Til hovedinnhold

Multisport - Europa​ og Afrika

Søk på linja

Gira på ulike idretter og aktiviteter i et team med mye idrettsglede? Vi utforsker ballspill, paintball, alpint, gokart, racketsport, klatring, friluftsliv, aquaskipping, spikeball, skyting og mer!

Kan en skoledag bli noe du virkelig gleder deg til?  

På Multisport utnytter vi de flotte naturomgivelsene og de mange attraksjonene som ligger nær skolen.

I løpet av året vil du få mulighet til å utfordre deg selv ved å prøve nye aktiviteter og idretter. Ballidretter som volleyball, fotball, håndball, badminton, basketball, tennis, squash, bordtennis, rugby, actionball og innebandyVi drar på fjellturer, hyttetur og kjører alpint.

Vi har vår egen beachvolleyballbane og spiller også beachvolley på turen til Kenya. I klasserommet har vi egen bue- og luftpistolbane.

Samhold, teambuilding og mangfold er stikkord for linja. 

Stavanger er det mange flotte baner for golf og frisbeegolf som vi benytter. I tillegg har vi flere ishaller like ved skolen. Her drar vi for å spille ishockey og curling. Ellers har vi "surprise-dager" der vi får med oss andre aktiviteter og opplevelser. 

Rafting i elver, vannaktiviteter og svømming i skolens svømmehall er også en del av linjeopplegget. Noen dager trener vi styrke, kondisjon og utholdenhet på treningssenter eller ute. 

Gjennom skoleåret lærer vi også av hverandre og du får mulighet til å presentere en idrett du selv liker: Min idrett

Multisport er en av fire idrettslinjer på Solborg. Idrettslinjene har en dag felles i uka der vi trekker ut det beste fra hver enkelt linje. Der kan vi ha tema som mental trening, helse og foredrag av spennende idrettsprofiler. I tillegg samarbeider vi om turer, turneringer, ballaktiviteter og treningsøkter.

Linja passer for deg som vil ha variasjon i aktiviteter og som liker å prøve nye ting.

Dette vil du lære

 • Lære å mestre ulike idretter og utfordringer
 • Våge å strekke deg lenger enn før
 • Bli tryggere på deg selv
 • Bli mer allsidig og kreativ
 • Bli mer bevegelig og utholdende

Våre forventninger til deg

 • at du bidrar aktivt til egen og andres trivsel
 • at du ønsker å drive med ulike former for fysisk aktivitet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 2

Safarienes hjemland. Å komme tett på de utallige fantastiske ville dyrene står på de fleste menneskers «bucketlist». Likeså å kunne snorkle blant verdens mest fargerike og spektakulære koraller eller ri på kameler langs de flotte strendene ved Mombasa.

I Kenya kan du bli bergtatt av Rift Valleys naturskjønne og blendende utsikter. Kenya er minst like opplevelsesrikt og mangfoldig som Multisport-linja. Her kan du spille beachvolley på stranden under vaiende kokospalmer, danse med masaier eller se løver jakte på gaseller på savannene.

Du vil også få møte barn og ungdom i Nairobi som vi gjør ulike aktiviteter med. De fleste av dem har aldri sett de vakre stedene vi skal besøke, de har ikke vært på safari. De bor i små skur i slummen, gjerne hele familien på ett rom. To forskjellige verdener møtes, vennskap kan skapes på tvers av hvor vi bor. Samtidig utfordres vi til å tenke på andre enn oss selv. 

Turen er inkludert i skolepengene. Et tillegg på 1 800 kr til vaksiner m.m. kommer i tillegg. 

 

Hans Petter Nordal

Lærer

Hans Petter er en aktiv og kreativ person som liker alle idrettslige aktiviteter både sommer som vinter. Han har utdannelse innen idrett og har også lang fartstid i folkehøgskolen. Foruten den allsidige jobben på Solborg, rekker han å synge i kor og å spille bordtennis og curling aktivt. Hans fremkomstmiddel er enten sykkel eller rulleski.

Epost: nordal@solborg.fhs.no
Telefon: (+47) 45889805

Kjetil Sætre

Lærer

Kjetil er en allsidig person som kan mye om idrett og er tidligere juniornorgesmester i bordtennis. Kjetil sin styrke er gode samtaler og å følge opp elevenes personlige mål. Han har universitetsutdanning innen idrett. Folkehøgskole handler bl.a. om å finne balanse i hverdagen og bli en bedre utgave av seg selv, noe Kjetil virkelig vektlegger.

Epost: kjetil@solborg.fhs.no

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi Internatliv, Valgfag, Gladsang og Fysisk aktivitet. Det er også satt av tid til å vaske rom. 

Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er faste tider for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

ÅRSPLAN 2023-24

26.08: Skolestart. Åpningssamling kl.15.00

07.10-16.10: Høstferie

16.12-03.01: Juleferie

24.02-03.03: Vinterferie

04.03-22.03: Reiseperiode

23.03-02.04: Påskeferie

03.05-04.05: Foreldrehelg

15.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikansk dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Bakekurs

Er du glad i nystekte boller eller annen gjærbakst? Har du lyst til å lære å bake selv? Bli med på bakekurs og lær å lage kaker og annen bakst som er nydelige både å se og smake på!

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, konflikt og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Barista

Ønsker du å lære noe om barista og bli en bedre kaffekjenner? Hvordan få rettferdig kaffe? Vi skal lage kafé og god kaffe! Tema: Kaffens historie, Svart kaffe, Espresso, Steaming, X-faktor; service.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker Norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på ODEON kino i Stavanger.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter, dersom du har medlemskap.

Innovasjon

I fremtiden kommer flere til å skape sin egen arbeidsplass, spesielt i kreative yrker. Møt mennesker som allerede har etablert sin egen arbeidsplass og få inspirasjon til å starte din egen bedrift.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Klatring-inne

Klatring er utfordrende og utviklende og ikke minst, veldig gøy. Kurset gir trening i koordinasjon, balanse, smidighet, strategi og konsentrasjon. Om du ønsker det, kan du ta brattkortkurs etterpå.

Konsert og kultur

Gå på et utvalg av konserter og kulturarrangement innenfor forskjellige sjangere. I forkant vil vi gjøre oss kjent med artistene vi skal oppleve. Dette valgfaget vil delvis foregå på kveldstid.

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Lyd og konsert

På dette valgfaget kan du velge om du vil stå på scenen som artist / musiker, eller lære mere om live lyd. Sammen skal vi skape og øve inn en konsert til Solborg Festivalen.

Privatistfag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgfagtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis og trikkesykkel. En smak av linjefaget "Multisport". Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, pennalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Teaterbesøk

Vi ser forestillinger på Rogaland teater. For- og etterarbeid har vi på skolen.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

Vinyltrykk på klær

Vi lager egne trykk for trykking på tekstiler/klær ved hjelp av Silhouette Cameo kuttemaskin.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Fra kr 150 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Studietur: Kenya
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 150 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 150 000,-
(15 000,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Trikkesykler
 • Ishockeykøller
 • Klatreutstyr
 • Pil og bue
 • Svømmehall
 • Treningsstudio
 • Frisbeegolf
 • Sandvolleyballbane

Dette utstyret må du stille med selv

 • Sykkel, sykkelhjelm og sykkellås
 • Treningsklær inne og treningsklær ute / godt turtøy.
 • Joggesko, innendørs-/hallsko og fjellsko
 • Lykt og turkniv
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Ullundertøy
 • Liten tursekk
 • Egne skøyter (hvis ikke bør du kjøpe skøyter, utgift på ca. 300)
 • Alpinutstyr (hvis ikke kan du leie i bakken og må beregne ca. 1 000 i leie til sammen for alle gangene vi skal i alpinbakken)

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ivar Simonsen

Året på Multisport svarte så absolutt til forventningene mine. Turen til Afrika og mennesker jeg møtte der, fikk meg til å tenke mer over livet. Året har vært et av de beste i livet mitt, ingen tvil.

Fra bloggen

- Tror du er bedre rusta for studier etter folkehøgskole

Lene fikk hjem en superfornøyd sønn etter folkehøgskole i vår. Hun mener et slikt år er viktig, både for egen utvikling og som et hvileår ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Lofoten aktiv sport

Lofoten folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Multisport/Idrett

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Multisport

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport Adventure - Bali

Nordvestlandet folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

REIS Multisport

Ålesund Folkehøgskole
HelårskursKristen

X-sport - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Multisport - Villmark

Pasvik Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Multisport

Sjøholt Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

SMASH! racket

Haugetun Folkehøyskole
HelårskursKristen

Backpacker Multisport

Seljord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport Travel

Folkehøgskolen Sørlandet
Helårskurs15 t/ukeKristen

Multisport psykologi

Jæren Folkehøgskule
Helårskurs12 t/ukeFrilynt