Til hovedinnhold
Koronaviruset og folkehøgskolene
Folkehøgskolene planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket til neste skoleår er i full gang. Finn ledige plasser her!
Kontakt skolen

Linja med muligheter for deg som har opplevd begrensninger! Vi er opptatt av at du skal føle trygghet og mestring, og i tillegg få tilegne deg nyttig kunnskap når du skal fortsette på veien videre.

Har du lyst på et år hvor du kan få holde på med et valgfritt fag du liker (Spillutvikling, Tegneserie, Foto eller Cosplay & Cons), og samtidig få litt trening på områder du har bruk for når du skal bo for deg selv?

Som elev på Kreativ Livslære følger du samme timeplan som øvrige elever ved skolen, men du får oppfølging av egen kontaktperson som kan gi veiledning og støtte når du har behov for det.

En dag i uken holder vi på med egne prosjekter. Det kan være baking, matlaging og drift av elevkafè. Vi har også undervisning innen ulike temaer, slik at du kan utvikle deg selv sosialt og praktisk. Vi har fokus på kommunikasjon, selvinnsikt, samarbeid, trygghet, vennskap og veivalg.

På søknadsskjema velger du Kreativ Livslære som ditt førstevalg. På ditt andrevalg velger du hvilken av de øvrige linjene som du vil ha. Da kan du få den kombinasjonen du ønsker, i og med du ikke bare kan velge Kreativ Livslære, men også må være på ei av de andre linjene i tillegg.

Vi ønsker å gi deg noe ekstra gjennom ditt år hos oss på Bjerkely!

Linja er særskilt tilrettelagt for elever som har nedsatt funksjonsevne innenfor Asperger syndrom/ høytfungerende autisme og/eller konsentrasjonsvansker (ADHD/ADD). Disse elevene vil bli prioritert.

Dette vil du lære

 • Selvinnsikt
 • Kommunikasjon
 • Samarbeid
 • Normer, regler og praktisk orientering i samfunnet
 • Personlig økonomi
 • Skrive søknad om jobb, cv og jobbintervju
 • Sammenheng mellom fysisk og psykisk helse
 • Åpenhet omkring utfordringer og ressurser når man har diagnoser
 • Rengjøring, vask av klær og matlaging

Våre forventninger til deg

 • Deltar på skolens aktiviteter og undervisning med en positiv holdning til ansatte og medelever
 • Ivaretar personlig hygiene som dusj og tannpuss
 • Mestrer av- og påkledning
 • Står opp selv med hjelp av egen vekkerklokke
 • Klarer deg litt selv på ettermiddager og i helgene når det ikke er opplegg/aktiviteter på skole

Felles skoletur til Tallinn

Pris: Inkludert i linjepris

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

 

Hver linje vil i tillegg til dette ha egne linjeturer. Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops o.l.Dette er turer som du som elev vil kunne være med og utforme. 

Vi har en fellestur til Tallinn i oktober hvor alle skal være med. På våren har man mulighet til å reise til Budapest, om man har lyst.

Obligatorisk: Nei

Pris: 8 000

Varighet: ca. 7 dager

På våren vil det være mulighet for å reise på tur, denne blir uavhengig av linjer. Denne turen går til Budapest og er frivillig for alle.

Hver linje vil i tillegg til dette ha egne linjeturer. Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops o.l.Dette er turer som du som elev vil kunne være med og utforme. 

Tove Hammer

Teamleder på Kreativ Livslære

Tove har jobbet mye med mennesker, og er nå på Bjerkely som teamleder for Kreativ Livslære. Hun er over gjennomsnittet glad i musikk (med bra lyd!) og har alltid tid til å slå av en prat om konserter og lignende. Tove er flink til å se andre, og er god til å lytte.

Nina Bergersen

Miljøterapeut

Nina er skolens gymentusiast, og er selv mye ute i skog og mark. Med en godt og variert utfyllt cv og mye livserfaring har hun alltid gode forslag på lur og mange lure løsninger, i tillegg til en god dose humor som skinner gjennom de fleste situasjoner. Nina liker å jobber med ungdommer, og har mye å bidra med, og hun er ikke redd for å by på seg selv.

Stine Grambo

Miljøterapeut

Hvis Stine får muligheten, reiser hun gjerne land og strand med bobil. Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og har jobbet i barnehage og på barneskole før hun kom til oss. Stine bryr seg veldig om andre og er ei rolig og fattet dame.

Ingen uker på Bjerkely er like, men det er en basisplan som følges. Dagene er fulle av prosjekter som interesserer og utfordrer, og noen dager følger vi helt egne programmer. Dette er et eksempel på hvordan en typisk uke kan se ut hos oss.

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Ulike valgfag

Vi har ulike valgfag som du velger når du begynner på skolen. Vi har mange forskjellige, og de siste årene har vi hatt bl.a podcast, musikk, rollespill, brettspill, karakterdesign, brodering, m.m

Bjerkely er skolen for deg som vil drive med dine interesser, enten som hobby eller for videre utdanning. Her har du muligheten til å møte folk med samme interesse som deg og få deg venner for livet. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg hadde aldri gitt ut tegneserier på Egmont uten folkehøgskolen

I løpet av våren debuterer Elise Syvertsen med egen tegneserie i bokform. Hun takker folkehøgskolen for å ha blitt oppdaget av Egmont.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Aktiv Bo og Fritid - Europa

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv Ingen grenser

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Aktivt Friluftsliv og Botrening

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
HelårskursKristen

Botrening & Aktiv fritid

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeKristen

Arbeidstrening

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Allround

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Botrening

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Bo og fritid

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Livsmestring

Sund folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt