Til hovedinnhold

For deg som ønsker å komponere musikk til film, tv og gaming. Eirik Berge, komponist, arrangør og musiker er lærer. Du vil bli en del av et kreativt og spennende musikkmiljø.

Filmmusikk er en linje for deg som er opptatt av lyd og bilde og som ønsker å lage musikk for film, TV, gaming eller andre formater.

Vi er så heldige at vi har fått med oss Eirik Berge på laget. Han har lang erfaring som komponist, arrangør, orkestrator og musiker. Eirik har jobbet med mange kjente artister som Aurora, Lewis Capaldi, Vinnie, Madcon, Ronan Keating, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han har sin filmmusikkutdannelse fra Berklee College of Music i USA, og har jobbet med film både i Norge og i utlandet.

Eirik har et sterkt ønske om å bidra til at unge musikere og komponister skal få samme muligheter som han selv har hatt, og etter to år som lærer på Solborg er motivasjonen og gleden på topp!

- Hos oss er alle velkomne, enten de kan mye eller lite, sier Eirik. Vi tilrettelegger for at alle kan lære uansett bakgrunn. Det viktigste for meg er at musikk dreier seg om glede, moro og gode følelser

På filmmusikk får du verktøy og kunnskap som gjør deg i stand til å produsere musikk for film og andre audiovisuelle uttrykk i en rekke sjangere.

Som elev på Filmmusikk vil du bli endel av et spennende, trygt og kreativt musikkmiljø sammen med elever fra Artist, Musikkproduksjon og låtskriverlinja. Dette gir deg mange valg og musikalske muligheter gjennom skoleåret.

 

Det du lærer, vil kunne gi deg mulighet til å søke på videre musikkstudier.

Linjen for deg som ønsker å skape musikk for film, TV og gaming.

Dette vil du lære

 • Musikkens og lydens funksjon i film
 • Teknikker for å analysere og komponere musikk til film og tv
 • Musikk og lyd for gamingindustrien
 • Hvordan påvirker lyd og musikk publikum
 • DAW
 • Grunnleggende programmering
 • Populærmusikkens historie
 • Bransjekunnskap

Våre forventninger til deg

Det er ingen opptakskrav, men  det forventes at du kan jobbe målbevisst og selvstendig. Det er en fordel hvis du har noe erfaring med å programmere eller spille et instrument, men det viktigste er interessen og ønske om å lære.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14-17 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

USA / New York - San Francisco - Las Vegas - LA

På våren reiser musikklinjene på skolen sammen til USA på studietur. Det meste av turen er vi sammen, noen dager besøker linjene forskjellige steder. 
Du får besøke kjente plasser som Harlem, Bronx, Brooklyn, Santa Monica og Hollywood, Acatraz og The Strip. Du får oppleve konserter, besøke lydstudioer, musikkhistoriske plasser og utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU.Ved siden av å treffe dyktige bransjefolk, bruker vi også en dag til å jobbe i et av de  fantastiske studioene vi besøker.

En unik mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet! Musikklinjene reiser sammen med KMD på denne turen. 

EUROPA / LONDON - PARIS - BARCELONA - ROMA

Høsten 2024 vil vi også reise på en spennende fellestur med hele skolen. Da går turen til London og videre med hurtigtog til Paris. Vi reiser så videre ned til Barcelona, før vi benytter båt gjennom middelhavet for å avlutte turen i Roma!! Fantastiske byer både for faglig påfyll og spennende opplevelser! Bedre blir det ikke! 

Kjell Westby

Lærer på SMI / Musikkproduksjon

Kjell har jobbet som produsent og tekniker på mange ulike produksjoner. I over 20 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, og er fremdeles aktiv i bransjen, både som studio og live tekniker. Han har erfaring som gitarist og har spilt i diverse band. De siste årene har han jobbet på Solborg, og ivrer etter å inspirere og gi kunnskap videre.

Eirik Berge

Lærer på SMI / Filmmusikk

Eirik har jobbet lenge som komponist, musiker, arrangør og orkestrator. Han har jobbet med film både i Skandinavia og i USA og vil bruke sitt nettverk av innflytelsesrike og markante samarbeidspartnere som gjesteforelesere. Eirik har sin filmmusikk-utdannelse fra Berklee College of Music i Boston, og har gjennom mange år vært sentral i musikkindustrien både som musiker og komponist. 

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi Internatliv, Valgfag, Gladsang og Fysisk aktivitet. Det er også satt av tid til å vaske rom. 

Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er faste tider for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

ÅRSPLAN 2023-24

26.08: Skolestart. Åpningssamling kl.15.00

07.10-16.10: Høstferie

16.12-03.01: Juleferie

24.02-03.03: Vinterferie

04.03-22.03: Reiseperiode

23.03-02.04: Påskeferie

03.05-04.05: Foreldrehelg

15.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikansk dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Bakekurs

Er du glad i nystekte boller eller annen gjærbakst? Har du lyst til å lære å bake selv? Bli med på bakekurs og lær å lage kaker og annen bakst som er nydelige både å se og smake på!

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, konflikt og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Barista

Ønsker du å lære noe om barista og bli en bedre kaffekjenner? Hvordan få rettferdig kaffe? Vi skal lage kafé og god kaffe! Tema: Kaffens historie, Svart kaffe, Espresso, Steaming, X-faktor; service.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker Norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på ODEON kino i Stavanger.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter, dersom du har medlemskap.

Innovasjon

I fremtiden kommer flere til å skape sin egen arbeidsplass, spesielt i kreative yrker. Møt mennesker som allerede har etablert sin egen arbeidsplass og få inspirasjon til å starte din egen bedrift.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Klatring-inne

Klatring er utfordrende og utviklende og ikke minst, veldig gøy. Kurset gir trening i koordinasjon, balanse, smidighet, strategi og konsentrasjon. Om du ønsker det, kan du ta brattkortkurs etterpå.

Konsert og kultur

Gå på et utvalg av konserter og kulturarrangement innenfor forskjellige sjangere. I forkant vil vi gjøre oss kjent med artistene vi skal oppleve. Dette valgfaget vil delvis foregå på kveldstid.

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Lyd og konsert

På dette valgfaget kan du velge om du vil stå på scenen som artist / musiker, eller lære mere om live lyd. Sammen skal vi skape og øve inn en konsert til Solborg Festivalen.

Privatistfag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgfagtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis og trikkesykkel. En smak av linjefaget "Multisport". Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, pennalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Teaterbesøk

Vi ser forestillinger på Rogaland teater. For- og etterarbeid har vi på skolen.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

Vinyltrykk på klær

Vi lager egne trykk for trykking på tekstiler/klær ved hjelp av Silhouette Cameo kuttemaskin.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Fra kr 150 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Native Instruments Komplete 13 Ultimate
 • Cubase element
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Studietur: USA OG EUROPA
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 150 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Alle betaler det samme for elevrommet selv om de er forskjellige. De fleste rom er dobbeltrom med bad. Du betaler 7 500 - 10 000 kr. ekstra for enkeltrom. Noen har bruk for å ha enerom av ulike årsaker, disse blir prioritert.
  10 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 150 000,-
(15 000,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Viljar (18) spiller proff-hockey samtidig som han går på folkehøgskole

– Skolen tilpasser undervisningen etter treningene mine med Stavanger Oilers, sier Viljar Waardal Mcgee.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Komposisjon/Låtskriving

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk - Band/Vokal

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Ledertrening

Musikkfolkehøgskolen Viken
StipendiatlinjeKristen

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Musikk Ski Snowboard Japan

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk & Låtskriving

Evje Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Filmmusikk - Musikk og media

Manger folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Musikkproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Beats Artist

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Singer-songwriter

Trøndertun folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk - Bass

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Artist - Europa og USA​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen