Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Er du glad i musikk, men også glad i skuespill, musikal og sang? Da er denne linja perfekt for deg!

Her vil du få mulighet til å utvikle deg som musiker og musikalartist i et godt miljø.
I trygge rammer skal vi slippe oss løs, utforske, skape og formidle. Det er en fordel med noe erfaring, men sterk motivasjon for å lære noe nytt er det viktigste!

 

VOKAL & ENSEMBLE

Fokus på vokal som instrument. Masterclass og workshops med dyktige lærere og utøvere.

Vi fremfører musikalnummer fra ulike kjente musikaler, og jobber i ensemble med harmonier. 

Dere får mulighet til å utforske dansestilen musikaljazz, samt innstudering av ulike skuespillerteknikker og rollearbeid. 

Dere blir en musikalgjeng satt sammen med DansMusikal som treffes én dag i uka, samt prosjektbaserte ukedager gjennom året. 

 

SCENE LIVE!, MUSIKAL & TURNÈ

Prosjektbaserte opptredener, samspill i band, musikal og konserter. Vi har egne øvingslokaler, og diverse scener med tilgjengelig utstyr. Flere av prosjektene er i samarbeid med de andre kreative linjene, som blant annet danselinja. Du vil få mye sceneerfaring med mindre og større opptredener. Vi setter opp en skolemusikal i løpet av året. 

 

VI REISER

Høsttur til den fantastiske byen Budapest. Langtur til eksotiske Jamaica og til storbyen Los Angeles i USA. Les mer om alle turene våre på våre nettsider. (hedmarktoppen.no)

Til alle som går med et savn om å få bruke ett år til å leke og å være kreativ med musikk. Uten karakterpress og ingen annen forventning enn at du skal få utvikle deg selv på dine egne premisser.

Dette vil du lære

Undervisning:

 • Musikal
 • Teater
 • Improlek
 • Samspill
 • Musikkformidling
 • Låtskriving
 • Arrangeringslek
 • Hørelære
 • Musikkteori
 • Musikkvideo
 • ++
 • Et mangfold av valgfag

 

Praksis:

 • Musikal
 • Konserter
 • Låtskriverkurs
 • Musikkvideo
 • Vokalkurs
 • Lovsangsteam
 • Kortere og lengre turer
 • Tre til fire uker på reise

Budapest

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Musikk drar til den fantastiske byen Budapest. Denne turen er kjent for både det ene og det andre, og selv om mange har forsøkt å beskrive den med ord så er det først etter at du selv har fått oppleve den at du forstår hva det dreier seg om. Stikkord er nydelig mat, fantastisk musikk, vakre bygninger, broer, mennesker, parker og statuer, masse liv og moro og ikke minst, herlig sosialt samvær. Må oppleves!

Langtur til Los Angeles og Hawaii

Obligatorisk: Nei

Pris: 28 900

Varighet: 2-3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Langturen strekker seg gjerne over flere uker og inkluderer både bistandsarbeid, musikk- og kulturliv og fantastiske opplevelser gjennom et variert program som også inkluderer akkurat nok fritid til at du kan være litt eventyrer på egenhand. Destinasjonene kan variere fra år til år, og i år 2024 er det planlagt å dra til Jamaica i Karibien og til California i USA, med hovedsete i den eventyrlige byen Los Angeles. Dette er en tur for de kresne, og det er bare å glede seg!

*Desitinasjon på langtur kan endres.

Erlend Peter Valkvæ

Linjelærer Musikk

EP er en dyktig, utøvende musiker og lærer som stadig har en ”gigg” å øve til. Han er menneskeorientert og balanserer musikken perfekt med interesse for mennesket bak instrumentet. Han setter pris på samtaler om livets mange spørsmål - gjerne med en kaffekopp i hånda. Han har bl.a en bachelor i Musikk, menighet og ledelse ved NLA i Oslo, og er i avslutningen av en Mastergrad i Musikk fra HINN. 

Epost: erlendpeter@hedmarktoppen.no

Linjedager mandag til torsdag

Fellesdag og valgfag fredag og lørdag

Meningsfylte og morsomme aktiviteter 4-5 kvelder pr uke

Last ned timeplan som pdf ↓

 

 • Åpningsfest 25. august
 • Høstferie uke 41
 • Juleavslutning m/foreldre 21. desember
 • Juleferie 20. desember til 5. januar
 • Langturperiode uke 6,7 og 8
 • Vinterferie uke 9
 • Påskeferie 12. april til 22. april

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Valgfag er 2-4 timer pr. uke og man kan velge forskjellige fag i 4 ulike bolker i løpet av året.

Apologetikk

Apologetikk handler om å gi en rasjonell grunn for å tro. Vi prøver å finne ut om Bibelen er til å stole på og om det finnes gode grunner til å tro at Jesus virkelig er den Bibelen påstår at han er.

Badminton

I idrettshallen vår er det godt tilrettelagt for badminton og det kan spilles på flere baner samtidig.

Ballspill

På dette valgfaget har vi seks økter med forskjellige ballspill som du kanskje aldri har prøvd før. Har du for eksempel hørt om tchouk-ball eller kinball?

Frisbeegolf

Vil du kaste mye frisbee og prøve en av Norges beste diskgolfbaner, pluss spille litt Ultimate, da er valgfaget frisbee for deg!

Gjenbruk

Vi samarbeider med en lokal bruktbutikk og du får være med å lære mer om butikkdrift, gjenbruk, miljø og bærekraft.

Hip Hop

På hiphop valgfag får du muligheten til å lære noen kule moves, basics og en moro koreografi som du kan ta med til dansegulvet! Du trenger ingen forkunnskap.Nivå: nybegynner Mål: danseglede!

Julekor

Hva er vel mer julestemning enn å synge julesanger i kor med gode venner? Bli med å syng julen inn her på toppen! Vi avslutter valfaget med å synge på julefesten i hallen foran familie og venner<3

Klatring - Topptaukort

Topptaukort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre noen på topptau på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Langrenn

Hedmarksvidda har noen av landets fineste langrenns løyper! Dette er valgfaget for deg som rett og slett vil ut på ski. Det er åpent for alle nivåer.

Lovsang

Er du interessert i lovsang og vil være med i et av skolens lovsangsteam? Lær mer om lovsang, tilbedelse, musikk og samspill. Både teori, undervisning, øvelser og praksis som går gjennom skoleåret.

Pilates

I pilates styrker vi kjernemuskulaturen. Her lærer du funksjonelle øvelser som du kan ta med deg i annen type trening og i hverdagen generelt. Pilates passer for alle.

Pop Hit Vokal

For deg som liker å synge, enten i dusjen eller foran masse mennesker. Her får du muligheten til å lage din egen låt i studio. Du står for tekst og melodi og får servert ferdigprodusert musikk.

Relasjoner

Hva vil nestekjærlighet si i praksis? Hvordan kan vi ha gode relasjoner med hverandre, både som medmennesker og som kjærester?

Skating

Enten du er flink og vil videreutvikle skateskillsa, eller er helt fresh og ønsker å lære basicen, så er skateboard valgfag noe for deg.

Strikking

Deilig spilleliste, lyden av strikkepinner som går og praten som summer til duften av kaffe. Dette er valgfaget for deg som vil lære å strikke, eller som er nesten proff og takler avanserte mønstre.

Styrketrening

Ønsker du å lære hvordan man trener på styrkerommet? Vil du bli stor og sterk, eller bare sterkere? Da er valgfaget styrke for deg.

Volleyball

Volleyballvalgfag er som regel så populært at det kjøres flere bolker gjennom hele året. Her blir det lagt tilrette for de med null erfaring og de med masse.

Elever på Hedmarktoppen kan velge mellom mange linjer, og skolen har en tydelig kristen profil. Du får en variert hverdag og spennende reiser uansett hvilken linje du velger. Alle linjer har turer i og utenfor Norge. Linjene har også en langtur, med bistand og linjefaglig innhold. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 130 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjeavgift
 • Fellestur for hele skolen
 • Studietur: Budapest
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 130 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Det er begrenset antall (16) rom med dusj og toalett på vårt nyeste internat. Det er god tilgang til dusj og toaletter på alle korridorer på øvrige internat.
  8 400,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 130 300,-
(13 030,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Beskriv tilretteleggingsbehov i søknaden så vil skolen linjevis ta vurdering av tiltak.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Markus (20): På folkehøgskole er det ikke noe press om å prestere

I sommer har vi snakka med flere elever om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les hva Markus sitter igjen med etter sitt år.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Humor og stand-up

Solbakken folkehøgskole
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikal-Dans-Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Skuespill

Solbakken folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Skuespillerteknikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespill og Voice Acting

Sunnhordland folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikal og performance

Åsane folkehøgskole - Bergen
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Revy og teater

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikal Trening Afrika

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Nordiska Teaterskolan

Nordiska folkhögskolan
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Teater på reise

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt