Til hovedinnhold

Skulle du ønske du kunne mer japansk enn Konnichiwa? Kom til oss og lær japansk språk og skriftssystemer!

Det er få som ikke vet hva sushi er eller aldri har hørt om studio Ghibli. Japan er landet som fortsetter å imponere og fascinere enten du forelsker deg i kawaiikulturen, eller om du søker den åndelige roen som arven etter samuraiene gir og som kendo dyrker.

Å lære seg japansk er ingen lett oppgave, men uttalen er lett å mestre som norsktalende. På japansk må man beherske de to alfabetene hiragana og katakana, i tillegg til kanji for å kunne lese og skrive. Dette gjør at det kan bli mange tegnsystemer å holde styr på, men med godt mot og innsats vil du merke at det faktisk er gøy. På denne linja bruker vi Genki systemet, da vi mener dette gir en helhetlig innføring til språket, men du har også en god mulighet til å påvirke hva og hvor fort du vil lære.

Det er alltid noe nytt å oppdage og det langstrakte landet gir gode muligheter for reiseopplevelser enten man foretrekker puddersnø og stillhet i det nordlige Hokkaido, travle og kontrastfylte metropoler som Tokyo og Osaka, eller det rolige strandparadiset Okinawa.

Dette året er perfekt for deg som vil lære om og oppleve Asia, vi har stor fokus på hvordan man kan fortsette med språkstudier etter folkehøgskolen, og vi har til og med mulighet for å ta et andreår der vi har egen avtale med en språkskole i Kyoto for et lengre opphold og fordypning i japansk!

Velg et år du sent vil glemme, et år med japansk kultur og språk, et år sammen med andre som forstår hvorfor Japan er spennende.

Alle som ønsker å lære japansk språk og reise til Japan, og ikke minst gjøre dette sammen med andre med samme interesser.

Dette vil du lære

* ひらがな(hiragana) og カタカナ(katakana)
* Japansk setningsoppbygging og grammatikk
* ます-form og て-form.
* innblikk i Japansk kultur
* reiseplanlegging for Japan
* Kendo

Våre forventninger til deg

Japansk er et ganske vanskelig språk å lære så det kreves litt egeninnsats og vilje til å jobbe på egenhånd med faget, men det er også veldig spennende å prøve seg på et språk så forskjellig fra indoeuropeiske språk

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 16 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Studieturen går til Japan. Du er selv med på å planlegge reisen. Det er alltid noe nytt å oppdage og det langstrakte landet gir gode muligheter for reiseopplevelser enten man foretrekker puddersnø og stillhet i det nordlige Hokkaido, travle og kontrastfylte metropoler som Tokyo og Osaka, eller det rolige strandparadiset Okinawa.

Alternativt kan du som elev på denne linja få være med på Kina Korea Japan linjas linjetur til Beijing, Seoul og Tokyo. 

Fellestur til Jotunheimen

Pris: Inkludert i linjepris

I begynnelsen av september reiser vi til Jotunheimen på bli kjent tur. Det blir mange turalternativer, noen går på lang tur over Besseggen, mens andre velger kortere turer i nærområdet.  Vi bor på Grønolen, som er en familiedrevet fjellgård. Her får vi nydelig frokost, kan smøre med oss en god matpakke, og får skikkelig god buffet når vi kommer tilbake etter tur.

Fellestur til Stockholm

Pris: Inkludert i linjepris

Hvert år tar skolen noen turer i både innland og utland. I oktober reiser alle elever og ansatte til Stockholm. Her får vi ulike kulturelle opplevelser. Noen aktiviteter er obligatoriske, og andre aktiviteter kan du velge selv. Musikal står som regel på planen, vi besøker Vasamuseet, vandrer i Gamla Stan og mye mer. Hver linje har en dag der de selv bestemmer hva de ønsker å gjøre. Hver dag finner vi ulike restauranter, hvor vi spiser enten lunsj eller middag. Det er opplegg hver dag, men du får også fri til å utforske byen på egenhånd.

Stein Trygve Stabekk

Linjelærer KKJ

Stein Trygve har studert japansk ved universitetet i Oslo og har undervist i japansk på Toten Folkehøgskole siden 2010. Stein Trygve har hovedansvaret for turen til Japan og for KKJ2 elevene. I tillegg er han utdannet sykepleier og har fullført universitetskurs i folkehøgskolepedagogikk. 

Mandag til torsdag starter vi dagen med morgensamling. På fredag avslutter vi med "Ut av bobla", hvor ser nærmere på hva som har skjedd i verden utenfor skolen den siste tida.

Mandag: Fysisk aktivitet, linjetimer, kor og valgfag

Tirsdag:  Linjetimer og valgfag

Onsdag: Tema/danning og valgfag

Torsdag: Linjefag, romvask og valgfag

Fredag:  Linjefag, "ut av bobla" og valgfag

Lørdag: Seminar

Last ned timeplan som pdf ↓
 • August: Skolestart
 • September: Fjelltur til Jotunheimen
  • Høstferie uke 41
 • Oktober: Fellestur til europeisk storby
 • November: Høstfest for familie
 • Desember: Juleforberedelser
  • Juleferie
 • Januar: Fokus på framtid
 • Februar: Skidag
  • Vinterferie uke 9
 • Mars: Linjeturer
  • Påske
 • April: Kunstprosjekt
 • Mai: Skoleavslutning

Du må velge 2 valgfag høst og 2 valgfag vår, men du kan velge så mange valgfag du får plass til på timeplanen. For at vi skal sette igang de ulike valgfagene må det være minimum 6 som velger valgfaget.

