Lundheim folkehøgskole

Velkommen til et år du aldri vil glemme. Vi er en stor familie. Her kan alle navnet ditt. Vi har alltid tid til deg. Vi vil hjelpe deg å se og realisere dine muligheter.  Hvorfor velge vår skole? Jo, vi har spennende linjer, høy kompetanse og gode fasiliteter.  Og så har vi godt humør. Vi lover deg det lille ekstra.

Søk på skolenLinjer

 

To ting er bedre enn en ting!

Hos oss kan du velge to linjefag:

Mandag til onsdagOnsdag til fredag
- E-sport
- Allround 
- MultiSport
- Kreativ data
- Film og Foto
- Media
- Musikk
- Fotball
- Gla´mat

- Cosplay
- Allround Aktiv

 

Global - Afrika og Asia

Velger du Global, velger du bare ei linje. Dette er et heltidsstudie. Du har mulighet til å konsentrere deg mye om det som interesserer deg mest med turer til Rwanda og Uganda i Afrika og Sri Lanka.

 

Felles skoletur til Kina

Bli med på skoletur til Kina, opplev hovedstaden i verdens mest folkerike land, Den kinesiske mur, Den forbudte by, møte med ungdom og skole. Måltider og aktiviteter er inkludert i prisen.

 

Inkludering

Vi er stolt over å invitere ungdom med og uten funksjonshemminger. Du vil finne flere elever med bevegelseshemming, og du vil finne mange uten. Global, MultiSport og Fotball er ikke tilrettelagt for funksjonshemmede.

 

Gode fasiliteter

 

Lundheim LAN

Hvert år arrangerer Kreativ Data klassen eget LAN med rundt 150 deltakere, dette blir stadig større og er gratis for elever.

 

Lundheimrittet

Hvert år arrangerer vi et helt unikt sykkelritt, med herlige matpauser, godt støttet av Lions Club, og løypene ligger i flott natur på Sørvestlandet.

 

Hvor er Lundheim

Helt sør i Rogaland, midt mellom Stavanger og Kristiansand.

Dette står vi for

Vi har som mål at alle skal føle seg velkommen og inkludert i skolens pulserende liv.

Vi har et kristent verdigrunnlag som vi praktiserer med respekt, åpenhet, toleranse og raushet.

Vi ønsker å stå opp for likeverd, miljø og global bevissthet. Vi har stor sans for humor og glimt i øyet.

  • I Vindu mot verden (2 timer per uke) er vi opptatt av det som påvirker og former oss.Vi  jobber med ulike temaer og  uttrykk. Alt fra litteratur, kunst, musikk til verdenshistorie, kulturforståelse , tro og livssyn og mediakunnskap. 
  • Aktuelt (1 time per uke) drøfter aktuelle hendelser verden rundt. Tema som økonomi, globalisering, miljø, konflikt og fred blir diskutert. Vi er alle sammen del av et felles, globalt samfunn, og vi ser på det som binder oss sammen og murene som stenger oss ute. 
  • Beat for beat (1 time per uke) er gøy med musikk og noe alle kan synge med den stemmen de har. 
  • Tro og livssyn (1 time per uke) gir rom for refleksjon og vekst i tro- og livsynsspørsmål.
  • Lørdagsseminar (4 timer per uke) kan være aktiviteter, temadag eller besøk av spennende gjester.
  • Praktisk arbeid (2 timer per uke) er vask av eget rom og fellesrom.

Det er 4 timer valgfag hver uke. Det er 3 perioder med valgfag. I hver periode har du to ulike valgfag. Det betyr at du kan ha 6 ulike valgfag i løpet av ditt år på Lundheim. Nedenfor finner du et lite utvalg av ulike valgfag og fritidsaktiviteter skolen kan tilby.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Beat for beat

Beat for beat er valgfaget for deg som liker å høre på musikk og kan synge med den stemmen du har. Deltakerne skal ved hjelp av bokstaver og stikkord gjette seg fram til låter og artister.

Digital bildebehandling

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Alt fra å forbedre dårlige bilder til å manipulere og montere bilder sammen.

Elektronisk musikk

Om du er musikalsk eller ikke, dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker en barkebåt.

Filmklubb

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du bør ha sett, men kanskje noen av dem.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, bare at du liker å spille kamp.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken. Går du med en musiker i magen? Joe Rusi, som har vært Spelemannsnominert, hjelper deg med å få ham/henne fram.

Jogging/Trim

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg. Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

Kajakk

Har du opplevd den fredelige stemningen det er å gli bortover et speilblankt vann? Skolen vår ligger i naturskjønne omgivelser med Lundevatnet bare ca. 5 min. gange fra skolen.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Vi samler opp timer, og bruker energien på store events, med mål å samle inn masse penger. Du blir også godt kjent med Strømmestiftelsen. I skolens Solidaritetsuke spiller vi en sentral rolle.

Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Svømming

Dette er et miljøtilbud for deg som liker å være i vannet. 30. november 2013 åpnet nytt 25 meters svømmebasseng på Moi, noen få minutters gange fra skolen.

Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel.På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Du kan velge mellom enerom eller dobbeltrom. 

Omtrent halvparten av  rommene har  eget bad og toalett.

Du sparer 9000 kr hvis du velger dobbeltrom uten eget bad og toalett.

Fasiliteter

Vi har nytt internatbygg og mange nyrenoverte rom. Alle disse rommene har høy standard med egne bad og toaletter.

Du kan også velge dobbeltrom med enklere standard.

Skolen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede

Vi kan friste med en velutstyrt skole med blant annet:

  • Gymsal
  • Scene med full rigg
  • Styrkerom
  • Spinningsal
  • Biljard
  • Mørkerom
  • Fotostudio
  • Basseng med 34grader varmt vann
  • Badstue
  • Musikkrom med keyborad, gitarer og mer
  • Nytt skolekjøkken med moderne utstyr

Det er WiFi på hele skolen og internatet utenom nyeste internatbygg (Skogly), der er det plugg i veggen. Ta gjerne med egen router om skal bo der.

Skolen ligger i naturskjønne omgivelser.Turmulighetene er mange

Trykk her for å se bilder fra skolen.

Du finner oss på Moi, helt sør i Rogaland, omtrent midt mellom Stavanger og Kristiansand.

Moi ligger ved E39 og har egen togstasjon. Det går ofte busser og tog forbi Moi

Det er vel 10 mil til Stavanger Lufthavn, Sola. Vi setter opp egen buss til Sola, togstasjon og bussstasjon på hjemreisehelger og ferier. Og selvsagt henter vi dere også :-)

Finn reiserute fra der du bor

I nærheten av skolen:

  • Lundbadet- svømmehall, treningssenter, squash- 1 km fra skolen
  • Kino, kultursenter, restaurant, butikker 1.5km
  • Dresinsykling, Flekkefjord- 25 km
  • Brufjell- jettegryter- 45 km
  • Jøssingfjord- klatring, via ferrata, rapellering, - 35 km
  • Flekkefjord- 25 km
  • Egersund- 50 km
  • Stavanger- 100 km
  • Kristiansand- 124 km
  • Tjørhomfjellet- skitrekk- 80 km
  • Preikestolen- 115 km
  • Kjerag- 115 km

Trykk her for mer informasjon om Lund Kommune.

Slik kan en uke på Lundheim folkehøgskole se ut. Global er heltidsstudie (blå og rød)

Vi har morgensamling hver morgen i auditoriet kl 08.15. Deretter starter første time.

 MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdag
1Linjefag1Linjefag1FellesfagLinjefag2Linjefag2 
2
3Seminar
(10.00-14.00) 
4Linjefag1FellesfagLinjefag2 FellesfagRomvask
5StudietidValgfag
6Studietid
 Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag
Last ned timeplan som pdf ↓

25. august :       Skolestart

September:       Rafting Evje.

Oktober:            Høstferie

November:        Kinatur

Desember:        Juleavslutning med juleforestilling

Januar:              Mini-Folkehøgskole/Foreldrehelg

Februar:            Vinterferie

Mars:                Solidaritetsuke og linjeturer.

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Lundheim folkehøgskole har samarbeidet med Strømmestiftelsen i flere år.

Hvert år arrangerer vi Solidaritetsuke med informasjon om årets prosjekt og  ulike aktiviteter for å samle inn penger.

Vi tilbyr blant annet bilvask, har lotteri, loppemarked og inviterer barna i nærheten  til Fantastisk Fredag.

Hver dag inviterer lærerne til dagens aktivitet. Det kan være sport, musikk, sjakk, strikkecafè, bingo eller mye annet.

Stipendiatene har cafekveld to ganger i uka, og hver fredag er det film.

Lørdag er det elevkveld, oftest med program, men alltid med lørdagskos, pizza, taco eller..

Vi har et treffsted for samtale om de store spørsmålene i livet, Forum.

Vi tilbyr treningsstudio, ridning og svømming.

Opptak starter 1. februar. Det er 18 års grense, Fravær og ordenskarakterer blir vurdert. Vi tar opp ungdom med og uten fysiske funksjonshemninger.

De fleste av våre linjer er åpne for alle, men Global, MultiSport og Fotball er ikke tilrettelagte. 

For å sette sammen elevgrupper som er gunstige for læring, gjør vi en helhetsvurdering ved opptak til de ulike linjene.

Elever med behov for særskilt oppfølging og tilrettelegging bes søke så tidlig som mulig.

Se ellers www. lundheim.fhs.no

Ole Petter Hansson

rektor

Ole Petter, vår kjære rektor mener humor er viktig og det bruker han til så mangt :-) Han er utdannet som lærer med idrett og norsk som fordypning. Dessuten har han videreutdanning i administrasjon og ledelse.Ole Petter elsker fotball, det og litteratur har han mye glede av. Men Ole Petter har mange interesser som sykling, toppturer, reising og ikke minst revygruppen Løyeblikk.

Epost: oph@lundheim.fhs.no
Telefon: 97157968

Armin Stock

Assisterende rektor

Armin er utdannet lærer med hovedvekt på mediekunnskap og samfunnsfag. Han er særlig interessert i film, foto, reise, lokalhistorie og internasjonalt solidaritetsarbeid.

Epost: arst@lundheim.fhs.no
Telefon: 45887039
Instagram: @arst62

Inger Skåland Gilberg

Internatleder

Inger er vernepleier og har tidligere jobbet på Valdres Folkehøgskole, dagsenter og hjemmesykepleien.

Epost: internatleder@lundheim.fhs.no
Telefon: 941 79 404

Kristian Holte

Lektor

Kristian er trener for Moi IL sitt A-lag i 4. divisjon.Holte elsker fotball og har besøkt over 30 ulike stadioner i UK. Han er lektor med spesialpedagogikk som hovedfelt, og har også grunnfag i idrett og ikt. Kristian har også trener B-kurs i fotball, samt lederkurs innen fotball og klubbledelse og dommerkurs.

Epost: holte10@hotmail.com

Eivind Eikli Hiorth

Lærer

Eivind har en bachelorgrad i afrikanske og asiatiske studier. Han lever for å reise og oppleve nye kulturer. Eivind ønsker at dere skal få mest mulig ut av Global og for han er det spesielt viktig å gi dere opplevelser dere aldri vil oppleve som vanlige turister. 

Epost: eivindhio@gmail.com
Instagram: @eivind_eh

Dag Kaland

Lærer

Trening skal være gøy er Dag sitt motto! Han driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling! 
Coachutdannet i skiskyting, langrenn, sykling, fotball, slalåm, snowboard og telemark. Aerobic-, spinning- og fitnessinstruktør.

Epost: dag-chk@online.no
Telefon: 90511215

Øystein Ellingsen

Lærer

Øystein har lang erfaring som musiker, komponist og artist. Han har jobbet i ti år som video-, radio- og nett-reporter i NRK Rogaland. Sammen med gruppa si, Show Chow, har Øystein spilt revyer og gitt ut musikk i lange tider. Han er godt kjent med musikkproduksjon, bandledelse og behersker Logic og Mac. Øystein fikk kulturprisen i Eigersund 2005 og Dalaneprisen i 2007.

Epost: oystein.ellingsen@dabb.no
Instagram: @okkaellingsen

Joe Rusi

Lærer

Joe har en Master sertificate fra Berklee College of Music. Han er aktiv blues-gitarist og lever for musikken. Joe har gitt ut flere albumer og var blant annet nominert til Spellemansprisen.

Epost: joerusi@gmail.com

Peter Monstad

Lærer

Peters store lidenskap er foto og har jobbet og undervist som fotograf siden 2004. Han har hatt mange utstillinger, gitt ut kunstfotobok, og blitt portrettert av et fotomagasin i Hong Kong. Han elsker også vinter og snowboard, toppturer, HipHop, data og gaming. Peter digger å få lære bort all sin knowhow i data, foto, film og musikk.

Epost: peter.monstad@gmail.com
Nettside
Instagram: @peterm_photography

Kristian Digre

Lærer

Kristian Digre er utdannet innen journalistikk og sammenlignende politikk, trønder og selvfølgelig Rosenborg-fan. Slår du Digre i sjakk får du egen t-skjorte som premie, det er ikke bare spill på konsoll eller pc han behersker med andre ord.

Epost: kristian.digre@lundheim.fhs.no

Martha Vinsvold

Lærer

Martha er dramapedagog med fordypning i fortellerkunst, samt design og søm av klær. Hennes interesser er cosplay, teater og friluftsliv.

Epost: marthaifarta@hotmail.com

Lena Thunheim

Lærer

Lena har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat. Lena er allmennlærer med grunnfag i idrett.

Epost: lena.thunheim@dabb.no

Jan Helge Karlsen

Lærer

Jan Helge har sort belte i judo og lekeslåss gjerne med elever. Han har lang erfaring som Grafisk designer, web og produktutvikler. Har ellers valgfag som Tech & Robot og Kajakk. Liker seg godt i naturen, og kommer garantert til å lokke deg med på isbading :-)

Epost: jan@edderkoppen.net

Ragnhild Egeland

Lærer

Ragnhild elsker mat! Det er viktig at maten lages fra grunnen, sorry ingen Toro-poser og Grandiosa her i gården. Ranghild er utdannet allmennlærer med fordypning i mat & helse. Hun er også utdannet kokk med spesialkompetanse på allergi.

Epost: ragnhild@dabb.no

Tom Arne Solli

Driftsleder

Tom Arne har ansvar for drift og vedlikehold av skolens bygninger og uteområdet.Han har svennebrev i møbel og trevare og har tidligere arbeidet på Nordan vinduer på Moi. Tom Arne er glad i jakt og friluftsliv. Er du på konkurranse i Jegertrapp leirdueskyting så møter du han kanskje.


Reidun Svendsen

PP-rådgiver

Reidun er utdannet cand.paed (embetseksamen i pedagogikk) og arbeider med opptak av nye elever, oppfølging av elever og skoleutvikling. Hennes interesser er kreative, kulinariske, kulturelle og kirkelige sysler. Reidun er en ivrig hagearbeider.

Epost: r.svendsen@lundheim.fhs.no
Telefon: 902 84 142

May Brit Drivdal

Økonomileder

May Brit er utdannet innenfor handel og kontor og har lang erfaring som regnskapsfører og administrativ leder. Hun har ansvar for lønn, regnskap og innbetaling av skolepenger. Hennes interesser er familie, barn, ungdom, menighet og håndarbeid. May Brit er cellegruppeleder i pinsemenigheten Sion.

Epost: may.brit@lundheim.fhs.no
Telefon: 970 38 353

Åse Modal

Sekretær

Åse har utdanning innen handel og kontor og har blant annet ansvar for skolens sentralbord. Hennes interesser er hagearbeid, strikking, lesing og turgåing.

Epost: office@lundheim.fhs.no
Telefon: 902 83 021

Øystein Rekevik

Kjøkkensjef

Øystein er utdannet kokk og har tidligere jobbet på hotell. Han er interessert i fotball og liker å gå jakt.

 

Epost: kjokken@lundheim.fhs.no
Telefon: 904 74 037

Vigdis Eidem

Fysioterapeut

Vigdis er fysioterapeut og har ansvar for oppfølging av de funksjonshemmede sine individuelle treningsbehov gjennom skoleåret.

Epost: vigdis_eidem@hotmail.com

Linjer på Lundheim folkehøgskole

 Global - Afrika og AsiaLedig plass

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
Allround Ledig plass

Allround

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen
Film og FotoLedig plass

Film og Foto

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen
MultiSport Ledig plass

MultiSport

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen
Kreativ data  Ledig plass

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen
E-sport Ledig plass

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen
Allround AktivLedig plass

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen
Gla´mat Ledig plass

Gla´mat

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen
Cosplay Ledig plass

Cosplay

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen
Musikk Ledig plass

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen
Fotball Ledig plass

Fotball

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen
Media Ledig plass

Media

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Kortkurs ved Lundheim folkehøgskole

Mini - Folkehøgskole

Mini - Folkehøgskole

Lundheim folkehøgskole
Kortkurs3 dagerKristen
Pensjonistkurs

Pensjonistkurs

Lundheim folkehøgskole
Kortkurs4 dagerKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Sveinung Johan Tørresby

"Gode lærere, fantastiske medelever og veldig kjekt. Jeg får prøve ut mye nytt og forskjellig, både i band og som solomusiker. Mitt beste år til nå!"

Sveinung Johan Tørresby, elev 2016/2017
Brian Godø

Fotballinja på Lundheim er det beste året i mitt liv. Fra klassekameratene mine til lærerne og miljøet så var det et fantastisk år der alle får ut det beste i deg.

Brian Godø, elev 2017/2018
Mathias Stenberg

"Å få gå på Kreativ data var lærerikt for meg selv til å bli et mer kreativ, og åpent menneske. Mine drømmer om det jeg ville laget, ble oppfylt."

Fra bloggen

Tusen takk for at dere ga meg det skoleåret jeg ALLTID har drømt om!

«Jeg har alltid drømt om at de rundt meg skal se meg for den jeg er i stedet for å se rullestolen. Den drømmen gikk ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen