Hedmarktoppen folkehøyskole

Elever på Hedmarktoppen kan velge mellom 8 linjer, og skolen har en tydelig kristen profil. Du får en variert hverdag og spennende reiser uansett hvilken linje du velger. "Langturen" skjer linjevis, - en 3-4 ukers reise med masse opplevelser og topp opplegg. Alle møtes til en uke på Kona Hawaii før hjemreise til påske.

Søk på skolenLinjer

..."Det beste med Hedmarktoppen er folka og miljøet" - sier elevene år etter år om året på skolen vår!

- Ta en titt på filmen ovenfor. Øverst Hedmarktoppens skoletilbud i kortform. Nederst, en liten smakbit på en helt spesiell opplevelse: - nattdykk /snorkling på Kona Island, Hawaii - som du også kan få oppleve!

På Hedmarktoppen folkehøyskole kommer du til:

 

Dette står vi for

HEDMARKTOPPEN FOLKEHØYSKOLE HAR EN KRISTEN PROFIL OG VERDIFORANKRING.

Vår visjon er "Tenne, trene, Sende!" Vi er opptatt av utvikling av hele mennesket med personlig vekst og utvikling som gjør deg bedre rustet til et meningsfylt liv for deg selv, og for menneskene rundt deg. Vi vil formidle kunnskap og verdier basert på en kristen verdiplatform og med en åpen og inkluderende holdning til andre.

 

Alle har mellom 15 og17 linjetimer hver uke.

I tillegg har alle elevene følgende fellesfag og valgfag

Fellesfag:

 • Aktuelt - undervisning med alle elevene i perioder av skoleåret med 2 timer pr uke
 • Temadag - undervisning de fleste lørdager fra 10.00 - 14.00 med gjestelærere eller skolens egne lærere
 • Infotime - med rektor og ass. rektor hver mandag og torsdag morgen
 • Kor - med alle elevene 1-2 t pr uke som høstprosjekt over 6-8 uker med konsert/ sangoppdrag i enden.

 

Valgfagene skolen tilbyr 2019 2020 er Klatring, kor, innebandy, apologetikk, breakdance, strikking, relasjoner, låtskriving, utetrening, akvarell, volleyball, pilates, ishockey og frisbee.
Antall timer pr uke er 2-4 timer og valgfag velges 3 ganger i løpet av skoleåret

Akvarell

Apologetikk

Trosforsvar er spennende og aktuelt og du får en innføring gjennom dette valgfaget

Badminton

I idrettshallen vår er det godt tilrettelagt for badminton og det kan spilles på flere baner samtidig.

Breakdance

Frisbee

Innebandy

Ishockey

2 timer hver uke har vi istid i Hamar OL Amfi/ ishallen, - den beste isparketten du kan tenke deg. Av utstyr må du må ha minimum skøyter, hjelm og kølle. Ellers ingen ekstra kostnader.

Jegerprøven

Pris: 1 200,-

Jegerprøven. Dersom interessen er tilstrekkelig vil vi legge til rette for at instruktør kommer til skolen og kurset går over 8 kvelder, hver med 4 timers obligatorisk undervisning.

Klatring

Kor valgfag

Kor valgfag (etter 1. november) er et tilbud for en gruppe sangere som vil være med på spontane julekonsert med repertoar av "lettere julestoff" på byens handlesenter og kanskje en gudstjeneste.

Låtskriving

Pilates

Strikking

God stemning, kaffe, strikking og grunnleggende undervisning og veiledning!

Volleyball

Skolen har egen idrettshall med plass til 3 volleyballbaner. 2 timer pr uke vil det være organisert volleyballtrening med instruktør

Yoga

Hedmarktoppen folkehøyskole har studietur linjevis i perioden mellom vinterferie og påske. Det vil si en 2-3 ukers tur med klassen din og med 1 ukes fellesopphold på Kona, Hawaii til slutt.

Linjeturen er variert og spennende og opplegget er som regel todelt. En linjefaglig del som er relatert til det du har jobbet med på linja gjennom året. En del med fokus på bistand og hjelpearbeid, og mange klasser de siste årene vært med på å bygge hus for en fattig familie gjennom et prosjekt YWAM har på flere av sine baser ute i verden, bl.a. i Tihuana, Mexico - på Costa Rica eller i Panama.

Etter ca 2 uker på reise med linja møtes alle på Kona Hawaii for et utrolig innholdsrikt og spennende opplegg siste uke før påske. Vi har tett kontakt med YWAM "basen" på Kona som har studenter fra hele verden. 

På basen har vi gode kontakter. Du treffer ungdom fra nær sagt hele verden og oppholdet er spennende med naturopplevelser og møter som gir unik læring og sterke opplevelser. Dette vil du være med på

Obligatorisk: Ja

Pris: 28 400

Varighet: 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Uke 11-14 er "langtur"- periode på Hedmarktoppen. En 3 ukers linjetur og som avsluttes med 1 uke på Kona, Hawaii sammen med resten av skolen. Mer info om linjedelen av langturen finner du på "linjesidene".

For øvrig er opplegget på "Langturen" er en kombinasjon av bistandsarbeid med husbygging for fattige familier, faglig fordypning som er relevant for din linje og sterke opplevelser i møte med nye mennesker og kulturer, og noen feriepregede dager i eksotiske omgivelser. Hvert år er denne perioden et av høydepunktene i året med minner og opplevelser for livet.

Vi tilbyr:

 • Dobbeltrom med felles bad og wc.
 • Enkeltrom (pristillegg på kr 6 900,- for hele året) med felles bad og wc.
 • Høystandard dobbeltrom med kjøkkenkrok og eget bad (pristilleggpå kr. 6 900,-for hele året)

Fasiliteter

 • Skolen disponerer egen idrettshall med klatrevegg (13 m rock imitation).
 • Gymsal,
 • Sandvolleyballbane,
 • Dansesal,
 • Flere bandrom,
 • Studio,
 • «Foam-pit» (skumgummibasseng),
 • Snowboardbakke og miniramp (med lang bue).
 • Lysløype starter rett utenfor internatet
 • Nytt høystandard internat med 16 dobbeltrom med eget kjøkken, salong, bad, dusj og toalett.
 • Velutrustet og pent undervisningsbygg, med trivelige fellesrom og egen kafé.

Skolen ligger i Hamar kommune, ca. 4 km fra sentrum på "Hamars tak", og med storslått utsikt over Mjøsa. Fra E6 i retning nordover tar du første avkjøring etter Hamar sentrum mot Hamar vest og Rica Hamar, Olrud. I retning sør er det samme avkjøring, Rica Hamar Olrud, avkjøring nr. 70. Derfra er det skiltet til Hedmarktoppen. 1 time fra Gardermoen Lufthavn med tog til Hamar.

Finn reiserute fra der du bor

Timeplan for 2019 2020

Last ned timeplan som pdf ↓
 • SKOLEÅRET 2019 - 2020
 • Skolestart med åpningsfest i aulaen søndag 25. august
 • Høstferie uke 41
 • Ped plan dag (fri for elevene 16. sept)
 • Reunion for fjorårs elever 1.-3. november og foreldrefest (lørdag 2. november) for årets elever 
 • Langfrihelg 14.-17. november
 • Juleferie 18. desember - 5. januar 2020
 • Langfrihelg 24. januar - 27. januar
 • Vinterferie uke 8
 • Påskeferie 4. april - 14. april
 • Elevstevne/ Reunion for 5-10-25 års elever er i april
 • Skole avslutning lørdag16. mai

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Elevene på Hedmarktoppen har vist et fantastisk engasjement for å samle inn penger via salg av egenprodusert kalender fra Kreativ linja vår. Overskuddet, som de siste årene har gått til bistandsprosjekt som husbyggings prosjekt i regi av YWAM på "langturene". Elevene har betalt huset, er med å bygger og får oppleve å overlevere et ferdig hus til en familie som aldri har bodd i, eller eid et hus. Det er en sterk opplevelse som man husker.

Dette prosjektet har bidratt med rundt Nkr. 500-750 000,- hvert år de siste årene, og går som sagt til nye hus for trengende familier i Tijuana, Mexico, på Costa Rica knyttet til YWAM baser på de aktuelle stedene. Basene har "skreddersydde" opplegg for dette og det har vi som skole opplevd utrolig positivt.

Stort sett er det faste aktiviteter på skolen hver dag uka gjennom, og med topp stemning blant elever og 2. års elevene på Lederlinja som organiserer aktivitetene.

Følgende aktiviteter er på kveldstid, som regel fra kl. 20.00

 • mandag er det Samtalegrupper (cellegrupper),
 • tirsdag er det Twist med Lederlinjas elever - variert og spennende "meny",
 • onsdag er det Toppunkt (møtesamling lovsang og kort preken, variert meny, stort elevengasjement, lyd og lys mm)
 • torsdag er det Sport & Gøy i hallen eller gymsalen
 • fredag filmkveld eller spillekveld eller annet gøy
 • lørdag spennende opplegg for elevene ved "Lederne" m. kveldskos 

Aldersgrense på Hedmarktoppen er 18 år. Alder og motivasjon er de viktigste kriteriene for opptak. Høyt fravær, nedsatt orden eller oppførsel på vitnemål, referanser og attester kan være medvirkende i opptaksprosessen. I tillegg vil kjønnsfordeling i klassene og den totale elevmassen kunne ha betydning i forhold til opptak.

Ragnhild Lohne Reinsberg

Linjelærer Dans

Ragnhild er en kreativ dame, som sprer glede og god atmosfære blant alle hun omgås. Hun har bred erfaring som danser, koreograf og pedagog, og er utdannet dans og drama- pedagog ved Universitetet i Agder og QUT Brisbane, Australia. Ragnhild er opptatt av å ivareta både kropp og sjel, som sertifisert pilatesinstruktør og sjelesørger.

Epost: ragnhild@hedmarktoppen.no

Jon Einar Bjorvand

Linjelærer Idrett og Villmark

Jon Einar er den komplette villmarks-mannen, som er i sitt ess ved et stort bål med god stemning. Når han ikke er på ekspedisjon i et hav eller på et fjell, liker han å snekre og fikse. Jon Einar er utdannet ved Norges Idrettshøyskole, har studert idéhistorie og ledet DTS i Nordland i mange år. Han er en klok mann, som har sansen for å gå i dybden på viktige tema.

Epost: joneinar@hedmarktoppen.no

Geir Byberg

Rektor, ansvarlig for Lederlinja og Kreativ Barista

Geir er en ekte gründer, med et stort hjerte for Hamar, der han har vært politisk aktiv i en årrekke. Han er evig gul og blå som styremedlem i Storhamar hockey. Når han ikke sitter på tribunen, utvider han kaffekunnskapene sine med kona Linn. Sammen reiser de land og strand rundt på jakt etter den perfekte kaffen! Når viktige beslutninger skal tas har Geir mye visdom å komme med.

Epost: geir@hedmarktoppen.no

Linn Byberg

Linjelærer Kreativ Foto og Kreativ Barista

Linn gjør Toppen til et vakkert sted å være! Med sin store kapasitet, og smittende latter, sprer hun glede og inspirasjon til alle hun møter. Linn driver café- og interiørbutikk og lager sommerfestival for tusenvis av mennesker. Hun er utdannet lærer, og er sertifisert barista på høyt nivå. Linn trives best når alle rundt henne har det bra!

Epost: linn@hedmarktoppen.no

Jonathan Paddon

Linjelærer Flyt

Jonathan Paddon er en aktiv mann, som helst ikke vil sitte stille. Det passer godt når hverdagen tilbringes i klatreveggen, skibakken, eller på stisykkelen. Praktiske utfordringer tar han på strak arm, og han trives godt som bussjåfør med kaffekoppen i hånda. Jonathan har bachelor i idrett og friluftsliv fra Høyskolen i Volda og praktisk pedagogikk fra Alta.

Epost: jonathan@hedmarktoppen.no

Helge Aas

Assisterende rektor

Helge elsker folkehøyskolelivet, og har vært både elev, lærer og inspektør før han ble rektor på Toppen. Fra august 2017 er en assisterende rektor. Helge reiser med oss, synger med oss, og deler liv og hjerte. Døra til kontoret er alltid åpen, for Helge liker å ha kontakt med elevene. Han har nok vært Norges eneste rektor som underviser i både hockey og korsang. Helge har master i musikk fra UIO.

Epost: helge@hedmarktoppen.no

Erlend Peter Valkvæ

Linjelærer Musikk

Erlend Peter er en dyktig utøvende bassist som stadig har en ”gigg” å øve til. Han er menneskeorientert og balanserer musikken perfekt med interesse for mennesket bak instrumentet. Han setter stor pris på samtaler om livets mange spørsmål - gjerne med en kaffekopp i hånda. Han har en bachelor i Musikk, menighet og ledelse ved NLA i Oslo og PPU fra Høgskolen i Telemark.

Epost: erlendpeter@hedmarktoppen.no

Ruben-Arie Slob

Linjelærer X sport

Hører du musikk? Da kan du vedde på at Ruben ikke er langt unna. Helst danser han opp ned, eller railer nedover en fet bakke, mens han gjør noen triks. Han skaper alltid god stemning og hjelper oss staute nordmenn med å begrave janteloven! Ruben er utdannet idrettslærer ved Idrettshøyskolen i Nederland.

Epost: rubenarie@hedmarktoppen.no

Gunnleik Hofstad

Linjelærer Disippeltrening Musikk/Sport

Gunnleik er en grundig, kreativ og kunnskapsrik mann, med mange finurlige historier på lur. Han har reist i 44 land, ofte med gitaren som følgesvenn. Han er en eminent låtskriver og dyktig musiker, og har ledet MAD (Music Art Dance) DTS i Brisbane gjennom flere år. Gunnleik er utdannet bedriftsøkonom fra BI, og har 8 års fartstid fra reisebyrå.

Epost: gunnleik@hedmarktoppen.no

Ingunn N. Frøyshov

Driftsleder

Ingunn er Toppens hovedmaskineri som en del av administrasjonens trekløver. Hun har vært på Hedmarktoppen siden den spede begynnelse og kjenner hver krik og krok. Hun er et arbeidsjern som bak kulissene trekker i trådene for å sørge for at alle har det så bra som mulig. Har noen et spørsmål, har hun som regel svaret! Ingunn fikk Kongens fortjenestemedalje i 2013, for sin lange og tro tjeneste.

Epost: ingunn@hedmarktoppen.no

Jan Andreassen

Vaktmester, - klatring valgfag

Jan bærer sitt navn med rette, for han har alltid JA i sin munn. Trenger du hjelp til noe praktisk, eller en oppmuntring og et klapp på skulderen? Jan er mannen! Han er utdannet tretekniker og møbelsnekker, og driver med klatring, ski og kiting på fritiden. Jan gjør alt for at elevene skal trives!

 

Epost: jan@hedmarktoppen.no

Geir Jovall Sønes

Sekretær / resepsjonsleder

Geir er en serviceinnstilt mann, alltid klar til å hjelpe! Han hjelper deg med stort og smått, og følger opp fra søknaden kommer inn til vitnemålet skrives ut. Han har jobbet som kokk i Walt Disney World, og gått arbeidslederskolen. På fritiden musiserer han, som tenor i Furneskoret.

Epost: kontor@hedmarktoppen.no

Kristin Omre Lie

Sekretær

Kristin er omsorgsfull, positiv og en veldig god historieforteller! Hun er selve definisjonen på hjelpsomhet, og trives best når hun kan gjøre noe for noen som trenger det. Kristin kan trylle frem de lekreste kaker, og er veldig glad i besøk. Kristin har gått handelsskolen og har lang fartstid på Toppen.  

Epost: kristin.o.lie@hedmarktoppen.no

Anna Szulc

Renholdsassistent

Anna sørger for at Toppen er en trivelig plass å være, som renholder på internat og hytter. På fritiden liker hun å se på film, drive med kreative prosjekter og være ute i naturen. Anna er opprinnelig fra Polen, og trives godt på Hamar.

Trond Bjøralt

Kjøkkenleder

Trond kan kunsten å lage fantastisk god mat til mange mennesker. På kjøkkenet er det alltid god stemning med Trond bak grytene. Han har fagbrev som servitør og kokk, og har vært hovmester og restaurantsjef i 12 år, før han kom til restauranten med den beste utsikten – Hedmarktoppen. På fritiden liker han å løpe ofte og langt.

Epost: kjokken@hedmarktoppen.no

Sveinung Wien

Kokk

Sveinung er lidenskapelig opptatt av mat, og ser til at alt fungerer som det skal på kjøkkenet. Han er faglært kokk med 12 års erfaring fra både restaurant og veikro. Sveinung setter stor pris på kontakten med elevene, og deler villig ut oppskrifter og tips når du savner Toppen-maten. 

Epost: kjokken@hedmarktoppen.no

Jonas Andersen

Kokk

Jonas har tatt fagbrev som kokk og har bred erfaring når det kommer til mat og servering. Han har jobbet på hotell, i Norges beste fiskebutikk og som butikkslakter. Jonas kjører is-preparerings-maskinen i Vikingskipet, spiller squash, og lager mat på store arrangementer som f.eks Idrettsgallaen.

Randi Taskerud

Kokk

Randi har over 40 års erfaring fra å jobbe på kjøkkenet, og liker allsidigheten ved å jobbe med mat til både hverdag og fest. På fritiden er det barnebarna som gjelder. Hun trives godt på Toppen og, liker å gjøre det trivelig rundt seg.

Tore Bjørnli

Frivillig medarbeider

Tore er en hjelpsom mann, som liker å være der det skjer. Han får med seg de fleste idrettshappeninger innen håndball, ishockey, fotball, og stiller som vakt der det trengs. Birkebeinerrennet, Vikingskipet og OL- Amfiet – Tore er på plass. Han sørger også for at alt er i orden i Hedmarkhallen.

Linjer på Hedmarktoppen folkehøyskole

MusikkLedig plass

Musikk

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Kreativ & FotoLedig plass

Kreativ & Foto

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
FlytLedig plass

Flyt

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
Dans Venteliste

Dans

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
Kreativ & BaristaKontakt skolen

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
Disippel FriluftKontakt skolen

Disippel Friluft

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen
Disippel Sport Fullt

Disippel Sport

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen
Idrett og villmarkFullt

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs19 t/ukeKristen
X-sportFullt

X-sport

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ida Marie Mosvold

Dette året har vært over alle forventninger. Folka, fellesskapet, miljøet, aktivitetene og maten, - linja og de fantastiske turene har gitt meg så mye. Jeg fikk "tidenes år" og venner for livet!

Ida Marie Mosvold, elev Elev på Flyt 2014/2015
Jonas Flermoen

"På Hedmarktoppen blir jeg virkelig inspirert og får god undervisning og masse bra opplegg. Når jeg i tillegg får venner for livet og reist rundt i verden kan jeg ikke tenke meg et bedre år etter v.g.

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen