Til hovedinnhold

Et år hvor du får mulighet til å stå mye på scenen, skrive låter og spille inn i studio. Du vil få erfaring og kunnskap om musikkbransjen gjennom flinke mentorer.

Artistlinja er for deg som liker å stå på scenen! Gjennom året vil du få mange muligheter til å få scene erfaring, men også fokusere på låtskriving og innspilling i samarbeid med elever fra de andre linjene på SMI. Skolen har en mindre klubbscene, og en helt ny konsertsal hvor vi både kan ha akustiske små konserter eller store konserter med fullt band. Vi kan også garantere verdens beste publikum!

Ved siden av konserter, låtskriving, og studioarbeid, vil du gjennom året få muligheten til å lære mye om musikkbransjen.

Masterclass i Complete Vocal Technique står også på programmet! Her vil du oppleve utvikling og lære nye og gode måter å bruke stemmen på! Et år hvor du garantert vil utvikle deg som sanger!

Du vil gjennom året få hjelp til å utvikle deg som artist og ikke minst lære mye om det å bygge en karriere og finne din vei inn i musikkbransjen.

Artistlinja er for deg enten du har store ambisjoner eller bare vil ha et år hvor musikken står i sentrum for glede og kreativitet!

Gjennom året vil du få mange fine, spennende og lærrike opplevelser. På høsten reiser vi på en fantastisk fellestur med hele skolen gjennom Europa. London - Paris - Barcelona og Roma på samme tur! På våren reiser vi til USA og besøker NYC - San Francisco og Los Angeles!

Velger du et år på Artist vil du bli endel av et spennende, trygt og kreativt musikkmiljø, og få nyte godt av engasjerte lærere og erfarne og dyktige mentorer/ gjester!

 

 

 

 

 

Linja passer for deg som liker å stå på scenen og som ønsker å lære mere om hvordan du kan utvikle deg som artist.

Dette vil du lære

 • Stå på en scene og opptre for et publikum
 • Jobbe som sanger / artist i studio
 • Bedre låtskriver
 • Masterclass i Complete Vocal Technique
 • Mikrofon teknikk 
 • IEM lytting
 • Bygge en karriere
 • Bransjekunnskap
 • Promotere deg som artist
 • Ha det gøy på veien mot målet
 • Ønsker du egen sangpedagog, vil skolen være behjelpelig med å skaffe dette mot ekstra betaling

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert, har lyst til å lære mere, og har evnen til å jobbe selvstendig

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14-17 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

USA / New York - San Francisco - Las Vegas - LA

På våren reiser musikklinjene på skolen sammen til USA på studietur. Det meste av turen er vi sammen, noen dager besøker linjene forskjellige steder. 
Du får besøke kjente plasser som Harlem, Bronx, Brooklyn, Santa Monica og Hollywood, Acatraz og The Strip. Du får oppleve konserter, besøke lydstudioer, musikkhistoriske plasser og utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU.Ved siden av å treffe dyktige bransjefolk, bruker vi også en dag til å jobbe i et av de  fantastiske studioene vi besøker.

En unik mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet! Musikklinjene reiser sammen med KMD på denne turen. 

EUROPA / LONDON - PARIS - BARCELONA - ROMA

Høsten 2024 vil vi også reise på en spennende fellestur med hele skolen. Da går turen til London og videre med hurtigtog til Paris. Vi reiser så videre ned til Barcelona, før vi benytter båt gjennom middelhavet for å avlutte turen i Roma!! Fantastiske byer både for faglig påfyll og spennende opplevelser! Bedre blir det ikke! 

Kjell Westby

Lærer på SMI / Musikkproduksjon

Kjell har jobbet som produsent og tekniker på mange ulike produksjoner. I over 20 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, og er fremdeles aktiv i bransjen, både som studio og live tekniker. Han har erfaring som gitarist og har spilt i diverse band. De siste årene har han jobbet på Solborg, og ivrer etter å inspirere og gi kunnskap videre.

Eirik Berge

Lærer på SMI / Filmmusikk

Eirik har jobbet lenge som komponist, arrangør og orkestrator. Han har jobbet med film både i Skandinavia og i USA og vil bruke sitt nettverk av innflytelsesrike og markante samarbeidspartnere som gjesteforelesere. Eirik har sin filmmusikk-utdannelse fra Berklee College of Music i Boston, og har gjennom mange år vært sentral i musikkindustrien både som musiker og komponist. 

Epost: eirik@solborg.fhs.no

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi Internatliv, Valgfag, Gladsang og Fysisk aktivitet. Det er også satt av tid til å vaske rom. 

Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er faste tider for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

ÅRSPLAN 2023-24

26.08: Skolestart. Åpningssamling kl.15.00

07.10-16.10: Høstferie

16.12-03.01: Juleferie

24.02-03.03: Vinterferie

04.03-22.03: Reiseperiode

23.03-02.04: Påskeferie

03.05-04.05: Foreldrehelg

15.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikansk dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Bakekurs

Er du glad i nystekte boller eller annen gjærbakst? Har du lyst til å lære å bake selv? Bli med på bakekurs og lær å lage kaker og annen bakst som er nydelige både å se og smake på!

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, konflikt og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Barista

Ønsker du å lære noe om barista og bli en bedre kaffekjenner? Hvordan få rettferdig kaffe? Vi skal lage kafé og god kaffe! Tema: Kaffens historie, Svart kaffe, Espresso, Steaming, X-faktor; service.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker Norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på ODEON kino i Stavanger.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter, dersom du har medlemskap.

Innovasjon

I fremtiden kommer flere til å skape sin egen arbeidsplass, spesielt i kreative yrker. Møt mennesker som allerede har etablert sin egen arbeidsplass og få inspirasjon til å starte din egen bedrift.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Klatring-inne

Klatring er utfordrende og utviklende og ikke minst, veldig gøy. Kurset gir trening i koordinasjon, balanse, smidighet, strategi og konsentrasjon. Om du ønsker det, kan du ta brattkortkurs etterpå.

Konsert og kultur

Gå på et utvalg av konserter og kulturarrangement innenfor forskjellige sjangere. I forkant vil vi gjøre oss kjent med artistene vi skal oppleve. Dette valgfaget vil delvis foregå på kveldstid.

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Lyd og konsert

På dette valgfaget kan du velge om du vil stå på scenen som artist / musiker, eller lære mere om live lyd. Sammen skal vi skape og øve inn en konsert til Solborg Festivalen.

Privatistfag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgfagtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis og trikkesykkel. En smak av linjefaget "Multisport". Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, pennalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Teaterbesøk

Vi ser forestillinger på Rogaland teater. For- og etterarbeid har vi på skolen.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

Vinyltrykk på klær

Vi lager egne trykk for trykking på tekstiler/klær ved hjelp av Silhouette Cameo kuttemaskin.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Fra kr 150 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Studietur: USA OG EUROPA
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 150 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Alle betaler det samme for elevrommet selv om de er forskjellige. De fleste rom er dobbeltrom med bad. Du betaler 7 500 - 10 000 kr. ekstra for enkeltrom. Noen har bruk for å ha enerom av ulike årsaker, disse blir prioritert.
  10 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 150 000,-
(15 000,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen har en ny stor scene med topp teknisk utstyr og en mindre klubbscene. Her vil du få mange muligheter til å opptre hvis du ønsker. Du får også tilgang på 3 lydstudioer, 4 produsent/ skriverom og 1 klasserom. Skolen har det du trenger av teknisk utstyr for å kunne møte de fleste behov.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Viljar (18) spiller proff-hockey samtidig som han går på folkehøgskole

– Skolen tilpasser undervisningen etter treningene mine med Stavanger Oilers, sier Viljar Waardal Mcgee.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Band - Europa og USA

Solborg folkehøgskole - Stavanger
HelårskursKristen

Musikk - Trommer

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk - Bass

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk.Friluft

Sunnmøre Folkehøgskule
Helårskurs30 t/ukeKristen

Nordiska Visskolan – Musikklinjen

Nordiska folkhögskolan
Venteliste
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Musikk

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs24 t/ukeKristen

Musikk og media - Filmmusikk

Manger folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Trommer og Perkusjon

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Musikk Ski Snowboard Japan

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikkproduksjon Låtskriver

Musikkfolkehøgskolen Viken
HelårskursKristen

Instrumental

Trøndertun folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt