Til hovedinnhold
Venteliste

Drømmer du om et år i Oslo der du får utvikle deg som sanger og erfaring fra å stå på scenen? På linja kombinerer vi individuell veiledning og kreativt arbeid i fellesskap, - i studio og på scenen!

Utøvende musikk: Vokal får du utvikle deg som vokalist og musiker, i samspill med andre med samme mål. Rønningen folkehøgskole tilbyr en praktisk tilnærming til musikk med konsertprosjekter og arbeid i studio som en vesentlig del av tilbudet. Samspill står i hovedfokus, og du vil i tillegg få tilbud om timer med sangpedagog, gjennom året.


Felles i musikkseksjonen jobber vi med emner som bransjekunnskap, formidling,
musikkteori og rytmisk trening, og hjelper til med forberedelser til eventuelle opptaksprøver.


På Rønningen blir du en del av et nettverk av unge mennesker som elsker musikk! Vi samarbeider tett med Utøvende musikk: Band og Låtskriving og produksjon, i tillegg til de andre sceniske linjene på skolen. Sammen arrangerer vi månedlige huskonserter med full lyd- og lysrigg, og mer intime konserter på mindre scener. Med 160 entusiastiske medelever i publikum tar det ikke lang tid før du føler deg trygg på scenen!


Alle våre lærere på musikkseksjonen er selv aktive musikere.

I tillegg møter du instrumentallærere, seminarholdere og musikere fra Oslos profesjonelle arenaer.


Det er en stor fordel å være musikkelev på en folkehøgskole som ligger i Oslo.
Vi har nær kontakt med mange av Oslos høyere utdanningssteder for musikk, og byens konsertscener ligger bare en trikketur unna skolen. Vi blir også ofte invitert til å bidra på TV-produksjoner for ulike program og artister.


Velkommen til Folkehøgskolen i Oslo og les mer om Utøvende musikk: Vokal OSLO på skolens hjemmesider!

For deg som er glad i å synge, i samspill med andre musikere. For deg som vil satse på musikk, eller ønsker et år fylt med musikk.

Dette vil du lære

Vi tilbyr en praktisk tilnærming til musikk. Konsertprosjekter og arbeid i studio utgjør derfor en vesentlig del av tilbudet.

 • Sangteknikk og stemmebruk
 • Solisttrening og mikrofonteknikk
 • Rytmisk korsang
 • Samspill - med band
 • Improvisasjon
 • Formidling
 • Arrangering
 • Bransjelære
 • Rytmisk musikkhistorie

Vi har faste økter med musikkteori og rytmisk trening og forbereder oss til eventuelle opptaksprøver.

Våre forventninger til deg

 • Vi ønsker at alle søkere sender inn demo av seg selv. Det kan være innspilt eller enkelt live-opptak. Mer info om dette får du i opptaksprosessen. 

 • Stor sanginteresse
 • Vilje til å utvikle deg
 • Lyst til å opptre  
 • Lyst til å være solist
 • Lyst til å synge sammen med andre i band, gruppe eller kor.
 • Lyst til å lære låtskriving
 • Lyst til å bidra positivt i et dynamisk miljø.

Obligatorisk: Nei

Pris: 17 000

Varighet: 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli med til Addis Abeba, hovedstaden i Etiopia, - et kultursentrum i Afrika.

Etiopia er det eneste landet i Afrika som aldri har vært kolonisert, og hovedstaden, Addis Abeba, med sine 10 millioner innbyggere er preget både av stolthet og afrikanske tradisjoner.  Hele 84 kulturtradisjoner kommer til uttrykk både i dans og musikk slik du finner dem på scenene i Addis Abeba.

Rønningen har gode kontakter i Addis Abeba. Fendika Cultural Center, med sin leder Melaku Belay, er hjertet i samarbeidet vårt på kultursiden. Melaku er leder av senteret, han er selv danser og koreograf, men også musikkprodusent og en av Etiopias største kulturpersonligheter. Han leder bandene Fendika Band og Ethiocolor, som har turnert verden rundt, og bl a opptrådt på både Roskilde-festivalen, Molde Jazz og Oslo World Music festival. Disse bandene har sine røtter i etiopisk tradisjonell musikk, som spilles på tradisjonelle instrumenter, men låter litt som el-fiolin, gitar, bass og trommer, slik vi kjenner det - bare i et afrikansk tonespråk. Hos Fendika er det konserter hver dag, både jazz og tradisjonell afrikansk musikk.

Men Addis Abeba har mer å by på, og Rønningen samarbeider også med våre partnere i YMCA og i Kirkens Nødhjelp. YMCA har 3 avdelinger i Addis Abeba, og deres arbeid omfatter både fredsarbeid, sosiale utviklingsprogrammer, utdanningsprogrammer, samt helse og fitness programmer. Hos Kirkens Nødhjelp kan vi se hvordan de arbeider med vann, klima og fredsarbeid.

Les mer om studieturen her

Sølve Styve Etnestad

Linjelærer Vokal, Artist, Låtskriver

Sølve er sanger, låtskriver og dirigent, og har masterutdanning fra Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han dirigerer det profilerte gospelkoret Mosaic, og har i tillegg erfaring fra en rekke ulike bandprosjekter, som sanger, pianist og gitarist. Sølve har lang organisasjonserfaring i KFUK-KFUM, og har vært linjelærer for Ten Sing Norway siden 2016.

Epost: solve@ronningen.fhs.no

Markus Lillehaug Johnsen

Lærer Band, Musikkproduksjon, Vokal,Artist,Låtskriver og TSN

Markus er en gitarist og produsent som har jobbet med artister som bl a Maria Mena, Marthe Wang, Helene Bøksle, Ole Børud, og i produksjoner som Idol og the Voice. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskoles jazzlinje.
I tillegg til å undervise ved Rønningen Folkehøgskole, Musikkhøgskolen og Høgskolen i Staffeldtsgate, spiller han i egne band som jazzbandet Moose Patrol og metalbandet The Taos Hum.

Epost: markus@ronningen.fhs.no

Tone Scott-Dahl Pedersen

Sangpedagog Vokal,Artist,Låtskriver, Utøvende musikk og TSN

Tone er sanger og pianist og har jobbet som sangpedagog på Vokallinja på Rønningen siden 2001. Hun underviser også på NLA høgskolen i Staffeldtsgate. Ved siden av Rønningen jobber hun også som utøvende sanger, pianist og låtskriver, og har erfaring fra en rekke ulike bandprosjekter, konserter og festivaler.

Epost: tone@ronningen.fhs.no

Rønningen har et utrolig spennende og bredt valgfagstilbud!
Her er valgfagene vi tilbyr våre elever for skoleåret 2023-2024:

1. AKTIVITETSVALGFAG:

Dans: Jazz og moderne dans

Lære grunnleggende elementer innenfor jazzteknikk og grunnleggende gulvarbeid innenfor moderne. Lære en koreografi som blander sammen elementer fra jazzdans og moderne dans.

Basketball

Lære grunnleggende regler og teknikk i basketball gjennom ulike øvelser. Vi vil gjennomføre øvelser alene, i par og sammen som lag.

Cardio gruppetime

Her får vi opp smilepulsen ved å gjøre spennende trinnkombinasjoner til energisk musikk.

Dans: HipHop & Street

Lære seg koreografi innenfor hiphop og urbane stilarter. Vi lærer, øver og fremfører.

Flex - Avspenning

Øke kroppens bevegelsesevne gjennom å trene styrke, fleksibilitet og balanse med øvelser inspirert av yoga, pilates, uttøying og avspenning.

Fotball

Øktene vil i stor grad være spill-preget, mange, korte kamper med høy intensitet. Etter kampene vil lagene få litt tid til å reflektere rundt målene vi jobber med, både som individ og lag.

Gitar

Lære seg grunnleggende akkorder, rytmer og spilleteknikker. Øve seg på å høre når man skal skifte akkord. Enkel trinnanalyse og akkordoppbygging.

Helårsbading

Pushe seg selv til å gjennomføre en aktivitet der du må ut av komfortsona. Støtte andre og selv be om støtte til å gjennomføre.

Myk morgenyoga

Få en rolig aktiviserende start på dagen som myker opp og lar deg ta tempen på dagen din

Piano

Bli kjent med pianoet og lære seg skalaer og akkordoppbygging. Lære seg grunnleggende spilleteknikk, å spille akkorder og trene på ulike kompfigurer.

Rønningen Hitkor

Musikk er for alle, og i Rønningen Hitkor får man ta del i et musikalsk fellesskap, med mål om å skape sangglede i et trygt og inspirerende miljø med nye og gamle rønnere.

Samtalegruppe

Delta i et trygt og åpent rom for samtale. Sette ord på erfaringer og holdninger man har med seg i et trygt rom sammen med andre.

Styrketrening

Komme i bedre form, med utgangspunkt i egne forutsetninger og målsetninger. Innarbeide treningsrutiner, forebygge skader og psykisk helse.

Vokal

Oppleve musikkglede og mestring ved å synge, både sammen med andre og som solist.

Volleyball

Volleyball skal være en sosial møteplass hvor det er plass til alle uavhengig av nivå og sportslig bakgrunn. 

2. VERDIVALGFAG:

Bra nok?

Bærekraft i praksis

De store spørsmålene

Er det mulig å tro?

Hverdagspsykologi

Innføring i filosofi

Kommunikasjon og konflikthåndtering

Skaperkraft og kreativitet

Ukas nyheter

Veien til voksenlivet

3. VALGFAG FORDYPNING

Barista

Bootcamp

Danselaboratoriet

Film & Filosofi

Foto

Grafisk design

Grønne gaver

Instrumentintro

Kajakk

Keramikk

Lyd- og lysteknikk

Matlaging

Min musikk

Padeltennis

Personlig økonomi

Rytmisk korledelse

Sying

Turdøgn

4. ELEVSTYRTE VALGFAG

Fra kr 128 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Reise og ulykkesforsikring over hele verden
 • Reisekort i Oslo
 • Felles skoleturer
 • Årbok
 • Skolegenser og noe utstyr
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 128 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 128 000,-
(12 800,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Innspillingsstudio, Øvingsrom, Konsertsal med PA og lysutstyr, Diverse keyboards og instrumenter

Vi har erfaring med å tilrettelegge for deg med funksjonsnedsettelse eller sykdom. Som for eksempel rullestolbrukere, synshemmede, mage-/tarmsykdommer, lettere psykisk utviklingshemming, og elever innenfor autismespekteret. Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg. For mer informasjon se her. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Carlisle Sienes

Jeg lærte så mye om samarbeid, være tilstede og ikke minst gi av meg selv på scenen. Huskonsertene vi hadde på skolen ble viktige. Det var gøy å synge foran 180 medelever.

Carlisle Sienes
Ari Benjamin Gråwe

«Jeg lærer meg selv og kjenne og utvikler meg både som menneske og sanger»

Ari Benjamin Gråwe
Vilde Skogen

Jeg føler jeg fant meg selv, og fant tilbake til egen musikkglede. Det var godt med et år uten karakterer. Vi fikk veiledning, ikke vurderinger. For meg betydde det mye å få utvikle seg i trygge omgivelser på Utøvende musikk: Vokal på Rønningen.

Fra bloggen

Elevenes beste råd om å søke folkehøgskole

Fortsatt usikker på om folkehøgskole er riktig for deg? Eller greier du ikke å bestemme deg for hvor du vil gå? Her får du råd ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikkproduksjon

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk Ski Snowboard Japan

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Music Performance Production - Berlin

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs AFrilynt

Utøvende Instrument

Musikkfolkehøgskolen Viken
Helårskurs9 t/ukeKristen

Filmmusikk

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen

Nordiska Visskolan – Musikklinjen

Nordiska folkhögskolan
Få ledige plasser
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Utøvende Musikk

Ringerike Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk - Gitar

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk - Band & turné

Fana folkehøgskule - Bergen
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Country - musikkproduksjon og turné

Seljord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk - Bass

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Beats Artist

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Helårskurs15 t/ukeKristen