- Bømlo folkehøgskule
- Telefon: 53 42 56 50
- E-post: post@bomlo.fhs.no
- Kurslengde: Halvårskurs høst
- Studietur: 3 uker til Italia på matreise
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: Vegetar, veganDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Miljøsertifisering:
MiljøfyrtårnSertifisering for skoler som dokumenterer miljøinnsats og viser samfunnsansvar.
- Sted: Bømlo
- Oppstartsdato: 25.08.2024
- Linjefag: 8 timer/uke
- Pris: fra 84 250,-
- Følg linja på Instagram
For deg som ønsker å bli å lære hvordan mat, mennesker og miljø henger sammen.Tre ukers studietur til Italia med tog gjennom Europa. Du følger A-linja Mat& Barista og B-linja Mat & Bærekraft høsten 24
Året starter med baristakurs. Videre øver vi oss i klasserommet, som innimellom blir gjort om til kafè for resten av elevene.
Vi lager mat fra ulike verdenshjørner, og arrangerer 4-stjerners middag hos hverandre.
Her får du muligheten til å utvikle dine ferdigheter og lære nye triks innen matlaging. Kanskje vil du prøve deg på den sør-italienske Orrechiettepastaen, eller kanskje du vil bli bedre kjent med asiatisk mat?
Vi lærer mye om smak og balanse, og resultatet blir smakfulle mocktails og retter du stolt kan servere dine medelever.
Vi benytter vi oss av gode råvarer fra naturen, prøver oss på høsting og konservering, og vi plukker sopp og lager deilig sopprisotto. Vi tilbereder kreativ hybelmat og smakfull turmat. Klasserommet blir også gjort om til kafè for resten av elevene.
Vi tester ut mattrender, og lærer om Salma-laksen som blir produsert her på Bømlo. Det å lage sushi eller poke-bowl på et svaberg der Salma kommer fra er en unik opplevelse! Vi sjekker også ut dumpsterdiving, ølbrygging og lager vår egen minikjøkkenhage.
Matsikkerhet, mattrygghet, og hvordan velge bærekraftig mat er noe vi har fokus på gjennom hele året.