Til hovedinnhold
Kontakt skolen

Linja med muligheter for deg som har opplevd begrensninger! Vi er opptatt av at du skal føle trygghet og mestring, og i tillegg få tilegne deg nyttig kunnskap når du skal fortsette på veien videre.

Har du lyst på et år hvor du kan få holde på med et valgfritt fag du liker (Spillutvikling, Tegneserie, Foto eller Cosplay & Cons), og samtidig få litt trening på områder du har bruk for når du skal bo for deg selv?

Som elev på Kreativ Livslære følger du samme timeplan som øvrige elever ved skolen, men du får oppfølging av egen kontaktperson som kan gi veiledning og støtte når du har behov for det.

En dag i uken holder vi på med egne prosjekter. Det kan være baking, matlaging og drift av elevkafè. Vi har også undervisning innen ulike temaer, slik at du kan utvikle deg selv sosialt og praktisk. Vi har fokus på kommunikasjon, selvinnsikt, samarbeid, trygghet, vennskap og veivalg.

På søknadsskjema velger du Kreativ Livslære som ditt førstevalg. På ditt andrevalg velger du hvilken av de øvrige linjene som du vil ha. Da kan du få den kombinasjonen du ønsker, i og med du ikke bare kan velge Kreativ Livslære, men også må være på ei av de andre linjene i tillegg.

Vi ønsker å gi deg noe ekstra gjennom ditt år hos oss på Bjerkely!

Linja er særskilt tilrettelagt for elever som har nedsatt funksjonsevne innenfor Asperger syndrom/ høytfungerende autisme og/eller konsentrasjonsvansker (ADHD/ADD). Disse elevene vil bli prioritert.

Dette vil du lære

 • Selvinnsikt
 • Kommunikasjon
 • Samarbeid
 • Normer, regler og praktisk orientering i samfunnet
 • Personlig økonomi
 • Skrive søknad om jobb, cv og jobbintervju
 • Sammenheng mellom fysisk og psykisk helse
 • Åpenhet omkring utfordringer og ressurser når man har diagnoser
 • Rengjøring, vask av klær og matlaging

Våre forventninger til deg

 • Deltar på skolens aktiviteter og undervisning med en positiv holdning til ansatte og medelever
 • Ivaretar personlig hygiene som dusj og tannpuss
 • Mestrer av- og påkledning
 • Står opp selv med hjelp av egen vekkerklokke
 • Klarer deg litt selv på ettermiddager og i helgene når det ikke er opplegg/aktiviteter på skole

Felles skoletur til Tallinn

Pris: Inkludert i linjepris

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

Under bilder kan du se videosnutter fra turene skoleåret 2017/2018!

New York

Pris: 16 000

New York er den perfekte turen for deg som ønsker å oppleve kunst og kultur i byen som aldri sover. Det blir blant annet workshop i street art/tagging, og guidet pizzatur gjennom Brooklyn. Vi besøker Empire State building, Central Park, MOMA, dinosaurmuseet Natural history museum og tar båt rundt Statue Of Liberty, og det er muligheter for å stå på skøyter på Rockefeller Center. New York har noe for alle! Det er også mulighet for at det blir guidet tur hos selskapet Microsoft Store! 

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke 3 av dagene.

Marokko

Pris: 16 000

Denne turen vil inneholde alt fra kamelridning i Sahara til trange handelsgater i Marrakech (souker). Du vil få oppleve Atlasfjellene og stedet der filmen “Gladiatoren” med Russel Crowe ble spillt inn. Er du mer fan av serien “Sex in the city” vil du på denne turen bruke samme flyplass og gå de samme gatene som jentene gjorde i filmen. Dette er en tur som er skreddersydd for deg som vil oppleve en ny og spennende kultur på en norsk måte. Vi reiser rundt med egen buss i Marokko.

Helpensjon - Alle måltider inkludert!

Belfast

Pris: 6 000

Ønsker du å oppleve magien til Game of Thrones er dette turen for deg. Her vil det bli besøk til opptakssteder og muligheten for å lære seg bueskyting. Belfast er også en by med mye historie og dette er en spennende mulighet å besøke en by som er litt utilgjengelig. Dette er turen der man får oppleve kultur, politikk og filmverden på kloss hold!

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag

København

Pris: 6 000

København har kunst, kultur og shoppingmuligheter. Vi besøker Europas største paintball/lazertag arena (som befinner seg i København) hvor vi skal spille lazertag! Det blir vandring med guide gjennom byen, og i løpet av dagene vil vi besøke et Escape room, hvor vi jobber i team sammen om å løse koder og mysterier! En utrolig artig opplevelse!

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag.

Island

Pris: 11 000

Bli med på oppdagelsesferd i Island. Det blir heldags ekskursjon med guide for å se ”The golden circle”, en islandsk klassiker, hvor vi på en og samme dag får oppleve noen av Island´s mest kjente attraksjoner. Som blant annet varmekilder, geysir og den majestetiske fossen Gullfoss. Vi skal også oppleve hesteridning, og en tur til den fantastiske varmekilden “blå lagune” for å bade. Vi bor sentralt i byen, rett ved handlegaten Laugavegur, og det vil bli en dag fri hvor man kan utforske byen på egenhånd.

Frokost er inkludert + 1 lunsj eller middag som inkluderer drikke hver dag.

Dette er en ny tur Bjerkely starter med skoleåret 2018/2019, derfor har vi ingen bilder enda.

Tove Hammer

Teamleder på Kreativ Livslære

Tove har alltid hatt en genuin interesse for mennesker, og har variert bakgrunn fra ulik kontakt med mennesker gjennom arbeid som veileder i Arbeidsmarkedsetaten, miljøarbeider ved Hamar interkommunale krisesenter og som medarbeider i Kirkens SOS. Tove har studert administrasjon og ledelse, og har videreutdanning i psykisk helsearbeid. 

Nina Bergersen

Miljøterapeut

Nina er ei skikkelig sprek dame, som tror at alt håp er ute! Nina brenner for fysisk aktivitet i hverdagen som medisin for kropp og sjel!  Nina er faktisk utdannet kokk, og har jobbet i attføringsbedrifter som yrkesveileder før hun kom til oss som miljøterapeut i 2015. Nina liker å jobbe med ungdommer, og synes derfor hun har verdens beste jobb! Fritiden bruker hun på trening, friluftsliv og jakt!

Stine Grambo

Miljøterapeut

Stine er også ei bereist dame blant de ansatte, får hun sjansen reiser hun gjerne land og strand med bobil. Stine er ei god dame, som virkelig bryr seg om andre mennesker, og er opptatt av at alle skal ha det bra. Stine er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og har jobbet både i barnehage, og barneskole både som BUA og lærer før hun kom hit til oss.

På Bjerkely er ingen skoleuker like, men vi har en basisplan vi følger. Dagene er fulle av prosjekter som interesserer og utfordrer. Disse er enten er linjevis, internatvis eller basert på dine interesser.

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Ulike valgfag

Vi har ulike valgfag som du velger når du begynner på skolen. Valgfag vi har hatt de senere årene, og som fort kan dukke opp kommende skoleår er cosplay, forskjellige ballspill, brettspill, trylling.

Enten du driver med cosplay & cons, foto, tegneserie, spillutvikling, e-sport: her kan du dele dine interesser med andre og utvide dine grenser. Dette blir annerledesåret med interessante valgfag, utfordrende oppgaver og spennende turmål.

Linjer ved skolen

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Botrening

Grenland Folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Aktiv - Spania

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
HelårskursKristen

Aktiv hverdag - botrening

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs29 t/ukeKristen

Bu og fritid

Fjordane Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Friluftsliv / Bu og fritid

Nordfjord folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Aktiv Bo og Fritid - Europa

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Tilrettelagt Rønningen

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk, Bu og Fritid

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Musikk Bo Fritid

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
Helårskurs9 t/ukeKristen

Friluftsliv Ingen grenser

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen