Til hovedinnhold

Nordmøre Folkehøgskule

Følg både hode og hjerte. Fullfør to linjefag på ett år! Her skjer det mye hele tiden. Du blir med i et aktivt, frilynt og kreativt miljø, med mange opplevelser, utfordringer og muligheter. Mange ulike linjer sørger for et mangfold av folk og fag. Du møter garantert mange flotte mennesker du vil lære mye av. Velkommen!

Søk på skolenLinjer

På Nordmøre Folkehøgskule får du begge deler. Både hode og hjerte stimuleres i rikt monn. Du får lære mye og jobbe godt med det du brenner for. Samtidig får du nyte godt av alt annet spennende vi har å by på. Skolen har sterke fagmiljø, lærere som er gode på formidling og et personale som tar deg på alvor

Skolen er velholdt med gode undervisningsrom, elevinternat og generelt godt undervisningsutstyr på alle linjer.

Av rom og utstyr kan vi nevne:

Vi har også fotballbane, øvingsrom og studio for musikk, mørkerom, bibliotek, fotoatelier og filmrom med tilhørende redigeringsutstyr. I tillegg finner du badstue, e-sport rom med eget nett med god kapasitet og flott dagligstue med plass til alle skolens elever. Du finner et eget spillrom med biljard og andre bordspill, og bordtennisbord.

 

Og om du tror det, vi lover ikke gull og grønne skoger. Vi lover mye mer. Vi lover slitsomme dager med frustrasjoner, arbeid og morro. Vi lover morratrøtte mysefjes og sure sokker. Vi lover utfordringer, humor, samhold, vennskap og muligheter. Og frihet, frihet til å ta sjansen å bare kaste deg ut i det. Ut i den store muligheten som bare ligger der og venter på deg, - på Nordmøre Folkehøgskule.

 

Dette står vi for

Nordmøre Folkehøgskule er en Frilynt Folkehøgskole. For oss betyr det åpenhet mot alle mennesker. Vi forsøker etter fattig evne å møte alle med et mest mulig åpent sinn.

Skolen er religiøst og politisk ubunden. Skolens slagord er "Felles Opplevelse - Dobbel Glede." Med det forsøker vi å fange essensen i vår skole. Det meste i livet gjøres best sammen med andre. Det gjelder enkle hverdagslige gjøremål og mer vanskelige forhold.

Sentrale verdier for Nordmøre Folkehøgskule er

Vi lover deg en arena for å utforske gamle og finne nye interesser, kanskje også en lidenskap? Et lærerikt år, med null eksamener.

Året her setter spor.

Vår visjon er; Et år på Nordmøre Folkehøgskule skal vare hele livet.        

 • Morgenmøte - Hver morgen samles vi til en felles myk start på dagen. Et miniforedrag eller en liten historie etterfølges av sang og beskjeder for dagen.
 • Trening - Fra en allsidig treningsmeny velger du ditt treningsopplegg.
 • Kor - Alle elevene synger i skolens kor. Samlende og tidsvis vakkert. Å synge i kor er faktisk enda bedre enn du tror.
 • Prosjekt påfyll- Lærerne byr på det de brenner for. De foredrar fra sine favorittemner. Alt fra debatt om kjønnsidealer, til seljefløytelaging, metallmusikkhistorie, kultur og samfunn.
 • Husarbeid - Alle elevene bidrar med renhold og rydding før helga setter inn.
 • Lørdagsseminar - Ulike opplegg hver lørdag. Ofte foredrag, men også praktisk rettede opplegg. Mange av lørdagsseminarene holdes av innviterte gjesteforelesere.

Vi har over 40 valgfag og du velger 3- 8 av dem hvert semester, maks 16 totalt. Hvert fag er normalt på 2-3 timer per gang. Problemet for elevene er ofte å få plass til mange nok av alle de spennende valgmulighetene. Noen fag er også lagt til kveldstid så her foregår det læring og trivsel hele døgne

Avspenning

I avspenning valgfag jobber vi med ulike avspenningsteknikker. Du lærer å slappe av, kontrollere pusten og senke spenninger i muskulaturen. Enkle massasjeteknikker og autogen trening inngår også.

Ballspill

Vi tar for oss ulike former for ballspill. Mest fotball om høsten. Etter hvert konsentrerer vi oss også om andre ballspill som basket, volleyball, innebandy og annen innendørs lek med ball.

Band

Deltagerne settes sammen i ulike band. Fordelingen blir litt etter musikksmak og litt etter nivå. Og så spiller vi musikk. Det du/dere vil. Rock, pop, jazz, vise, ... fritt valg egentlig.

Bassengaktivitet

I valgfaget Bassengaktivitet jobber vi med trening i vann. Svømming er selvsagt det sentrale temaet. I tillegg trener vi også kondisjon og styrke i vann på andre måter, for de som har behov for det.

BegeistringsBrigaden

Gode gjerninger er alltid av det gode. Vi finner på ting som gleder andre. Klemmer på butikksenteret, boller til bestemødre, danseaften for psykisk utviklingshemmede, .... Mulighetene er mange!

Brettspill Avansert

Er du gamer men vil ha et avbrekk fra den digitale hverdagen din er dette spennende og morsomt. Brettspill Avansert passer også for deg som egentlig er litt nerd, men som ikke vil innrømme det.

Bærekraftig Liv

Alle vet at vi bruker opp jorda vi lever på og av, men hvordan gjøre noe med det? Vi forsker på det store bildet og på egne vaner. Og så gjør vi noe rent praktisk. Vi lærer at det går an å endre litt.

Cafe Nofo

Opplæring og drift av Surnadals beste café. Her lærer du de enkleste knepene innenfor Barrista. Det betyr å tilberede en utsøkt Espresso, Cortado eller Cappuccino. Egenbakte kaker serveres også.

E-sport

Til tross for hva mora di sier, - E-sport er fantastisk morsomt og ganske så utviklende. Faget gir deg mulighet til å få spille under veiledning, og sammen med andre i våre hovedspill CS og LoL.

Filmklassikere

Vi ser filmklassikere og bruker disse til bedre å forstå hva som skal til for å lage gode fortellinger og filmer. Et fag for filmnerder og vanlige filminteresserte.

Filmkunnskap

Du får rett og slett se mye film og lære av det. Filmspråk, fortellerteknikk med mer belyses for å vise hva som gjør filmer gode. Enkelt fortalt et lynkurs gjennom alle triksene i filmboka.

Foto

Faget inneholder praktisk foto, komposisjon, lys og teknikk. Etterfulgt av mørkeromsarbeid og digital foto med bildebehandling. Mest er dette et praktisk fag hvor du får ta masse bilder.

Gitar

Opplæring for nybegynnere og litt viderekomne. Du lærer å spille på tradisjonell kassegitar. Opplæringen innebærer akkorder og fingerspill. Så langt vi har får du låne Gitar på skolen.

Handy-Man

Det er mangt og meget en mann eller kvinne må kunne for å kalle seg Handy. Drepe en fisk, skifte et dekk, bake er brød, knytte en dobbel Windsor, utfordringene er mange. En Handy-Man fikser det meste.

Hybelmat

Enkel matlaging som forberedelse til livet etter folkehøgskolen. Du får lære grunnleggende basisgrep i matlaging og får lage god, billig og næringsrik mat. Hver økt avsluttes med at vi nyter måltidet.

Italiensk kjøkken

Matlaging med utgangspunkt i klassisk Italiensk kjøkken. Mest mulig enkle retter du kan lære. Alt fra grunnen av, her finnes ikke spor av Toro. Middagsmat og desserter. Du bør like Tomat og Basilikum.

Jentegruppe

Noen ganger er det godt for jenter og få være jenter. Og til og med bare være sammen med likekjønnede. I dette svært så kjønnsdiskriminerende faget lærer du alt en jente trenger å kunne. Det er mye!

Kickboksing Light

Begynnerkurs i Kickboksing. Kampsport er mer enn bare å sparke og slå. Det er rett og slett morsom og god trening. Faget gir innføring i Kickboksing, selvfølgelig i trygge, forsiktige rammer.

Klatring

Du lærer basis klatreteknikker og sikring for bruk både til innendørs og utendørs klatring. Skolen har egen klatrevegg. Vi benytter også vegg i nærliggende klatresentra. Du klatrer også en del ute.

Kreativ Dans

I kreativ, eller skapende dans,får du jobbe med dine egne bevegelser og uttrykk til å skape dine egne danser. Høres det litt spesielt ut? Ja, det er det, og kjempegøy.

Magedans

Dans der hoftevridning, armbevegelser og rytme er sentralt. Magedans er morsomt og samtidig god trening. Du styrker kjernemuskulaturen, koser deg og blir smidig,- alt på en gang.

Maske og Teatersminke

Du får lære grunngrepene innenfor skjønnhets,- og teatersminke. Du lærer å lage sår og kutt. Du får innføring i ulike stilepoker og lærer deg om å skape eller fremheve ulike karaktertrekk.

Minikor

For den sangglade. Innøving av flerstemt sang. Nyere og eldre musikk i ulike sjangere. Alle synger i skolekoret. Minikor er for deg som vil litt mer.

Multisport Surprise

Allsidig idrettsfag med størst mulig variasjon. Ny aktivitet hver gang. Inne og ute, solo og lagspill, hardkjør og lett. Aldri en lik time i Multisport Surprise.

Omsøm/redesign

Med utgangspunkt i gamle klær, gardiner og andre tekstiler lærer du å sy om, forbedre og skape nye klær. Du lærer å bruke symaskin, enkel mønstersøm og praktiske håndsømsteknikker.

Pardans

I pardans valgfag lærer du å danse med partner. Du får lære deg de vanligste dansene det er kjekt å beherske som Swing, Salsa og litt gammeldans. Å danse sånn noenlunde er en nyttig ting å kunne.

Photoshop

Photoshop er et fantastisk verktøy som både brukes og misbrukes. Vi skal lære mye om det første, og mer om hvordan unngå det siste. Tema er; retusjering, basic compositing, og billedbehandling.

Piano

Har du noen gang drømt om å spille etter gehør? Bare sette deg ned å spille musikken slik den høres ut inni deg? Besifringsspill for piano kan være den beste inngangsporten for nettopp dette.

Pilates

Styrketreningsmetode med utgangspunkt i egen kroppsvekt. Har et spesielt fokus på kjernemuskulatur, koordinasjon og konsentrasjon. Pilates er perfekt som supplerende og forebyggende trening.

Rollespill

Vi begir oss ut på eventyr med penn, papir og mange rare terninger. Vi spiller hovedsakelig rollespillet Dungeons & Dragons. Spillet kan dra ut tidsmessig. Det tar vi oss tid til!

Ski/Langrenn

Skikurs med vekt på skitrening i preparerte løyper. Du lærer deg skikkelig langrennsteknikk og får gode treningstips til hvordan bli bedre på ski. Du lærer også om preparering og stell av skiutstyr.

Skriveverksted

For deg som ønsker å bli bedre til å uttrykke deg skriftlig. Dette er ikke et kurs i rettskrivning. Det er det kreative uttrykket i skrivingen vi øver på. Du selv bestemmer hva du vil skrive om.

Sløyd

Du lærer å forme og bearbeide gjenstander i tre og andre materialer. Dette er et 100 % praktisk fag der du jobber med egne ting eller fellesprosjekt gruppen blir enige om.

Sosiale Medier

Opplæring i, og praktisk bruk av de mest sentrale sosiale mediene. Du får øve deg på skriving og billedtaking. Hvis du vil og tørr får du prøve deg på å publisere noe av det du skaper.

Strikking

I dette faget lærer du det enkle handverket å kunne strikke. Kan du det fra før, kan vi også lære deg mer kompliserte teknikker. Faget er praktisk rettet og vi starter ikke med prøvekluter.

Studieforberedende

Mange ønsker å ta opp fag fra videregående eller universitetet ved siden av folkehøgskolen. Noen vil studere noe helt annet. Alt er mulig. Vi gir deg tid og rom og sper på med litt studieteknikk.

Styrketrening

I styrketrening valgfag kan vi tilby allsidig styrketrening. Det mest vanlige er at vi skreddersyr eget treningsopplegg til deg. Eller du kan følge et variert opplegg innen generell styrketrening.

Taekwon-Do

Valgfag TaeKwon-Do er kampkunstopplæring for alle. Du får opplæring i grunnleggende ITF Taekwon-Do med mønster, sparring, slag og spark. Og så har faget masse inspirerende fysisk trening.

Tai Chi

En gammel kinesisk kampkunst der det mentale balanseres med det fysiske for å oppnå harmoni. Vi utforsker hvordan mennesket er designet for å håndtere stress, så vi kan lære oss å slappe av.

Teater

Vi arbeider med mindre øvelser og kanskje mot oppsetning av små teaterstykker. Det er mye grunnleggende å lære innenfor teaterfaget. I valgfaget rekker vi ikke innom alt. Men du lærer å leke på alvor.

Topptur

Et friluftvalgfag der målet er å komme seg opp på, og ned igjen fra de mange toppene i skolens nærområde. Kanskje tar vi en fottur eller to før vinteren kommer og vi spenner på oss skia eller brettet.

Trening for Utrente

Alle skal trene, men alle gjør det ikke. Faget gir deg som vil komme i gang kyndig veiledning. Du får eget program satt opp av personlig trener, eller lærer som vi foretrekker å kalle oss.

Ut på Tur - Friluftsliv Light

Friluftsliv med absolutt lavterskel. Du lærer og erfarer hvor fint uterommet er. Du får mange korte og noen litt lengere turer, med innslag av bål og enkel matlaging. Litt sprekere blir du attpå.

Volleyball

I Volleyball valgfag spiller vi Volleyball. Dette er et ballspill som inneholder langt mer av teknikk og taktikk enn de fleste kanskje tenker over. Gøy er det i alle fall.

Yoga

Fokus, styrke, bevegelighet og kontroll over egen kropp er stikkord. Yoga kommer i mange former og fasonger, og her hos oss kan du teste både Yin, Ashtanga og Hatha vinyasa Yoga.

Årbok

Planlegging og produksjon av kullets årbok. Det blir arbeid med tekst, foto, layout, redigering, administrasjon og masse artig arbeid for å få et stort og spennende prosjekt i havn.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Et av årets vakreste eventyr er i februar. Da flytter vi i praksis hele skolen til Åre,  nord-europas største skianlegg! Der finner vi 89 løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til ekspert. Her får du prøve ulike aktiviteter under kyndig veiledning. Vi arrangerer kurs i ulike skiferdigheter, både for nybegynnere og viderekomne. Kanskje kan du lære å stå på brett eller forbedre parkteknikken du allerede har?

Du vil bo i flotte hytter sammen med dine medelever, hvor du virkelig kan dyrke hyttekosen med både god mat og yatzy til krampa tar deg.

I mellom skislagene og hyttekosen tar vi turen til trampolineparken for å sprette fra oss litt. Eller kanskje bowlinghallen med påfølgende besøk på den lokale sjokoladefabrikken.

I løpet av skoleåret er du med på ikke mindre enn tre fellesturer med skolen. 

Høstturen går inn i den myteomspunnede fjellområdet Trollheimen, og Kystturen om våren går ut til storhavet og øyriket rett utenfor skolestua. En tur hvor du får prøve ulike sjøaktiviteter

På Nordmøre Folkehøgskule er det mye turvirksomhet også i hverdagen. Våre minibusser er flittig brukt til små og store turer.  På bytur, som for oss betyr Trondheim, drar vi gjerne på faglige ekskursjoner, konserter, teater og kanskje litt shopping.

Linjefagsturene varierer for de ulike linjene, men hovedtenden er Interrail i Europa og gjerne gjennom flere land. Alle reisemålene er valgt ut i fra faglige kriterier.  

Sjekk hvert enkelt linjefag for å lese mer om linjefagturene.

Internatene har fine, relativt små rom. De er av størrelse som et vanlig hybelrom, eller et litt stort soverom hjemme. Standarden er enkel, men fin synes vi. De fleste rommene har skap, kommode og en liten bokhylle. Skapene har vanlige skuffeseksjoner og hengeskap. Alle senger er av type rammemadrass.

De fleste bor på dobbeltrom. Mange gruer for det på forhånd, men ender opp med en ny bestevenn eller i alle fall et godt bekjentskap i romkameraten fra folkehøgskolen.

Skolen har kun få enkeltrom og disse tildeles etter behov. Noen rom har eget bad med dusj og toalett. Andre deler på fellesanlegg. Enkeltrom eller rom med eget bad koster kr. 500,- ekstra i leie per måned. 

Fasiliteter

 • Styrketreningsrom
 • Cardiorom
 • Speilsal til kampsport, dans og annet
 • Bibliotek
 • Gymsal
 • Scener
 • E-sportrom med eget nettverk
 • Friluftslivrom med verksted
 • Skiprepareringsrom
 • Filmrom med redigeringsutstyr
 • Foredragssal/amfi
 • Bandøvingsrom
 • Lydstudio
 • Fotostudio
 • Elevstuer

Nordmøre Folkehøgskule ligger i Surnadal kommune på Nordmøre. Vi grenser til storhavet i vest og til Trøndelag og Trondheim i nord. Innenfor oss mot øst ligger den mektige Trollheimen. Blant mange gode kandidater kanskje Norges vakreste fjellområde.

Nordmøre Folkehøgskule ligger ganske så midt i kongeriket. Egentlig langt sør for midten rent geogafisk, men fordi det bor flest mennesker langt sør i Norge føles dette omtrent som midt på. Regionen Trøndelag og Nordmøre kalles da også Midt-Norge.

Det er greit å reise til Surnadal og Nordmøre Folkehøgskule fra alle deler av landet. Med tog/buss om Trondheim eller Oppdal, eller med fly/buss via en av byene Molde, Kristiansund eller Trondheim. Vi ligger plassert midt i mellom disse tre byene.

Det tar f.eks en time med fly fra Oslo til Trondheim og to timer med bil/buss fra flyplassen og hit. Med bil hele veien er reisetiden 6-7 timer fra hovedstaden.

Ta gjerne kontakt med skolen hvis du ønsker nærmere opplysninger om reiserute.

Finn reiserute fra der du bor

I tillegg til våre egene fasiliteter og anlegg har vi en rekke anlegg i nærheten av skolen som vi også benytter oss av i undervisning og fritid: 

 • Sæterlia Alpinanlegg - 3 km fra skolen
 • Kunstgressbane - 2 km unna
 • Idrettsbane - 1 km
 • Sandvolleyballbane - 2 km
 • Treningssenter - 600 m
 • Klatresenter - 600 m 
 • Motorcrossbane - 10 km
 • Nordmarka Skisenter med langrennsløypenett - 5 km
 • Coop Exstra kjøpesenter - 800 m
 • ALT I Kjøpesenter - 2 km
 • Kulturhus/Kino - 800 m
 • Nordmarka Skisenter - langrennsareana med utstrakt løypenett - 5 km unna

Skoleuka har normalt 6 dager, søndag er fri.

 • Morgensamling kl. 09.00, kl. 10.00 lørdag. 
 • Mandag - Husmøte, Trening, Linjefag og Valgfag på kvelden.
 • Tirsdag - Valgfag, Prosjekt, Linjefag og Valgfag på kvelden.
 • Onsdag - Linjefag hele dagen.
 • Torsdag - Linjefag, Valgfag og nye Valgfag på kvelden.
 • Fredag - Husarbeid, Kor, Trening og Linjefag. 
 • Lørdag - Nytt opplegg hver lørdag, ofte med inviterte gjester.
Last ned timeplan som pdf ↓

Rammeplan skoleåret 2024/25

 • Skolestart 25. august
 • Høstferie 5. - 13. oktober
 • Juleferie 18. desember - 5. januar
 • Vinterferie 15. - 23. februar
 • Påskeferie 11. - 21. april
 • Skoleslutt 10 mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Oppstartsprosjekt

Første skoleuke settes tid av til å bli kjent med sted og folk. Uka avsluttes med tur til fjells og heftig kappestrid der det konkurreres i ulike øvelser for hjerne- og muskelkraft.

Danseprosjekt

Alle får kjenne på gleden av å danse. Egne trinn og korreografi fremføres i et forrykende avslutningsshow.

Scenisk prosjekt

Alle elevene er med å forme og fremføre et større scenisk prosjekt fra ide til ferdig forestilling. I løpet av en uke skapes magi på scenen. 

Solidaritetsprosjekt

Vi lærer om ulike utfordringer vi står ovenfor og arbeider også aktivt med å hjelpe ett eller flere prosjekt elevene går inn for.

Ski/Alpintur

En liten uke flyttes hele skolen til vintersportseldoradoet Åre, et av europas feteste skianlegg, med hele 89 løyper. Her får du prøve det du vil av alpint, telemark, langrenn, snowboard, trampolinepark, bowling og hyttekos.

Miljøprosjekt 

Fokus på verdens miljøutfordringer og på hva du kan gjøre.

Vårtur

Skoleåret avsluttes med fellestur til Nordmøres vakre kyst.

Undervisning

For å gi elevene mulighet til å velge mange valgfag arrangeres noen valgfag på kveld/ettermiddag. Det er valgfag mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kveld.

Filmklubb

Skolens sterke filmmiljø gjør at det ofte dannes filmklubber. Det kan være tilbud om film for flest mulig eller smalere tilbud.

Elevkveld

Hver lørdag holder en elevgruppe et arrangement for de andre elevene. Ansvaret går på omgang blant linjene. Arrangementet består av god mat på lørdagskvelden etterfulgt av et kulturarrangement fra scene eller noe helt annet. Elevkvelder har folkehøgskolene hatt helt siden bestemor sin tid, du kan jo spørre.

Varierende kveldsaktiviteter 

Elever, praktikanter og lærere arrangerer sammen aktiviteter på kveldene etter ønske/behov. Det kan være Quizer, Karaoke, Vaffelaften, Kortspill, Brettspill, Lan, Volleyball, Innebandy, Høytlesing, Juleverksted, Diskusjonskvelder, Mørkgjemsel, Sjakkturnering, .., altså hva som helst som er gøy og/eller til ettertanke.

Det er vår alles oppgave å drive skolen så klima- og miljøvennlig vi kan. Blant mange tiltak gjennomfører vi blant annet;

 • Lokal fjernvarme som hovedenergikilde
 • fokus på matkasting
 • Kortreiste studieturer
 • Kjøttfrie dager
 • Fokus på gjenbruk
 • Re-design i linje- og valgfag
 • Sparedusjer
 • Rettferdig handelF
 • Avfallssortering
 • Fokus på miljø- og bærekraft i undervisningen

De fleste av våre linjeturer går til spennende steder i Europa. Det gjør det lett å velge miljøvennlige transportmidler som tog og buss når vi reiser. Å velge tog gjøres ikke bare ut i fra miljøhensyn. En togreise er i seg selv en fantastisk måte å forflytte seg på. Du har god plass, langsom tid, vakker utsikt og tid og rom til å nyte reisen og samværet med dine medelever.

Og nettopp tiden sammen er noe av det beste folkehøgskoleåret har å by på. Du er mye sammen med folk, mange forskjellige folk. Det er det mye godt å hente ut av. Trolig kommer du nærmere inn på flere mennesker dette ene året på folkehøgskolen enn du gjorde i løpet av mange år i tidligere skolegang.

Vi har kommet over stadiet der vi diskuterer om vi er en del av overforbruket av jordens ressurser. Vi forsøker heller å fokusere på hva vi kan gjøre for å gi våre små men viktige bidrag for en bærekraftig verden.

Og det å forsøke å bidra til til redde verden bittelitt trenger slettes ikke å være bare gravalvorlig eller kjedelig. Mye handler om sunn fornuft og å bringe noe av denne fornuften over i konkret handling. Og merkelig nok, klimasmart er ofte klimagøy også!

Våre opptakskriterier er;

 • 18 års aldersgrense
 • Kjønnsfordeling alle linjer
 • Fordeling nybegynnere/viderekommende på kampsport
 • Instrumentfordeling på musikklinja
 • Skolen kan ta opp en elev på særskilt grunnlag per linje

Bygninger

 Her kommer det info om tilrettelegging

Mat

    Her kommer det info om tilrettelegging 

Faglig og sosialt

    Her kommer det info om tilrettelegging 

Erkki Morten Klami

Lærer

Morten er låtskriver og gitarist i det snart verdenskjente bandet Gone Rogue. I tillegg er han en kløpper på alt som har med spill, lyd ,film og data å gjøre. Morten er Master of Music med spesialisering i komposisjon for Film og TV fra Kingston Univeristy London. Før dette har han en Bachelor i Musikk og tilleggsutdanning innenfor idrett.

Epost: esport@nordmore.fhs.no
Telefon: 48 25 45 50

Elias Grimstad Holstad

Lærer

Elias er lun og god, rett og slett behagelig å være sammen med. Han har en allsidig bakgrunn innenfor idrett og friluftsliv med en master i Friluftsliv og Idrettsvitenskap som topper det hele. Elias er leken og trygg på en gang og det han ikke kan lære deg om idrett, ski og friluftsliv trenger du ikke å kunne. 

Epost: friluftsliv@nordmore.fhs.no
Telefon: 99 54 02 08

Raymond Grøvdal Hansen

Lærer

Raymond er dedikert. Til film, til musikk, til gode historier,  til rollespill og til det å lede håpefull ungdom inn i filmens magiske – og grensesprengende verden. Fyren måtte reise ut for å få den ypperste filmutdanningen. Han er “BA Hons in Post Production and Visual Effects” fra Australian National University og University of Teesside i England.

Epost: film@nordmore.fhs.no
Telefon: 93 67 41 47

Anders Braaten

Lærer

Hvis du trodde skjæra på tunet virkelig er rolig, var det før du møtte Anders. Fyren bevarer en stoisk ro i alle situasjoner. Årelang trening i meditative kampsporter har nok hatt sitt å si. Anders er høyt gradert i kampsportene Kung Fu og TaeKwon-Do, og er autodidakt (selvlært) innenfor Foto og mye annet. En typisk potet som lærer, god til alt og en utmerket smakstilsetning til det meste.

Epost: araabraa@gmail.com
Telefon: 46 69 89 89

Eli Vullum Kvande

Lærer

I Sør-Amerika snakker folk gjerne med respekt om Madre Tierra (moder jord). Vi har vår egen personifiserte Madre Tierra, Eli. Mild som sommernatten, klok og forståelsesfull, og med tid og omsorg for alle. Eli er en av de som ivrer etter å endre verden. Hun har en fantastisk evne til å jobbe for det med et smil og en god replikk for å få oss til å forstå verden litt bedre.

Epost: eli_kvande@nordmore.fhs.no
Telefon: 99 54 24 40

Jo Inge Nes

Lærer

Jo Inge spiller de fleste instrumenter, og har jobbet som musikker hele livet. Ekstra god er han med alt som har med rytmer å gjøre. Jo Inge er langt over gjennomsnittet interessert i folk og det passer jo bra når han jobber som lærer. Det meste du driver med, eller er interessert i, blir fort Jo Inge interessert i også. Jo Inge jobber som musikker og komponist ved siden av folkehøgskolen.

Epost: jo_inge@nordmore.fhs.no
Telefon: 90 99 66 99

Tor Helge Aas

Inspektør og lærer

Tor Helge er rektors, eller egentlig alles, høyre hånd. Han holder orden på lærerne, en vanskelig men ikke umulig oppgave. Tor Helge trives ute på tur i all slags vær og underviser i friluftsliv, idrett og film. Tor Helge er Cand. Mag ++ superadjunkt. Han har allmennlærerutdanning med påbygning i både film/media - og i idrett og friluftsliv.

Epost: inspektor@nordmore.fhs.no
Telefon: + 47 47 90 78 60

Kjell Gunnar Polden

Lærer

Har allmennlærer,- og idrettsutdanning. Mangeårig coach i Taekwon-Do for utøvere på alle nivå. Med snart 40 år i gamet er han en av de mest erfarne instruktørene i Norge. Har også vært innom andre kampsporter, men ITF Taekwon-Do er hovedlidenskapen. Underviser også i andre idrettsfag. Kjell er  etterutdannet innen coaching og ledelse fra BI og tilbyr coaching til våre elever.

Epost: media@nordmore.fhs.no
Telefon: 48 10 18 07
Instagram: @kjpolden

Sigrid Sæterøy

Internatleder

Sigrid er Internatleder. På en internatskole er det det nærmeste du kommer mamma. Sigrid passer på alt og alle, - at alle har det bra.

Sigrid er utdannet Hauswirtschaftsleiterin fra Fritzlar i Tyskland. Hun har tilleggutdanning i pedagogikk med fordypning i sosial- og spesialpedagogikk. 

Epost: internatleder@nordmore.fhs.no
Telefon: 93 20 80 10

Hjørdis Telstad

Kontorleder

Hjørdis tar mest sannsynlig telefonen når du ringer. Hun kan hjelpe deg med alt du visste eller ikke visste du hadde bruk for assistanse til. Alt fra binders til bank og butikk kan Hjørdis bistå deg med. Hun hjelper også gjerne hvis du trenger råd i forhold til offentlige kontorer som lånekassen eller andre. Hjørdis har bakgrunn fra bank og også utdanning innenfor bankakademiet.

Epost: kontor@nordmore.fhs.no
Telefon: 93 40 76 04

Brit Marie Wæge

Kjøkkensjef

Brit Marie styrer kjøkkenet med fast, men mild hånd. Hun er en mester i tradisjonsmat fra Nordmøre og hennes versjon av distriktets nasjonalrett ”Kjøtt og Påsse” er viden kjent. Skolen er kjent for god og variert mat og Brit Marie er hovedansvarlig for at det fortsetter sånn. Damen har fagbrev som Institusjonskokk. 

Epost: kjokken@nordmore.fhs.no
Telefon: 90 64 06 28

Wenche Sollie Dammen

Internatassistent

Wenche med C jobber med kjøkken og renhold, klart mest på kjøkken. Wenche kombinerer godt humør med å ha mye på hjertet og er gjennom det en skikkelig humørspreder. Med Wenche kan du prate om, og bli prata til, om det meste. Wenche har fagbrev som Institusjonskokk.

Epost: wsdammen@gmail.com
Telefon: 97 52 46 43

Kristin Moen

Internatassistent

Kristin jobber mest på kjøkkenet og litt med renhold. Hun er naturlig nok en kløpper på kjøkkenet og elsker å utforske nye oppskrifter. Det bør nevnes at få, om noen, noen gang har sett Kristin sur. Hun har fagbrev som Institusjonskokk. 

Epost: kristin_moen@nordmore.fhs.no
Telefon: 91 37 81 75

Lena Fjeldset

Renholder

Lena har den mest sentrale trivselsposisjonen på skolen, hun er renholder. Flaks da at hun er så trivelig selv. Lena holder det ordentlig og ryddig der du ferdes og veileder deg også når du som elev bidrar i det samme arbeidet. Lena har fagbrev i SFO faget og har foruten tidligere arbeid i barnehage også vært daglig leder på Kafè. 

Epost: lena_fjeldset@nordmore.fhs.no
Telefon: 48 06 58 29

Kristian Lund Silseth

Rektor og lærer

Kristian har utdanning fra Statens Lærerhøgskole for Handel og Kontorfag. Ved siden av å rektorere underviser han i skuespill, skriving og matlaging. Kristian er superadjunkt, Cand. Mag + med fagene personalledelse, matematikk, pedagogikk, økonomi og markedsføring.

Epost: rektor@nordmore.fhs.no
Telefon: 99 38 47 24

Linjer på Nordmøre Folkehøgskule

Friluftsliv

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 112 t/ukeFrilynt

E-sport CS2

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 112 t/ukeFrilynt

Multisport Surprise

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 112 t/ukeFrilynt

Yoga og prestasjonsfritt friluftsliv

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 112 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 112 t/ukeFrilynt

Filmskuespill

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 112 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 112 t/ukeFrilynt

TaeKwon-Do

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 112 t/ukeFrilynt

Selvutvikling og Ledelse

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Rollespill

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Trommer og Perkusjon

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Analogt Foto

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Puls, Trening, Helse

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Østlig filosofi, yoga og kampkunst

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Friluftsliv lett

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Bærekraftig liv

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Ta opp fag

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt

Praktikant

Nordmøre Folkehøgskule
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Gaming

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs 26 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Alexander Nielsen

Jeg trivdes ekstremt godt på Nordmøre Folkehøyskole da jeg var elev. Godt miljø, erfarne lærere og absolutt en fin plass å være. Et solid og lærerikt år, med mange fine minner og nye venner. Beste året i mitt liv uten tvil.

Alexander Nielsen
Karita Haugsbø

Ingenting slår det å suse ned ein bakke dekka i pudder men du kjenner vinden i fjeset. Ja, bortsett frå det å suse ned ein bakke dekka i pudder mens du kjenner vinden i fjeset, på Nordmøre!

Karita Haugsbø
Victoria Høybakk

En fantastisk plass hvor alle kan være seg selv og lære av hverandres forskjelligheter, fylt med masse latter og aktiviteter som passer for alle og enhver. Nordmøre Folkehøgskule blir fort som ditt andre hjem.

Fra bloggen

Medisinstudent om folkehøgskole: – Helt fantastisk

Ola Vikheim gikk på folkehøgskole før han startet på med medisinstudiet. – Jeg vil anbefale folkehøgskole fra bunnen av mitt hjerte og i store bokstaver, ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen