Til hovedinnhold

Trening, friluftsliv og reise, høst

Søk på linja

Trening, kajakk, klatring, fridykking, båtliv, vannski, wakeboard, flere sertifiseringer og turer med sovepose. Alt dette, og mere til, får du hos oss på Risøya!

Denne linjen passer fint for deg som liker å bruke kroppen og liker å være i aktivitet! Du vil få utfolde deg på et drøss med ulike arenaer; i klatreveggen, på havet i kajakk, våtdrakt og dykkemaske eller SUP, i idrettshallen, på styrkerommet eller på tur i skog og mark. Nærområdet vårt er som en diger leikeplass, som inviterer til minneverdige naturopplevelser i den vakre sørlandsnaturen med skjærgård og kuppert terreng. Vi reiser på flere korte og lengre reiser. Vi reiser på treningsleir til Portugal hvor vi blant anna lærer vi å surfe, som en av flere eksotiske aktiviteter vi gjør sammen.  I løpet av året får du flere sertifikater som topptaukort, badevaktkurs, fridykkerkurs og våttkort havkajakk. Sertifikater som gjør at du kan gjøre hele verden til en leikeplass.

 

Fysisk aktivitet, flotte folk og fantastiske naturopplevelser - hjertelig velkommen til oss på trening, friluftsliv og reise!

Dette er linja for deg som har lyst til å prøve mye nytt og/eller ønsker å bli bedre på det du allerede kan fra før. Du vil og få muligheten til å gå i dybden på det du vil.

Dette vil du lære

Vi vil være innom mye forskjellig som gjør at du kan velge hva du vil bli skikkelig god i. Alle lærer litt om alt, men for å bli god så ligger alt til rette for å bruke tid på dette på fritiden.  

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig, og at du ønsker å bidra til et inkluderende, trygt og godt miljø for deg selv og dine medelever.

Spania, Gibraltar, Portugal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Tre land, to hav, 10dager.

Seiling med 40 meter stor, rask og moderne seilbåt. Vi flyr til Malaga, seiler via Gibraltar til Sagres i Portugal. Seilturen tar tre fulle døgn og vi bor og spiser på båten under fart og besøker et nytt sted hver kveld. Det ligger an til solnedganger og delfiner i baugen.Underveis er det mulighet for å besøke små øyer med naturlige grotter. Vi ender i Portugal for å oppleve nye ting og ha det fint sammen. Dette er en opplevelsestur hvor fokuset er å få gode opplevelser gjennom aktiviteter vi gjør i og ved vannet. Her blir det bølgesurfing pluss andre aktiviteter til lands og til vanns. I forkant av reisen setter vi opp målsettinger sammen, og vi jobber mye med hvordan vi kan hjelpe hverandre med motivasjon for å nå målene vi setter. Vi bor på en surfecamp som hjelper oss med å finne de beste bølgene for vårt nivå. Andre aktiviteter vi får til om været vil er kajakk, delfinsafari og diverse annet.

 

Nordsjø, Gvarv

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi reiser til Gvarv på Nordsjø ferieland for å stå på vannski, wakeboard og knebrett. Her kan du hoppe og ta triks eller bare cruise rundt. Vi fyrer grillen som er varm hele dagen hvor du kan spise så mye du vil og når du vil med gode venner rundt deg. 

Vi vet at mange folkehøyskoleelever har lyst til å reise. Derfor har alle linjene på Risøya fantastiske linjereiser. Men reiser koster mye! Vi synes det er leit om reisene gjør det for dyrt å gå på folkehøyskole. Når du begynner på skolen vår, oppdager du raskt at det viktigste ikke er reisene, men hverdagen og de fine folkene du har rundt deg på øya.

For at skoleåret skal bli rimeligere, er flere reiser på Risøya valgfrie. Dersom du har lyst og råd til det, kan du bli med på flere reiser, men hvis du ikke ser behovet kan du velge å bli på øya, og spare pengene! Kanskje du vil gå dykkelinja, og velge å bruke penger på komplett dykkerutstyr i stedet for å reise til Maldivene? På Risøya får du mulighet til å velge.

Du kan bli med på studiereiser uavhengig av hvilken linje du går på (til Maldivene er dykkersertifikat en forutsetning), eller du kan velge å bli med på noen reiser, eller ingen. Uansett får du et godt faglig tilbud.

 

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Varighet: 1 uke

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Helge Solberg

Linjelærer Trening, friluftsliv og reise

Jeg er utdannet innenfor kroppsøving og friluftsliv og er instruktør i kajakk, klatring og fridykking. Jeg er veldig glad i all aktivitet man blir sliten av, og trives best med å være i bevegelse. Vi har fokuset på å lære deg så mye som mulig, pushe komfortsonen og sist, men ikke minst ha det gøy. Håper du er like klar som jeg for et lærerikt år sammen. 

Epost: helge.solberg@risoy.fhs.no
Telefon: 415 60 982

Velkommen til den vakreste øya. Her bor du ved sjøen. Med utstyr til alt du kan tenke deg. Lær noe nytt. Liker du det, kan du holde på til du blir god. Alle får sjansen. Til å prøve. Til å møte nye folk. Reise. Leve. Kall det gjerne et drømmeår. Vi kaller det lærerik frihet.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 67 500,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Studietur: Spania, Gibraltar, Portugal
  • Studietur: Nordsjø, Gvarv
    • Mat (3 måltider per dag)
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 67 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 67 500,-
(13 500,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen har det meste av utstyr, hos er det slik at alt utstyr også kan brukes på fritiden når man først har fått opplæring. Mye bruk er lik god læring! Vi har telt, lavvo, turkjøkken, kajakker, fridykkeutstyr, redningsvester, motorbåt, hengekøye, tarp, fjellduk. Vi har også eget basseng, gymsal, klatrevegg, idrettshall og stort velutstyrt styrkerom, med spinningsykler, crossfitrigg og manualer, benker og apparater.

Linja krever ingen forkunnskaper, men gjør rede for tilpasningsbehov i søknaden din, om du skulle ha utfordringer som trenger tilrettelegging. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Året på Risøya var en fantastisk opplevelse som beriket livet mitt på alle måter! En uforglemmelig tid fylt med trening, eventyr og vennskap for livet!

Maja Smeby

Kvardagen i TFR var akkurat som eg hadde håpa før året! Ei herlig blanding mellom trening, friluftsliv, kurs og aktiviterar som eg aldri hadde prøvd før. Men det beste var klassemiljøet og stemninga i TFR-gjengen!

Arvid Leirgul

Sitter igjen med minner og opplevelser for livet, hvor jeg har knyttet vennskap for livet. For å ikke glemme den beste læreren, som skapte og var en del av gjengen.

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Friluftsliv Hav (Høst 2024)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

E-Sport FPS halvår

Bjerkely folkehøyskole
Halvårskurs høstKristen

Film og filmproduksjon - høst

Skjeberg Folkehøyskole
Halvårskurs høst17 t/ukeFrilynt

Søm, Slow fashion & Redesign

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
Halvårskurs høstFrilynt

Forberedelse til førstegangstjeneste (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Hundekjøring Svalbard - høst 2024

Svalbard folkehøgskole
Få ledige plasser
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Visuell kunst & Street Art

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
Halvårskurs høstFrilynt

Dans - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

Tverrfaglig folkehøgskolekurs, høst 2024/ vår 2025

Folkehøgskolen Nord-Norge
Halvårskurs høst21 t/ukeKristen

Humor og stand-up halvår, høst 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs høst36 t/ukeFrilynt

BAND - Høst 2024

Follo Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Beats Production, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen