Til hovedinnhold

God helse er viktig, og det er flere veier til målet. Vi trener, lærer om psykisk helse, om kosthold, om å ta ansvar for oss selv og andre. Linjereiser til Barcelona, Kragerø Resort og Lyngør

For deg som er opptatt av helse! Vi lærer å lage sunn og god mat og vi kommer i form med trening og aktivitet, ute og inne. Treningen er variert og motiverende med blant annet crossfit, yoga, styrke og utholdenhet. Linja har et tydelig helseperspektiv, derfor er vi opptatt av hva slags trening og mat som er bra for kroppen. Velvære og avslapning er tett knyttet sammen med god helse, derfor reiser vi også på spa.

Trenger du flere gode grunner?

Denne linjen passer for alle, og jo mer motivert du er for å utvikle god egenhelse, jo bedre utbytte vil du få av året. Det kreves ingen forkunnskaper, hos oss er alle velkommen!

Dette vil du lære

Du får testet forskjellige treningsformer; bevegelighet, styrke, utholodenhet, crossfit, tabata, yoga, pilates, spinning, slynge og hinderløype.

Du får nyttige kursbevis: støttekontakt, aktivitetsleder og badevakt med førstehjelp!

Du lærer deg å lage mat som er sunn, enkel og god!

 

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig, og at du ønsker å bidra til et inkluderende, trygt og godt miljø for deg selv og dine medelever.

Barcelona

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I starten av skoleåret reiser vi på bli kjent-tur til livlige Barcelona. I tillegg til å få en kickstart på nye vennskap, får vi en flott start på både trening og matopplæring. Vi skal trene yoga, pilates og crossfit og gå lange flotte turer i byen og i området rundt. Utenom mat og trening, vil det selvsagt bli tid til å utforske denne spennende byen.

Kragerø Resort

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I den mørkeste årstiden tar vi turen til flotte Kragerø Resort. Her skal vi oppleve gleden og nytten ved rekreasjon og spa. Her skal vi ha massasjekurs, og vi skal trene, spise god og sunn mat, og nyte utsikten over Kragerøfjorden i utendørs basseng, boblebad eller badstue.

Lyngør fyr

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

For oss er det en kort reise i distanse, men ganske eksotisk som opplevelse! Helt ytterst av landet, med åpen horisont mot Skagerak kan du finne ro, og tenke små og store tanker. Om det er en stille fin kveld med flatt vann, eller en stormfull aften, er det uansett duket for opplevelser som vil bli husket!

Trehytte

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Et aldri så lite eventyr! Det er som å være barn igjen, spenningen ved å overnatte i en hytte i toppen av en svær furu, med ekorn og fugleliv helt tett på!

Vi vet at mange folkehøyskoleelever har lyst til å reise. Derfor har alle linjene på Risøya fantastiske linjereiser. Men reiser koster mye! Vi synes det er leit om reisene gjør det for dyrt å gå på folkehøyskole. Når du begynner på skolen vår, oppdager du raskt at det viktigste ikke er reisene, men hverdagen og de fine folkene du har rundt deg på øya.

For at skoleåret skal bli rimeligere, er flere reiser på Risøya valgfrie. Dersom du har lyst og råd til det, kan du bli med på flere reiser, men hvis du ikke ser behovet kan du velge å bli på øya, og spare pengene! Kanskje du vil gå dykkelinja, og velge å bruke penger på komplett dykkerutstyr i stedet for å reise til Maldivene? På Risøya får du mulighet til å velge.

Du kan bli med på studiereiser uavhengig av hvilken linje du går på (til Maldivene er dykkersertifikat en forutsetning), eller du kan velge å bli med på noen reiser, eller ingen. Uansett får du et godt faglig tilbud.

 

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Varighet: 1 uke

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Åse Røsås

Linjelærer Reise, livsstil og helse

Hei! Jeg er lærer på linja, og gleder meg til å dele et år for livet med klassen. Mitt ønske er at alle skal få et år med god utvikling, og at dere etter endt år reiser over broa med mot i brystet og trygghet i ryggmargen.
Jeg er utdannet lærer, med etterutdanning innen kropp/helse/bevegelse, og psykisk helse.
Håper å se deg på Risøya!!

Epost: aase.rosaas@risoy.fhs.no
Telefon: 975 98 113

Velkommen til den vakreste øya. Her bor du ved sjøen. Med utstyr til alt du kan tenke deg. Lær noe nytt. Liker du det, kan du holde på til du blir god. Alle får sjansen. Til å prøve. Til å møte nye folk. Reise. Leve. Kall det gjerne et drømmeår. Vi kaller det lærerik frihet.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 65 000,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Studietur: Barcelona
  • Studietur: Kragerø Resort
  • Studietur: Lyngør fyr
  • Studietur: Trehytte
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 65 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 65 000,-
(13 000,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har gode fasiliteter for trening og aktivitet med egen svømmehall, gymsal, idrettshall, klatrevegg og et stort og velutstyrt styrkerom med crossfitrigg, spinningsykler med mer. Vi har også skolekjøkken til rådighet.

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger treningstøy for innebruk og utebruk, dagstursekk, gode sko og du vil få mye bruk for en god drikkeflaske!

Linja krever ingen forkunnskaper, men gjør rede for tilpasningsbehov i søknaden din, om du skulle ha utfordringer som trenger tilrettelegging. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Et år på helselinja ga meg mer erfaring og lærdom enn hva jeg kunne forestilt meg. Trygghet i meg selv, venner for livet og et sunt forhold til kropp og trening, som har hatt en helt avgjørende betydning for hvordan jeg har det i dag.

Tuva Talstad

Å ha eit år på ei perle av Sørlandet. Der kvardagen består av å prøve forskjellige gøye treningsformer, lage god mat og fare på spennande turer. Det blei et perfekt pauseår for meg, der eg fekk senka skuldre, venner og minner for livet

Svale Flø

Et år på RLH ga meg opplevelser for livet og muligheten til å utfordre meg selv. Jeg sitter igjen sterkere både fysisk, men også psykisk, med masse nye venner, nye treningskunnskaper, verdifulle kurs på CV-en og linjeturer jeg aldri vil glemme.

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Beats Production, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen

Klassisk piano og strenger (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Halvårskurs i natur og landskapsfoto, høst

Lofoten folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Visuell kunst & Street Art

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
Halvårskurs høstFrilynt

Backpacker Multisport - Høst 2024

Seljord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Halvårskurs høstFrilynt

Halvårskurs i friluftsliv høst

Lofoten folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

SKUESPILLER - film og teater (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Freeride, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen

Design & Fashion - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt

Foran & bak kamera

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
Halvårskurs høstFrilynt

Klassisk messing (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Volleyball, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen