Til hovedinnhold

Karmøy Folkehøgskule

NB! NB! VÅRE SIDER FOR HER FOR SKOLEÅRET 2020-2021 ER UNDER OPPDATERING!   Hos oss velger du 2 linjer - som vil gi deg flere opplevelser, mer variasjon... og flere venner! Spennende linjeturer til inn- og utland. Trygt og godt fellesskap. Mange fritidsmuligheter. Karmøy - urbant og vakkert!

Søk på skolenLinjer

Hos oss velger alle 2 av 13 linjer.

Vi har linjedager tirsdag og torsdag. I tillegg har hver linje minst 10 ekstra linjedager i løpet av året. De øvrige dagene er det mange spennende valgfag og fellesfag.

Lyse og fine internater med dusj og toalett på de fleste rom.

Trådløst nett (wi-fi) på internatene og i skolebygget.

Koselige felleslokaler som er omgitt av et flott parkanlegg. God og sunn mat blir servert 4 ganger om dagen.

Mange fritidstilbud:
Vår nabo Karmøyhallen har treningssenter og 25 meters basseng med stupetårn, boblebad og badstue.

Ved siden av skolen er det 3 tennisbaner, basketballbane, kunstgress- og sandvolleyballbaner.

Fin lysløype med 2 frisbeegolfbaner en spasertur unna. Åkrasanden - kåret til Norges fineste sandstrand 2014 - ligger 6 km fra skolen. Et eldorado for windsurfing.

Utstyr på skolen: Surfebrett (bølge- og windsurfing), kajakk, kano, spinningrom, symaskiner og annet formingsutstyr, gymsal og bibliotek. Dette kan også brukes av elevene på fritiden.

Velkommen til skolen hvor du velger 2 linjer! Dette i tillegg til mange spennende valgfag gir deg et svært variert skoleår. Mange linjeturer i inn- og utland. Du får oppleve et trygt og godt fellesskap i et pulserende og aktivt folkehøgskolemiljø. Karmøy - urbant og vakkert - 40.000 innbyggere - utenfor Haugesund - mellom Bergen og Stavanger. 

Dette står vi for

Vår visjon er:

Vi bryr oss om enkeltmennesker, om natur, om rettferdig fordeling og om det globale fellesskap

Våre verdier er:

Vi ønsker å danne frie, kunnskapsrike mennesker som kan møte seg selv, nærmiljøet og storsamfunnet med åpen og konstruktiv holdning og handling.

Vi ønsker du skal få oppleve alt dette dette gjennom møtet med:

Vi vil skape gode og trygge rammer rundt deg, hvor du føler deg sett og hørt!

 

Vi har følgende fellesfag;  

 • Blikk mot verden  som er et fag der en tar opp aktuelle nyheter fra nyhetsbildet (1 t pr.uke)
 • Gymnastikk - fysiske aktivitet (2 t pr uke)
 • Kor/allsang  - varierer med å ha kor og allsang ((1 t pr.uke)

   Skolekoret koret synger på skolens julekonsert i kirken, på familiefest og julefest med mer

 • Livssyn og kulturforståelse  som tar for seg ulike religioner, etikk og kulturforståelse (1 t pr. uke) 
 • Rektors time der rektor har oppe ulike tema og spørsmål han mener er relevante (1 t pr.uke)
 • Temadag lørdager. Temadagene kan ha ulikt innhold. Alt fra turer i nærområdet til spennende foredrag av inviterte personer (4 t ca 3 ganger pr.mnd. 

I uker vi har linjeuker, linjedager eller andre aktiviteter har vi ikke fellesfag.

Totalt kan en velge mellom cirka 10 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene.

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Førstehjelp

Grunnleggende førsthjelp er viktig. Deet lærer du på dette valgfaget!

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Golf

Nybegynnerkurs med hovedvekt på praksis. Vi slår bøttervis med baller på treningsbanen, øver på putting og får etterhvert lov til å spille på banen. Vi spiller på Norvegen Golfbane (fin 18 hulls bane)

Improvisasjonsteater

Det høres kanskje skummelt ut? Men det er moro, selv utviklende og en fin måte å bli kjent med andre på.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Juleverksted

Før jul pleier vi å ha juleverksted. Her kan du få unna noen av årets julegaver.

Kjekt å vite - godt å kunne

Et lærerikt og morsomt fag hvor du blant annet kan få være med å lage en villmarksleir, prøve deg som astronaut på månen, fakta om/diskutere samfunnsaktuelle ting, skifte dekk/sjekk på bil, kortspill

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Memojogg

Memojogg er en sammenslåing av trening og memorering. Elevene tar først en gå eller joggetur før de går i gang med ulike memoreringsteknikker. Dette kan være nyttig for deg i en studietilværelse.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

MNK

MNK står for musikk, natur, kultur, og er et variert og spennende fag. Bl.a.: Bier og birøkt, fridykking, jakt og fiske, miljøvern, norges dyr og fugler, vi lytter og analyserer ulik musikk, osv.

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Spansk

Har du lyst til å lære liltt spansk, eller kanskje friske litt opp i spansken du har lært før? Da er dette noe for deg. Det å kunne et språk er spennende når du skal ut på reise.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Søm & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 9 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Skoleåret 2019-2020 drar vi på felles studietur til den vakre øya Malta. Dette er et spennende sted med rik historie og flotte byer og strender! Stikkord for studieturen er: Opplevelser, kultur, mat, bading og fellesskap. 

Malta:

Malta byr på trange gater, terrasserte åssider, små vingårder samt sol og klart vann som er perfekt for alle typer vannaktivitet. I tillegg finner du  fargerikt malte fiskebåter, barokkirker og hestedrosjer. Den dramatiske historien har satt sine spor og innflytelsene fra England, Italia og Nord-Afrika er tydelige. Her finner du mengder av slott, katedraler, romerske mosaikker og utsmykkede barokkpalass. De godt bevarte bygningene har gjort at Malta har vært innspillingssted for storfilemer og tv-serier som Gladiator, Troja og Game of Thrones. 

Vi har 55 rom, de aller fleste med bad på rommet. Det er små stuer som 4-5 rom deler og kjøkken med komfyr, kjøleskap, fryseboks, micro, og vannkoker. Det er vaskerom på hvert internat med vaskemaskiner og tørketrommel. Vi har kun noen få enkeltrom, de fleste ønsker dobbeltrom og trives godt med det.

Fasiliteter

 • Spinningrom
 • Biliard
 • Bordtennis - i skolens inngangsparti = mye aktivitet :-)
 • Søm- og tekstilrom
 • Bibliotek med datamaskiner
 • Grupperom
 • TV-stue
 • Oppholdsrom

Haugesund lufthavn, Karmøy, ligger bare 12 km fra skolen. Flyplassen trafikkeres alle dager med flere avganger til/fra Oslo.

Til skolen kan du komme med Kystbussen fra Bergen og Stavanger. Fra Haugesund går Haukeliekspressen (NOR-WAY bussekspress) direkte til Oslo samt muligheter for tilknytning til andre byer. 

Lokalbuss til og fra Haugesund har busstopp like ved skolen.

Finn reiserute fra der du bor

Innenfor 100 meter:

 • Karmøyhallen - med 25 meters basseng, jacuzzi og badstue
 • 3 tennisbaner
 • 2 beachvolleybaner
 • Kunstgressbane
 • Basketballbane

Annet:

 • Kjøpesenter (0,7 km)
 • Lysløype med 2 frisbeegolfbaner (1 km)
 • Kopervik sentrum med kino, cafe`er, bibliotek mm (1 km)
 • Åkrasandenden - kåret til Norges fineste sandstrand 2014 (6 km)
 • Haugesund med flere store kjøpesenter og rikt kulturliv (15 km)

 

 

 • Skolestart 23.8.18
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Høstferie i uke 41
 • Familiehelg med familiefest
 • Miljøkvelder med psykisk utviklingshemmede
 • Julefest
 • Juleferie
 • Samtidsdager på Høgskolen Stord - Haugesund (spennende foredrag og seminarer)
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Felles skoletur til Malta
 • Påskeferie
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai

Det er ofte flere aktiviteter på kveldstid, som volleyball, spille-, filmkvelder, quiz, bingo, elevkvelder og mye mer. Skolens stipendiater er flinke til å finne på ting, sammen med de lærerne som har tilsyn på kvelden. 

Skolen har en aldersgrense på 18 år, og tar bare unntaksvis opp søkere under denne alder.

Fravær og ordenskarakterer fra grunnskole og videregående skole blir vurdert ved opptak.

Vi tar opp elever fortløpende fra 1.februar. Søker du tidlig er muligheten størst for å få oppfylt ditt førstevalg av linjefag.

Leif Frode Svendsen

Linjelærer

Lærer på Psykologi og Omsorg-linje og Asia-linje. Jobber også med markedsføring for skolen.

Epost: leif.frode.svendsen@karmoy.fhs.no
Telefon: 48003520

Torkild Groven

Linjelærer Baker & Konditor og Puls

Jeg heter Torkild og kommer fra solbyen Bergen! Jeg er linjelærer på linjene Baker & Konditor og Puls.

