Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Glad i kreativitet og kafélivet? Vi utforsker kreativiteten, og nyter kafélivet i flere byer. Samtidig lærer du deg alt om hvordan kaffen lages og hvordan en kaffebar drives.

På denne linjen får du muligheten for å utvikle din kreativitet innenfor mange områder, samtidig som du kan bli en barista og kaffekjenner. Dette kan du ha glede av enten som karriere, sikre deg jobb under videre studier eller rett og slett for moro skyld! 3 dager i uken er vi sammen med Kreativ & Foto og Kreativ Vintage i vårt store og deilige klasserom, som faktisk er en kafe; Keramikk, maling, grafisk design, film og diverse kreative utfordringer.

Det blir undervisning om mange måter å uttrykke kreativitet på, og du får prøvd det meste, samtidig som hver uke vil ha undervisning og praksis i kaffe og hva som skal til for å bli en god barista og lære å brenne kaffe. Fordeling 12-14t kreative prosjekt/ 4t kaffe pr uke.

BARISTADELEN

4 timer i uka om kaffe:

Se en smakebit av hva du kan forvente deg

Finn mer informasjon om linjen på vår hjemmeside:
https://hedmarktoppen.no/portfolio-item/barista/

Linjen passer for alle! Du kan ha tegnet og malt, laget film og ha erfaring med photoshop. Men den er også for deg som aldri har gjort noe lignende, men som har lyst på et år fylt med disse aktivitete

Dette vil du lære

Du vil få opplæring i :

-akrylmaling

-akvarellmaling

-grafisk desing

-tegning

-premier pro

-eksponeringsdesing

-oppussing

-graffiti

-grunderskap

-personlinlighetsutvikling

-kunsten i bibelen

-hvordan bli mer kreativ

 -grundig kaffekunnskap

 -urban design, trend og konsept

Våre forventninger til deg

Interesse for fagene og glede i å skape.

Barcelona

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Kreativ Barista,Vintage og Foto reiser sammen til Barcelona tidlig i på høsten, for å bli kjent med bykultur, kule konsepter, både innenfor kafeer, kaffebarer og vintagebutikker. Vi nyter byens vibe, og utforsker sammen. Denne første turen er også viktig for å bli kjent med hverandre.

Langtur til Los Angeles og Hawaii

Obligatorisk: Nei

Pris: 28 900

Varighet: Ca 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Klassens langtur går til Los Angeles for bistand og faglig innhold. Deretter reiser klassen til Kailua-Kona Hawaii der vi samarbeider med YWAM og møter lærere og ledere der. Vi er også engasjert i en lokal kirke for bistand. Vi besøker kaffeplantasjer, og deltar på Ungdom i Oppdrag sin hovedbase på Hawaii. Turen går i perioden uke 5,6,7 og 8.

Langturen er ikke obligatorisk, pris finner du under fanen "pris".

Roma/Amsterdam

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Klassens andre studietur til europeisk storby. Ofte går turen tiI eller Amsterdam og skjer vanligvis i november/desember. Der vi studerer konsepter, arkitektur og byliv, med fokus på vintage, foto eller kaffe.

Geir Byberg

Rektor, ansvarlig for Lederlinja og Kreativ Barista

Geir er en ekte gründer, med et stort hjerte for Hamar, der han har vært politisk aktiv i en årrekke. Han er evig gul og blå som styremedlem i Storhamar hockey. Sammen reiser de land og strand rundt på jakt etter den perfekte kaffen! Når viktige beslutninger skal tas har Geir mye visdom å komme med.

Epost: geir@hedmarktoppen.no

Linn Byberg

Linjelærer Kreativ Foto og Kreativ Barista

Linn gjør Toppen til et vakkert sted å være! Med sin store kapasitet, og smittende latter, sprer hun glede og inspirasjon til alle hun møter. Linn driver café- og interiørbutikk og lager sommerfestival for tusenvis av mennesker. Hun er utdannet lærer, og er sertifisert barista på høyt nivå. Linn trives best når alle rundt henne har det bra!

Epost: linn@hedmarktoppen.no

Linjedager mandag til torsdag

Fellesdag og valgfag fredag og lørdag

Meningsfylte og morsomme aktiviteter 4-5 kvelder pr uke

Last ned timeplan som pdf ↓

 

 • Åpningsfest 25. august
 • Høstferie uke 41
 • Juleavslutning m/foreldre 21. desember
 • Juleferie 20. desember til 5. januar
 • Langturperiode uke 6,7 og 8
 • Vinterferie uke 9
 • Påskeferie 12. april til 22. april

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Valgfag er 2-4 timer pr. uke og man kan velge forskjellige fag i 4 ulike bolker i løpet av året.

Apologetikk

Apologetikk handler om å gi en rasjonell grunn for å tro. Vi prøver å finne ut om Bibelen er til å stole på og om det finnes gode grunner til å tro at Jesus virkelig er den Bibelen påstår at han er.

Badminton

I idrettshallen vår er det godt tilrettelagt for badminton og det kan spilles på flere baner samtidig.

Ballspill

På dette valgfaget har vi seks økter med forskjellige ballspill som du kanskje aldri har prøvd før. Har du for eksempel hørt om tchouk-ball eller kinball?

Frisbeegolf

Vil du kaste mye frisbee og prøve en av Norges beste diskgolfbaner, pluss spille litt Ultimate, da er valgfaget frisbee for deg!

Gjenbruk

Vi samarbeider med en lokal bruktbutikk og du får være med å lære mer om butikkdrift, gjenbruk, miljø og bærekraft.

Hip Hop

På hiphop valgfag får du muligheten til å lære noen kule moves, basics og en moro koreografi som du kan ta med til dansegulvet! Du trenger ingen forkunnskap.Nivå: nybegynner Mål: danseglede!

Julekor

Hva er vel mer julestemning enn å synge julesanger i kor med gode venner? Bli med å syng julen inn her på toppen! Vi avslutter valfaget med å synge på julefesten i hallen foran familie og venner<3

Klatring - Topptaukort

Topptaukort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre noen på topptau på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Langrenn

Hedmarksvidda har noen av landets fineste langrenns løyper! Dette er valgfaget for deg som rett og slett vil ut på ski. Det er åpent for alle nivåer.

Lovsang

Er du interessert i lovsang og vil være med i et av skolens lovsangsteam? Lær mer om lovsang, tilbedelse, musikk og samspill. Både teori, undervisning, øvelser og praksis som går gjennom skoleåret.

Pilates

I pilates styrker vi kjernemuskulaturen. Her lærer du funksjonelle øvelser som du kan ta med deg i annen type trening og i hverdagen generelt. Pilates passer for alle.

Pop Hit Vokal

For deg som liker å synge, enten i dusjen eller foran masse mennesker. Her får du muligheten til å lage din egen låt i studio. Du står for tekst og melodi og får servert ferdigprodusert musikk.

Relasjoner

Hva vil nestekjærlighet si i praksis? Hvordan kan vi ha gode relasjoner med hverandre, både som medmennesker og som kjærester?

Skating

Enten du er flink og vil videreutvikle skateskillsa, eller er helt fresh og ønsker å lære basicen, så er skateboard valgfag noe for deg.

Strikking

Deilig spilleliste, lyden av strikkepinner som går og praten som summer til duften av kaffe. Dette er valgfaget for deg som vil lære å strikke, eller som er nesten proff og takler avanserte mønstre.

Styrketrening

Ønsker du å lære hvordan man trener på styrkerommet? Vil du bli stor og sterk, eller bare sterkere? Da er valgfaget styrke for deg.

Volleyball

Volleyballvalgfag er som regel så populært at det kjøres flere bolker gjennom hele året. Her blir det lagt tilrette for de med null erfaring og de med masse.

Elever på Hedmarktoppen kan velge mellom mange linjer, og skolen har en tydelig kristen profil. Du får en variert hverdag og spennende reiser uansett hvilken linje du velger. Alle linjer har turer i og utenfor Norge. Linjene har også en langtur, med bistand og linjefaglig innhold. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 130 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjeavgift
 • Fellestur for hele skolen
 • Studietur: Barcelona
 • Studietur: Roma/Amsterdam
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 130 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Det er begrenset antall (16) rom med dusj og toalett på vårt nyeste internat. Det er god tilgang til dusj og toaletter på alle korridorer på øvrige internat.
  8 400,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 130 300,-
(13 030,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Beskriv tilretteleggingsbehov i søknaden så tar skolen en linjevis vurdering om hva som vil være mulig.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Markus (20): På folkehøgskole er det ikke noe press om å prestere

I sommer har vi snakka med flere elever om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les hva Markus sitter igjen med etter sitt år.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Game Art

Sunnhordland folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

Nordiska Bildskolan

Nordiska folkhögskolan
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kunst - Kultur

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
HelårskursKristen

Tegning, Maling & Keramikk - Europa og Japan

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Kunst

Svalbard folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Manga og Webtoons

Hadeland folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt