Til hovedinnhold

Slik kan du sjekke ut folkehøgskoler i sosiale medier

Har du lyst til å snoke i hva folkehøgskoleelevene holder på med? Vil du se mer av hverdagen på folkehøgskolen du er aller mest nysgjerrig på? Sjekk ut folkehøgskoler i sosiale medier.

Her kommer tips til hvordan du kan gjøre det.

📸 Folkehøgskoler på Instagram

1. Søk opp skolen

Alle folkehøgskolene har sin egen profil på Instagram, der de deler bilder og filmer fra hverdagen, reiser og alt de holder på med. Ofte holder det å skrive navnet på skolen i søkefeltet. Om det ikke dukker opp noe, kan du fortsette med enten «folke…» eller «fhs», så skal kontoen dukke opp i de fleste tilfeller.

Oslofjord Folkehøgskole har delt en oppdatering fra sin folkehøgskolehverdag, her er de med på en demonstrasjon foran Stortinget i Oslo.

2. Let etter linjekontoer

Ikke alle folkehøgskolelinjer har egen konto på Instagram, men en del av dem har det. På disse kontoene får du innhold som handler kun om den linja du er interessert i.

Tips: Disse kontoene er ikke alltid like enkle å finne, kontonavnet kan bestå av forkortelser. Mange linjer har lagt ved en lenke til Instagram-kontoen sin på toppen av linjesiden her på folkehogskole.no.

Hvis du fortsatt lurer på om linja har en egen konto, og ikke finner den, kan du ta kontakt med den aktuelle folkehøgskolen.

Hestelinjene til Fjordane folkehøgskule har delt et bilde fra ridetur. Her viser de frem hestene, undervisningen, rideturer og annet.

3. Sjekk om stipendiatene på skolen har sin egen konto

Stipendiater (også kalt stipper) er gjerne andreårselever som får ledertrening, bidrar ekstra til ulike oppgaver, setter i gang sosiale aktiviteter og liknende.

Noen stipendiater er gode på å dele hva de og resten av elevene holder på med gjennom året. Noen kontoer «arves» ned fra stipendiat-kull til stipendiat-kull, andre lager nye kontoer for sitt kull.

Her har stipendiatene på Risøy Folkehøyskole delt en oppdatering med de nye skolegenserne sine, på kontoen @stippsquad.

Ikke alle folkehøgskolestipendiater har en egen konto på Instagram, og de som er opprettet kan være litt vanskelige å finne. Noen ganger holder det å søke på skolenavnet og stipp/stipendiat, men ikke alltid. Spør gjerne skolen du skal gå på, om stippene har sin egen konto.

Les også:

Dette lurer dere på om folkehøgskole

4. Følg #hashtaggen til skolen

De fleste folkehøgskolene har sin egen hashtag, som de bruker aktivt. Den finner du ofte ved å gå inn på skolens profil, og lete etter den i innleggene deres. Ved å trykke på den kommer du inn til alle andre bilder og filmer som bruker hashtaggen. Du kan også følge den, slik at innholdet som bruker hashtaggen dukker opp i din egen feed fremover.

Skolene oppfordrer også elevene sine til å bruke hashtaggen, slik at andre kan finne bilder fra skolen. Derfor kan du ofte finne mange spennende bilder og filmer fra flere årskull.

Folkehøgskolen 69 Grader Nord bruker #fhs69nord. Her ligger det over 1000 innlegg, fra både skolen og elevene.

5. Sjekk geotaggen til skolen

Geotaggen er lokasjonen som er lagt til på innholdet på Instagram. Mange elever pleier å legge til lokasjonen på skolen når de deler bilder og filmer derfra.

For å finne geotaggen er det lurt å søke opp hele navnet på skolen. Vær oppmerksom på stavemåten, skolene bruker ulike varianter: folkehøgskole, folkehøgskule, og folkehøyskole.

I søkeresultatene klikker du på fanen «Steder», for å få opp geotaggen.

I likhet med hashtaggen finner du også her innhold fra flere årskull.

Her fra geotaggen til Nordmøre Folkehøgskule.

6. Se bilder andre har tagget skolen i

På folkehøgskolens profil kan du også se alt innholdet skolekontoen er tagget i. Dette er ofte fra elevenes personlige kontoer. De deler bilder og filmer fra ulike opplevelser gjennom året, og noen av dem velger å tagge skolen.

Dette innholdet finner du i fanen lengst til høyre, over profilrutenettet (se rød ring på skjermbildet).

Her fra profilen til Stavern folkehøyskole, der de er tagget i elevenes bilder fra siste skoledag før sommeren.

7. Ta kontakt med skolen på DM

De fleste skoler svarer raskt på spørsmålene dine, også via direktemelding på Instagram.

(I feriene kan det være mer effektivt å ringe eller sende en e-post).

👻 Folkehøgskoler på Snapchat

1. Søk opp skolen

Det er ikke så mange folkehøgskoler som er aktive på Snapchat, men det finnes noen.

Noen skoler har profiler som du kan legge til, og chatte med. De legger også ut ting på story.

Andre skoler har laget offentlige profiler, der de har samlet opp tidligere storyer i høydepunkter, og legger ut nytt innhold i tillegg. Her lar de ofte elevene ta over, og vise frem hverdagen på skolen, linjen sin, aktiviteter, reiser, arrangere spørsmålsrunder og annet.

Solbakken folkehøgskole har en aktiv, offentlig profil, som du finner her. Elevene har jevnlig takeover, fra skolens teater- og skuespillerlinjer.

2. Følg @folkehogskolene på Snapchat

Vi har takeovers fra elever på ulike folkehøgskoler i hele Norge. Du kan stille spørsmål og få innblikk i mye ulikt.

Vi legger også alle takeoverne som høydepunkter på profilen vår, slik at du kan se alle som har vært tidligere.

💛 Du finner profilen vår her. Legg oss til! 

Går du på folkehøgskole og vil ha takeover på snappen vår? Send oss gjerne en melding på Snapchat, eller kontakt oss på en annen måte (se kontaktinfo nederst i saken).

📹 Folkehøgskoler på TikTok

1. Søk opp skolen

Ikke alle folkehøgskoler er på TikTok, men mange er det. Ofte holder det å skrive inn navnet på skolen i søkefeltet. Om det ikke dukker opp noe kan du fortsette med enten «folke…» eller «fhs», så skal kontoen dukke opp i de fleste tilfeller.

Noen skoler deler små vlogger fra hverdagen, omvisning på skolen, klipp fra studieturer og liknende. Mange deler også humorvideoer med skråblikk på folkehøgskolelivet – det skjer ganske mye spennende på en folkehøgskole i løpet av en uke.

Selv om skolen ikke har en egen konto, kan det likevel dukke opp innhold om den. Hvis noen deler en video fra skolen og nevner den i caption, eller med en hashtag, dukker den opp i søk.

Under har Karmøy Folkehøgskule samlet tips fra elevene sine, om hva som er lurt å tenke på når du velger folkehøgskole:

@karmoyfhs

Enkle men viktige tips!❤️ #tips#venner#friår#fyp#foryoupage#norway

♬ Chill Vibes – Tollan Kim

Les også:

Viser frem folkehøgskolelivet på TikTok

2. Let etter linjekontoer

Noen linjer har egen konto på TikTok. Her får du innhold som handler kun om den linja du er interessert i, ofte laget av elevene selv.

Under ligger en video fra linjekontoen til multisport-linjaSunnmøre Folkehøgskule. Du får være med elevene på topptur. Kontoen gir et godt innblikk i hverdagen på linja.

@multisportsunnmorefhs

Bli med multisport på den første toppturen etter juleferien! Turen gikk til fjelltoppen Fingeren!👆🏻🎿❤️#fhs#sunnmørefolkehøgskule#hiking#snow#skiing#skiingtiktok#norway#sufhkonk

♬ Murder On The Dancefloor – Sophie Ellis-Bextor

3. Sjekk hashtaggen til skolen

Noen elever tagger sine egne TikToks med skolens hashtag. Det kan også gjelde selv om skolen ikke er på TikTok selv.

Her er hashtaggen til Voss folkehøgskule, #vossfhs. Skolen er på TikTok selv, men mange av videoene som ligger under denne er også postet av tidligere elever.

4. Følg @folkehogskolene på TikTok

Følg @folkehogskolene på TikTok, der får du opp ulikt innhold fra hverdagen ved flere av skolene. Vi deler TikToks fra elever, linjer og skoler. Tagg oss gjerne!

📘 Folkehøgskoler på Facebook

Alle folkehøgskoler har sin egen side på Facebook. Her deler de informasjon, bilder, filmer, nyhetssaker, og annet som handler om skolen.

De fleste svarer også på Messenger, hvis du kontakter skolen der.

Mange skoler har også private grupper for hvert kull, som de inviterer elevene inn i når de har søkt og fått skoleplass. Det er ikke uvanlig at elevene får en invitasjon til en slik gruppe, en god stund før skolestart, men her har skolene varierende praksis. Noen skoler har også gått vekk fra Facebook-grupper, og bruker heller Discord.

I disse gruppene deles det informasjon, nyheter og annet som er kjekt å vite om.

🎞️ Folkehøgskoler på YouTube

De fleste folkehøgskolene legger ikke ut mye på YouTube i løpet av året, men flere har kanaler med noen få filmer. Disse viser for eksempel snutter fra hverdagen, omvisning på skole og internat, intervjuer med elever om ulike temaer, og helt andre ting.

Hvis du søker opp en folkehøgskole på YouTube vil du også oppleve at det dukker opp videoer fra andre kontoer. Dette er ofte tidligere elever som har delt vlogger eller mimrevideoer fra året sitt.

Videoen under er fra Benedicte Sveøy-Aae, Camilla Saxhaug og Amalie Bjerkenes, tre tidligere elever på Vefsn Folkehøgskole Toppen. Her forteller de litt om hvordan de syns det er å gå på folkehøgskole, og viser noen klipp fra den første måneden.

Lurer du på noe om folkehøgskole?

Kontakt oss gjerne via våre sosiale medier, @folkehogskolene på ⬇️

Du kan også bruke kontaktskjemaet, som du finner her på nettsiden vår.

Du kan selvfølgelig også ta direkte kontakt med spesifikke folkehøgskoler, om du har spørsmål som kun gjelder dem.

Funnet folkehøgskolen du vil gå på?

Det er lurt å søke nå. Opptaket på alle folkehøgskolene startet 1. februar, og linjene fylles opp fortløpende.

Klikk her for å se alle linjene
58