Jeg er utdannet lærer og har undervisningserfaring/praksis fra flere folkehøgskoler i Norge. 

Har mange interesser! Elsker alt innenfor idrett, friluftsliv, foto og baking.

 

Gunnar Fr Eide

Friluftslærer (Friluftsliv Ekstrem og Friluftsliv Sjø)

Jeg heter Gunnar og stortrives på skolen - og som linjelærer på linjene Friluftsliv Ekstrem og Friluftsliv Sjø. Har jobbet på skolen siden 1998. Utdannet lærer med idrettsutdannelse (mastergrad i kroppsøving/idrett). Aktiv på fritiden - hvor mine hovedinteresser er dykking, innebandy og allsidig friluftsliv. Elsker jobben min, kreativ, er på godfot med elevene og har en stor porsjon humor!

Epost: gunnar.eide@karmoy.fhs.no
Telefon: 94802006

John Kristian Hausken

Friluftslærer (Multisport og Friluftsliv Sjø)

Jeg har jobbet på Karmøy Folkehøgskule siden 1995 og liker meg svært godt!

Lærerutdannet - og elsker det meste innen sport og friluftsliv.

Jeg vil gjøre alt jeg kan for at du som elev på skal få et år fylt med gode opplevelser!

Jeg gleder meg til å se smilet ditt når du får storfisken på kroken eller når du når toppen av klatreveggen.

Stortrives med mine elever og får gode tilbakemeldinger som lærer!

Epost: john.kristian.hausken@karmoy.fhs.no
Telefon: 95201434

Geir Torgersen

Lærer (BRO og Psykologi & Omsorg)

Jeg heter Geir - og har jobbet med ungdom i hele mitt liv  - 12 år som lærer  på Karmøy Folkehøgskule.

Veldig glad i jobben min, gleder meg til å møte elevene hver eneste dag.

Jeg tror jeg brenner, noen ganger litt mye, men det er bedre å brenne i begge ender enn ikke å brenne!

Jeg tror at det går an å gjøre noe med verdenssituasjonen.

Vil tenne gnisten hos dere - og få dere til å se det nytter :-)

Epost: geir.torgersen@karmoy.fhs.no
Telefon: 99619900

Marit Bersaas Wiestad

Lærer (Puls og Baker & Konditor- i permisjon)

Jeg heter Marit - og er lærer på linjene Puls og Baker & Konditor.

Jeg er lærerutdannet fra Norges Idrettshøgskule (master idrett). Jobbet tidligere som gymlærer i videregående skole og hos Elexia.

Elsker å trene og være i aktivitet.... og lidenskapelig opptatt av bakst og kaker!

Har nå 3 års erfaring som lærer på mine linjer -  og håper på mange flere!

Stortrives med kjekke elever og kollegaer :-)

Epost: marit.wiestad@karmoy.fhs.no
Telefon: 97681653

Serine Iversen

Lærer (Vokal- i permisjon)

Om meg: 29 år, gift, 3 barn Jeg er faglærer i musikk (HSH Complete Vocal Technique, København). Musikk og sang er mine store interesser. Har dirigert og sunget i gospelkoret, Voice of joy, i flere år.  Når jeg snakker om jobben min bruker jeg ofte uttrykket "drømmejobben" for det synes jeg at jeg virkelig har. Ikke bare får jeg jobbe med sang og musikk - men også møte med supre elever hvert år!

Epost: serine_stork@hotmail.com
Telefon: 99367446

Tone Høyland Hansen

Kjøkkensjef / Lærer

Jeg heter Tone og er utdannet kokk innenfor hotell og restaurant. I tillegg har jeg en bachelorgrad i ernæring, Har over 20 års erfaring fra bransjen. Er opptatt av at maten skal være sunn, hjemmelaget og at et måltid skal skape matglede og gode matopplevelser. Jobber som kjøkkensjef på skolen. I tillegg til denne jobben stortrives jeg som lærer på linjen "Matglede og Matopplevelser"!

Epost: tone.h.hansen@karmoy.fhs.no
Telefon: 92663953

Erling Endresen

Vaktmester

Erling heter jeg - og er vaktmester på skolen. Tidligere har jeg jobbet som snekker i eget firma og arbeidleder i en atføringsbedrift.

Trives meget godt på Karmøy Folkehøgskule!

Epost: erling.endresen@karmoy.fhs.no
Telefon: 90569565

Ann Kristin Munkejord Amland

Kjøkken- og internatassistent

Jeg heter Ann Kristin. Jeg har jobbet på Karmøy Folkehøgskole i mange år - en arbeidsplass jeg trives på :-)

Epost: ann.kristin.amland@karmoy.fhs.no
Telefon: 92862966

Irene Auestad

Kjøkken- og internatassistent

Jeg heter Irene - og jobber som kjøkken- og kokkeassistent. Har jobbet på skolen i mange år - og trives svært så godt!

Epost: ireneauestad@gmail.com
Telefon: 41608480

Asbjørn Farbu

Lærer (Reiseliv & Spansk)

Jeg heter Asbjørn og har spanskundervisningen på linjen Reiseliv & Spansk (3 timer pr uke). Jeg har jobbet mange år på vidergående skole. Er nå pensjonist - men fortsetter å undervise da jeg er lidenskapelig opptatt det spanske språk og Spanias kultur. 

Telefon: 48252340

Jorunn Kvalavåg

Kontorsjef

Jeg heter Jorunn og er en av veteranene på skolen. Jeg har jobbet her siden 1990 begynte da som kjøkken- og internatleder.
Fra 2010 har jeg jobbet som kontorsjef. Liker å omgås og hjelpe elever med alle mulige spørsmål! 

Epost: jorunn.kvalavaag@karmoy.fhs.no
Telefon: 90114856

Siv Lande

Internatleder

Jeg heter Siv - og har jobbet på skolen i mange år. Jeg jobber som internatleder som innebærer mye elevkontakt:) Jeg trives svært godt på Karmøy Folkehøgskule.

Epost: siv.lande@karmoy.fhs.no
Telefon: 40481604

Margareth Naley

Administrasjons sekretær

Epost: margareth.naley@gmail.com
Telefon: 93232705

Jarle Nilsen

Rektor

Epost: jarle.nilsen@karmoy.fhs.no
Telefon: 92045922
Facebook

Eli Karin Haaland

Lærer og undervisningsinspektør

Lærer på Klær & design og Reiseliv & Spansk linjen. Har også valgfag.

Jeg er i tillegg undervisningsinspektør.

Jeg har utdanning som faglærer i forming og har i mange år hatt ansvar for skolens sømlinje. I tillegg har jeg de siste 4 årene også jobbet på linjen Reiseliv & Spansk. Begge linjene er svært trivelige å jobbe med.

Liker godt å reise!

Har jobbet i folkehøgskolen i 30 år.

Epost: eli.haaland@karmoy.fhs.no
Telefon: 47240359

Vigdis Mannes Matland

Kjøkken- og internatassistent

Jeg heter Vigdis og har jobbet på skolen i mange år - for å være nøyaktig! Trives godt i min jobb - og liker å omgås dere elever! Foruten jobben som kjøkken - og internatassistent tar jeg også noen tilsyn.

Telefon: 94869037

Linjer på Karmøy Folkehøgskule

Puls Trening Helse - Lanzarote A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

BRO Afrika - Kenya A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Reiseliv & Italiensk - Italia A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

BRO Sør Amerika - Peru Bolivia Brasil A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Sjø - Kroatia A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Matglede - Italia A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

weCare Miljø Solidaritet - Øst Europa A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Backpack Foto - New Zealand B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs BFrilynt

Klær Design Redesign - New York B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Vokal Kor Solosang - New York B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Fokus Asia - Kina og Mongolia B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Multisport - Lanzarote B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Baker & Konditor - Paris B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Ekstrem - Alpene B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Kortkurs ved Karmøy Folkehøgskule

Bunadsmontering 10. september 2019

Karmøy Folkehøgskule
Kortkurs10 dagerFrilynt

Bunadsmontering 4.september-27.november 2019

Karmøy Folkehøgskule
Kortkurs10 dagerFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Anders Meosli Melteig

Det mest positive med reiseliv er at du får reise,både til utlandet,men også lokalt. Vi reiste til Malaga og Gdansk og vi lærte bla historie.Det var også bra å få med seg turistattraksjonene lokalt.

Anders Meosli Melteig, elev 2015-2016
Ingrid Beckmann og Aleksander Karstensen

Vi kan med hånden på hjertet si at vi storkoste oss på skolen! Veldig bra miljø, kjekke medelever (venner!) og lærere! Vi er også svært fornøyd med det å velge 2 linjer!

Ingrid Beckmann og Aleksander Karstensen, elev 2014-2015
Ingvild Sundal Joys (helt til høyre på bildet)

Sjekk ut hva Ingrid skrev om det å gå på Karmøy Folkehøgskule! Vi får ikke bedre PR! https://www.facebook.com/KarmoyFHS/photos/?tab=album&album_id=10153196394515928

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen