- Evje Folkehøgskole
- Telefon: 37 40 05 55
- E-post: post@evjefhs.no
- Kurslengde: Helårskurs
- Studietur for linja: ISLAND - REYKJAVIK, Work & Travel - Europa
- Studietur for skolen: Mittenwald ved de Tyske alper, Bli kjent-tur , Dyreparken, Vinteruke, Skjærgårdstur
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: Vegetar, veganDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Sted: Evje
- Oppstartsdato: 18.08.2024
- Linjefag: 13 timer/uke
- Pris: fra 140 000,-
- Følg linja på Facebook
- Følg linja på Instagram
- Følg linja på Youtube
- Følg linja på TikTok
Linja Mathåndverk er for deg som automatisk søker mot kjøkkenet og ønsker å lære mer om mat og prosessene, som virkelig gir digge resultat. Her er det plass til alle ambisjonsnivåer!
På denne linja vil vi så langt som mulig følge hele prosessen knyttet til de ulike råvarene, fra jord, skog og vann til bord.
Noen av tingene du vil få med deg på denne linja er:
- Lage og bruke din egen surdeig
- Sanking, fiske, jakt og høsting (Dette er primærfokus i starten av skoleåret og gir anledning for fine turer i lokalområdet)
- Fermentering og sylting
- Lære om og kanskje bli med på slakt
- Verdensmat og klassik streetfood
- Tips og triks til dyrking - Lære om spire- og window farming
- Tradisjonsmat
- "Dumpsterdiving" - en ekte studentkompetanse.
I løpet av et år på Mathåndverk, vil vi jobbe oss gjennom ulike tema innen mat å vi drar på 2 lærerike linjeturer. På denne linjen vil vi jobbe litt teoretisk, men mest praktisk, med et jevnt fokus på mat som en helhetlig prosess.
Vil du lære deg å bake med surdeig? Overbevise din onkel om at vegetar mat faktisk smaker? Steke en god biff? Eller lærer deg å lage billig middag til ditt fremtidige studentkollektiv? Da er dette linjen for deg! Det viktigste er at du synes det er spennende å nerde innenfor mat og matlaging, og tenker at du har en interesse for mat som kanskje ligger litt utover det vanlige.
Når du er ferdig med året på mathåndverk, vil du stå med masse nye ferdigheter innen matlaging, en surdeig som du har passet gjennom hele året, og ikke minst en masse kjærlighet for gode smaker.