
- Evje Folkehøgskole
- Telefon: 37 40 05 55
- E-post: post@evjefhs.no
- Kurslengde: Helårskurs
- Studietur for linja: Skandinavia og Norden
- Studietur for skolen: Bli kjent-tur , Skjærgårdstur
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: Vegetar, veganDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Sted: Evje
- Oppstartsdato: 20.08.2023
- Pris: fra 132 650,-
Velkommen til et smakfullt år!
Mathåndverk er for deg, som ønsker å lære mer om mat og gastronomi. Her er det plass til alle ambisjonsnivåer:
Har du aldri kokt et egg, men ønsker å imponere med å lage årets julemiddag? Eller har du allerede laget julemiddagen, men vil gjerne lære eller prøve nye teknikker og ferdigheter? Da er dette linjen for deg! Det viktigste er at du synes det er spennende å nerde innenfor mat og matlaging og tenker at du har en interesse for mat litt utover det vanlige.
På denne linja vil vi så langt som mulig følge hele prosessen knyttet til de ulike råvarene, fra jord, skog og vann til bord. Du vil lære å utnytte ressurser hentet fra naturen gjennom jakt, fiske og sanking. Du vil lære om slakt og være med på å anlegge kjøkkenhage.
Her vil du få lage din egen surdeig og lage kafé for dine medelever. I tillegg vil vi i år prøve å få til catering, der du får praktisk erfaring med å jobbe i storkjøkken og produksjon.
Du vil lære tips og triks til dyrking. Vi vil introdusere deg for spire- og windowfarming, så du ikke trenger å ha en kjøkkenhage for å dyrke eget grønt. En fin ferdighet å ha som student.
I løpet av et år på Mathåndverk, vil hver måned ha et overordnet tema, hvor det ukentlig vil være et nytt fokus innenfor det aktuelle tema. Eksempelvis vil konservering være inndelt i sylting, salting, graving, røyking og tørking.
Når du er ferdig med året på mathåndverk, vil du stå med masse nye ferdigheter, en surdeig som du har passet gjennom hele året og ikke minst din egen kokebok!