Til hovedinnhold

Etterlengtet møte med Herman Flesvig

Jesper Systad Johannessen og de andre elevene fra Risøy folkehøyskole strålte under møtet med Herman Flesvig forrige uke. Foto: NRK

Parodien A-klassen ved Risøy folkehøyskole laget av «Førstegangstjenesten» våren 2020 gikk viralt, og er snart sett 165 000 ganger. Forrige uke var de spesielt inviterte gjester på førpremieren til sesong to av den populære serien.

– Det var hyggelig å få invitasjon fra NRK til førpremieren forrige uke, smiler Silje Rønning.

Hun var stipendiat ved Risøy folkehøyskole for to år siden, og laget den mye omtalte parodien sammen med klassen Aktiv, bo og fritid. Den skulle egentlig bare brukes under en intern elevkveld på skolen, og elevene hadde aldri sett for seg at den skulle nå ut til så mange. Nå er den sett nesten 165 000 ganger på YouTube.

Imponerte Flesvig

Herman Flesvig ble selv imponert over filmen, hvor elevene har laget sine egne versjoner av de populære karakterene Ahre-Ketil, Tanja, Preben og Ola Halvorsen. Han sendte en videohilsen til klassen og sa at han gjerne ville komme på besøk. Like etter kom korona og gjorde det umulig.

Gleden var derfor stor da NRK tok kontakt og inviterte til førpremiere på sesong to av den populære serien. Fem av elevene fra klassen og fem stipendiater fikk en hyggelig reunion på rød løper i Oslo.

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.

Sted: Tvedestrand
Elevplasser: 140
Linjer: 21
Undervisning pr. uke: 29 timer
Verdigrunnlag: Kristen

Les mer om skolen

Vi koste oss ekstremt alle sammen, og satte sånn pris på å bli invitert! Jeg er imponert over måten vi ble møtt på, skryter Silje.

Stort å møte forbildet

Alle elevene fikk ha med seg en gjest hver, og strålte hele kvelden. Før visningen av de fire første episodene av sesongen, fikk de også et eksklusivt møte med mannen bak serien, komiker Herman Flesvig.

– Det var nærmere 900 gjester på førpremieren. Av disse var det bare vi og et par andre som var invitert inn til et møte med Herman Flesvig. Det var utrolig gøy!

– Jeg er rett og slett veldig imponert over hvordan vi ble sett og fulgt opp gjennom hele kvelden. Det var utrolig fint gjort!

Fire elever smiler på rød løper. Fotovegg med NRK-logo i bakgrunnen
Det ble en spesiell kveld for de tidligere elevene på Risøy folkehøyskole. Til venstre: Helge Busch Gløtta, Tomas Gjesdal, Hedda Juanita Farsjø, Jesper Systad Johannessen. Foto: NRK

Spesielt samhold

Silje forteller at de fikk en brå avslutning på folkehøgskoleåret sitt da landet stengte ned i mars 2020, og alle måtte reise hjem. De satte derfor ekstra stor pris på å kunne møtes igjen nå! Som stipendiater fikk de et spesielt godt forhold til elevene i A-klassen, og hun har jevnlig kontakt med flere av dem. Å kunne få være sammen denne spesielle kvelden var derfor stort.

– Selv kom jeg kjørende fra Sogndal, og to andre kom fra Trondheim og Tromsø. Dette ville vi ikke gå glipp av! Flere av elevene reiste også langt, og det sier vel mye om hvor stor pris vi satte på invitasjonen.

Noen av elevene ble intervjuet av TV2 da de sendte direkte fra den røde løperen, og fikk fortalt om parodien sin og den spesielle invitasjonen.

Jeg er så glad på deres vegne for at vi fikk opplevde denne kvelden!

Det var stort for alle å endelig møte Herman Flesvig! Øverst fra venstre: Tomas Gjesdal, Silje Rønning, Sara Nistad, Helge Busch Gløtta og Hedda Juanita Farsjø. Foto: NRK

Og dommen over sesong to?

– Vi synes nok alle at denne sesongen er enda bedre enn den første. Det er mer som skjer, og den er utrolig morsom. Vi gleder oss til de siste fire episodene også legges ut.

Bo- og arbeidstrening på folkehøgskole

Folkehøgskole skal være for alle! Her finner du mer informasjon om det tilrettelagte tilbudet for ungdom med utviklingshemming.

Les mer om bo- og arbeidstrening
253