Animeklubb

Vi utforsker nyere og eldre serier og filmer innenfor Japansk animasjon.

Asiatisk mat

Vi tar rundturen i det asiatiske kjøkken. Prøver ut ingredienser som galangal, sitrongress, wasabi og gochujang. Vi lager indiske nan, har sushikurs og ruller vårruller.

Band

For deg som allerede kan å spille et instrument eller synger.

Bildekunst

Bildemekk har fokus på å jobbe med bilder og visuelle uttrykk. Både i to-dimensjonal og tre- dimensjonal form. Hovedfokus er det to-dimensjonale. Bildemekk går mest ut på å gjøre, ha ideer å bringe

Bodypump

Bueskyting

Eksamensforberedelser

Hvis du enten har strøket i et fag eller vil forbedre en karakter du allerede har, så kan vi legge til rette for dette. Du må selv melde deg opp til eksamen om du vil ta det, vi hjelper deg på veien.

Filmklubb

Vi ser på både klassikere og nyere filmer.

Fotball

En dag i uka har vi fotballvalgfag, vi prøver også å spille mot andre folkehøgskoler i løpet av året. Dette er et lavterskeltilbud og er bare for moro.

Foto

Her lærer du å bruke det digitale kameras mange funksjoner slik at dine bilder blir slik du ønsker dem.

Gitar for nybegynnere

Aldri tatt i en gitar? Kurset viser deg den lette veien til spille rundt leirbålet.

Hverdagsmat

Valgfag for den sultne. Her får du gode tips til hvordan du lager god, sunn og billig hverdagsmat. Maten lages og spises på kurset.

Innebandy

Kampsport

Her får du prøve deg på flere av østens kampsportteknikker.

Kinesisk Koreansk Japansk

Vi tilbyr valgfag i de språkene det blir undervist i på skolen. Det må minimum være 6 deltakere på et valgfag i språk for at vi setter det i gang.

Knivlaging

Lag egen jaktkniv eller fiskekniv.

Løsningsskapende samtaler

Vi ser på hva en løsningsskapende samtale er, og lærer om skaleringsspørsmål, unntaksspørsmål, mestringsspørsmål og om mirakelspørsmålet.

Megling og konflikthåndtering

Vi lærer hvordan konflikter kan oppstå og hvordan vi kan løse dem.

Musikal

Hvert år settes det opp en musikalproduksjon. Våren 2023 "Rock of Ages", og våren 2024 "Cinderella". Neste år blir det nok "The Prom".

Penger og juss

Valgfaget som gjør deg litt mer klar for livet etter folkehøgskolen. Her lærer du om skatt, lån og sparing. Hvilke regler gjelder når du skal leie bolig, og rett og slettm hva lønner seg?

Photoshop

Her får du lære fra grunnen hvordan man orienterer seg i Photoshop-verden, og hvordan man justerer bilder slik at de blir optimale etter ditt ønske.

Psykologi

For deg som vil ha større forståelse for hvordan mennesket reagerer og handler.

Ridning

Norsk Hestesenteret ligger ikke langt fra skolen og dette er et populært valgfag. Vi kaller forresten ridning for hesting på skolen.

Skateboard

Om været tillater drar vi til betongparken i Gjøvik. Ved dårlig vær drar vi til skatehallen i Gjøvik. I tillegg ser vi skatefilmer. Man bør ha eget utstyr for valgfaget.

Smykkelaging

Lag smykker med ulike teknikker.

Svømming

Liker du å svømme, vil bli en bedre svømmer, eller rett og slett for treningens skyld. Rett ved skolen ligger en svømmehall som vi får bruke en gang i uka.

Søtbakst

Brownies med karamellfrosting, skillingsboller, sjokoladecupcakes med smørkrem, gulrotkake med osteglasur og vaniljemuffins med marshmallow-topping. Alt dette og mer til baker vi i søt bakst valgfag.

Vaktmestring

Vil du lære å skifte en sikring, henge opp hyller og bytte ut lysrør? Vi fikser der det trengs, under kyndig opplæring av skolens vaktmester.

Yoga

Yogaøvelser

Fra kr 144 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjetur
 • Studietur: Fellestur til Jotunheimen
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Fellestur til Stockholm
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Japan
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 000,-
(14 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Føler du at du trenger tilrettelegging av noe slag, er det bare å skrive det i søknaden eller ta kontakt med skolen. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Hugo Berge

Maten her er fantastisk, og eg elskar å dela måltida med venene mine! Samtidig får eg læra Japansk språk og ha mye kjekt fellesopplegg. I tillegg føler eg at lærarane her er gode støttespelarar for elevane.

Hugo Berge
Joakim Kirkerud

Studentmiljøet er fantastisk - både lærere og elever deler interesser innenfor anime, musikk, språk og kultur. Den japanske undervisningen er god, og læreren tilpasser seg ditt språklige nivå. I tillegg får du oppleve mat, kultur og folk i Japan!

Fra bloggen

Mor: - Opplever at det er tryggere å reise med folkehøgskolen

Judith kjørte i august sin tredje datter på folkehøgskole. Som mor opplever hun det mye tryggere at de reiser langt med folkehøgskolen, enn på egenhånd. ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kinesisk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

CHINA-Language & Culture

Hadeland folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Backpackrail Asia

Sagavoll folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpack Foto Asia - Vietnam og Kambodsja

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs BFrilynt

Fokus Asia & Japan - Tokyo og Kyoto

Karmøy Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Midtens rike // Kina & Japan

Møre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Koreansk språk & reise

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Kunstfoto

Sund folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Life Changing Fitness - Europa​ og Bali

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Dykking

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
HelårskursKristen