Til hovedinnhold

Musikkproduksjon - Europa og USA

Søk på linja

The Art of Recording. Vi fokuserer på innspilling, mixing, mastering, beatmaking og låtskriving. Vi har 2 lydstudio og 4 produsentrom. Du vil bli en del av et kreativt og spennende musikkmiljø!

Dette er linja hvor du lærer å bruke studio som produsent, tekniker, låtskriver, kreativ musiker eller sanger.

Linja er utviklet for å gi deg kunnskap om de verktøyene og triksene som er nødvendige for å spille inn og produsere musikk med dagens moderne teknologi. Enten du går med en drøm om å jobbe med musikk profesjonelt eller dette er noe du vil holde på med som en hobby, tror vi dette er linja for deg.
Et år på Musikkproduksjon gir deg mulighet til å lære mer enn du kan. Her får du et år hvor du bruker mye tid på musikk i et av skolens mange studioer. Det du lærer vil også kunne gi deg mulighet til å søke på videre musikkproduksjonsstudier

Hovedfokuset på studiet handler om den kreative prosessen fra låtskriving til ferdig innspilt og mikset prosjekt. Gjennom denne prosessen vil du få mye tid til å utvikle dine evner som musiker, sanger, produsent eller låtskriver. I tillegg til arbeid i studio, vil du også få mulighet til å drive med live lyd hvis du ønsker det, eller stå på scenen sammen med elever fra Artistlinja.

Vi får gjennom skoleåret møte mange  flinke mentorer / aktører i musikkbransjen!

Gjennom året vil du få mange fine, spennende og lærrike opplevelser. På høsten reiser vi på en fantastisk fellestur med hele skolen gjennom Europa. London - Paris - Barcelona og Roma på samme tur! På våren reiser vi til USA!

Som elev på Musikkproduksjon vil du bli en del av et kreativt og inspirerende musikkmiljø, sammen med elever fra linjene, Filmmusikk, Artistlinja og Band

 

 

Dette er linja for deg som ønsker et år med studioarbeid, enten som musiker, sanger eller produsent. Vi tilpasser undervisningen ut ifra ditt nivå og ståsted.

Dette vil du lære

Vi gir undervisning og veiledning i:

 • Innspillingsteknikker
 • Mixing
 • Mastering
 • Mikrofonbruk
 • Grunnleggende live lyd
 • Dersom du ønsker individuell undervisning i instrument eller vokal, har skolen kontakt med dyktige musikere/ sangere, som gir dette mot ekstra betaling
 • Som elev på musikk får du mulighet til å forme din egen skoledag og delta i undervising også med de andre linjene hvis du ønsker det. 

Våre forventninger til deg

Det er ingen opptakskrav, men vi forventer at du helst kan beherske et eller flere instrument eller sang, alternativt at du har en del erfaring i å programmere beats. Det forventes at du kan jobbe målbevisst og selvstendig. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14-17 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

USA / New York - San Francisco - Las Vegas - LA

På våren reiser musikklinjene på skolen sammen til USA på studietur. Det meste av turen er vi sammen, noen dager besøker linjene forskjellige steder. 
Du får besøke kjente plasser som Harlem, Bronx, Brooklyn, Santa Monica og Hollywood, Acatraz og The Strip. Du får oppleve konserter, besøke lydstudioer, musikkhistoriske plasser og utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU.Ved siden av å treffe dyktige bransjefolk, bruker vi også en dag til å jobbe i et av de  fantastiske studioene vi besøker.

En unik mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet! Musikklinjene reiser sammen med KMD på denne turen. 

EUROPA / LONDON - PARIS - BARCELONA - ROMA

Høsten 2024 vil vi også reise på en spennende fellestur med hele skolen. Da går turen til London og videre med hurtigtog til Paris. Vi reiser så videre ned til Barcelona, før vi benytter båt gjennom middelhavet for å avlutte turen i Roma!! Fantastiske byer både for faglig påfyll og spennende opplevelser! Bedre blir det ikke! 

Kjell Westby

Lærer på SMI / Musikkproduksjon

Kjell har jobbet som produsent og tekniker på mange ulike produksjoner, og har også mye erfaring fra live lyd. I over 15 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, og er fremdeles aktiv i bransjen. Han har erfaring som gitarist og har spilt i diverse band. De siste årene har han jobbet på Solborg, og ivrer etter å inspirere og gi kunnskap videre.

Epost: kaw@solborg.fhs.no
Nettside

Eirik Berge

Lærer på SMI / Filmmusikk

Eirik har jobbet lenge som komponist, arrangør og orkestrator. Han har jobbet med film både i Skandinavia og i USA og vil bruke sitt nettverk av innflytelsesrike og markante samarbeidspartnere som gjesteforelesere. Eirik har sin filmmusikk-utdannelse fra Berklee College of Music i Boston, og har gjennom mange år vært sentral i musikkindustrien både som musiker og komponist. 

Epost: eirik@solborg.fhs.no

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi Internatliv, Valgfag, Gladsang og Fysisk aktivitet. Det er også satt av tid til å vaske rom. 

Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er faste tider for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

ÅRSPLAN 2023-24

26.08: Skolestart. Åpningssamling kl.15.00

07.10-16.10: Høstferie

16.12-03.01: Juleferie

24.02-03.03: Vinterferie

04.03-22.03: Reiseperiode

23.03-02.04: Påskeferie

03.05-04.05: Foreldrehelg

15.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikansk dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Bakekurs

Er du glad i nystekte boller eller annen gjærbakst? Har du lyst til å lære å bake selv? Bli med på bakekurs og lær å lage kaker og annen bakst som er nydelige både å se og smake på!

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, konflikt og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Barista

Ønsker du å lære noe om barista og bli en bedre kaffekjenner? Hvordan få rettferdig kaffe? Vi skal lage kafé og god kaffe! Tema: Kaffens historie, Svart kaffe, Espresso, Steaming, X-faktor; service.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker Norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på ODEON kino i Stavanger.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter, dersom du har medlemskap.

Innovasjon

I fremtiden kommer flere til å skape sin egen arbeidsplass, spesielt i kreative yrker. Møt mennesker som allerede har etablert sin egen arbeidsplass og få inspirasjon til å starte din egen bedrift.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Klatring-inne

Klatring er utfordrende og utviklende og ikke minst, veldig gøy. Kurset gir trening i koordinasjon, balanse, smidighet, strategi og konsentrasjon. Om du ønsker det, kan du ta brattkortkurs etterpå.

Konsert og kultur

Gå på et utvalg av konserter og kulturarrangement innenfor forskjellige sjangere. I forkant vil vi gjøre oss kjent med artistene vi skal oppleve. Dette valgfaget vil delvis foregå på kveldstid.

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Lyd og konsert

På dette valgfaget kan du velge om du vil stå på scenen som artist / musiker, eller lære mere om live lyd. Sammen skal vi skape og øve inn en konsert til Solborg Festivalen.

Privatistfag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgfagtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis og trikkesykkel. En smak av linjefaget "Multisport". Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, pennalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Teaterbesøk

Vi ser forestillinger på Rogaland teater. For- og etterarbeid har vi på skolen.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

Vinyltrykk på klær

Vi lager egne trykk for trykking på tekstiler/klær ved hjelp av Silhouette Cameo kuttemaskin.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Fra kr 150 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Studietur: USA OG EUROPA
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 150 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Alle betaler det samme for elevrommet selv om de er forskjellige. De fleste rom er dobbeltrom med bad. Du betaler 7 500 - 10 000 kr. ekstra for enkeltrom. Noen har bruk for å ha enerom av ulike årsaker, disse blir prioritert.
  10 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 150 000,-
(15 000,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Som elev disponerer du skolens 2 lydstudioer og 6 produsentsuiter

Alle studiorommene er utstyrt med tanke på at du enkelt skal kunne jobbe krativt og effektivt med utstyr i god kvalitet

I tillegg har vi fine klasserom med projektor og  2 scener for konserter

Det er en stor fordel hvis du har med deg egen bærbar Mac eller PC, men skolen har også endel Mac’er som du kan benytte.

 

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Året på Solborg var det beste, kuleste, fineste, mest lærerike og interessante året mitt så langt. Her fikk jeg utvikle min kreativitet og lidenskap og produserte min første mixtape/nettalbum og video.

Fra bloggen

Viljar (18) spiller proff-hockey samtidig som han går på folkehøgskole

– Skolen tilpasser undervisningen etter treningene mine med Stavanger Oilers, sier Viljar Waardal Mcgee.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Folkemusikk

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk Ski Snowboard Japan

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk Studio Live

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk, reise og kultur

Haugetun Folkehøyskole
HelårskursKristen

Country - musikkproduksjon og turné

Seljord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Utøvende musikk: Vokal OSLO

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Musikk

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Rytmisk linje

Manger folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Beats Production

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Singer-songwriter

Trøndertun folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk & Friluftsliv

Voss folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt