Koronaviruset og folkehøgskolene
Folkehøgskolene planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket til neste skoleår er i full gang. Finn ledige plasser her!

På Idrett & Villmark får du opplevelser for livet, med ca 60 døgn på tur i Norge og i utlandet.

Idrett:

Teori:

Hedmarktoppen folkehøyskole har studietur linjevis, "langturen" 2-3 uker før påske hvert år. De 2 første ukene er tur med klassen din og deretter 1 ukes fellesopphold på Kona, Hawaii

Linjeturen er variert og spennende og opplegget er som regel todelt. En linjefaglig del som er relatert til det du har jobbet med på linja gjennom året, i tillegg til fokus på bistand og hjelpearbeid. Elevene bygger hus for en fattig familie gjennom et prosjekt YWAM har på flere av sine baser ute i verden, bl.a. i Tihuana, Mexico - på Costa Rica eller i Panama. I år samlet elevene inn 920 000,- kr til bl a husbygging!

Etter ca 2-3 uker på reise med linja møtes alle på Kona Hawaii for et utrolig innholdsrikt og spennende opplegg siste uke før påske. Vi har tett kontakt med YWAM "basen" på Kona som har studenter fra hele verden.

Du treffer ungdom fra nær sagt hele verden og oppholdet er spennende med naturopplevelser og møter som gir unik læring og sterke opplevelser. Dette vil du være med på!

Obligatorisk: Nei

Du finner dette beskrevet nøye på linjesidene, med bilder, filmer og kommentarer og evnt merkostnader

Jon Einar Bjorvand

Linjelærer Idrett og Villmark

Jon Einar er den komplette villmarks-mannen, som er i sitt ess ved et stort bål med god stemning. Når han ikke er på ekspedisjon i et hav eller på et fjell, liker han å snekre og fikse. Jon Einar er utdannet ved Norges Idrettshøyskole, har studert idéhistorie og ledet DTS i Nordland i mange år. Han er en klok mann, som har sansen for å gå i dybden på viktige tema.

Epost: joneinar@hedmarktoppen.no

Timeplan for 2020 2021

• SKOLEÅRET 2020 - 2021
  • Skolestart med åpningsfest i aulaen søndag 23. august
  • Høstferie uke 41
  • Ped plan dag (fri for elevene 16. sept)
  • Reunion for fjorårs elever 1.-3. november og foreldrefest (lørdag 2. november) for årets elever
  • Langfrihelg 26.-29. november
  • Juleferie 17. desember - 4. januar 2021
  • Langfrihelg 5. - 8. februar
  • Vinterferie uke 9
  • Påskeferie 26. mars - 4. april
  • Skole avslutning lørdag15. mai

Last ned årsplan som pdf ↓

Valgfagene skolen tilbyr 2020 2021 er Klatring, kor, innebandy, apologetikk, breakdance, strikking, relasjoner, låtskriving, utetrening, akvarell, volleyball, pilates, ishockey og frisbee.
Antall timer pr uke er 2-4 timer og valgfag velges 3 ganger i løpet av skoleåret

Akvarell

Apologetikk

Trosforsvar er spennende og aktuelt og du får en innføring gjennom dette valgfaget

Badminton

I idrettshallen vår er det godt tilrettelagt for badminton og det kan spilles på flere baner samtidig.

Breakdance

Frisbee

Innebandy

Ishockey

2 timer hver uke har vi istid i Hamar OL Amfi/ ishallen, - den beste isparketten du kan tenke deg. Av utstyr må du må ha minimum skøyter, hjelm og kølle. Ellers ingen ekstra kostnader.

Jegerprøven

Pris: 1 200,-

Jegerprøven. Dersom interessen er tilstrekkelig vil vi legge til rette for at instruktør kommer til skolen og kurset går over 8 kvelder, hver med 4 timers obligatorisk undervisning.

Klatring

Kor valgfag

Kor valgfag (etter 1. november) er et tilbud for en gruppe sangere som vil være med på spontane julekonsert med repertoar av "lettere julestoff" på byens handlesenter og kanskje en gudstjeneste.

Låtskriving

Relasjoner

Vi lærer mer om relasjoner, nestekjærlighet, romantikk og sex

Stretching

Strikking

God stemning, kaffe, strikking og grunnleggende undervisning og veiledning!

Skolen har egen idrettshall med plass til 3 volleyballbaner. 2 timer pr uke vil det være organisert volleyballtrening med instruktør

Elever på Hedmarktoppen kan velge mellom 9 linjer, og skolen har en tydelig kristen profil. Du får en variert hverdag og spennende reiser uansett hvilken linje du velger. "Langturen" skjer linjevis, - en 3-4 ukers reise med masse opplevelser og topp opplegg. Alle møtes en uke på Kona Hawaii.

Les mer om skolen

• Studietur: En rekke studieturer på alle linjer.

Mer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2020/2021