet
 • Risikovurdering
 • Båtbruk og vedlikehold
 • Spøkelsefiske og plast i havet

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert mye læring, både faglig og personlig, og at du ønsker å bidra til et inkluderende, trygt og godt miljø for deg selv og dine medelever.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

For oss er det en kort reise i distanse, men ganske eksotisk som opplevelse! Helt ytterst av landet, med åpen horisont mot Skagerak kan du finne ro, og tenke små og store tanker. Om det er en stille fin kveld med flatt vann, eller en stormfull aften, er det uansett duket for opplevelser som vil bli husket!

bildetekst

Vi vet at mange folkehøyskoleelever har lyst til å reise. Derfor har alle linjene på Risøya fantastiske linjereiser. Men reiser koster mye! Vi synes det er leit om reisene gjør det for dyrt å gå på folkehøyskole. Når du begynner på skolen vår, oppdager du raskt at det viktigste ikke er reisene, men hverdagen og de fine folkene du har rundt deg på øya.

For at skoleåret skal bli rimeligere, er flere reiser på Risøya valgfrie. Dersom du har lyst og råd til det, kan du bli med på flere reiser, men hvis du ikke ser behovet kan du velge å bli på øya, og spare pengene! Kanskje du vil gå dykkelinja, og velge å bruke penger på komplett dykkerutstyr i stedet for å reise til Maldivene? På Risøya får du mulighet til å velge.

Du kan bli med på studiereiser uavhengig av hvilken linje du går på (til Maldivene er dykkersertifikat en forutsetning), eller du kan velge å bli med på noen reiser, eller ingen. Uansett får du et godt faglig tilbud.

 

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Varighet: 1 uke

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Patrik Ramsland Worts

Linjlærer Dykking

Jeg er dykkerinstruktør, autorisert sykepleier og har bachelor i idrett og friluftsliv. Jeg elsker det meste av aktivitet og friluftsliv både på land og sjø. Jeg brenner for at du skal få det fint på øya vår. Som min elev kan du alltid ta kontakt om du lurer på noe angående dykking, utstyr og livet som elev her på Risøya, velkommen!

Epost: patrik.ramsland.worts@risoy.fhs.no

Velkommen til den vakreste øya. Her bor du ved sjøen. Med utstyr til alt du kan tenke deg. Lær noe nytt. Liker du det, kan du holde på til du blir god. Alle får sjansen. Til å prøve. Til å møte nye folk. Reise. Leve. Kall det gjerne et drømmeår. Vi kaller det lærerik frihet.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 67 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Lyngør fyr
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 67 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 67 000,-
(13 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Risøya har lengst erfaring innen dykking og flest instruktører. Risøya er et dykkesenter og har de beste fasiliteter. Det inkluderer alt av utstyr, blant annet båt og basseng. Du disponerer fritt vår enorme utstyrspark og kan derfor også dykke på fritiden.

Dette utstyret må du stille med selv

Når du begynner hos oss, vil du få utdelt egen, personlig tørrdrakt. I tillegg har skolen ventilsett, bcd, bly og lufttanker til alle elever. Det du trenger å ta med deg er personlig dykkerutstyr, det vil si:

 • Dykkemaske
 • Snorkel
 • Svømmeføtter
 • Kniv
 • Hansker/ Votter
 • Hette

Vi anbefaler at du bruker utstyr du har fra før, eller at du sjekker bruktmarked på for eksempel finn.no. Utstyret trenger ikke være nytt! Om du ikke har noe fra før, kan du kjøpe det du trenger etter skolestart.

For å bli dykker må du ha godkjent helseattest fra lege og du bør være trygg i vann. Utover dette kreves ingen forkunnskaper, men gjør rede for tilpasningsbehov i søknaden din, om du skulle ha utfordringer som trenger tilrettelegging. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mitt år på øya var lærerikt i sosiale omgivelser, med flotte dykke muligheter og vennskap for livet. Med lærere som engasjerte seg i undervisningen og på fritiden var muligheten mange her på øya. Dette fekk meg til å bli ein ansvarleg og god dykker.

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Afrika - Bistand/Kultur (Høst)

Elverum folkehøgskule
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Ekspedisjon og friluftsliv - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Friluftsliv Camp Vestland, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen

Arktisk friluftsliv - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Historisk håndverk (halvårskurs høst 2024)

Sund folkehøgskole
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Design & Fashion - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Høsteventyr 2024 - Friluftsliv i nord

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs høstKristen

Eventyrlig Idrett, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen

Friluftsliv Mix - høst 2025

Alta folkehøgskole
Halvårskurs høstKristen

Idrett og Friluftsliv (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Freeride, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen

Dans Idrett, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høstKristen