Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Liker du å finne skatter i vintagebutikker og kunne ønske vi var bedre på gjenbruk? Har du en liten drøm å starte noe for deg selv en dag?

På denne linjen får du muligheten for å utvikle din kreativitet innenfor mange områder, samtidig som du jobber i en kul og trendy gjenbruksbutikk.  Du vil lære om butikk og kafedrift, og dette kan du ha glede av enten i videre karriere, sikre deg jobb under videre studier eller rett og slett for moro skyld! 3 dager i uken er vi sammen med Kreativ & Foto og Kreativ & Barista i vårt store og deilige klasserom, som faktisk er en kafe; Keramikk, maling, grafisk design, bokbinding og diverse kreative utfordringer.

Det blir undervisning om mange måter å uttrykke kreativitet på, og du får prøvd det meste, samtidig som hver uke vil ha undervisning og praksis i butikken Bærekraftig, som eies av NLM, og ligger nære byen. Fordeling 12-14t kreative prosjekt/ 6t gjenbruksbutikk pr uke.

Vintagedelen:

Kreativ Vintage er for deg som elsker gjenbruk og vintageskatter, og samtidig ønsker å bruke et år på teste og utvikle ulike teknikker og uttrykk på lerret, papir og skjerm! Her vil du lære å drive spennende gjenbruksbutikk med kafe, og du får kjennskap med alle delene i driften av en slik butikk;

 

Ønsker du å være kreativ, skape og utvikle dine kreative ferdigheter? Digger du gjenbruk, vintageskatter og brenner du for en mer bærekraftig fremtid? Da er dette linjen for deg!

Dette vil du lære

Kreativ Vintage 6 timer i uka:

 • Hvordan skape et attraktivt konsept
 • Gjenbruk og bærekraft
 • Redesign
 • Finn skatter
 • Prisetting av varer
 • Økonomistyring
 • Kafèdrift
 • Teamarbeid - et samspill mellom frivillige og ansatte
 • Kreativitet

 

KREATIVITET 14 timer i uka:

 • Tegning, skisse
 • Oppussing og design
 • Grafisk design
 • Magasin
 • Entrepenørskap
 • Akryl og akvarellmaling
 • Eksponeringdesign
 • Urban design, trend og konsept
 • Bokbinding

Barcelona

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Kreativ Barista,Vintage og Foto reiser sammen til Barcelona tidlig i på høsten, for å bli kjent med bykultur, kule konsepter, både innenfor kafeer, kaffebarer og vintagebutikker. Vi nyter byens vibe, og utforsker sammen. Denne første turen er også viktig for å bli kjent med hverandre.

Langtur til Los Angeles og Hawaii

Obligatorisk: Nei

Pris: 28 900

Varighet: Ca 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Klassens langtur går til Los Angeles for bistand og faglig innhold. Deretter reiser klassen til Kailua-Kona Hawaii der vi samarbeider med YWAM og møter lærere og ledere der. Vi er også engasjert i en lokal kirke for bistand. Vi besøker kaffeplantasjer, og deltar på Ungdom i Oppdrag sin hovedbase på Hawaii. Turen går i perioden uke 5,6,7 og 8.

Langturen er ikke obligatorisk, pris finner du under fanen "pris".

Roma/Amsterdam

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Klassens andre studietur til europeisk storby. Ofte går turen tiI eller Amsterdam og skjer vanligvis i november/desember. Der vi studerer konsepter, arkitektur og byliv, med fokus på vintage, foto eller kaffe.

Silje Rødland

Lærer Disippel Friluft, Disippel Sport og Kreativ Vintage

Silje er en sprudlende jente du fort blir glad i, og hun er en råtass på longboard. Hun har et stort hjerte, og en stor lidenskap for at ungdom skal forstå hvor bra de er! Hun er opprinnelig fra Ålesund og er utdannet idrettslærer fra idrettshøyskolen. 

Epost: silje@hedmarktoppen.no

Linn Byberg

Linjelærer Kreativ Foto og Kreativ Barista

Linn gjør Toppen til et vakkert sted å være! Med sin store kapasitet, og smittende latter, sprer hun glede og inspirasjon til alle hun møter. Linn driver café- og interiørbutikk og lager sommerfestival for tusenvis av mennesker. Hun er utdannet lærer, og er sertifisert barista på høyt nivå. Linn trives best når alle rundt henne har det bra!

Epost: linn@hedmarktoppen.no

Linjedager mandag til torsdag

Fellesdag og valgfag fredag og lørdag

Meningsfylte og morsomme aktiviteter 4-5 kvelder pr uke

Last ned timeplan som pdf ↓

 

 • Åpningsfest 25. august
 • Høstferie uke 41
 • Juleavslutning m/foreldre 21. desember
 • Juleferie 20. desember til 5. januar
 • Langturperiode uke 6,7 og 8
 • Vinterferie uke 9
 • Påskeferie 12. april til 22. april

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Valgfag er 2-4 timer pr. uke og man kan velge forskjellige fag i 4 ulike bolker i løpet av året.

Apologetikk

Apologetikk handler om å gi en rasjonell grunn for å tro. Vi prøver å finne ut om Bibelen er til å stole på og om det finnes gode grunner til å tro at Jesus virkelig er den Bibelen påstår at han er.

Badminton

I idrettshallen vår er det godt tilrettelagt for badminton og det kan spilles på flere baner samtidig.

Ballspill

På dette valgfaget har vi seks økter med forskjellige ballspill som du kanskje aldri har prøvd før. Har du for eksempel hørt om tchouk-ball eller kinball?

Frisbeegolf

Vil du kaste mye frisbee og prøve en av Norges beste diskgolfbaner, pluss spille litt Ultimate, da er valgfaget frisbee for deg!

Gjenbruk

Vi samarbeider med en lokal bruktbutikk og du får være med å lære mer om butikkdrift, gjenbruk, miljø og bærekraft.

Hip Hop

På hiphop valgfag får du muligheten til å lære noen kule moves, basics og en moro koreografi som du kan ta med til dansegulvet! Du trenger ingen forkunnskap.Nivå: nybegynner Mål: danseglede!

Julekor

Hva er vel mer julestemning enn å synge julesanger i kor med gode venner? Bli med å syng julen inn her på toppen! Vi avslutter valfaget med å synge på julefesten i hallen foran familie og venner<3

Klatring - Topptaukort

Topptaukort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre noen på topptau på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Langrenn

Hedmarksvidda har noen av landets fineste langrenns løyper! Dette er valgfaget for deg som rett og slett vil ut på ski. Det er åpent for alle nivåer.

Lovsang

Er du interessert i lovsang og vil være med i et av skolens lovsangsteam? Lær mer om lovsang, tilbedelse, musikk og samspill. Både teori, undervisning, øvelser og praksis som går gjennom skoleåret.

Pilates

I pilates styrker vi kjernemuskulaturen. Her lærer du funksjonelle øvelser som du kan ta med deg i annen type trening og i hverdagen generelt. Pilates passer for alle.

Pop Hit Vokal

For deg som liker å synge, enten i dusjen eller foran masse mennesker. Her får du muligheten til å lage din egen låt i studio. Du står for tekst og melodi og får servert ferdigprodusert musikk.

Relasjoner

Hva vil nestekjærlighet si i praksis? Hvordan kan vi ha gode relasjoner med hverandre, både som medmennesker og som kjærester?

Skating

Enten du er flink og vil videreutvikle skateskillsa, eller er helt fresh og ønsker å lære basicen, så er skateboard valgfag noe for deg.

Strikking

Deilig spilleliste, lyden av strikkepinner som går og praten som summer til duften av kaffe. Dette er valgfaget for deg som vil lære å strikke, eller som er nesten proff og takler avanserte mønstre.

Styrketrening

Ønsker du å lære hvordan man trener på styrkerommet? Vil du bli stor og sterk, eller bare sterkere? Da er valgfaget styrke for deg.

Volleyball

Volleyballvalgfag er som regel så populært at det kjøres flere bolker gjennom hele året. Her blir det lagt tilrette for de med null erfaring og de med masse.

Elever på Hedmarktoppen kan velge mellom mange linjer, og skolen har en tydelig kristen profil. Du får en variert hverdag og spennende reiser uansett hvilken linje du velger. Alle linjer har turer i og utenfor Norge. Linjene har også en langtur, med bistand og linjefaglig innhold. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 130 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjeavgift
 • Fellestur for hele skolen
 • Studietur: Barcelona
 • Studietur: Roma/Amsterdam
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 130 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Det er begrenset antall (16) rom med dusj og toalett på vårt nyeste internat. Det er god tilgang til dusj og toaletter på alle korridorer på øvrige internat.
  8 400,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 130 300,-
(13 030,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Beskriv tilretteleggingsbehov i søknaden så vil skolen linjevis ta vurdering av tiltak.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Markus (20): På folkehøgskole er det ikke noe press om å prestere

I sommer har vi snakka med flere elever om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les hva Markus sitter igjen med etter sitt år.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Innovasjon og markedsføring

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Gründer aktiv

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Festival

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teknologi og innovasjon

Svalbard folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

SKAP Teknologi

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Filosofi og politikk

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

SKAP Oppfinner

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Innholdsproduksjon

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Kreativ Flexi

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kreativ e-sport

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

SKAP Produktdesign

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt