- Øyrekka folkehøgskole
- Telefon: 489 40 900
- E-post: post@oyrekkafhs.no
- Kurslengde: Helårskurs
- Studietur for linja: Matlinja: Madeira, Portugal
- Studietur for skolen: Kortreiste studieturer, Statsraad Lehmkuhl - Shetland
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: VegetarDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Miljøsertifisering:
Grønt flaggInternasjonal sertifisering for skoler som har opplæring i miljø.
- Sted: Mausund, Frøya, Trøndelag
- Linjefag: 13 timer/uke
- Pris: fra 135 000,-
Linja for deg som digger mat og matlaging! Masse praktisk matlaging fra bunnen både inne og ute, og en herlig mix av både tradisjonsmat og mat fra andre verdenshjørner!
På denne linja går vi på oppdagelsesferd i alt fra norsk tradisjonsmat til mat fra andre deler av verden! Linja er for deg som enten vil lære å servere noe litt mer avansert enn nudler på fredagskvelden, allerede er hobbykokk eller kanskje har lyst til å prøve å jobbe på et hektisk restaurantkjøkken.
Vi har fokus på alt fra internasjonal mat og Street Food til god og sunn hverdagsmat og tradisjonskost. Hos oss er det matglede og gode smaker som er det viktigste, og vi koser oss både når vi spiser og når vi lager maten! Du vil lære tips og triks til sunn og billig hybelmat, dyrking av salat, urter og spirer innendørs, og mange andre nyttige ting! Øyrekka ligger i en region som har noen verdens beste råvarer og var European Region of Gastronomy i 2022. Trøndelag er kjent for mange prisbelønte lokalmatprodusenter som leverer til Michelin-restauranter over hele verden. Disse råvarene skal vi også jobbe med og tilberede fra bunnen av.
Når vi er klar for det, kan det hende vi åpner vår egen elevbedrift med for eksempel salg av egenproduserte varer og en pop-up restaurant!
Emner og prosjekter vi jobber med:
- Tradisjons- og lokalmat fra sjø og land
- Mat og smaker fra andre verdenshjørner
- Tilberede mat på bål
- Bedrifts- og restaurantbesøk
- Kokkekonkurranser
- Komponering av menyer
- Pop-up restaurant