Til hovedinnhold
Koronaviruset og folkehøgskolene
Folkehøgskolene planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket til neste skoleår er i full gang. Finn ledige plasser her!
Ledig plass

Det er du og hva du ønsker som er viktigst for oss. Derfor er dette linjen for deg som trenger litt mer tilrettelegging enten det gjelder undervisning eller fritid. Vi gir deg det beste av alt.

 I korte trekk:

Trykk her for å gå til linjens egen hjemmeside.

På Allround  kommer du innom en mengde ulike spennende aktiviteter som trening i styrkerom og basseng, matlaging, film, teater, samfunnskunnskap og mye mer.

 

Allround kombineres med et linjefag 2:

- Media
- Musikk
- Fotball
- Gla´mat

- Cosplay
- Allround Aktiv

Du som trenger litt mer tid og tilrettelegging i enkelte situasjoner. Du som trenger lite arbeidspress men samtidig har lyst å gjøre mange kjekke ting. Du som liker å gjøre mye forskjellig.

Dette vil du lære

 • At du kan mer enn du tror
 • At sammen er vi sterke
 • At med hardt arbeid og godt humør kan hva som helst skje

Våre forventninger til deg

 • Pågangsmot
 • Godt humør
 • Ønske om å lære

 

Beitostølen

Obligatorisk: Nei

Pris: 6 200

Varighet: 7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

For noen elever på Allround og Allround Aktiv kan det være aktuellt å reise til Ridderrennet som arrangeres på Beitostølen i slutten av mars. Her kan elever med funksjonsnedsettelse delta i konkurranser i alpint og langrenn. Det er også mulig å delta på mange aktiviteter i løpet av uken. Noen stipendiater og elever på sport blir med som ledsagere. Elever fra andre klasser med en funksjonsnedsettelse kan også delta. Skolen stiller med lærere og stipendiater.

Mer om ridderrennet.no

Alle som har en funksjonsnedsettelse kan delta uansett hvilken linje du går på. Men mest aktuell for elever på disse linjene:

Allround
Allround Aktiv 

Kina

Obligatorisk: Nei

Pris: 17 990

Varighet: ca . en uke

Måltider pr dag inkludert: 3

I disse korona-tider er det vanskelig å si noe sikkert om studieturer. Vi følger situasjonen i verden nøye. Vi hadde planlagt felles studietur til Kina i høst. Det ser det ikke ut til å la seg gjøre. Kanskje vi kan utsette turen til i vår, kanskje vi kommer opp med linjeturer i stedet. Ingen av studieturene er obligatoriske utenom på Global.

Velkommen til Kina - Shanghai og Beijing med Lundheim folkehøgskole!
Kina er et samfunn i rivende utvikling og det bygges alle plasser. Hvem har ikke drømt om å besøke Den kinesiske muren, spasere over Den himmelske freds plass og utforske Den forbudte byen? Og ikke minst reise med verdens raskeste tog fra Shanghai til Beijing. Med Lundheim får du også oppleve noe utenom det som "alle" ser . Få undervisning på en kinesisk skole og bli kjent med kinesiske ungdommer eller har morgentrim i en av byens parker og mye mer. Nok tid til å shoppe er det og....!

Måltider og aktiviteter er inkludert.

Trykk her for mer informasjon om turen til Kina på vår hjemmeside.

 

Aalborg

Obligatorisk: Nei

Pris: 4 100

Varighet: 4 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

I disse korona-tider er det vanskelig å si noe sikkert om studieturer. Vi følger situasjonen i verden nøye og reiser ikke uten at dette er helt trygt.

 • Det er dejligt å være norsk i Danmark.
 • Det er dejligt å være med til Aalborg med Allround og Allround Aktiv
 • Vi starter med a la carte på ferja overtil Hirtshals.
 • Vi er i Dyrehagen, Vikingmuseet og på Bilka.

Klikk her for mer informasjon om turen til Aalborg.

bildetekst

Kristian Holte

Lektor

Kristian er trener for Moi IL sitt A-lag i 4. divisjon.Holte elsker fotball og har besøkt over 30 ulike stadioner i UK. Han er lektor med spesialpedagogikk som hovedfelt, og har også grunnfag i idrett og ikt. Kristian har også trener B-kurs i fotball, samt lederkurs innen fotball og klubbledelse og dommerkurs.

Epost: kristian.holte@lundheim.fhs.no

Joe Rusi

Lærer

Joe har en Master sertificate fra Berklee College of Music. Han er aktiv blues-gitarist og lever for musikken. Joe har gitt ut flere albumer og var blant annet nominert til Spellemansprisen.

Epost: joe.rusi@lundheim.fhs.no

Martha Vinsvold

Lærer

 • Underviser på Cosplay og Allround.
 • Interesser: Cosplay, teater og friluftsliv.
 • Malesalen ved Den Norske Opera
 • Dekoratør ved Oslo Nye Teater
 • Dukkemaker assistent ved Teater Refleksion i Århus, Danmark
 • Utdannet dramapedagog med fordypning i fortellerkunst, samt design og søm av klær.

Epost: martha.vinsvold@lundheim.fhs.no

Kerstin Hornschuh

Lærer

Kerstin er fysioterapeut og har en Bachelor of Science (B.Sc.). Hun er kostholdsveileder og har utdanning som personlig trener. Hennes interesser er: Toppturer, snowboard, klatring og buldring, SUP, kajakk, styrketrening, aerobic, dans, slackline og alt som gir litt kick! Og sunn mat :-).

Epost: kerstin.hornschuh@lundheim.fhs.no

En uke på Lundheim ser vanligvis slik ut:

 MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdag
1FellesfagFellesfagLinjefag 1Linjefag 2Linjefag 2 
2
3Linjefag 1Seminar
(10.00-14.00) 
4Linjefag 1Linjefag 2Fellesfag
5StudietidPraktisk arbeid
6
 Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag - I tillegg blir det egne valgfaguker


Men enkelte uker vil se helt annerledes ut. Ukeplan legges ut i god tid før ukestart.

 

Last ned timeplan som pdf ↓

30. august :       Skolestart

September:       Rafting Evje.

Oktober:            Høstferie

November:        Kinatur

Desember:        Juleavslutning med juleforestilling

Januar:              Mini-Folkehøgskole/Foreldrehelg

Februar:            Vinterferie

Mars:                Solidaritetsuke og linjeturer.

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har valgfag hver torsdag ettermiddag (2 timer) i 3 perioder. Det er også 2 valgfag uker. Det betyr at du kan ha 5 ulike valgfag i løpet av ditt år på Lundheim. Nedenfor finner du noen av valgfagene og fritidsaktiviteter vi tilbyr.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Digital bildebehandling

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Alt fra å forbedre dårlige bilder til å manipulere og montere bilder sammen.

Elektronisk musikk

Om du er musikalsk eller ikke, dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker en barkebåt.

Filmklubb

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du bør ha sett, men kanskje noen av dem.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, bare at du liker å spille kamp.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken. Går du med en musiker i magen? Joe Rusi, som har vært Spelemannsnominert, hjelper deg med å få ham/henne fram.

Jogging/Trim

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg. Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

Kajakk

NPF Grunnkurs hav - Her blir du sertifisert og kan etter gjennomført kurs delta på aktiviteter i kajakklubber over hele landet. Det blir sikkerhetstrening og vi avslutter valgfaget med en fin tur.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Vi samler opp timer, og bruker energien på store events, med mål å samle inn masse penger. Du blir også godt kjent med Strømmestiftelsen. I skolens Solidaritetsuke spiller vi en sentral rolle.

Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Svømming

Dette er et miljøtilbud for deg som liker å være i vannet. 30. november 2013 åpnet nytt 25 meters svømmebasseng på Moi, noen få minutters gange fra skolen.

Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel.På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Ukulele

Lær å spille ukulele på kort tid. Skolen har 10 nyinnkjøpte ukuleler som venter på at du skal lære deg å spille hits og populære sanger. Har du egen ukulele fra før så er det flott om du tar den med.

Lundheim ligger på Moi. Moi betyr “meg” på fransk. På vårt Moi er det bare “oss”.
Vi er en stor familie som hjelper hverandre å ha det bra.

Lundheim er masse latter, morsomme utfordringer og kjekke turer.

Gode opplevelser mens du er her. Kameratskap og erfaringer for resten av livet.
Velkommen til oss på Moi!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ashley Wood

Allround er et fantastisk sted å være! Et år jeg aldri kommer til å glemme!

Fra bloggen

Tusen takk for at dere ga meg det skoleåret jeg ALLTID har drømt om!

«Jeg har alltid drømt om at de rundt meg skal se meg for den jeg er i stedet for å se rullestolen. Den drømmen gikk ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Tilrettelagt Rønningen

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Bo og fritid

Jæren folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Aktiv hverdag - Spania

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs29 t/ukeKristen

Aktiv Bo og Fritid - Europa

Valdres folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Friluftsliv / Bu og fritid

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Bo.Aktiv

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Bu og fritid

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Kreativ Livslære

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv Ingen grenser

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen