Til hovedinnhold

Karmøy Folkehøgskule

Vi er en frilynt skole hvor du velger 2 linjer. Med 80 mulige linjekombinasjoner vil vi gi deg flere opplevelser, mer variasjon og nye venner. Skolen ligger strategisk plassert mellom Bergen og Stavanger - kun 12 km unna Haugesund Lufthavn. Muligheter for aktiv fritid på skolen, i nærmiljøet og på vakre sandstrender.

Søk på skolenLinjer

 

Hos oss velger du 2 av 18 linjer som du har gjennom hele året.

Dette gir deg 80 ulike linjekombinasjoner.

Du velger 1 av disse linjene:

I tillegg velger du 1 av disse linjene:

 

Hver linje har ca 40 linjedager. De øvrige dagene er det fellesfag og mange spennende valgfag.

Lyse og fine internater med dusj og toalett på dobbeltrommene. Enkeltrom har felles bad.

Vi har selvsagt trådløst nett på internatene og i skolebygget.

Gamingrom med 10 splitter nye gamingmaskiner, X-box og PlayStation og Her er det også mulighet å koble til egne maskiner. 

Trivelige fellesrom med biljard, bordtennis, brettspill, gymsal, musikkrom, filmrom og bibliotek. Skolen er omgitt av et flott parkanlegg. God og sunn mat blir servert 3 ganger om dagen. Vår nabo Karmøyhallen har treningssenter og 25 meters basseng med stupetårn, boblebad og badstue. Rett ved siden av skolen er det 2 tennisbaner, utendørs bandybaner, basketballbane, kunstgress- og sandvolleyballbaner.

Fin lysløype med frisbeegolfbaner like ved. Åkrasanden - kåret til Norges fineste sandstrand - 6 km fra skolen. Et eldorado for windsurfing. Kort vei til Hardanger, Folgefonna, Røldal- og Sauda Skisenter.

 

 

Dette står vi for

Karmøy Folkehøgskule er en frilynt folkehøgskole.

Vår visjon er:

Vi bryr oss!

Vi bryr oss om enkeltmennesker, om natur, om rettferdig fordeling og om det globale fellesskap.

Våre verdier er:

Vi ønsker å danne frie, kunnskapsrike mennesker som kan møte seg selv, nærmiljøet og storsamfunnet med en åpen holdning.

Vi ønsker du skal få oppleve alt dette dette gjennom møtet med:

Vi tilstreber å skape trivsel og gode trygge rammer rundt deg. Et hjem hvor du føler deg sett og hørt!

Vi har følgende fellesfag:

 • Et blikk mot verden  - et fag der en tar opp dagsaktuelle tema (1 time pr uke)

 • Fysisk med fokus på aktivitet og idrettsglede - ballspill, trening, turer med mer (1 time pr uke)

 • Skolekor Skolekoret synger på skolens julekonsert, på familiefest og julefest med mer (1 time pr uke)

 • Morgensamlinger med ulike tema, informasjon og spørsmål man mener er relevante (15 minutt)

 • Temadag lørdager. Variert innhold. Alt fra turer i nærområdet til spennende foredrag av inviterte personer (4 timer)

 • Elevkvelder som skolens linjer arrangerer (2 timer) 

 • Aktivitetsdager (Bli kjent dager, Vi bryr oss dager, Filmdager, Skidag, Revydager og andre spesielle viktige temaer med interessante gjesteforelesere. 

Vi har ikke fellesfag i uker hvor vi har linjeuker, linjedager eller andre aktiviteter. 

Totalt kan en velge mellom cirka 24 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. NB! Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene. Hvilke valgfag vi tilbyr er avhengig av hvilke lærerkrefter vi har.

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Band

Spiller du et instrument og/eller er glad i å synge, så må du velge band som valgfag. Vi øver inn coverlåter, og opptrer vi på ulike arenaer. Skolen har noe utstyr, men ta med egne instrument.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors vil du bidra til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre. Med deg på laget kan vi gjøre en viktig innsats for fellesskapet.

Bokklubb

Valgfag for de som er, eller ønsker å bli glade i å lese. Vi velger en bok sammen, og skal ha gode samtaler rundt tekst, uttrykk, stemninger og følelser knyttet til boka vi velger.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

E - Sport

Valgfag e-sport passer for deg som er interessert i e-sport, eller du som vil lære litt om e-sport. Vi skal innom ulike kjente og ukjente spill. Viktigste er at det er spill vi skal spille sammen.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Fotball

Dette er et valgfag for deg som ønsker å bli en bedre fotballspiller og deg som bare ønsker å spille fotball. Det vil vere litt tekniske og taktiske øvelser, og så vil det vere en del spilling.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Godt å kunne, kjekt å vite

Praktisk rettet valgfag for å bli mer "handy" og i stand til å fikse og reparere ting selv. For eksempel sykkelreparasjon, enkel snekring, produsjon av ved og mye mer.

Golf

På Karmøy kan man spille golf stort sett hele året, og vi har tre baner i umiddelbar nærhet til skolen. Nordvegen Golfklubb har i tillegg to gode simulatorer.

Jegerprøven

Pris: 4 000,-

Går du med planer om å pakke sekken, dra til skogs eller fjells med hagle for å oppleve flott natur og jakte på fugl eller vilt? Da kan vi tilby jegerprøven.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Klær & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kreativt Verksted

Å sitte ved samme bord og sysle med tegning og maling, klipping og perling, er superhyggelig. Tiden flyr og vi har alltid lyst til å bli sittende litt til når timen er over.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Slå Ball

Pris: 700,-

Dette er ett valgfag for de som liker å slå etter en ball med en kølle, racket, eller annet slagvåpen. Aktuelle sporter er padel-tennis, golf, tennis, squash, bordtennis, innebandy, biljard og volley.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Teatersport

Rom for å boltre seg i dramaleker og impro, med lav terskel. Her er det lov å være helt ny på slikt. Blir også mulighet for litt sketcheskaping mm for deg med en liten regissør i magen!

Tegning og Maling

Pris: 100,-

Vil du la kunstneren i deg få vokse seg glad? Her blir det tegneøvelser som vil gi deg en sikrere strek og mer fargerik pensel! Blir også tid til å male fritt på egne prosjekter, skravle og hygge oss.

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

Yoga

Pusterom fra den ellers hektiske folkehøyskolehverdagen. Vinjasa og gentle flow yoga med innlsag av meditasjon og pusteøvelser. Samt litt innblikk i den over 2000 år gamle yogafilosofien

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Da vi har spennende utenlandsturer på begge linjene du som elev går på, har vi valgt å legge fellesturene til vakre og spennende omgivelser i Norden.
Foruten flere felles skoleturer setter vi også av tid til fellesarrangementer som:

 • konserter,
 • kinoforestillinger
 • seminar
 • foredrag utenfor skolens område. 

Obligatorisk: Ja

Pris: 7 000

Foruten alle skolens linjeturer til innland- og utland ser vi for oss en felles skoletur til Preikestolen og Stavanger. Skolen ønsker også at våre elever får delta på lokale kulturelle arrangement i skolens nærmiljø, dvs på Haugalandet. Dette er feks spennende konserter, kinoforestillinger, teater mm.

Vi har 68 rom. De aller fleste rommene har eget bad. På hvert internat er det forstuer. Dette er stuer som 4-5 rom har sammen. På internatene er det kjøkken med komfyr, kjøleskap, fryseboks, microbølgeovn og vannkoker. Det er vaskerom på hvert internat med vaskemaskiner og tørketrommel. Vi har noen enkeltrom, men de fleste ønsker dobbeltrom og trives godt med det.

Fasiliteter

 • Spinningsykler
 • Gamingrom med 10 rå gamingmaskiner + PlayStation, X-box og Nintendo
 • Eget treningsrom
 • Nyoppusset gymsal
 • Biljard
 • 3 bordtennisbord
 • Søm- og tekstilrom
 • Grupperom
 • TV-stue
 • Filmrom
 • Oppholdsrom
 • Bibliotek

Haugesund lufthavn, Karmøy, ligger bare 12 km fra skolen. Flyplassen trafikkeres alle dager med flere avganger til/fra Oslo og Bergen. Videre er det direkteavganger til flere destinasjoner i utlandet (Gdansk, Kreta, Tyrkia og Spania).

Til skolen kan du komme med Kystbussen fra Bergen og Stavanger.

Du kan også ta buss med Vy fra Oslo, Kristiansand, Bergen og Åsane.

Fra Haugesund går Haukeliekspressen (NOR-WAY bussekspress) direkte til Oslo samt muligheter for tilknytning til andre byer. 

Lokalbuss til og fra Haugesund har busstopp like ved skolen.

Finn reiserute fra der du bor

Innenfor 100 meter:

 • Karmøyhallen - med 25 meters basseng, jacuzzi og badstue
 • 3 tennisbaner
 • 2 beachvolleybaner
 • Kunstgressbane
 • Basketballbane
 • 2 utendørs bandybaner med bandyvant
 • Actic Treningssenter i Karmøyhallen. Trening for et par hundrelapper pr måned inkludert fri bruk av svømmebassenget i Karmøyhallen

Annet:

 • Kjøpesenter (0,7 km)
 • Lysløype med 2 frisbeegolfbaner (1 km)
 • Kopervik sentrum med kino, cafe`er, bibliotek mm (1 km)
 • Åkrasanden - kåret til Norges fineste sandstrand 2014 (6 km)
 • Haugesund med flere store kjøpesenter og rikt kulturliv (15 km)

 

I en helt vanlig uke bruker vi tirsdagen og torsdagen til linjedager. Hos oss velger elevene 2 linjer - og hver linje er på 6 timer pr uke.

NB!

I tillegg legger vi inn 2 linjeuker på hver linje + 4 til 8 linjedager i tillegg. I snitt har da hver linje ca 17 timer pr uke.

Mandag, onsdag og fredag er i utgangspunktet satt av til fellesfag og valgfag.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart 24.08.2024
 • Bli-kjent uke
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Fellesturer
 • Høstferie i uke 41
 • Halloween
 • Reunionshelg hvor årets elever lager opplegg for fjorårets elever
 • Aktivitetsdager
 • Familiehelg med familiefest
 • Julefest
 • Juleferie
 • Nyttårsball
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Aktivitetsdager
 • Påskeferie
 • Fellestur
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai
Last ned årsplan som pdf ↓
 • Hele skolen er med på ulike innsamlingsaksjoner i regi skolens linjer BRO Afrika og BRO Sør-Amerika.
 • "Løp for livet" i regi Kreftforeningen.
 • "Vi bryr oss dager" med bistandsløp, gjesteforelesere, film og arrangement på skolen
 • Strandryddingsaksjon
 • TV-aksjonen
 • Julekonsert

Det er ofte flere aktiviteter på ettermiddag- og kveldstid.

Eksempler på dette er:

 • Volleyball
 • Filmkvelder
 • Utekino
 • Leker ute (mørkegjemsel/boksen går mm)
 • Bordtennis- og biliardturnering
 • Bål- og grillkveld
 • Spakveld
 • Kortsspill
 • Karaoke
 • Quiz
 • Bingo
 • Elevkvelder
 • Gaming
 • Juleverksted

Skolens stipendiater er flinke til å finne på ting sammen med de lærerne som har tilsyn på kvelden. 

Alle må bidra med sitt i kampen mot klimaendringene, Skolen visjon er "Vi bryr oss". På grunnlag av dette har vi laget en klimaplan hvor vi skal bry oss  om klima, miljøet og jorda vi bor på. Våre ulike bærekraftprosjekt går gjennom hele året. Vi mener disse prosjektene vil gi elever og ansatte en større bevissthet og dermed ta bærekraftige valg her og nå og senere i livet.

Dette gjør vi:

 • Vi jobber hvert år med å videreutvikle skolens klimaplanen
 • Hver linje gjør sine klimatiltak, eksempelvis strandrydding 
 • Hele skolen bidrar hver vår med rydding av naturområder i samarbeid med kommunen
 • Kjøkkenet og elevene jobber hver dag med å redusere matsvinn
 • Vi har renovert deler av skolen for å redusere utslipp og for å få bedre inneklima
 • Vi har samarbeid med og får besøk hvert år av Amanda Sailing. Dette er en organisasjon som blant annet har engasjert seg for å redusere plast i havet

Skolen har en aldersgrense på 18 år. 

Vi tar opp elever fortløpende fra 1.februar. Søker du tidlig er muligheten størst for å få plass på de 2 linjene du har søkt på.

 • Vi ønsker en passe balanse mellom gutter og jenter
 • Geografisk spredning
 • Du trenger ikke å ha fullført videregående 
 • Linjene krever ingen forkunnskaper
 • I noen tilfeller må vi vurdere om vi er i stand til å gi søkere forsvarlig pedagogisk tilbud før vi kan gi et tilbud
 • Ved stor søknad vil elever født mellom 2000 og 2005 bli prioritert 

Bygninger

Skolen er til en viss grad tilrettelagt for elever med funksjonsnedsettelser.Ta kontakt med skolen for spørsmål om dette.

Mat

Vegetar- og glutenfri mat for de som ønsker dette.

Faglig og sosialt

Skolens ansatte og stipendiater gjør alt for at elever skal trives faglig og sosialt. Dette i tråd med skolens visjon "Vi bryr oss"

Jarle Nilsen

Rektor

Hei jeg heter Jarle og har vært rektor ved skolen siden sommeren 2019.

Min utdanning er innen økonomi, pedagogikk og etterforskning, Jeg har tidligere arbeidet i skattevesen, fagbevegelse, skole og i politiet. I  20 år har jeg også vært politikker på deltid og heltid. Høsten 2022 tok jeg en master i erfaringsbasert etterforskning.  Jeg bor rett ved skolen, så meg og min familie vil dere se mye til.

Epost: jarle.nilsen@karmoy.fhs.no
Telefon: 92045922
Facebook

Serine Iversen

Inspektør og linjelærer på linjen Vocal & Performance

Jeg heter Serine Iversen, og er inspektør og linjelærer på Vocal & performance. Sang og musikk, kjekke elever og en variert hverdag gjør dette til en fantastisk arbeidsplass. Jeg er utdannet adjunkt med tilleggsutdannelse, med fordypning i musikk, og har også sangutdannelse fra Complete Vocal Institute i Danmark. Jeg bor med familien min på Vea som ligger bare noen kilometer fra skolen.

Epost: serine.iversen@karmoy.fhs.no
Telefon: 99367446

Jorunn Kvalavåg

Kontorsjef

Jeg heter Jorunn og er en av veteranene på skolen. Jeg har jobbet her siden 1990 da jeg begynte som kjøkken- og internatleder.
Fra 2010 har jeg jobbet som kontorsjef. Liker å omgås og hjelpe elever med alle mulige spørsmål! 

Epost: jorunn.kvalavaag@karmoy.fhs.no
Telefon: 90114856

Siv Lande

Internatleder

Jeg heter Siv - og har jobbet på skolen i mange år. Jeg jobber som internatleder som innebærer mye elevkontakt:) Jeg trives svært godt på Karmøy Folkehøgskule.

Epost: siv.lande@karmoy.fhs.no
Telefon: 40481604

Birgitte Allendes

Kjøkkensjef

Jeg heter Birgitte og er kjøkkensjef på skolen. Jeg har jobbet som kokk i mange år og er lidenskapelig opptatt av god mat.
Ønsker å skape mange fine og gode stunder rundt matbordet i matsalen.
Jeg er gift og har to barn og en hund. Elsker mat, reise & trene.

Epost: birgitte.allendes@karmoy.fhs.no
Telefon: 92255009

Gunnar Fr Eide

Linjelærer på water Sport Dive Sail og Action Adrenaline Adventure

Jeg heter Gunnar og stortrives på skolen - og på linjene water Sport Dive Sail og Action Adrenaline Adventure. Har jobbet på skolen siden 1998. Utdannet lærer med idrettsutdannelse (mastergrad i kroppsøving/idrett). Aktiv på fritiden - hvor mine hovedinteresser er dykking, innebandy og allsidig friluftsliv. Elsker jobben min, kreativ, er på godfot med elevene og har en stor porsjon humor!

Epost: gunnar.eide@karmoy.fhs.no
Telefon: 94802006

Helge Hammersland

Lærer på Multisport og Fokus Europa

Jeg heter Helge, og kommer opprinnelig fra Norheimsund i Hardanger. Har bodd på Karmøy siden 1997, og trives veldig godt med det. Er gift, har 3 barn, en bonusdatter og tre bonusbarnebarn. Er utdannet lærer og har jobbet i grunnskolen i mange år. Har også jobbet på barnevernsinstitusjon, og vært daglig leder for et lokalt idrettslag. Elsker musikk, idrett og reising :)

Epost: helge.hammersland@karmoy.fhs.no
Telefon: 45374110

Erling Endresen

Vaktmester

Erling heter jeg - og er vaktmester på skolen. Tidligere har jeg jobbet som snekker i eget firma og arbeidleder i en atføringsbedrift.

Trives meget godt på Karmøy Folkehøgskule!

Epost: erling.endresen@karmoy.fhs.no
Telefon: 90569565

Irene Auestad

Kjøkken og renholdsassisetent

Jeg heter Irene - og jobber som kokk. Har jobbet på skolen i mange år - og trives svært så godt!

Epost: irene.auestad@karmoy.fhs.no
Telefon: 41608480

Ann Kristin Munkejord Amland

Kjøkken og renholdsassistent

Jeg heter Ann Kristin og arbeider som kokk. Jeg har jobbet på Karmøy Folkehøgskole i mange år - en arbeidsplass jeg trives på :-)

Epost: ann.kristin.amland@karmoy.fhs.no
Telefon: 92862966

Susanne Pedersen

Linjelærer Klær, Fashion, Design/Redsign

Hei jeg heter Susanne og linjelærer i klær og design. Jeg har arbeidet ved Karmøy Folkehøgskule i mange år. I tillegg til å være linjelærer har er jeg lærer i valgfaget Søm. Jeg har også kurs i bunadsøm på kveldstid. 

Epost: susanne.pedersen@karmoy.fhs.no
Telefon: 95859091

Marit Bersaas Wiestad

Linjelærer på linjene Multisport og Puls Trening Helse

Jeg heter Marit – og skal innom ulike linjer, samt ha litt valgfag. Jeg er lærerutdannet fra Norges Idrettshøgskole. Jobbet tidligere i videregående skole og hos Sats. Elsker å trene, være i fysisk aktivitet, spille volleyball, friluftsliv og stå på snowboard. Jeg er gift og har 3 små barn. Har jobbet på Karmøy folkehøgskole siden 2012. Stortrives sammen med kjempe kjekke elever og kollegaer :)

Epost: marit.wiestad@karmoy.fhs.no
Telefon: 97681653

Tone Høyland Hansen

Linjelærer på linjen Matglede og Baker Konditor

Jeg heter Tone og er linjelærer for Matglede og Baker & konditor. Faglært kokk innenfor hotell og restaurant med mange års erfaring innenfor bransjen. I tillegg har jeg en bachelorgrad i ernæring og er utdannet faglærer i restaurant- og matfag. Stor interesse for alt innen matlaging og baking. Jeg liker å jobbe med ungdom og syns selv at jeg har verdens beste jobb!

Epost: tone.h.hansen@karmoy.fhs.no
Telefon: 92663953

Torkild Groven

Lærer og fotograf

Jeg heter Torkild og kommer fra solbyen Bergen! Jeg er lærer på ulike linjer, er skolens fotograf og har en rekke valgfag. Jeg digger virkelig jobben min! 

Jeg er utdannet lærer og har undervisningserfaring/praksis fra flere folkehøgskoler i Norge. 

Har mange interesser! Elsker alt innenfor idrett, friluftsliv, foto og baking.

 

Epost: torkild.groven@karmoy.fhs.no
Telefon: 98852175

Niklas Dybvik Fjellet

Linjelærer på BRO Sør - Amerika og Backpack Foto

Jeg er østlendingen som reiste til Vestlandet og ble boende her. Gift, tre barn og en hund (Tara) som er med på det meste! Utdannet idrett og samfunnsfagslærer. Trives ute på tur med telt eller hengekøye og er en samfunnsengasjert "ung" mann! 

“Reisen er målet, og målet er ikke så viktig uansett”
 
Vi ses!

Epost: niklas.fjellet@karmoy.fhs.no
Telefon: 93283925

Mikael Benjamin Myklebust

Lærer Reiseliv Italiensk og Backpack Foto

Eg kjem opprinnelig frå Nordfjord, har ein son og driv eit trefellingsfirma. Utdanninga mi bestod av engelsk, idrett og friluftsliv i Zambia, Brasil og Sogndal. Eg har jobba som gardsarbeidar i New Zealand, linefiskar, isbreguide, pedagogisk leiar og som dagleg leiar i eit idrettslag. I 2020 byrja eg som lærar på Karmøy Folkehøgskule. Eg elskar å vere sosial, reise og å vere i aktivitet.

Epost: mikael.myklebust@karmoy.fhs.no
Telefon: 90951080

Elaine Nilsen

Kjøkken og Tilsyn

Hei jeg heter Elaine og arbeider ved kjøkken hver 3. helg og har også endel tilsyn gjennom året. Jeg bor rett ved siden av skolen sammen med Jarle som er rektor på skolen. Vi har sammen 3 voksne barn som har flyttet hjemmefra. Jeg kommer egentlig fra Dublin men har bodd i Norge siden 1999.  

Telefon: 94879106

Monika Wolos

Kjøkken og renholdsassisetent

Jeg heter Monika og kom fra Polen for 7år siden.Jeg er renholder og kjøkkenassistent på skolen.Eg trives bra i Norge og liker å lage mat og holder orden .Jeg elsker folk ,har god humor og liker å være hjelpsom.

Epost: monika.wolos@karmoy.fhs.no
Telefon: 93994357

Knut Egil Blaaflat

Lærer

Jeg heter Knut Egil – og er linjelærer på Puls og Multisport. Jeg har bachelor i Idrett, fysisk aktivitet og helse, og PPU fra Norges Idrettshøgskole. Tidligere jobberfaringer fra videregående skole i Oslo og Haugalandet. Samtidig har jeg også hatt tilleggsjobb som Personlig trener. Elsker å trene, være i fysisk aktivitet, spille alle slags ballspill, fiske og ha det gøy. 

Epost: knut.egil.blaaflat@karmoy.fhs.no
Telefon: 90570653

Bendik Guldbrandsen

Lærer

Jeg heter Bendik og er linjelærer på Fokus Asia. I tillegg har jeg valgfag i blant annet tegning, maling og yoga. Jeg har jobbet med humanitært arbeid med Leap Learning og UNICEF, jobbet som illustratør, tegnelærer og har fem års erfaring som lærer i skolen. Jeg har en bachelor i Spansk fra UiO og en i Tekst og Skribent fra Westerdals i Oslo. Jeg elsker å reise, jobbe frivillig og være sosial!

Epost: bendik.guldbrandsen@karmoy.fhs.no
Telefon: 95405147

Linjer på Karmøy Folkehøgskule

Fokus Europa - interrail og øyhopping

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 1Frilynt

BRO Sør- Amerika - Brasil og Argentina

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 16 t/ukeFrilynt

BRO Afrika - Kenya

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 16 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Sjø - dykking og øyhopping Kroatia

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 16 t/ukeFrilynt

Fashion Klær Design/Redesign - Paris og London

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 16 t/ukeFrilynt

Baker & Konditor - Paris og Brussel

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 16 t/ukeFrilynt

X-sport - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 16 t/ukeFrilynt

Fotball Europa - England og Italia

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 16 t/ukeFrilynt

Music Performance Production - Berlin

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 1Frilynt

Fokus Asia & Japan - Tokyo og Kyoto

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Extreme - Alpene

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Backpack Foto Asia - Vietnam og Kambodsja

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 2Frilynt

Golf - Spania & Polen

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Explore Norway & Iceland - Reykjavik

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 2Frilynt

Vocal & Performance - New York

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Energyboost - Club La Santa, Lanzarote

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Tasty FoodExperience - Toscana, Italia

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Fokus Europa - interrail og øyhopping

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs 2Frilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Hedda Trondsdatter Ottestad

Jeg valgte linjen X-sport, da jeg hadde hørt så mye bra om linja, om hvor godt fellesskap de hadde og alt det artige de gjorde. Og jeg angrer ikke! Jeg har ledd så alt for mye, vært på fantastiske turer og vært i kjempegodt selskap hele veien.

Hedda Trondsdatter Ottestad
Ingvild Sundal Joys (helt til høyre på bildet)

Sjekk ut hva Ingrid skrev om det å gå på Karmøy Folkehøgskule! Vi får ikke bedre PR! https://www.facebook.com/KarmoyFHS/photos/?tab=album&album_id=10153196394515928

Ingvild Sundal Joys (helt til høyre på bildet)
Ingrid Beckmann og Aleksander Karstensen

Vi kan med hånden på hjertet si at vi storkoste oss på skolen! Veldig bra miljø, kjekke medelever (venner!) og lærere! Vi er også svært fornøyd med det å velge 2 linjer!

Fra bloggen

- Jeg fikk tilbake troen på meg selv på folkehøgskolen

For Susanne var videregående tøft. Hun slet med å komme inn i miljøet, mistet selvtilliten, og klarte ikke fullføre. På folkehøgskolen opplevde hun mestring på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen