Til hovedinnhold

Nordmøre Folkehøgskule

Her skjer det mye hele tiden. Du blir med i et aktivt og kreativt miljø, med mange opplevelser, utfordringer og muligheter. 9 ulike linjer sørger for et mangfold av folk og fag. Du møter garantert mange flotte mennesker du vil lære mye av. Velkommen!

Søk på skolenLinjer

Nordmøre Folkehøgskule er verdens beste skole! Helt sant, men absolutt ikke objektivt. For objektive er vi ikke vi som jobber her, verken elever eller ansatte. Vi har et kjærlighetsforhold til skolen som gjør oss litt vel partiske. Det håper vi du skal bli også.

Skolen er velholdt med gode undervisningsrom, elevinternat og generelt godt undervisningsutstyr på alle linjer. Store deler av skolen ble totalrenovert i 2014 så vi tør å påstå at vi er en flott skole også rent fysisk.

Av rom og utstyr kan nevnes at vi har stor scene, en mindre biscene, Amfi med scene, lydstudio og lydutstyr, stor gymsal, egen treningssal for kampsport og godt utstyrt styrketreningsrom. Vi har fotballbane, øvingsrom for musikk, mørkerom, bibliotek, fotoatelier og filmrom med tilhørende redigeringsutstyr. I tillegg finner du badstue, eget E-Sport rom og flott dagligstue med plass til alle skolens elever under hyggelige tilstelninger. Du finner et eget spillrom med biljard og andre bordspill, og bordtennisbord.

Og om du tror det, vi lover ikke gull og grønne skoger. Vi lover mye mer. Vi lover slitsomme dager med frustrasjoner, arbeid og morro. Vi lover morratrøtte mysefjes og sure sokker. Vi lover humor, samhold, vennskap og muligheter. Og frihet, frihet til å ta sjansen å bare kaste deg ut i det. Ut i den store muligheten som bare ligger der og venter på deg, - på Nordmøre Folkehøgskule

Vi skal ta i mot deg så godt vi kan og gleder oss allerede til det. På Nordmøre Folkehøgskule, verdens beste skole.

Dette står vi for

Nordmøre Folkehøgskule er en Frilynt Folkehøgskole. For oss betyr det åpenhet mot alle mennesker. Vi forsøker etter fattig evne å møte alle med et mest mulig åpent sinn.

Skolen er religiøst og politisk ubunden. Skolens slagord er "Felles Opplevelse - Dobbel Glede." Med det forsøker vi å fange essensen i vår skole. Det meste i livet gjøres best sammen med andre. Det gjelder enkle hverdagslige gjøremål og mer vanskelige forhold.

Sentrale verdier for Nordmøre Folkehøgskule er fellesskap - likeverd - trygghet og engasjement.

Vi lover deg en arena for å utforske gamle og finne nye interesser, kanksje også en lidenskap? Et lærerikt år, med null eksamener. 

 

Nordmøre Folkehøgskule har følgende fellesfag;

 • Morgensamling - Hver morgen, unntatt søndag, samles vi til en felles myk start på dagen. Et miniforedrag eller en liten historie etterfølges av dagens sang og beskjeder.
 • Trening - Fra en allsidig treningsmeny velger du ditt treningsopplegg.
 • Kor - Alle elevene synger i skolens kor. Samlende og tidsvis vakkert.
 • Samsong - Du og de andre elevene velger hva vi synger fra sangboka, Hallelujah, Den du veit, E6, Let It Be, ... valget er ditt.
 • Kulturfag - Foredrag alle lærerne bytter på. Alle foredrar fra sine favorittemner innenfor kultur, historie og samfunn.
 • Husarbeid - Alle elevene bidrar med renhold og rydding av skolens fellesareal før helga setter inn.
 • Lørdagsseminar - Ulike opplegg hver lørdag. Ofte foredrag, men også praktisk rettede opplegg. Mange av lørdagsseminarene holdes av innviterte gjesteforelesere.
 • Ukemøte - Alle boenhetene har sitt ukentlige samordningsmøte. I tillegg er det allmøte hvor elevråd og skoleledelse deler på tid og saker.

Du velger 3-7 valgfag hvert halvår. Nye fag velges etter jul.
Hvert fag er normalt på 2-3 timer per gang. Skolen tilbyr over 30 valgfag. Problemet for elevene er ofte å få plass til mange nok av alle de spennende valgmulighetene. Noen fag er lagt til kveldstid. Det gjør at du rekker flere om du vil.

Årbok

Planlegging og produksjon av kullets årbok. Det blir arbeid med tekst, foto, layout, redigering, administrasjon og masse artig arbeid for å få et stort og spennende prosjekt i havn.

Avspenning

I avspenning valgfag jobber vi med ulike avspenningsteknikker. Du lærer å slappe av, kontrollere pusten og senke spenninger i muskulaturen. Enkle massasjeteknikker og autogen trening inngår også.

Ballspill

Vi tar vi for oss ulike former for ballspill. Mest fotball om høsten. Etter hvert konsentrerer vi oss også om andre ballspill som basket, volleyball, innebandy og annen innendørs lek med ball.

Band

Deltagerne settes sammen i ulike band. Fordelingen blir litt etter musikksmak og litt etter nivå. Og så spiller vi musikk. Det du/dere vil. Rock, pop, jazz, vise, ... fritt valg egentlig.

Bassengaktivitet

I valgfaget Bassengaktivitet jobber vi med trening i vann. Svømming er selvsagt det sentrale temaet. I tillegg trener vi også kondisjon og styrke i vann på andre måter, for de som har behov for det.

Beatles

The Beatles lærer deg alt du ikke visste du burde kunne om verdens mest berømte musikkvartet. Faget er en gullkiste av timer i musikkhistorie, samtidshistorie og masse god musikk. På vinyl selvsagt!

Brettspill Avansert

Er du gamer men vil ha et avbrekk fra den digitale hverdagen din kan dette være et spennende fag. Brettspill Avansert passer også for deg som egentlig er litt nerd, men som ikke vil innrømme det.

Bærekraftig Liv

Alle vet at vi bruker opp jorda vi lever på og av, men hvordan gjøre noe med det? Vi forsker på det store bildet og på egne vaner. Og så gjør vi noe rent praktisk. Vi lærer at det går an å endre litt.

Cafe Nofo

Opplæring og drift av Surnadals beste café. Her lærer du de enkleste knepene innenfor Barrista. Det betyr å tilberede en utsøkt Espresso, Cortado eller Cappuccino. Egenbakte kaker serveres også.

E-sport

Til tross for hva mora di sier, - E-sport er fantastisk morsomt og ganske så utviklende. Faget gir deg mulighet til å få spille under veiledning, og sammen med andre i våre hovedspill CS og LoL.

Filmkunnskap

Du får rett og slett se mye film og lære av det. Filmspråk, fortellerteknikk med mer belyses for å vise hva som gjør filmer gode. Enkelt fortalt et lynkurs gjennom alle triksene i filmboka.

Foto

Faget inneholder praktisk foto, komposisjon, lys og teknikk. Etterfulgt av mørkeromsarbeid og digital foto med bildebehandling.

Gitar

Valgfag Gitar tilbyr opplæring for nybegynnere og litt viderekomne. Du lærer å spille på tradisjonell kassegitar. Opplæringen innebærer akkorder og fingerspill. Gitar kan du leie billig på skolen.

Handy-Man

Det er mangt og meget en mann eller kvinne må kunne for å kalle seg Handy. Drepe en fisk, skifte et dekk, bake er brød, knytte en dobbel Windsor, utfordringene er mange. En Handy-Man fikser det meste.

Italiensk kjøkken

Matlaging med utgangspunkt i klassisk Italiensk kjøkken. Mest mulig enkle retter du kan lære. Alt fra grunnen av, her finnes ikke spor av Toro. Middagsmat og desserter. Du bør like Tomat og Basilikum.

Jentegruppe

Noen ganger er det godt for jenter og få være jenter. Og til og med bare være sammen med likekjønnede. I dette svært så kjønnsdiskriminerende faget lærer du alt en jente trenger å kunne.

Kickboksing Light

Begynnerkurs i Kickboksing. Kampsport er mer enn bare å sparke og slå. Det er rett og slett morsom og god trening. Faget gir innføring i Kickboksing, selvfølgelig i trygge, forsiktige rammer.

Klatring

Du lærer basis klatreteknikker og sikring for bruk både til innendørs og utendørs klatring. Skolen har egen klatrevegg. Vi benytter også vegg i nærliggende klatresentra. Du klatrer også en del ute.

Minikor

For den sangglade. Innøving av flerstemt sang. Nyere og eldre musikk i ulike sjangere.

Multisport Surprise

Allsidig idrettsfag med størst mulig variasjon. Ny aktivitet hver gang. Inne og ute, solo og lagspill, hardkjør og lett. Aldri en lik time i Multisport Surprise.

Omsøm/redesign

Med utgangspunkt i gamle klær, gardiner og andre tekstiler lærer du å sy om, forbedre og skape nye klær. Du lærer å bruke symaskin, enkel mønstersøm og praktiske håndsømsteknikker.

Pardans

I pardans valgfag lærer du å danse med partner. Du får lære deg de vanligste dansene det er kjekt å beherske som Swing, Engelsk Vals og litt gammeldans. Å danse sånn noenlunde er en god ting å kunne.

Photoshop

Photoshop er et fantastisk verktøy som både brukes og misbrukes. Vi skal lære mye om det første, og mer om hvordan unngå det siste. Tema er; retusjering, basic compositing, og billedbehandling.

Piano

Har du noen gang drømt om å spille etter gehør? Bare sette deg ned å spille musikken slik den høres ut inni deg? Besifringsspill for piano kan være den beste inngangsporten for nettopp dette.

Pilates

Styrketreningsmetode med utgangspunkt i egen kroppsvekt. Har et spesielt fokus på kjernemuskulatur, koordinasjon og konsentrasjon, perfekt som supplerende og forebyggende trening.

Rollespill

Vi begir oss ut på eventyr med penn, papir og mange rare terninger. Vi spiller hovedsakelig rollespillet Dungeons & Dragons.

Ski/Langrenn

Skikurs med vekt på skitrening i preparerte løyper. Du lærer deg skikkelig langrennsteknikk og får gode treningstips til hvordan bli bedre på ski. Du lærer også om preparering og stell av skiutstyr.

Skriveverksted

For deg som ønsker å bli bedre til å uttrykke deg skriftlig. Dette er ikke et kurs i rettskrivning. Det er det kreative uttrykket i skrivingen vi øver på. Det er mest skriving av korte historier.

Sosiale Medier

Opplæring i, og praktisk bruk av de mest sentrale sosiale medier. Vi ser også litt på sosiale mediers rolle i samfunnsdebatten og som trendsettere for våre liv.

Strikking

I dette faget lærer du det enkle handverket å kunne strikke. Kan du det fra før, kan vi også lære deg mer kompliserte teknikker. Faget er praktisk rettet og vi starter ikke med prøvekluter.

Studieforberedende

Mange ønsker å ta opp fag fra videregående eller universitetet ved siden av folkehøgskolen. Noen vil studere noe helt annet. Alt er mulig. Vi gir deg tid og rom og sper på med litt studieteknikk.

Styrketrening

I styrketrening valgfag kan vi tilby allsidig styrketrening. Om du ønsker kan vi skreddersy eget treningsopplegg til deg, eller du kan følge et variert opplegg tilpasset generell styrke.

Taekwon-Do

Valgfag TaeKwon-Do er kampkunst opplæring for alle. Du får opplæring i grunnleggende ITF Taekwon-Do. Fysisk trening, noe knyttet direkte til kampsporten og samtidig basis trening for sjel og sinn.

Teater

Vi arbeider med mindre øvelser og kanskje mot oppsetning av små teaterstykker. Det er mye grunnleggende å lære innenfor teaterfaget. I valgfaget rekker vi ikke innom alt. Men, du lærer så mye du vil.

Topptur

Et friluftvalgfag der målet er å komme seg opp på, og ned i fra de mange toppene i skolens nærområde. Kanskje har vi en fottur eller to før vi spenner på oss skia eller brettet.

Trening for Utrente

Alle skal trene, men alle gjør det ikke. Faget gir deg som vil komme i gang kyndig veiledning. Du får eget program satt opp av personlig trener, eller lærer som vi foretrekker å kalle oss.

Volleyball

I Volleyball valgfag spiller vi Volleyball. Dette er et ballspill som inneholder langt mer av teknikk og taktikk enn de fleste kanskje tenker over.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I løpet av skoleåret er du med på ikke mindre enn tre fellesturer med skolen. Vi dra til fjells om høsten, på vintersportstur og til kysten om våren. Ettersom vi ligger der vi ligger midt på naturskjønne Nordmøre utnytter vi den muligheten nærområdet gir oss.

Høstturen går inn i den myteomspunnede Trollheimen. Skolen ligger ved foten av dette fjellområdet som regnes som et av norges vakreste. Turen arrangeres tidlig i skoleåret og vi benytter anledningen til å bli bedre kjent med hverandre.

En liten uke i februar flytter vi i praksis skolen til Åre, et av de beste vintersportssteder. Her får du prøve ulike aktiviterter under kyndig veiledning.

Kystturen om våren går ut til storhavet og øyriket rett utenfor skolestua. Du får prøve ulike sjøaktiviteter og samtidig setter turen et fint punktum for året.

På Nordmøre Folkehøgskule er det mye turvirksomhet også i herdagen. Våre minibusser er flittig brukt til små og store turer. Friluftsliv spesielt, men også de andre linjene er mye på farten i nærområdet. På bytur, som for oss betyr Trondheim, drar vi gjerne på faglige ekskursjoner, konserter, teater og kanskje litt shopping.

Linjefagsturene varierer for de ulike linjene.Vi har svært så eksotiske destinasjoner for linjefagsturene våre. Samtidig er alle valgt ut i fra at de er de beste stedene å dra til faglig sett. Costa Rica, Hollywood, Thailand, Inter-Rail i Europa og New York er våre faste destinasjoner.

Sjekk hvert enkelt linjefag for å lese mer om linjefagturene.

Internatene har fine, relativt små rom. De er av størrelse som et vanlige hybelrom, eller et litt stort soverom hjemme. Standarden er enkel, men fin synes vi. De fleste rommene har skap, kommode og en liten bokhylle. Skapene har vanlige skuffeseksjoner og hengeskap. Alle senger er av type rammemadrass.

De aller fleste bor på dobbeltrom. Mange gruer for det på forhånd, men ender opp med en ny bestevenn eller i alle fall et godt bekjentskap i romkameraten fra folkehøgskolen.

Skolen har kun få enkeltrom og disse tildeles etter behov. Noen rom har eget bad med dusj og toalett. Andre deler på fellesanlegg. Enkeltrom eller rom med eget bad koster kr. 500,- ekstra i leie per måned. 

Fasiliteter

 • Styrketreningsrom
 • Speilsal (til kampsport og annet)
 • Lydstudio
 • Gymsal
 • Scener
 • E-sportrom
 • Friluftslivrom med verksted
 • Filmrom med redigeringsutstyr
 • Keramikkverksted
 • Foredragssal/amfi
 • Bandøvingsrom
 • Bibliotek
 • Elevstuer

Nordmøre Folkehøgskule ligger i Surnadal kommune på Nordmøre. Vi grenser til storhavet i vest og til Trøndelag og Trondheim i Nord. Innenfor oss mot øst ligger den mektige Trollheimen. Blant mange gode kandidater kanskje norges vakreste fjellområde.

Nordmøre Folkehøgskule ligger ganske så midt i kongeriket. Egentlig langt sør for midten rent geogafisk, men fordi det bor flest mennesker langt sør i Norge føles dette omtrent som midt på. Regionen Trøndelag og Nordmøre kalles da også Midt-Norge.

Det er greit å reise til Surnadal og Nordmøre Folkehøgskule fra alle deler av landet. Med tog/buss om Trondheim eller Oppdal, eller med fly/buss via en av byene Molde, Kristiansund eller Trondheim. Vi ligger plassert midt i mellom disse tre byene.

Det tar f.eks en time med fly fra Oslo til Trondheim og to timer med bil/buss fra flyplassen og hit. Med bil er reisetiden 6-7 timer fra hovedstaden.

Ta gjerne kontakt med skolen hvis du ønsker nærmere opplysninger om reiserute.

Finn reiserute fra der du bor

 • Alpinanlegg
 • Kunstgressbane
 • Idrettsbane
 • Sandvolleyballbane
 • Idrettssenter
 • Motorcrossbane
 • Klatrehall

Skoleuka har normalt 6 dager, søndag er fri.

 • Morgensamling kl. 08.30, kl. 09.00 lørdag. 
 • Mandag - Husmøte, Trening, Linjefag og Valgfag på kvelden.
 • Tirsdag - Kulturfag, Valgfag, Linjefag og Valgfag på kvelden.
 • Onsdag - Linjefag hele dagen.
 • Torsdag - Linjefag, Valgfag og nye Valgfag på kvelden.
 • Fredag - Husarbeid, Kor, Vindu mot Verden. 
 • Lørdag - Nytt opplegg hver lørdag, ofte med inviterte gjester.

 

Last ned timeplan som pdf ↓

En mulig Årsplan i korttekst

 • Skolestart
 • Bli kjent uke med linjefag og diverse aktiviteter
 • Fellestur til Trollheimen
 • Danseprosjekt andre skoleuke
 • 2 Linjefagsuker
 • 3 "Normaluker"
 • Høstferie
 • 2 Normaluker
 • Teaterprosjekt
 • Høstfest med invitasjon av familie/venner
 •  2 Normaluker
 • Juleuke med juleball i enden
 • Normaluke
 • Juleferie
 • 4 Normaluker
 • Felles skiuke på Åre
 • Fjorårstreff, besøk av elevene fra i fjor
 • Vinterferie
 • 3 Normaluker
 • Vinterleikane
 • 3 linjeuker med linjeturer
 • Påskeferie
 • 3 Normaluker
 • Felles Kysttur
 • Avslutning
Last ned årsplan som pdf ↓

Oppstartsprosjekt

Første skoleuke settes tid av til å bli kjent med sted og folk. Uka avsluttes med tur til fjells og heftig kappestrid der det konkurreres i ulike øvelser for hjerne- og muskelkraft.

Danseprosjekt

Alle får kjenne gleden av å danse. Egne trinn og korreografi fremføres i et forrykende avslutningsshow.

Teaterprosekt

Alle elevene er med å forme egne små teaterstykker fra manus til ferdig forestilling. I løpet av en uke skapes magi på scenen. 

Solidaritetsprosjekt

Vi lærer om ulike utfordringer vi står ovenfor og arbeider også aktivt med å hjelpe ett eller flere prosjekt elevene går inn for.

Ski/Alpintur

En liten uke flyttes hele skolen til vintersportseldoradoet Åre. Her får du prøve det du vil av alpint, telemark, langrenn, aking og Curling.

Miljøprosjekt 

Fokus på verdens miljøutfordringer og på hva du kan gjøre.

Vinterleikane

Sammen arrangerer vi vinteraktivitetsdager for psykisk utviklingshemmede.

Vårtur

Skoleåret avsluttes med fellestur til Nordmøres vakre kyst.

Undervisning

For å gi elevene mulighet til å velge mange valgfag arrangeres noen valgfag på kveld/ettermiddag. Det er valgfag mandag, tirsdag og torsdag kveld.

Filmklubb

Skolens sterke filmmiljø gjør at det hvert år dannes filmklubb. De siste årene har filmklubben hatt visninger onsdag, fredag og søndag.

I tillegg arrangeres det "Smalfilm/Kunst film" klubb på tirsdag.

Elevkveld

Hver lørdag holder en elevgruppe et arrangement for de andre elevene. Ansvaret går på omgang blant linjene. Arrangementet består av god mat på lørdagskvelden etterfulgt av et kulturarrangement fra scene eller noe helt annet.

Varierende kveldsaktiviteter 

Elever, praktikanter og lærere arrangerer sammen aktiviteter på kveldene etter ønske/behov. Slike aktiviteter kan være Quizer, Karaoke, Vaffelaften, Kortspill, Brettspill, Lan, Volleyball, Innebandy, Høytlesing, Kinamat aften, Juleverksted, Diskusjonskvelder, Mørkgjemsel, Sjakkturnering, .., altså hva som helst. 

Våre opptakskriterier er;

 • 18 års aldersgrense
 • Kjønnsfordeling alle linjer
 • Fordeling etter instrumnet på musikklinjen
 • Fordeling etter spill og nivå på e-sport
 • Fordeling nybegynnere/viderekommende på kampsport
 • Skolen kan ta opp en elev på særskilt grunnlag per linje

Kristian Lund Silseth

Rektor

Kristian har utdanning fra Statens Lærerhøgskole for Handel og Kontorfag. Ved siden av å rektorere underviser han litt i teater, skriving og matlaging. Kristian er superadjunkt, Cand. Mag + med fagene personalledelse, matematikk, pedagogikk, økonomi og markedsføring.

Epost: rektor@nordmore.fhs.no
Telefon: 99 38 47 24

Oda Frigg Endregaard

Lærer Filmskuespiller

Oda Frigg er en mulitkunstner. I både skuespill, teater, dans, Pilates og organisering og planlegging. Aller best er hun likevel til å gjøre andre god - og øser alt hun kan av kunnskap og engasjement for å få elevene til å nå sin beste versjon av seg selv. Oda Frigg har sin utdanning i drama og teater fra NTNU, og dans fra Norges Dansehøyskole.

Epost: teater@nordmore.fhs.no
Telefon: 97 15 33 79

Anders Braaten

Lærer Kung Fu

Hvis du trodde skjæra på tunet virkelig er rolig, var det før du møtte Anders. Fyren bevarer en stoisk ro i alle situasjoner. Årelang trening i meditative kampsporter har nok hatt sitt å si. Anders er høyt gradert i kampsportene Kung Fu og TaeKwon-Do, og er autodidakt (selvlært) innenfor det meste annet. En typisk potet som lærer, god til alt og en utmerket smakstilsetning til det meste.

Epost: araabraa@gmail.com
Telefon: 46 69 89 89

John Steinar Hansen

Lærer Foto Reise

John Steinar er en kjekk og grei fyr som liker turer i skog og mark. Han er glad i å fotografere og antagelig en kløpper på kjøkkenet. Han er glad i å reise og kan ta seg fram hvor det skal være uansett reisemåte. Fyren har mer enn 10 års erfaring som lærer innenfor foto og mediafag. Han har en mastergrad i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi fra NTNU.

Tor Helge Aas

Inspektør

Tor Helge er rektors, eller egentlig alles, høyre hånd. Han holder orden på lærerne, en vanskelig men ikke umulig oppgave. Tor Helge trives ute på tur i all slags vær og underviser i friluftsliv, idrett og film. Tor Helge er Cand. Mag ++ superadjunkt. Han har allmennlærerutdanning med påbygning i både film/media - og i idrett og friluftsliv.

Epost: inspektor@nordmore.fhs.no
Telefon: + 47 47 90 78 60

Sigrid Sæterøy

Internatleder

Sigrid er internatleder. På en internatskole er det det nærmeste du kommer mamma. Sigrid passer på alt og alle, at alle har det bra.

Sigrid er utdannet Hauswirtschaftsleiterin fra Fritzlar i Tyskland. Hun har tilleggutdanning i pedagogikk med fordypning i sosial- og spesialpedagogikk. 

Epost: internatleder@nordmore.fhs.no
Telefon: 93 20 80 10

Camilla Marstrander Askildsen

Lærer Friluftsliv

Camilla sliter med å sitte i ro. Det vil si, det gjør hun ikke. Aldri. Camilla elsker friluftsliv og synes det absolutt beste klasserommet er det store åpne rommet i verden der ute. Camilla har gått Grønnland på tvers, og syklet og gått Norge på langs. Hun har vært trener for juniorlandslaget i padling og er lektor med master i idrett – og friluftsliv.

Epost: friluftsliv@nordmore.fhs.no
Telefon: 99 50 50 12

Raymond Grøvdal Hansen

Lærer Filmproduksjon

Raymond er dedikert. Til film, til musikk, til gode historier og til det å lede håpefull ungdom inn i filmens magiske – og grensesprengende verden. Fyren måtte reise ut for å få den ypperste filmutdanningen. Han er “BA Hons in Post Production and Visual Effects” fra Australian National University og University of Teesside i England.

Epost: film@nordmore.fhs.no
Telefon: 93 67 41 47

Kjell Gunnar Polden

Lærer Foto og Taekwon-Do

Har allmennlærerutdanning og idrett. Mangeårig coach i Taekwon-Do for utøvere på alle nivå. Med snart 40 år i gamet er han en av de mest erfarne instruktører i Norge. Har også vært innom andre kampsporter, men ITF Taekwon-Do er hovedlidenskapen. Underviser også i foto og journalistikk, samt andre idrettsfag. Etterutdannet innen coaching og ledelse fra BI og tilbyr coaching til våre elever.

Epost: media@nordmore.fhs.no
Telefon: 48 10 18 07
Instagram: @kjpolden

Erkki Morten Klami

Lærer E-Sport

Morten er låtskriver og gitarist i det snart verdenskjente bandet Gone Rogue. I tillegg er han en kløpper på alt som har med spill, lyd ,film og data å gjøre. Morten er Master of Music med spesialisering i komposisjon for Film og TV fra Kingston Univeristy London. Før dette har han en Bachelor i Musikk og tilleggsutdanning innenfor idrett.

Telefon: 48 25 45 50

Annbjørn Husby

Lærer Musikk og Lyd

Annbjørn er hekta på musikk og lyd. Livet svinger best når desibellene røsker skikkelig i mellomgulvet. Fyren har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, og er Cand.Mag i musikkpedagogikk, med bass som hovedinstrument. Annbjørn har erfaring fra en rekke band og orkester, i tillegg til å ha jobbet bak spakene under ulike konsertproduksjoner.

Epost: musikk@nordmore.fhs.no
Telefon: 47 44 86 86

Hjørdis Telstad

Kontorleder

Hjørdis tar mest sannsynlig telefonen når du ringer. Hun kan hjelpe deg med alt du visste eller ikke visste du hadde bruk for assistanse til. Alt fra binders til bank og butikk kan Hjørdis bistå deg med. Hun hjelper også gjerne hvis du trenger råd i forhold til offentlige kontorer som lånekassen eller andre. Hjørdis har bakgrunn fra bank og også utdanning innenfor bankakademiet.

Epost: kontor@nordmore.fhs.no
Telefon: 93 40 76 04

Ronald Røv

Vaktmester

Ronald er vaktmester og allesteds nærværende. Som vaktmestre flest er han som poteten og skal helst kunne brukes til alt og fikse alt. Ronald er utdannet elektriker med fagbrev som elektromontør.

Epost: vaktmester@nordmore.fhs.no
Telefon: 92 25 31 46

Brit Marie Wæge

Kjøkkensjef

Brit Marie styrer kjøkkenet med fast, men mild hånd. Hun er en mester i tradisjonsmat fra Nordmøre og hennes versjon av distriktets nasjonalrett ”Kjøtt og Påsse” er viden kjent. Skolen er kjent for god og variert mat og Brit Marie er hovedansvarlig for at det fortsetter sånn. Damen har fagbrev som Institusjonskokk. 

Epost: kjokken@nordmore.fhs.no
Telefon: 90 64 06 28

Kristin Moen

Internatassistent

Kristin jobber mest på kjøkkenet og litt med renhold. Hun er naturlig nok en kløpper på kjøkkenet og elsker å utforske nye oppskrifter. Det bør nevnes at få, om noen, noen gang har sett Kristin sur. Damen har fagbrev som institusjonskokk. 

Telefon: 91 37 81 75

Wenche Sollie Dammen

Internatassistent

Wenche med C jobber med kjøkken og renhold, klart mest på kjøkken. Wenche kombinerer godt humør med å ha mye på hjertet og er gjennom det en skikkelig humørspreder. Hun holder på å ta fagbrev som institusjonskokk, kanskje er hun ferdig kokk når du leser dette.

Epost: wsdammen@gmail.com
Telefon: 97 52 46 43

Linda Helen Sletten

Internatasistent

Linda jobber hovedsakelig med renhold og er litt på kjøkkenet i tillegg. Linda er blid som sola og er en spilloppmaker av rang. Har du sett Linda uten Reed Bull har du sett feil.

Telefon: 41 23 75 44

Linjer på Nordmøre Folkehøgskule

Tren

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv, Interrail, Trening

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Taekwon-Do, Kung Fu, Tai Chi

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Makeup Artist

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Foto Reise

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-Sport

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

2 års elev

Nordmøre Folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

En fantastisk plass hvor alle kan være seg selv og lære av hverandres forskjelligheter, fylt med masse latter og aktiviteter som passer for alle og enhver. Nordmøre Folkehøgskule blir fort som ditt andre hjem.

Victoria Høybakk
Tobias Lien

Brukte året på å lære meg ting jeg aldri hadde prøvd før: Piano, Taekwon-Do, Skuespilleri, Photoshop. Fikk tid til min egen bokskriving og hjelp til det jeg ønsket å bli bedre i. Sitter igjen med en hæv av interesser. Jeg angrer ikke en eneste krone!

Tobias Lien

Et helt år til å dyrke mine interesser og gjøre alt det jeg tidligere ikke følte at jeg hadde tid til har vært som en drøm. Det beste er alikevel alle menneskene man møter og vennskapene som knyttes.

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen