Til hovedinnhold
Fullt

God helse er viktig, og det er flere veier til målet. Vi trener, lærer om psykisk helse, om kosthold og om å ta ansvar for oss selv og andre. Linjereiser til Cinque Terre, Amsterdam og Kragerø Spa.

 

Dette er linja for deg som er opptatt av både indre og ytre helse! Vi lærer å lage sunn og god mat, vi kommer i form både ute og inne, og vi tar vare på både oss selv og andre. Treningen er variert og moro; den består av både crossfit og yoga, styrke og utholdenhet. Vi er opptatt av å ha et tydelig helseperspektiv, derfor er vi opptatt av hva slags trening og mat som er bra for kroppen. Velvære og avslapning er tett knyttet sammen med god helse; derfor reiser vi også på spa. Er du glad i å ta vare på andre? På denne linja får du aktivitetslederkurs, et trenerkurs fra Norges Idrettsforbund, støttekontaktkurs og badevaktkurs med førstehjelp.

Hjemme på Risøya får du en sunn og aktiv hverdag, og du kan boltre deg på skolens egen øy, med 3000 meter strandlinje!!

Du kan bruke alt av utstyr på fritiden; basseng, badstu, splitter ny idrettshall og treningsrom, kajakker, seilbrett og båter, og enda mer!

Utover de tre reisene inkludert i linja, kan du også delta på spennende og gode studiereiser, til Maldivene og Kroatia!

Les mer om linja på vår hjemmeside!

Denne linjen passer for alle, og jo mer motivert du er for å utvikle god egenhelse, jo bedre utbytte vil du få av året. Det kreves ingen forkunnskaper, hos oss er alle velkommen!

Dette vil du lære

Du får testet forskjellige treningsformer; bevegelighet, styrke, utholodenhet, crossfit, tabata, yoga, pilates, spinning, slynge og hinderløype.

Du får nyttige kursbevis: støttekontakt, aktivitetsleder og badevakt med førstehjelp!

Du lærer deg å lage mat som er sunn, enkel og god!

Du får et år der du kan fokusere egen helse og utvikling, gjennom aktivitet og i møte med mange forskjellige mennesker

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

Skolen er bra tilpasset for elever med fysiske funksjonsutfordringer.  Det er endel fysisk aktivitet på linja, gjør rede for tilpasningsbehov i søknaden.

Studietur: Amsterdam

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I starten av skoleåret reiser vi på bli kjent-tur til vidunderlige Amsterdam. I tillegg til å få en kickstart på nye vennskap, får vi en flott start på både trening og matopplæring. Vi skal trene yoga, pilates og crossfit og gå lange flotte turer langs kanalene. Utenom mat og trening, vil det selvsagt bli tid til å utforske Amsterdam.

Studietur: Cinque Terre, Italia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi ønsker våren velkommen med en reise til Italias minste nasjonalpark Cinque Terre. Blant spektakulær og vakker natur fokuserer vi på både fysisk og mental helse. Vi skal vandre i fjellene, spise italiensk is og oppleve den rike italienske kulturen. Pizza pronto!

Studietur: Kragerø spa resort

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I den mørkeste årstiden tar vi turen til flotte Kragerø Spa. Her skal vi oppleve gleden og nytten ved rekreasjon og spa. Her skal vi ha massasjekurs, og vi skal trene, spise god og sunn mat, og nyte utsikten over Kragerøfjorden i utendørs basseng, boblebad eller badstue.

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. 

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 19 500

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 12 000

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Åse Røsås

Linjelærer Reise, livsstil og helse

Velkommen til Risøya! Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på.

Epost: aase.rosaas@risoy.fhs.no
Telefon: 97598113

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

Her finner du informasjon om skolestart, ferier, ulike prosjektuker og annet.

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Når du skal bo på en øy ett helt år, så har du nå mulighet til å få nok kunnskap og erfaring til å mestre seilbåter og seilbrett. Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 126 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Amsterdam
 • Studietur: Cinque Terre, Italia
 • Studietur: Kragerø spa resort
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 126 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 126 000,-
(12 600,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har gode fasiliteter for trening og aktivitet med egen svømmehall, gymsal, idrettshall, klatrevegg og et stort og velutstyrt styrkerom med crossfitrigg, spinningsykler med mer. Vi har også skolekjøkken til rådighet.

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger treningstøy for innebruk og utebruk, dagstursekk, gode sko og du vil få mye bruk for en god drikkeflaske!

Mer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Du kjeder deg aldri på folkehøgskole. Det er alltid noe som skjer!

Maria hadde ikke hørt noe særlig om folkehøgskole, og var veldig skeptisk da hun ble tipset om å sjekke det ut. Etter å ha lest ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

PERSONLIG TRENER

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Dans

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Trening, Motivasjon og Kosthold (TMK)

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Sportmix Allround: Idrett og Trening

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Functional Fitness OCR

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kondis

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Gaming Europa

Risøy Folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeKristen

TURN

Stavern folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Movement X - Modern Circus and Performing Arts

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Dans

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt