Nordiska Teaterskolan fokuserer på skuespillerens seriøse kunstnerlige prosesser.

Arbeidet på Nordiska Teaterskolan handler i stor grad om det indre møtet med dramatisk tekst, medarbeidere og egne erfaringer – og siden gi dette møtet en ytre form. Denne veien til å “spille teater” kan oppleves som lang og i blant kreve flere omveier.

Det er nesten umulig, og kanskje til og med uinteressant, å skille undervisning fra estetikk. Det betyr at hos lærerne på teaterlinjen finnes det et syn på skuespillerteknikk som gjennomsyrer både undervisningen og elevproduksjonene. Synet grunner på hovedsaklig i to tradisjoner: Dels den psykologiske realismen hos Stanislavskij, og dels den bevegelsesbaserte skuespillertreningen, som hos Jerzy Grotowski.

Vi tilbyr deg et år der du arbeider med teater på alvor og får en så ambisiøs skolegang som mulig er på folkehøyskolenivå.

For å hjelpe deg i dine studier jobber vi med dagbok, individuelle målsetninger og utviklingssamtaler.

Fag höst

Fag vår

Du burde ha en viss teatererfaring. Under våren arrangerer vi workshops/prøvetime. Har du ikke mulighet til å delta på en workshop kan du ta kontakt/ komme på besøk og ha en personlig samtale.

Målet er at du etter det avsluttede året skal ha kommet lengre og dypere med deg selv som skuespiller og menneske. Hvordan du selv velger å gå videre er opp til deg selv.

Du må ha en lidenskapelig lyst til å jobbe med skuespillertrening.

Undervisning mandag - fredag. Undervisningen begynder kl 9 og afslutningen af dagen kan variere. Linjerna har ett opläg som i visse perioder kræver repretioner eller optræden udenfor normal undervisningstid.

• Skoleåret 2021 starter 16 aug og slutter 3 juni 2021
  • Høstferie v 44
  • Julferie 17 dec - 10 jan 2020
  • Vinterferie v 7

• Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Musikkteater

Solbakken folkehøgskole

Teater og impro

Åsane folkehøgskole - Bergen