Til hovedinnhold

På MUSIKAL TRENING Afrika-linja får du verktøyene du trenger for å bli en ekte musikalartist.

Her lærer du å beherske sang, dans og skuespill. Målet er å kunne gjøre alt overbevisende, med overskudd samtidig.

Vi jobber med et prosjekt i Uganda. Her møter vi lokale kunstnere som tar oss med. Studieturen forberedes gjennom året, og vi blir kjent med kulturen før vi reiser. Vi reiser til Rwanda, og lærer mer om hvordan landet har bygd seg opp. I tillegg drar vi på safari.

Sang

Hos oss får du individuelle sangtimer der du blir nøye fulgt opp, og utvikler din stemme. Du får synge i kor og mindre grupper. Vi fokuserer på sanger fra ulike musikaler. Hver uke får du fordypet deg i en av verdens ledende sangteknikker, Complete Vocal Technique. 

Dans

En artist må kunne bevege seg. Sang og dans i en kombinasjon er ikke enkelt, men det  finnes gode triks. Steppdans er blitt et must å kunne for musikalartister og det er skikkelig gøy. Vi er også innom flere dansestiler - I Uganda får du også muligheten til å utforske Afrikanske rytmer via dans og trommekurs

Teater

Skuespill er det som binder det hele sammen, utrykket og formidlingen. Hvordan transformere deg til noen andre? Vi setter opp en fullverdig musikal der vi får gjort ALT og veien dit er utrolig spennende.

Trening

En musikalartist trenger overskudd i hverdagen. Dette får du ved jevnlig trening. Du er i trygge hender med gode instruktører og personlig trener som tilpasser treningsøvelser for deg og ditt nivå.

MUSIKAL

Vi setter opp et musikalshow på høsten og en full musikal til våren. 

Linja passer for deg som har lyst å lære, lyst å fordype deg i musikalsjangeren. Vil du bli en bedre sanger, en bedre danser og en bedre skuespiller? Da passer linja for deg!

Dette vil du lære

 • Du vil lære alt som skal til for å lykkes som musikalartist og hva et eventuelt yrke vil kreve av deg.
 • Vi gir deg redskapene slik at du er godt rustet til å søke deg videre.
 • Alle våre dedikerte elever har kommet inn på skoler de har søkt. Dette er både på Broadway, i England og ikke minst de fantastiske musikalskolene i Oslo- Bårdar Akademiet og NSKI.

Våre forventninger til deg

 • Du har en positiv innstilling til å lære deg nye ting
 • Du ønsker å samarbeide og er innstilt på at musikal er et samarbeid
 • Du vil utvikle deg sammen med andre, både personlig og som musikalartist

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

 En tre uker lang linjetur til Øst-Afrika (Uganda og Rwanda), der du får oppleve helt andre kulturer enn vår egen.

Ti dager av turen bruker vi på å delta i et solidaritetsprosjekt med fokus på gjenbruk. Ellers reiser vi på safari, besøker skoler, ser på tidligere prosjekter og blir kjent med folk både i Uganda og Rwanda.

Vi planlegger turen i fellesskap gjennom året. På studieturen opplever vi nærkontakt med Ugandas flora og fauna, sammen med dyktige lokale guider. Har du valgt å gå på ei linje hvor gorillatrekking er en del av opplegget, vil du tilbringe en dag i bratt terreng, med stor sannsynlighet for å møte på disse vakre skapningene. 

Vi opplever savanne og regnskog og får bedre innsikt om livet i disse biomene. 

Utøvende kunstnere innenfor sang, dans og trommer vil mer enn gjerne dele sin kunnskap med oss. 

Fellestur til Jotunheimen

Pris: Inkludert i linjepris

I begynnelsen av september reiser vi til Jotunheimen på bli kjent tur. Det blir mange turalternativer, noen går på lang tur over Besseggen, mens andre velger kortere turer i nærområdet.  Vi bor på Grønolen, som er en familiedrevet fjellgård. Her får vi nydelig frokost, kan smøre med oss en god matpakke, og får skikkelig god buffet når vi kommer tilbake etter tur.

Fellestur til Stockholm

Pris: Inkludert i linjepris

Hvert år tar skolen noen turer i både innland og utland. I oktober reiser alle elever og ansatte til Stockholm. Her får vi ulike kulturelle opplevelser. Noen aktiviteter er obligatoriske, og andre aktiviteter kan du velge selv. Musikal står som regel på planen, vi besøker Vasamuseet, vandrer i Gamla Stan og mye mer. Hver linje har en dag der de selv bestemmer hva de ønsker å gjøre. Hver dag finner vi ulike restauranter, hvor vi spiser enten lunsj eller middag. Det er opplegg hver dag, men du får også fri til å utforske byen på egenhånd.

Heidi Harriet

Linjelærer Musikal Trening Broadway

Heidi er utdannet sanger, skuespiller, sangpedagog, musikalartist, musikklærer, PT og treninginstruktør. Hun har også jobbet som showartist og solist i ulike musikal- og showproduksjoner.

Epost: heijor@innlandetfylke.no
Nettside
Instagram: @heidishow

Mandag til torsdag starter vi dagen med morgensamling. På fredag avslutter vi med "Ut av bobla", hvor ser nærmere på hva som har skjedd i verden utenfor skolen den siste tida.

Mandag: Fysisk aktivitet, linjetimer, kor og valgfag

Tirsdag:  Linjetimer og valgfag

Onsdag: Tema/danning og valgfag

Torsdag: Linjefag, romvask og valgfag

Fredag:  Linjefag, "ut av bobla" og valgfag

Lørdag: Seminar

Last ned timeplan som pdf ↓
 • August: Skolestart
 • September: Fjelltur til Jotunheimen
  • Høstferie uke 41
 • Oktober: Fellestur til Stockholm
 • November: Høstfest for familie
 • Desember: Juleforberedelser
  • Juleferie
 • Januar: Fokus på framtid
 • Februar: Skidag
  • Vinterferie uke 9
 • Mars: Linjeturer
  • Påske
 • April: Kunstprosjekt
 • Mai: Skoleavslutning

Du må velge 2 valgfag høst og 2 valgfag vår, men du kan velge så mange valgfag du får plass til på timeplanen. For at vi skal sette igang de ulike valgfagene må det være minimum 6 som velger valgfaget.

Animeklubb

Vi utforsker nyere og eldre serier og filmer innenfor Japansk animasjon.

Asiatisk mat

Vi tar rundturen i det asiatiske kjøkken. Prøver ut ingredienser som galangal, sitrongress, wasabi og gochujang. Vi lager indiske nan, har sushikurs og ruller vårruller.

Band

For deg som allerede kan å spille et instrument eller synger.

Bildekunst

Bildemekk har fokus på å jobbe med bilder og visuelle uttrykk. Både i to-dimensjonal og tre- dimensjonal form. Hovedfokus er det to-dimensjonale. Bildemekk går mest ut på å gjøre, ha ideer å bringe

Bodypump

Bueskyting

Eksamensforberedelser

Hvis du enten har strøket i et fag eller vil forbedre en karakter du allerede har, så kan vi legge til rette for dette. Du må selv melde deg opp til eksamen om du vil ta det, vi hjelper deg på veien.

Filmklubb

Vi ser på både klassikere og nyere filmer.

Fotball

En dag i uka har vi fotballvalgfag, vi prøver også å spille mot andre folkehøgskoler i løpet av året. Dette er et lavterskeltilbud og er bare for moro.

Foto

Her lærer du å bruke det digitale kameras mange funksjoner slik at dine bilder blir slik du ønsker dem.

Gitar for nybegynnere

Aldri tatt i en gitar? Kurset viser deg den lette veien til spille rundt leirbålet.

Hverdagsmat

Valgfag for den sultne. Her får du gode tips til hvordan du lager god, sunn og billig hverdagsmat. Maten lages og spises på kurset.

Innebandy

Kampsport

Her får du prøve deg på flere av østens kampsportteknikker.

Kinesisk Koreansk Japansk

Vi tilbyr valgfag i de språkene det blir undervist i på skolen. Det må minimum være 6 deltakere på et valgfag i språk for at vi setter det i gang.

Knivlaging

Lag egen jaktkniv eller fiskekniv.

Løsningsskapende samtaler

Vi ser på hva en løsningsskapende samtale er, og lærer om skaleringsspørsmål, unntaksspørsmål, mestringsspørsmål og om mirakelspørsmålet.

Megling og konflikthåndtering

Vi lærer hvordan konflikter kan oppstå og hvordan vi kan løse dem.

Musikal

Hvert år settes det opp en musikalproduksjon. Våren 2023 "Rock of Ages", og våren 2024 "Cinderella". Neste år blir det nok "The Prom".

Penger og juss

Valgfaget som gjør deg litt mer klar for livet etter folkehøgskolen. Her lærer du om skatt, lån og sparing. Hvilke regler gjelder når du skal leie bolig, og rett og slettm hva lønner seg?

Photoshop

Her får du lære fra grunnen hvordan man orienterer seg i Photoshop-verden, og hvordan man justerer bilder slik at de blir optimale etter ditt ønske.

Psykologi

For deg som vil ha større forståelse for hvordan mennesket reagerer og handler.

Ridning

Norsk Hestesenteret ligger ikke langt fra skolen og dette er et populært valgfag. Vi kaller forresten ridning for hesting på skolen.

Skateboard

Om været tillater drar vi til betongparken i Gjøvik. Ved dårlig vær drar vi til skatehallen i Gjøvik. I tillegg ser vi skatefilmer. Man bør ha eget utstyr for valgfaget.

Smykkelaging

Lag smykker med ulike teknikker.

Svømming

Liker du å svømme, vil bli en bedre svømmer, eller rett og slett for treningens skyld. Rett ved skolen ligger en svømmehall som vi får bruke en gang i uka.

Søtbakst

Brownies med karamellfrosting, skillingsboller, sjokoladecupcakes med smørkrem, gulrotkake med osteglasur og vaniljemuffins med marshmallow-topping. Alt dette og mer til baker vi i søt bakst valgfag.

Vaktmestring

Vil du lære å skifte en sikring, henge opp hyller og bytte ut lysrør? Vi fikser der det trengs, under kyndig opplæring av skolens vaktmester.

Yoga

Yogaøvelser

Fra kr 144 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjetur
 • Studietur: Fellestur til Jotunheimen
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Fellestur til Stockholm
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Uganda og Rwanda
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 000,-
(14 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Festsal med scene
 • Scene
 • Øvingsrom
 • Liten dansesal med barrre
 • Gymsal med speil
 • Syrom
 • Treningsrom
 • Kostymelager
 • Mikrofoner og headset
 • Lyd- og lysutstyr
 • Lydstudio
 • Instrumenter
 • Vi har også en stor scene i Østre Toten Kulturhus der vi setter opp musikalen

Du må selv ha med: 

Dansesko, steppesko, ballettsko, treningstøy og sort grunnkostyme. 

Dersom du har funksjonsnedsettelser, tilrettelegger vi etter samtaler med deg som elev.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra Toten til Broadway

Kajsa Nesset (20) fra Ålesund startet på Toten folkehøgskole for å finne ut om hun ville satse på musikaldrømmen eller ikke. Lite visste hun hvor ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Skuespillerteknikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

MUSIKAL

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater, musikk og dans

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

SKUESPILLER - film og teater

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikal Broadway

Seljord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater på reise

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Humor & Scene

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal-Dans-Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen