Til hovedinnhold
Venteliste

På X-sport skal du først og fremst finne og utfordre dine egne grenser. Lære å bruke kroppen til lek og prestasjoner på longboard, skateboard, stisykkel, ski/snowboard, surfboard, klatrevegg, trampett

Aktiviteter på X-Sport:Hva skjer på X-Sport:
På X-sport skal du først og fremst finne og utfordre dine egne grenser. Lære å bruke kroppen til lek og prestasjoner på longboard, skateboard, downhill sykkel, ski/snowboard, surfboard, klatrevegg, trampett og mye mer. Noen idretter gjør vi fast hver uke avhengig av vær og sesong, mens andere utforsker vi i en kortere periode. Denne linjen tilbyr alle dere som søker mer spenning i hverdagen, og et godt og sundt miljø, et fantastisk og variert år. http://hedmarktoppen.no/linjene/x-sport/

Andre overnattingsturer

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Tre dagers Wakeboard og felleskapstur, Norsjø.

Tre dagers Sti-sykling tur, Trysil

Tre dagers ski/snowboard tur. Vi planlegger tur sammen med Flyt og Idrett og Villmark til ett av Norges store ski anlegg. 2022/23 reiser vi til Kvitfjell. 2021/22 reiste vi til Hemsedal og tidligere har vi vært i Trysil

Tre dagers kitetur på bergsjøstølen

Langtur til Bali og Lombok

Obligatorisk: Nei

Pris: 28 900

Varighet: ca 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Som alle de andre linjene på Hedmarktoppen, reiser også X-Sport på langtur. Reisemålet for 24/25 vil være Bali & Lombok, Indonesia. Bistand og surfing vil være to av hovedprioritetene på denne turen. Dette blir en utrolig mulighet til å oppleve andre kulturer, se verden og surfe.

Langturdestinasjon kan variere fra år til år.

Surfetur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

De siste 3 år har X-sport hatt fantastiske opplevelser med surf på Stad (Norge). Fine bølger, god undervisning muligheter og fantastiske natur opplevelser.

Eivind Rødland

Lærer X-Sport og Musikk

Eivind og Silje var elever i 10/11 og ledere i 11/12, og har siden vært på loffen med ryggsekk, kamera, og surfebrett. Eivind er fra det blide Sørland, digger strikkede gensere og folk! Eivind har lærerutdanning i idrett og musikk. 

Epost: eivind@hedmarktoppen.no

Ruben-Arie Slob

Linjelærer X sport

Hører du musikk? Da kan du vedde på at Ruben ikke er langt unna. Helst danser han opp ned, eller railer nedover en fet bakke, mens han gjør noen triks. Han skaper alltid god stemning og hjelper oss staute nordmenn med å begrave janteloven! Ruben er utdannet idrettslærer ved Idrettshøyskolen i Nederland.

Epost: rubenarie@hedmarktoppen.no

Linjedager mandag til torsdag

Fellesdag og valgfag fredag og lørdag

Meningsfylte og morsomme aktiviteter 4-5 kvelder pr uke

Last ned timeplan som pdf ↓

 

 • Åpningsfest 25. august
 • Høstferie uke 41
 • Juleavslutning m/foreldre 21. desember
 • Juleferie 20. desember til 5. januar
 • Langturperiode uke 6,7 og 8
 • Vinterferie uke 9
 • Påskeferie 12. april til 22. april

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Valgfag er 2-4 timer pr. uke og man kan velge forskjellige fag i 4 ulike bolker i løpet av året.

Apologetikk

Apologetikk handler om å gi en rasjonell grunn for å tro. Vi prøver å finne ut om Bibelen er til å stole på og om det finnes gode grunner til å tro at Jesus virkelig er den Bibelen påstår at han er.

Badminton

I idrettshallen vår er det godt tilrettelagt for badminton og det kan spilles på flere baner samtidig.

Ballspill

På dette valgfaget har vi seks økter med forskjellige ballspill som du kanskje aldri har prøvd før. Har du for eksempel hørt om tchouk-ball eller kinball?

Frisbeegolf

Vil du kaste mye frisbee og prøve en av Norges beste diskgolfbaner, pluss spille litt Ultimate, da er valgfaget frisbee for deg!

Gjenbruk

Vi samarbeider med en lokal bruktbutikk og du får være med å lære mer om butikkdrift, gjenbruk, miljø og bærekraft.

Hip Hop

På hiphop valgfag får du muligheten til å lære noen kule moves, basics og en moro koreografi som du kan ta med til dansegulvet! Du trenger ingen forkunnskap.Nivå: nybegynner Mål: danseglede!

Julekor

Hva er vel mer julestemning enn å synge julesanger i kor med gode venner? Bli med å syng julen inn her på toppen! Vi avslutter valfaget med å synge på julefesten i hallen foran familie og venner<3

Klatring - Topptaukort

Topptaukort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre noen på topptau på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Langrenn

Hedmarksvidda har noen av landets fineste langrenns løyper! Dette er valgfaget for deg som rett og slett vil ut på ski. Det er åpent for alle nivåer.

Lovsang

Er du interessert i lovsang og vil være med i et av skolens lovsangsteam? Lær mer om lovsang, tilbedelse, musikk og samspill. Både teori, undervisning, øvelser og praksis som går gjennom skoleåret.

Pilates

I pilates styrker vi kjernemuskulaturen. Her lærer du funksjonelle øvelser som du kan ta med deg i annen type trening og i hverdagen generelt. Pilates passer for alle.

Pop Hit Vokal

For deg som liker å synge, enten i dusjen eller foran masse mennesker. Her får du muligheten til å lage din egen låt i studio. Du står for tekst og melodi og får servert ferdigprodusert musikk.

Relasjoner

Hva vil nestekjærlighet si i praksis? Hvordan kan vi ha gode relasjoner med hverandre, både som medmennesker og som kjærester?

Skating

Enten du er flink og vil videreutvikle skateskillsa, eller er helt fresh og ønsker å lære basicen, så er skateboard valgfag noe for deg.

Strikking

Deilig spilleliste, lyden av strikkepinner som går og praten som summer til duften av kaffe. Dette er valgfaget for deg som vil lære å strikke, eller som er nesten proff og takler avanserte mønstre.

Styrketrening

Ønsker du å lære hvordan man trener på styrkerommet? Vil du bli stor og sterk, eller bare sterkere? Da er valgfaget styrke for deg.

Volleyball

Volleyballvalgfag er som regel så populært at det kjøres flere bolker gjennom hele året. Her blir det lagt tilrette for de med null erfaring og de med masse.

Elever på Hedmarktoppen kan velge mellom mange linjer, og skolen har en tydelig kristen profil. Du får en variert hverdag og spennende reiser uansett hvilken linje du velger. Alle linjer har turer i og utenfor Norge. Linjene har også en langtur, med bistand og linjefaglig innhold. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 130 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Linjeavgift
 • Fellestur for hele skolen
 • Studietur: Andre overnattingsturer
 • Studietur: Surfetur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 130 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Det er begrenset antall (16) rom med dusj og toalett på vårt nyeste internat. Det er god tilgang til dusj og toaletter på alle korridorer på øvrige internat.
  8 400,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 130 300,-
(13 030,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Beskriv tilretteleggingsbehov i søknaden så tar skolen en linjevis vurdering om hva som vil være mulig.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Flytter i kollektiv med venner fra folkehøgskolen

Er du redd for å flytte til et studiested eller arbeidsplass der du ikke kjenner noen? Les hvordan året på folkehøgskole kan gi en trygg ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ski sykkel surf

Hedmarktoppen folkehøyskole
HelårskursKristen

Freeski Park – Park City

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Frikjør - Crux og krank

Ringebu Folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Boards Bali

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Skate

Jæren Folkehøgskule
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Freeride Japan

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Snowboard/Freeski

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Musikk Ski Snowboard

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Park og Akrobatikk

Ringebu Folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Ski og klatring

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Pudder Surf - Japan

Nordvestlandet folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

Freeride - Ski - Sykkel - Surf - Alpene

Valdres folkehøgskole
HelårskursKristen