Til hovedinnhold
Venteliste

Dette er den perfekte linja for deg som har lyst til å være ute på tur, både på land og hav. Her får du en real godtepose av det Norge har å by på!

Hva sier du til hundekjøring og snøscootersafari på Svalbard? Havfiske, hvalsafari, og
topptur i Lofoten? Moskussafari på Dovre? Og hva med øyhopping med seilbåt, og
orrfuglleik på Sørlandet? Vår desiderte favorittøy, vår egen Risøya, har mange kortreiste turperler, og et hav av muligheter for aktiviteter til sjøs. Målet er at du skal bli trygg i mange friluftslivsaktiviteter både på hav og land. Og best av alt, du er ikke alene. Gode turkamerater gjør reisen enda bedre! 

 Gode grunner for å velge Utendørs:

For den eventyrlystne. Den som har lyst til å utforske nye aktiviteter, prøve seg på ulike arenaer og gjennom stor variasjon bli bedre kjent med seg selv og andre.

Dette vil du lære

Dette er ikke en ekstremlinje, og heller ikke den linja med flest døgn i telt og snøhule. Dette passer for deg som vil smake på friluftslivet, men som også er glad i komfort og en god seng.

 • Praktisk turkunnskap
 • Risikovurderinger og sikkerhet
 • 1. hjelpskurs
 • Brattkort /klatring
 • Badevaktskurs
 • Båtførerlappen
 • Seiling
 • Padling
 • Fridykking
 • Foto og video

 

 

 

 

Våre forventninger til deg

At du er motivert, har lyst til å være aktiv, liker nye ting og kan trives med å være ute på tur.

PRØV NOE MER. Velg et sideemne! Lær å spille gitar, synge, male et bilde, eller ta dykkerlappen, for eksempel. Og om hvis du absolutt vil reise ut av landet kan du i tillegg velge å bli med på studiereiser for å seile i Kroatia og dykke på Maldivene.

Lofoten og Dovre

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Bli med til vakre Lofoten. En boltreplass for aktivitet og opplevelser. Her får vi med oss kyst og fjell, havrafting, surfing, safari, toppturer og mere til. På veien stopper vi i Dovre nasjonalpark og reiser på moskussafari!

Svalbard

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser til vakre Svalbard på vinterstid med nordlyset over oss. Vi reiser hit for å se hva klimaendringer gjør med dyreliv og klimaet rundt. Her skal vi innom polarmuseet og lære om vår stolte historie i polare strøk. Vi skal også på topptur, og vi skal på snøscootertur til Barentsburg som er russisk og som har en standard i ekstrem kontrast til det vi er vant til. Topptur og isgrottetur er også noe vi skal igjennom, og hvis vi er heldige, får vi kanskje sett isbjørn i løpet av oppholdet. Vi har med lokalkjent guide hele oppholdet som har lang erfaring med Svalbard.

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. 

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 19 500

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 12 000

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Jonas Heggli

Linjelærer Utendørs

Velkommen til Risøya! Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på.

Epost: jonas.heggli@risoy.fhs.no
Telefon: 37199355

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

Her finner du informasjon om skolestart, ferier, ulike prosjektuker og annet.

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Når du skal bo på en øy ett helt år, så har du nå mulighet til å få nok kunnskap og erfaring til å mestre seilbåter og seilbrett. Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 128 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 128 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 128 000,-
(12 800,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Du kjeder deg aldri på folkehøgskole. Det er alltid noe som skjer!

Maria hadde ikke hørt noe særlig om folkehøgskole, og var veldig skeptisk da hun ble tipset om å sjekke det ut. Etter å ha lest ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ekspedisjon vann og fjell

Kristiansand folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

UT!

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

LinjeX - Villmark

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Norske eventyr

Nordfjord folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Friluftsliv Noreg

Sogndal folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Idrett & Friluftsliv

Voss folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fjord, fjell og friskliv!

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

eXplore Nord-Norge

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristen

Friluft Sunnmøre New Zealand

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Basecamp Nordvestlandet

Nordvestlandet folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeKristen

Friluftsliv - tur for alle

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

FriXtreme

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristen