Til hovedinnhold

Hedmarktoppen folkehøyskole

Elever på Hedmarktoppen kan velge mellom mange linjer, og skolen har en tydelig kristen profil. Du får en variert hverdag og spennende reiser uansett hvilken linje du velger. Alle linjer har turer i og utenfor Norge. Linjene har også en langtur, med bistand og linjefaglig innhold. 

Søk på skolenLinjer

"Det beste med Hedmarktoppen er folka og miljøet" - sier elevene år etter år om året på skolen vår!

Sjekk vår nettside https://hedmarktoppen.no/

 

På Hedmarktoppen folkehøyskole kommer du til:

 

Dette står vi for

HEDMARKTOPPEN FOLKEHØYSKOLE HAR EN KRISTEN PROFIL OG VERDIFORANKRING.

Vår visjon er "Tenne, trene, Sende!" Vi er opptatt av utvikling av hele mennesket med personlig vekst og utvikling som gjør deg bedre rustet til et meningsfylt liv for deg selv, og for menneskene rundt deg. Vi vil formidle kunnskap og verdier basert på en kristen verdiplatform og med en åpen og inkluderende holdning til andre.

 

 • Valgfag hver fredag
 • Smågrupper hver fredag 
 • Varierte temadager de fleste lørdager med gjestelærere eller skolens egne lærere
 • Infotime med rektor og ass. rektor hver mandag og fredag morgen 

Valgfag er 2-4 timer pr. uke og man kan velge forskjellige fag i 4 ulike bolker i løpet av året.

Apologetikk

Apologetikk handler om å gi en rasjonell grunn for å tro. Vi prøver å finne ut om Bibelen er til å stole på og om det finnes gode grunner til å tro at Jesus virkelig er den Bibelen påstår at han er.

Badminton

I idrettshallen vår er det godt tilrettelagt for badminton og det kan spilles på flere baner samtidig.

Ballspill

På dette valgfaget har vi seks økter med forskjellige ballspill som du kanskje aldri har prøvd før. Har du for eksempel hørt om tchouk-ball eller kinball?

Frisbeegolf

Vil du kaste mye frisbee og prøve en av Norges beste diskgolfbaner, pluss spille litt Ultimate, da er valgfaget frisbee for deg!

Gjenbruk

Vi samarbeider med en lokal bruktbutikk og du får være med å lære mer om butikkdrift, gjenbruk, miljø og bærekraft.

Hip Hop

På hiphop valgfag får du muligheten til å lære noen kule moves, basics og en moro koreografi som du kan ta med til dansegulvet! Du trenger ingen forkunnskap.Nivå: nybegynner Mål: danseglede!

Julekor

Hva er vel mer julestemning enn å synge julesanger i kor med gode venner? Bli med å syng julen inn her på toppen! Vi avslutter valfaget med å synge på julefesten i hallen foran familie og venner<3

Klatring - Topptaukort

Topptaukort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre noen på topptau på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Langrenn

Hedmarksvidda har noen av landets fineste langrenns løyper! Dette er valgfaget for deg som rett og slett vil ut på ski. Det er åpent for alle nivåer.

Lovsang

Er du interessert i lovsang og vil være med i et av skolens lovsangsteam? Lær mer om lovsang, tilbedelse, musikk og samspill. Både teori, undervisning, øvelser og praksis som går gjennom skoleåret.

Pilates

I pilates styrker vi kjernemuskulaturen. Her lærer du funksjonelle øvelser som du kan ta med deg i annen type trening og i hverdagen generelt. Pilates passer for alle.

Pop Hit Vokal

For deg som liker å synge, enten i dusjen eller foran masse mennesker. Her får du muligheten til å lage din egen låt i studio. Du står for tekst og melodi og får servert ferdigprodusert musikk.

Relasjoner

Hva vil nestekjærlighet si i praksis? Hvordan kan vi ha gode relasjoner med hverandre, både som medmennesker og som kjærester?

Skating

Enten du er flink og vil videreutvikle skateskillsa, eller er helt fresh og ønsker å lære basicen, så er skateboard valgfag noe for deg.

Strikking

Deilig spilleliste, lyden av strikkepinner som går og praten som summer til duften av kaffe. Dette er valgfaget for deg som vil lære å strikke, eller som er nesten proff og takler avanserte mønstre.

Styrketrening

Ønsker du å lære hvordan man trener på styrkerommet? Vil du bli stor og sterk, eller bare sterkere? Da er valgfaget styrke for deg.

Volleyball

Volleyballvalgfag er som regel så populært at det kjøres flere bolker gjennom hele året. Her blir det lagt tilrette for de med null erfaring og de med masse.

Vi tilbyr:

 • Dobbeltrom med felles bad og wc er standard romforhold.
 • Enkeltrom (mot tillegg) med bad og wc på felles gang.
 • Høystandard dobbeltrom med kjøkkenkrok og eget bad (mot tillegg).

Fasiliteter

 • Skolen disponerer egen idrettshall med klatrevegg. 
 • Gymsal
 • Sandvolleyballbane
 • Dansesal
 • Flere bandrom
 • Fotostudio
 • Musikkstudio
 • Snowboardbakke og miniramp (med lang bue)
 • Lysløype starter rett utenfor internatet
 • Velutrustet og pent undervisningsbygg, med trivelige fellesrom og egen kafé

Skolen ligger 4 km fra Hamar sentrum på en høyde med storslått utsikt over byen og Mjøsa. 1,5 time nord for Oslo og 1 time fra Oslo Lufthavn. Se i kart.

Finn reiserute fra der du bor

Linjedager mandag til torsdag

Fellesdag og valgfag fredag og lørdag

Meningsfylte og morsomme aktiviteter 4-5 kvelder pr uke

Last ned timeplan som pdf ↓

 

 • Åpningsfest 25. august
 • Høstferie uke 41
 • Juleavslutning m/foreldre 21. desember
 • Juleferie 20. desember til 5. januar
 • Langturperiode uke 6,7 og 8
 • Vinterferie uke 9
 • Påskeferie 12. april til 22. april

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Gjennom bl.a. bistandløp og kalendersalg samler vi årlig inn rundt kr 1 mill. til ulike bistandsprosjekter som linjene samarbeider med under vår lengre utenlandstur i februar. Prosjektene kan variere ift. linje, alt fra husbygging i slummen til arbeid blant barn og funksjonshemmede. 

 

 • mandag Kraftstasjon - stipendiatene byr på god atmosfære, lovsang og tar opp et aktuelt tema
 • tirsdag Kafékveld - kafé og åpen kiosk, spill og god stemning
 • onsdag Toppunkt - dette er vår egen ukentlige gudstjeneste. Elevene stiller med lovsangsteam og vi har mange spennende gjestetalere (eks. Egil Svartdahl, Thomas Neteland, Siri Iversen, David Hasseløy)
 • torsdag Kirkekaffe - vi serverer kaffe og kake og får et givende seminar, som regel fra gjestetaleren fra gårsdagens Toppunkt 
 • torsdag Sport & Gøy i hallen 
 • lørdag Twist - stipendiatene byr på varierte og underholdende arrangementer

Aldersgrense på Hedmarktoppen er 18 år. Alder og motivasjon er de viktigste kriteriene for opptak. Høyt fravær, nedsatt orden eller oppførsel på vitnemål, referanser og attester kan være medvirkende i opptaksprosessen. I tillegg vil kjønnsfordeling i klassene og den totale elevmassens sammensetning kunne ha betydning for opptak.

Bygninger

Vi ønsker å tilrettelegge der det er mulig.

Mat

Kjøkkenet vårt tilbyr et variert og godt kosthold og tilrettelegger for allergier og diett-behov.

Faglig og sosialt

Vi ønsker å tilrettelegge der det er mulig.

Silje Rødland

Lærer Disippel Friluft, Disippel Sport og Kreativ Vintage

Silje er en sprudlende jente du fort blir glad i, og hun er en råtass på longboard. Hun har et stort hjerte, og en stor lidenskap for at ungdom skal forstå hvor bra de er! Hun er opprinnelig fra Ålesund og er utdannet idrettslærer fra idrettshøyskolen. 

Epost: silje@hedmarktoppen.no

Eivind Rødland

Lærer X-Sport og Musikk

Eivind og Silje var elever i 10/11 og ledere i 11/12, og har siden vært på loffen med ryggsekk, kamera, og surfebrett. Eivind er fra det blide Sørland, digger strikkede gensere og folk! Eivind har lærerutdanning i idrett og musikk. 

Epost: eivind@hedmarktoppen.no

Ragnhild Lohne Reinsberg

Linjelærer Dans

Ragnhild er en kreativ dame, som sprer glede og god atmosfære blant alle hun omgås. Hun har bred erfaring som danser, koreograf og pedagog, og er utdannet dans og drama- pedagog ved Universitetet i Agder og QUT Brisbane, Australia. Ragnhild er opptatt av å ivareta både kropp og sjel, som sertifisert pilatesinstruktør og sjelesørger.

Epost: ragnhild@hedmarktoppen.no

Jon Einar Bjorvand

Linjelærer Idrett og Villmark, og assisterende rektor

Jon Einar er den komplette villmarks-mannen, som er i sitt ess ved et stort bål med god stemning. Når han ikke er på ekspedisjon i et hav eller på et fjell, liker han å snekre og fikse. Jon Einar er utdannet ved Norges Idrettshøyskole, har studert idéhistorie og ledet DTS i Nordland i mange år. Han er en klok mann, som har sansen for å gå i dybden på viktige tema.

Epost: joneinar@hedmarktoppen.no

Geir Byberg

Rektor, ansvarlig for Lederlinja og Kreativ Barista

Geir er en ekte gründer, med et stort hjerte for Hamar, der han har vært politisk aktiv i en årrekke. Han er evig gul og blå som styremedlem i Storhamar hockey. Sammen reiser de land og strand rundt på jakt etter den perfekte kaffen! Når viktige beslutninger skal tas har Geir mye visdom å komme med.

Epost: geir@hedmarktoppen.no

Jonathan Paddon

Linjelærer Idrett og Villmark

Jonathan Paddon er en aktiv mann, som helst ikke vil sitte stille. Det passer godt når hverdagen tilbringes i klatreveggen, skibakken, eller på stisykkelen. Praktiske utfordringer tar han på strak arm, og han trives godt som bussjåfør med kaffekoppen i hånda. Jonathan har bachelor i idrett og friluftsliv fra Høyskolen i Volda og praktisk pedagogikk fra Alta.

Epost: jonathan@hedmarktoppen.no

Linn Byberg

Linjelærer Kreativ Foto og Kreativ Barista

Linn gjør Toppen til et vakkert sted å være! Med sin store kapasitet, og smittende latter, sprer hun glede og inspirasjon til alle hun møter. Linn driver café- og interiørbutikk og lager sommerfestival for tusenvis av mennesker. Hun er utdannet lærer, og er sertifisert barista på høyt nivå. Linn trives best når alle rundt henne har det bra!

Epost: linn@hedmarktoppen.no

Silje Elida Sundhordvik

Markedaansvarlig

Arrangementer og eventer – she makes it happen! 

Silje har vært på Toppen hver sommer siden hun var baby, og får fortsatt sommerfugler i magen når hun kjører opp Toppen bakken. 

Her fant hun også den store kjærligheten!

Silje er utdannet fotograf fra Bilder Nordic School of Photograpy. 

Epost: siljeelida@hedmarktoppen.no
Telefon: 99293142

Erlend Peter Valkvæ

Linjelærer Musikk

EP er en dyktig, utøvende musiker og lærer som stadig har en ”gigg” å øve til. Han er menneskeorientert og balanserer musikken perfekt med interesse for mennesket bak instrumentet. Han setter pris på samtaler om livets mange spørsmål - gjerne med en kaffekopp i hånda. Han har bl.a en bachelor i Musikk, menighet og ledelse ved NLA i Oslo, og er i avslutningen av en Mastergrad i Musikk fra HINN. 

Epost: erlendpeter@hedmarktoppen.no

Øyvind Sundhordvik

Driftsleder

En mild bergenser med glimt i øyet. Øyvind liker å skape god stemning og fikse andres problemer uansett hva det er. 

Hans praktiske evner og estetiske sans er med på å gjøre Toppen til et vakkert sted å være.

Ruben-Arie Slob

Linjelærer X sport

Hører du musikk? Da kan du vedde på at Ruben ikke er langt unna. Helst danser han opp ned, eller railer nedover en fet bakke, mens han gjør noen triks. Han skaper alltid god stemning og hjelper oss staute nordmenn med å begrave janteloven! Ruben er utdannet idrettslærer ved Idrettshøyskolen i Nederland.

Epost: rubenarie@hedmarktoppen.no

Gunnleik Hofstad

Linjelærer Disippel og assisterende rektor

Gunnleik er en grundig, kreativ og kunnskapsrik mann, med mange finurlige historier på lur. Han har reist i 51 land, ofte med gitaren som følgesvenn. Han er en eminent låtskriver og dyktig musiker, og har ledet MAD (Music Art Dance) DTS i Brisbane gjennom flere år. Gunnleik er utdannet bedriftsøkonom fra BI, og har 8 års fartstid fra reisebyrå.

Epost: gunnleik@hedmarktoppen.no

Geir Jovall Sønes

Kontorleder

Geir er en serviceinnstilt mann, alltid klar til å hjelpe! Han hjelper deg med stort og smått, og følger opp fra søknaden kommer inn til vitnemålet skrives ut. Han har bl.a. jobbet som kokk i Walt Disney World, tatt arbeidslederskolen, og har videreutdannelse i lønns-og personalarbeid fra Høgskolen Innlandet. På fritiden musiserer han, som tenor i et kor.

Epost: kontor@hedmarktoppen.no

Anna Szulc

Renholdsassistent

Anna sørger for at Toppen er en trivelig plass å være, som renholder på internat og hytter. På fritiden liker hun å se på film, drive med kreative prosjekter og være ute i naturen. Anna er opprinnelig fra Polen, og trives godt på Hamar.

Trond Bjøralt

Kjøkkenleder

Trond kan kunsten å lage fantastisk god mat til mange mennesker. På kjøkkenet er det alltid god stemning med Trond bak grytene. Han har fagbrev som servitør og kokk, og har vært hovmester og restaurantsjef i 12 år, før han kom til restauranten med den beste utsikten – Hedmarktoppen. På fritiden liker han å løpe ofte og langt.

Epost: kjokken@hedmarktoppen.no

Sveinung Wien

Kokk

Sveinung er lidenskapelig opptatt av mat, og ser til at alt fungerer som det skal på kjøkkenet. Han er faglært kokk med 12 års erfaring fra både restaurant og veikro. Sveinung setter stor pris på kontakten med elevene, og deler villig ut oppskrifter og tips når du savner Toppen-maten. 

Jonas Andersen

Kokk

Jonas har tatt fagbrev som kokk og har bred erfaring når det kommer til mat og servering. Han har jobbet på hotell, i Norges beste fiskebutikk og som butikkslakter. Jonas kjører is-preparerings-maskinen i Vikingskipet, spiller squash, og lager mat på store arrangementer som f.eks Idrettsgallaen.

Randi Taskerud

Kokk

Randi har over 40 års erfaring fra å jobbe på kjøkkenet, og liker allsidigheten ved å jobbe med mat til både hverdag og fest. På fritiden er det barnebarna som gjelder. Hun trives godt på Toppen og, liker å gjøre det trivelig rundt seg.

Tore Bjørnli

Frivillig medarbeider

Tore er en hjelpsom mann, som liker å være der det skjer. Han får med seg de fleste idrettshappeninger innen håndball, ishockey, fotball, og stiller som vakt der det trengs. Birkebeinerrennet, Vikingskipet og OL- Amfiet – Tore er på plass. Han sørger også for at alt er i orden i Hedmarkhallen.

Linjer på Hedmarktoppen folkehøyskole

Kreativ Vintage

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Kreativ & Foto

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs24 t/ukeKristen

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs24 t/ukeKristen

Musikk

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs24 t/ukeKristen

Disippel Sport

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs24 t/ukeKristen

Dans – L.A & Hawaii

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

Ski sykkel surf

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen

Disippel Fordypning

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen

Disippel Friluft

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs24 t/ukeKristen

Disippel Lovsang

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen

Dans Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

Musikk Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen

X-sport

Hedmarktoppen folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeKristen

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs24 t/ukeKristen

Ledertrening

Hedmarktoppen folkehøyskole
StipendiatlinjeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ida Marie Mosvold

Dette året har vært over alle forventninger. Folka, fellesskapet, miljøet, aktivitetene og maten, - linja og de fantastiske turene har gitt meg så mye. Jeg fikk "tidenes år" og venner for livet!

Ida Marie Mosvold
Jonas Flermoen

"På Hedmarktoppen blir jeg virkelig inspirert og får god undervisning og masse bra opplegg. Når jeg i tillegg får venner for livet og reist rundt i verden kan jeg ikke tenke meg et bedre år etter v.g.

Fra bloggen

Markus (20): På folkehøgskole er det ikke noe press om å prestere

I sommer har vi snakka med flere elever om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les hva Markus sitter igjen med etter sitt år.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen