Til hovedinnhold
Ledig plass

Eit år fylt med opplevingar, teikning, maling, glass, keramikk, foto, street art og mykje meir. Du får utforska og utvikla dei kreative sidene i deg. Inspirasjonsturar både i Norge og i utlandet

Dette er linja for deg som vil ha eit år med mykje fridom. Her du får inspirasjon gjennom reiser og opplevingar, både lokalt og internasjonalt. Du får prøve ut ulike kunstformer som teikning, maling, foto, keramikk, glass, streetart og mykje anna spennande.

Opplev Europa med tog

Du får bli med på ei kunst-, kultur- og opplevingsreise med tog gjennom Europa. Vi har fokus på å vere miljøvennlege i reisemåte, samstundes som vi vil at du skal få oppleve mest mogleg! Kan det freiste med å vandre rundt i Louvre, samstundes som du får ta inn det pulserande kulturlivet i Paris?

Gjennom skuleåret reiser vi også lokalt i vakre Nordfjord, til byar og museum som ligg i nærleiken. Bergen og Ålesund er to vakre byar som vi skal besøke. 

Glass - spennande kunstmateriale

Kunstlinja vår er ei av dei få kunstlinjene der du får jobbe med materialet glass. Her får du designe dine eigne unike produkt slik som glasfat, smykker og anna. 

Foto

Digitalt og analogt. Lær å ta gode bilder.

Keramikk

Grafikk tegning og maling

Design/redesign

Her er det berre din fantasi som setter grenser. Brukte materialer får nytt liv og ny funksjon.

På denne linja er det også mogleg å jobbe med spesielle prosjekt dersom du ønskjer det. Du vil få stor fridom til å jobbe med eigne ting både i undervisnigstida og utenom.

Det står mykje meir om kva du får lære på fjordane.fhs.no

Linja for deg som er interessert i biletkunst og design i vid forstand. Særlege forkunnskapar er ikkje påkrevd. Det er viktigare med lyst, utforskartrang og evne til å arbeide sjølvstendig.

Dette vil du lære

 • Grunnleggande teknikkar innan dei ulike emna
 •  Arbeide kreativt, både individuelt og i gruppe
 •  Spennande linjeturar i Europa og Norge
 •  Vi reiser for å oppleve og bli inspirert
 •  Oppbygging av eigen portefolio
 • Aktiv bruk av nærområde og Nordfjord regionen med besøk av gallerier m.m

Våre forventninger til deg

 • At du er positiv og open for nye inntrykk
 • Du kan arbeide prosessorientert, målretta og eksperimenterande og sjølvstendig
 • Engasjert og motivert

Studietur: Interrail Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

Vi reiser gjennom Europa med tog og besøker fleire spennade byer. Her blir det eit stort spekter i opplevelser innan kunstfaget, kultur, historie og alt dette gjer vi på ein bærekraftig måte ved å bruke tog som transportmiddel. Elevane på linje blir med på å utforme turen.

Studietur: Kulturopplevingar i Bergen eller Ålesund

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

Vi reiser på ei inspirasjonshelg til Bergen eller Ålesund.

Fjord explore

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dagar

Spennande utforskingstur i maritimt fjordmiljø. Krokepollen ligg i ei lita bortgøymd bukt, veglaus, så hit må du gå ein liten tur i skogen eller kome sjøvegen. På denne turen står sjøaktivitetar i fokus. Bading, fisking, roing og padling, segling på fjorden så du får ro i sjela eller adrenalinkick på tube bak motorbåt. Du får ete di eiga nykokte krabbe, vere med på allsong og trekkspel i ustemt harmoni ut på kvelden, flytande bålplass, sove i hengekøye, telt eller innandørs.

Surf | Yoga | Hiking - Overnattingstur, Hoddevik

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I starten av skuleåret reiser vi på ein "bli kjent-tur" til vakre Hoddevika. Dette eineståande surfeparadiset ligg berre ein liten time i bil unna skulen vår. Alle som vil, får prøve seg på surfebrettet, noko som er ei fantastisk oppleving enten du er heilt fersk eller er meir dreven på bølgene. Dersom du er glad i å gå på tur, byr Hoddevika også på fleire flotte turopplevingar i fjella som ligg rundt. Vi tar turen opp til toppar med fantastisk panoramautsikt! Ellers kan du gle deg til mange kjekke aktivitetar ilag med resten av gjengen, og til å avslutte dagen rundt bålet på stranda.

Vintertur til Stigedalen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Turen til Stigedalen er spekka med kjekke snøaktivitetar. Her er det langrennsløyper rett utanfor døra, akebakkar, grillhytte og fine forhold for mykje moro. Heile skulen er med på denne overnattingsturen, og det foregår mykje sosialt både ute og inne. Vi akar, har snø-rugby, lagar snøskulpturar, grillar, går på ski, har talentkonkurranse, quiz, spelar spel, ser på film og et god mat. 

Opplev naturkreftene på Kråkenes fyr

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dagar

Måltider pr dag inkludert: 4

Kråkenes Fyr ligg vilt og vakkert til i nabokommunen Kinn, mellom Ålesund og Bergen, og inviterer til overnatting heilt ute i havgapet. Her får vi oppleve to dagar på ein av dei mest vêrharde stadane i heile Norge, kjenne salt i lufta og bølgesus i heile kroppen.

bildetekst
 • Skulestart: 25. august
 • September: Fellesturar til Hoddevik og Krokpollen
 • Frihelg: 17.09-19.09
 • Haustferie: fom. 07.10. kl.13-16.10. (v.41)
 • Oktober: Linjetur til Kråkenes fyr
 • Oktober: Strandryddeseilas ved kysten
 • Frihelg: 12.11.-14.11.
 • Desember: Juleverkstad og "Jul i Stallen"
 • Juleferie: 16.12. kl.13 - 02.01.
 • Januar: Annerledesveke
 • Frihelg: 28.01.-29.01.
 • Februar: Fellestur til Stigedalen
 • Vinterferie: 17.02. kl.13-26.02. (v.8)
 • Mars/april: Linjeturar
 • Påskeferie: 31.03 kl.13-11.04. 
 • Avslutning: 06.05.
 • Heim:13.05.

Du må ha minst 2 valfag, men kan velge så mange som du vil. Valfaga varierer i lengde frå 1-2 timar pr. veke.

Aerobic

Ein veldig kjekk måte å komme i bedre form på! Her kan alle som vil bli med og svette litt.

Band

Bli med i skulen sitt elevband! Dersom du er musikkinteressert, eller vil lære meir om å spele eit instrument er dette valfaget for deg.

Blankvåpen

Trening i bruk av øks, sverd og skjold med meir.

Elevstyrte valfag

Mange av studentane våre er ressurssterke på område som gjer at dei kan brukast som leiarar og lærarar for andre studentar på skulen. Dette kallar vi elevstyrte valfag eller elevstyrte aktivitetar. Dette veit vi først meir om når studentane kjem til oss.

Fem på topp

Vi er omgitt av fjell som byr på mange flotte fjellturar. I løpet av hausten og våren tek vi deg med på eit utval av fine toppar.

Filmkveld

Vi viser filmar i ulike sjangrar på storskjerm ein fast kveld i veka.

Foto

Vi jobbar med motiv, bearbeiding og framkalling i tradisjonell form.

Fysisk trening

Valfag der du kan trene deg i form.

Gitar

Grunnopplæring basert på rock og visesang.

Glassarbeid

Du får lage mindre ting av glass som f.eks smykker og pyntegjenstandar. Glasset blir smelta i omnar og er eit populært materiale å jobbe med.

Hest

For deg som ikkje har Hest som linjefag. Er midt i blinken for deg om du går på Vikingliv til dømes.

Klatring

Her lærer du å klatre i ein innandørs klatrevegg, som ligg i nærleiken av skulen.

Kunst

For deg som ikkje har kunst som linjefag. Her får du prøve deg i ulike kunstsjangrar som teikning, keramikk, glassarbeid og maling.

Lokale lag og organisasjonar

Finn du ut at du vil vere med i ein lokal organisasjon utafor skulen, hjelper vi deg med å skaffe deg "innpass". Du finn mykje informasjon om lokale lag og organisasjonar på denne adressa www.eidaportalen.no

Musikal og scenekunst

Dersom du går med ein songar, dansar eller skodespelar i magen er dette valfaget for deg! Du får prøvd deg på litt av det Musikallinja er innom. Her er det plass til alle som er glad i musikk!

PR

Her kan du vere med på å jobbe med skulen sitt PR-arbeid, gjennom film og sosiale medier.

Prosjekthest

For deg med eigen hest som vil ha litt ekstra hjelp. Her er det hesten som står i fokus i valfaget. Det kan vere innriding, innkøyring, lasting, longering, handtering fra bakken osb.

Salmaker

Du får opplæring i arbeid med lær, du kan for eksempel sy din egen grime, belte, hundehalsbånd. Du kan også reparere ditt eget utstyr.

Sirkus

Eit fysisk valfag, der du får prøve mange forskjellige sirkusdisiplinar. Her får du mellom anna trent koordinasjon, reaksjonsevne, balanse og styrke.

Sprangriding

For deg som går på hestelinjen og vil jobbe litt mer med sprangridningen, i første omgang de som har egen hest med seg, men vi prøver og å gjøre det mulig for de som bruker skulehest.

Strikking

Aldri tatt i eit par pinnar før, eller er du avansert strikkeguru? Dette er timen de treffast og utfører mirakel med pinnar og garn, samtidig som det er veldig sosialt.

Styrketrening

Dette valfaget er supert å få med seg uansett kva linje du går på! Det er godt for alle å få styrka muskulaturen i kroppen.

Surfing i Hoddevika

Surfeparadiset Hoddevik ligg i samme kommune som Fjordane, og er berre ein liten biltur unna. Du får testa ut surfebrettet, uavhengig om du er heilt fersk eller har erfaring frå før.

Svømming/bading

25 m basseng til disposisjon for div. aktivitetar og avsluttande badstue.

Teater

Improvisasjon, teatersport, standup og lage ditt eige skodespel er noko av det du får vere med på her.

Tømmekjøring

Her får du jobba hesten frå bakken både ved å tømmelongere og gjere ulike dressurøvingar. Du kan vere med uavhengig av kva forkunnskap du har.

Volleyball

Er hovudsakleg i idrettshall med volleyballnett, men har også moglegheit for beachvolley om det er eigna vêr og interesse for det.

Voltige

Turning på hesteryggen.

Yoga

Kom i kontakt med både kropp og sinn, gjennom yoga. Her jobbar du med øvingar som gjer deg smidigare samtidig som du finn din indre ro.

Årbok

Her skal du vere med å lage ei "minnebok" for kullet ditt som alle elvane kan ta med seg når skuleåret er slutt.

Fjordane har ei heilt unik samansetning av linjer. Friluftsliv er ei reise gjennom årstidene, Movement X er den einaste i landet, Vikingliv har eige langhus og Musikal er lokale og internasjonale. Vi er størst på hest med to allsidige hestelinjer, Kunst/foto/glas/reise freistar mange og Bu og fritid er tilpassa deg.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 121 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Material og utstyr slik som pensler, lerret, leire m.m
 • Bad på gangen
 • Studietur: Fjord explore
 • Studietur: Surf | Yoga | Hiking - Overnattingstur, Hoddevik
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Vintertur til Stigedalen
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Opplev naturkreftene på Kråkenes fyr
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Interrail Europa
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Studietur: Kulturopplevingar i Bergen eller Ålesund
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 500,-
(12 150,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Keramikkovner, dreieskiver, glassovner, grafikkpresse, stort lysbord, mørkerom

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

12 tips til en vellykket bilferie i Norge

Vi har snakket med folkehøgskoleelever om hvordan man kan gjennomføre den perfekte Norgesferien. Fungerer like bra med familie som med venner!

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Nordiska Bildskolan

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Heilårskurs30 t/ukeFrilynt

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Fullt
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Tatovering

Fana folkehøgskule - Bergen
Venteliste
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

Tegning, kunst og scenografi

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs27 t/ukeFrilynt

Kreativitet og design

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Learning Norwegian

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs9 t/ukeKristen

Kunst - Kultur

Agder Folkehøgskole
Fullt
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Kunst/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Venteliste
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Arkitektur og design

Åsane folkehøgskole - Bergen
Få ledige plasser
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Skaperglede

Evje Folkehøgskole
Venteliste
HeilårskursFrilynt