Til hovedinnhold

Koreansk språk & reise

Søk på linja

Kom og lær ett av de mest populære språkene for tiden: koreansk!

Koreansk er faktisk ett av de 20 største språkene i verden, men for vestlige er det et relativt vanskelig språk å lære, spesielt alene.

Her får du muligheten til å lære språket fra «bunnen av», fra det unike alfabetet Hangul til setningsstruktur og grammatikk. Selv om skriftspråket er relativt lett å lære er selve språket veldig annerledes enn indoeuropeiske språk. Dette gjør at det kreves litt jobbing for å lære, men desto større er mestringsfølelsen når en etter hvert begynner å bli i stand til å kommunisere litt på koreansk. Mange kjenner koreansk kultur fra Kpop, Kdrama og filmer, men Korea har og en gammel og særegen kultur som klart skiller seg fra den kinesiske og japanske.

Bruk året på Toten Folkehøgskole som springbrett til videre studier innen koreansk eller andre Asiarelaterte fag. Vi kommer til å ha søkelys på utdanning og veien videre og kommer til å bli kjent med ulike temaer, organisasjoner og institusjoner etc. relatert til Korea.

For elever som er svært interesserte og som viser at de er villige til å lære kan vi etter hvert og tilby privattimer online med en språkskole vi har samarbeid med i Korea. Vi tilbyr også et andreår med videre språklæring og utveksling på språkskole i Seoul.

Landets størrelse gjør at det er lett å komme seg fra den ene enden av landet til den andre. Sammen er du med på å planlegge en reise til Sør-Korea hvor det er mulig å få oppleve både megabyer, landsbygd og kyst.

På denne linja vil du treffe ungdom med mange av de samme interessene som deg. Du vil og ha mye kontakt med de andre Asia-linjene og sammen blir dere del av et større Asia-interessert felleskap.

Dette vil du lære

* det koreanske alfabetet Hangul
* koreansk setningsoppbygning og grammatikk
* "yo-요"-form og "sumnida-습니다"-form. 
* innblikk i koreansk kultur
* reiseplanlegging for Sør Korea

Våre forventninger til deg

Koreansk er et ganske vanskelig språk å lære så det kreves litt egeninnsats og vilje til å jobbe på egenhånd med faget, men det er også veldig spennende å prøve seg på et språk så forskjellig fra indoeuropeiske språk. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

"Innklemt" mellom Japan og Kina er Sør Korea ofte et mindre vanlig reisemål, men landet har mye spennende å tilby. Siden det er små avstander er det i utgangspunktet lett å få reist rundt. Vi planlegger i felleskap en tur til landet og ser sammen på hva en kan få til i forhold til et budsjett, praktiske reisetips og hva som er ønskelig. 

Alternativt kan du som elev på denne linja få være med på Kina Korea Japan linjas linjetur til Beijing, Seoul og Tokyo. 

Fellestur til Jotunheimen

Pris: Inkludert i linjepris

I begynnelsen av september reiser vi til Jotunheimen på bli kjent tur. Det blir mange turalternativer, noen går på lang tur over Besseggen, mens andre velger kortere turer i nærområdet.  Vi bor på Grønolen, som er en familiedrevet fjellgård. Her får vi nydelig frokost, kan smøre med oss en god matpakke, og får skikkelig god buffet når vi kommer tilbake etter tur.

Fellestur til Stockholm

Pris: Inkludert i linjepris

Hvert år tar skolen noen turer i både innland og utland. I oktober reiser alle elever og ansatte til Stockholm. Her får vi ulike kulturelle opplevelser. Noen aktiviteter er obligatoriske, og andre aktiviteter kan du velge selv. Musikal står som regel på planen, vi besøker Vasamuseet, vandrer i Gamla Stan og mye mer. Hver linje har en dag der de selv bestemmer hva de ønsker å gjøre. Hver dag finner vi ulike restauranter, hvor vi spiser enten lunsj eller middag. Det er opplegg hver dag, men du får også fri til å utforske byen på egenhånd.

Henning Iversen /Hong Sung Pyo (홍성표)

Linjelærer KKJ

Henning har bachelorgrad i samfunnsfag, bachelor i koreansk & kinesisk språk, Master of Letters i Film Studies og PPU. Han har hovedansvaret for KKJ-linja og gjennomføring av linjeturen(e). Han er og fotograf,  kampsportinstruktør og koreansk statsborger. I tillegg spiller han gitar, piano, bass etc.

Epost: henning.iversen@innlandetfylke.no
Telefon: 99157929
Instagram: @hennings_photos

Mira Dahl Aspeli

Lærer

Mira er tidligere KKJ og KKJ2 elev. Etter folkehøgskoleårene fullførte hun Kyung Hee Universitys’s Korean language studies, tok en bachelor i internasjonale studier og har jobbet som personlig assistent for ambassadøren ved den sørkoreanske ambassaden Oslo. Mira har derfor god oversikt over fagmiljøet relatert til Korea, koreansk populærkultur og selvfølgelig språket.

Mandag til torsdag starter vi dagen med morgensamling. På fredag avslutter vi med "Ut av bobla", hvor ser nærmere på hva som har skjedd i verden utenfor skolen den siste tida.

Mandag: Fysisk aktivitet, linjetimer, kor og valgfag

Tirsdag:  Linjetimer og valgfag

Onsdag: Tema/danning og valgfag

Torsdag: Linjefag, romvask og valgfag

Fredag:  Linjefag, "ut av bobla" og valgfag

Lørdag: Seminar

Last ned timeplan som pdf ↓
 • August: Skolestart
 • September: Fjelltur til Jotunheimen
  • Høstferie uke 41
 • Oktober: Fellestur til Stockholm
 • November: Høstfest for familie
 • Desember: Juleforberedelser
  • Juleferie
 • Januar: Fokus på framtid
 • Februar: Skidag
  • Vinterferie uke 9
 • Mars: Linjeturer
  • Påske
 • April: Kunstprosjekt
 • Mai: Skoleavslutning

Du må velge 2 valgfag høst og 2 valgfag vår, men du kan velge så mange valgfag du får plass til på timeplanen. For at vi skal sette igang de ulike valgfagene må det være minimum 6 som velger valgfaget.

Animeklubb

Vi utforsker nyere og eldre serier og filmer innenfor Japansk animasjon.

Asiatisk mat

Vi tar rundturen i det asiatiske kjøkken. Prøver ut ingredienser som galangal, sitrongress, wasabi og gochujang. Vi lager indiske nan, har sushikurs og ruller vårruller.

Band

For deg som allerede kan å spille et instrument eller synger.

Bildekunst

Bildemekk har fokus på å jobbe med bilder og visuelle uttrykk. Både i to-dimensjonal og tre- dimensjonal form. Hovedfokus er det to-dimensjonale. Bildemekk går mest ut på å gjøre, ha ideer å bringe

Bodypump

Bueskyting

Eksamensforberedelser

Hvis du enten har strøket i et fag eller vil forbedre en karakter du allerede har, så kan vi legge til rette for dette. Du må selv melde deg opp til eksamen om du vil ta det, vi hjelper deg på veien.

Filmklubb

Vi ser på både klassikere og nyere filmer.

Fotball

En dag i uka har vi fotballvalgfag, vi prøver også å spille mot andre folkehøgskoler i løpet av året. Dette er et lavterskeltilbud og er bare for moro.

Foto

Her lærer du å bruke det digitale kameras mange funksjoner slik at dine bilder blir slik du ønsker dem.

Gitar for nybegynnere

Aldri tatt i en gitar? Kurset viser deg den lette veien til spille rundt leirbålet.

Hverdagsmat

Valgfag for den sultne. Her får du gode tips til hvordan du lager god, sunn og billig hverdagsmat. Maten lages og spises på kurset.

Innebandy

Kampsport

Her får du prøve deg på flere av østens kampsportteknikker.

Kinesisk Koreansk Japansk

Vi tilbyr valgfag i de språkene det blir undervist i på skolen. Det må minimum være 6 deltakere på et valgfag i språk for at vi setter det i gang.

Knivlaging

Lag egen jaktkniv eller fiskekniv.

Løsningsskapende samtaler

Vi ser på hva en løsningsskapende samtale er, og lærer om skaleringsspørsmål, unntaksspørsmål, mestringsspørsmål og om mirakelspørsmålet.

Megling og konflikthåndtering

Vi lærer hvordan konflikter kan oppstå og hvordan vi kan løse dem.

Musikal

Hvert år settes det opp en musikalproduksjon. Våren 2023 "Rock of Ages", og våren 2024 "Cinderella". Neste år blir det nok "The Prom".

Penger og juss

Valgfaget som gjør deg litt mer klar for livet etter folkehøgskolen. Her lærer du om skatt, lån og sparing. Hvilke regler gjelder når du skal leie bolig, og rett og slettm hva lønner seg?

Photoshop

Her får du lære fra grunnen hvordan man orienterer seg i Photoshop-verden, og hvordan man justerer bilder slik at de blir optimale etter ditt ønske.

Psykologi

For deg som vil ha større forståelse for hvordan mennesket reagerer og handler.

Ridning

Norsk Hestesenteret ligger ikke langt fra skolen og dette er et populært valgfag. Vi kaller forresten ridning for hesting på skolen.

Skateboard

Om været tillater drar vi til betongparken i Gjøvik. Ved dårlig vær drar vi til skatehallen i Gjøvik. I tillegg ser vi skatefilmer. Man bør ha eget utstyr for valgfaget.

Smykkelaging

Lag smykker med ulike teknikker.

Svømming

Liker du å svømme, vil bli en bedre svømmer, eller rett og slett for treningens skyld. Rett ved skolen ligger en svømmehall som vi får bruke en gang i uka.

Søtbakst

Brownies med karamellfrosting, skillingsboller, sjokoladecupcakes med smørkrem, gulrotkake med osteglasur og vaniljemuffins med marshmallow-topping. Alt dette og mer til baker vi i søt bakst valgfag.

Vaktmestring

Vil du lære å skifte en sikring, henge opp hyller og bytte ut lysrør? Vi fikser der det trengs, under kyndig opplæring av skolens vaktmester.

Yoga

Yogaøvelser

Fra kr 144 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjetur
 • Studietur: Fellestur til Jotunheimen
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Fellestur til Stockholm
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Korea
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 000,-
(14 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Føler du at du trenger tilrettelegging av noe slag, er det bare å skrive det i søknaden eller ta kontakt med skolen. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Daniel Pedersen Gjeitanger

Jeg har møtt mange likesinnede og vennlige mennesker her. Vi har hatt uforglemmelige opplevelser sammen, som jeg kommer til å bære med meg resten av livet. I tillegg har jeg lært nok koreansk til både å forstå og bli forstått av en sørkoreaner!

Fra bloggen

Mor: - Opplever at det er tryggere å reise med folkehøgskolen

Judith kjørte i august sin tredje datter på folkehøgskole. Som mor opplever hun det mye tryggere at de reiser langt med folkehøgskolen, enn på egenhånd. ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Backpackrail Asia

Sagavoll folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Midtens rike // Kina & Japan

Møre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Kinesisk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Fokus Asia & Japan - Tokyo og Kyoto

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Japansk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpack Foto Asia - Vietnam og Kambodsja

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs BFrilynt

Journeys for Justice: Palestina / Sør-Afrika

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

E-sport

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Sosialt arbeid i Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt