Til hovedinnhold
Fullt

Elsker du spill og ønsker å ta tegningene dine inn i den digitale verdenen? Da er dette linja for deg! Lær pixel art, concept art, animasjon og mer. Mange spennende samarbeid med spilldesignlinja.

Game Art 

Dette er linja for deg som elsker å tegne og som har spill som en brennende lidenskap. I det hele er du nysgjerrig på hvordan kunst kan være med på å skape levende, vakre og interessante spillunivers og karakterer. Dine kreative og analytiske sider vil bli utfordret, og du vil gå ut av skoleåret med din egen portefølje.

Du vil først lære pixel art og digital tegning. Deretter vil du lage concept art, assets og alt annet av kunst til dataspill. Du vil også jobbe med flere typer animasjon og lære å jobbe innenfor de begrensningene spillgrafikk har.

Tett samarbeid med Spilldesign

Gjennom året samarbeider du med Spilldesign på flere prosjekt der dere skal lage spill sammen, både i form av korte game jams og større spillprosjekt. Dere samarbeider om å lage spillenes konsept, utseende og gameplay. Som Game Art-elev lager du visuelle assets og animasjoner som trengs i spillene.

Det kommer også til å bli samarbeid med flere av de andre linjene ved skolen, som blant annet kommer til å bidra med voice acting og spillmusikk til spillene som blir laget.

Spillbedrift

For deg som ønsker å starte ditt eget firma vil det være mulig å søke om et andre år i studentbedrift. Her vil du ha frihet til å samarbeide om å utvikle, produsere og publisere ditt eget spill gjennom skoleåret.

Dette er linjen for deg som elsker tegning og spill. Du trenger ikke å ha jobbet digitalt før, men grunnleggende tegnekunnskaper bør du ha.

Dette vil du lære

 • Digital teikning og måling
 • Pixel art
 • Konseptkunst
 • Karakterdesign og worldbuilding
 • 2D-animasjon
 • De 12 animasjonsprinsippene
 • Elements of art + Principles of art
 • Character design & World Design
 • 2D animasjon
 • Gjestelærere
 • Studieturer til London og ulike spillevents

Våre forventninger til deg

 • Du har tegnet noen år og er motivert til å lære og jobbe med nye programmer.
 • Du ønsker å samarbeide i grupper.
 • Du er motivert for å gå utenfor komfortsonen din.

Konsoll

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Konsoll er en konferanse i Bergen for seriøse spillutviklere og de som ønsker å lære mer om karrieremuligheter innen spillutvikling.

London

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

London er en unik metropol for kunst og kultur. Her henter vi inspirasjon til vårt videre arbeid på skolen. Programmet inkluderer forestillinger, kunstutstillinger, konserter, skole- og studiebesøk.

Hver linje har sitt eget skreddersydde program. Vi har erfaring med at studieturen har stor verdi både faglig og sosialt. For mange er studieturen ett av høydepunktene i skoleåret.

Mer om studieturer på Sunnhordland folkehøgskule

Global Game Jam

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Du får være med på Global Game Jam som er en av de største eventene for å lage spill i verden. I løpet av en helg vil over hundre spillutviklere og studenter møtes for å skape ideer til spill. Her blir du med på team som i løpet av 48 timer skal skape så mange spill som mulig. 

Japan

Obligatorisk: Nei

Pris: 22 500

I vårsemesteret blir det tilbud om opplevelsestur til Japan.

Her får du besøke Tokyo og Kyoto. Målet med denne turen er å oppleve kultur og natur i et samfunn som er ganske så forskjellig fra vårt, men som samtidig er sentralt for vestlige kultur.

Vi skal blant annet besøke gaming-, manga- og cosplaydistriktene i Tokyo sammen med Studio Ghibli-museet og The museum of emerging science.

I Kyoto får du oppleve de tradisjonelle områdene med elegante parker og templer.

Det er en stor opplevelse å være med på turen til Japan. På grunn av kostnadene og fordi vi har ulike interesser, er turen ikke obligatorisk. Det vil være et alternativt opplegg med linjefag for deg som velger å bli igjen på skolen.

Mer om studieturer på Sunnhordland folkehøgskule

Åpningstur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: To dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Du får være med på bli-kjent-tur i Kvinnherad. Her får du bl.a. besøke baroniet i Rosendal og se Bondhusbreen.

Snøtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagstur

Måltider pr dag inkludert: 4

Vi besøker Røldal skisenter. Her kan du stå på slalom, brett eller ake.

Linn Karin Børsheim

Game Art

Linn K. har bred erfaring fra både digital og tradisjonell illustrasjon. Hun har utdanning i 3D, animasjon og spilldesign fra Høgskolen i Hedmark/Innlandet, fagskolegrad i illustrasjon fra Høgskolen Kristiania, og mastergrad i Design, kunst og håndverk fra Universitetet i Sørøst-Norge, med spesialisering innenfor illustrasjon. Interesser er tegning, gaming, grønne planter og fotografering.

Epost: linnkbors@gmail.com
Telefon: 97610628
Nettside
Instagram: @l.php

I tillegg til linjefag, fellesfag og valgfag, kan du være med på frivillige aktiviteter som åpen scene, kafé, filmvisninger, trening og andre aktiviteter som dere elever eller personalet setter i gang.

Lørdag kveld er det ofte elevkveld, og gjennom året arrangerer alle linjene etter tur program for resten av skolen.

Noen uker er rene linjeuker der du fokuserer helt på linjefaget ditt.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart: søndag 18.august 2024
 • Høstfest: 5. oktober
 • Høstferie: 6. oktober t.o.m. 15. oktober
 • Linjeturer til London: november
 • Hjemreisehelg: helga etter London
 • Juleferie: 18. desember t.o.m. 2. januar 2025
 • Vinterprosjekt: januar
 • Linjetur i februar, veke 7 eller 8
 • Vinterferie, veke 9: 21. februar t.o.m. 2. mars
 • Frivillig tur til Japan: mars eller april
 • Påskeferie: 11.april  t.o.m. 22. april
 • Avslutningsfest: 10. mai
Last ned årsplan som pdf ↓

På Sunnhordland folkehøgskole kan du velge ett eller flere (opptil seks) valgfag.
Valgfagtilbudet kan variere fra år til år etter hvilke lærerkrefter vi har på skolen. Populære valgfag er for eks; kreativ skriving, 3D-modellering, band, studio, ballspill med mer.

3D-modellering

Du lærer å jobbe i Blender med polygon modellering, hi poly, low poly, splines, eksportering og rendering av 3D-modeller.

Ballspill

Action og svetting med hovedsaklig fotball, innebandy, basket og volleyball.

Band

Her møtes vi for å spele saman! Musikksjanger blir vi einige om etterkvart. Du bør ha litt erfaring på instrument/vokal frå før.

Barista

Er du glad i kaffe? Her lærer du å lage virkelig god kaffe.

Elevstyrte valgfag

Dette er valgfag som elevene selv organiserer. De har de samme antall timer som de lærerstyrte valgfagene. Eksempel på elevstyrte valgfag er; strikking, volleyball, digital tegning, Pokemon, sjakk etc

Friluftsliv

Padling og roturer på sjø og vann, turer i fjell, skog og mark, fisking, overnatting i det fri med bålkos utover natten.

Historiefortelling

Her får du besvart spørsmål du har om det å skrive karakterer og verdener. Du vil også lære grunnleggende prinsipper for god historiefortelling.

Improteater

Japansk

Vekt på talespråk. Valgfaget passer for begynnere og vil kunne gjøre deg i stand til å kommunisere på japansk. Du vil få direkte bruk for det du lærer om du blir med på turen vår.

Japansk kultur

Er du en OTAKU? Hvis ikke kan du bli en her (。・ω・。) På Japansk Kultur valgfag vil vi snakke om og se på japansk animasjon, lære om japansk språk og populærkultur, Origami… etc. Velkommen (о´∀`о)

Kor

For deg som er spesielt interessert i å synge i kor.

Kreativ skriving

Lær deg å tenke kreativt når du jobber med en tekst. Gjennom skriveøvelser vil du bli en bedre, mer nyansert og mer bevisst skribent. Bokprosjekt i vårsemesteret.

Kunst

Tegning, maling og overraskelser.

Learn norwegian!

Classes for foreigners in Norwegian guided by a teacher. Ca 8 times a 90 minutes

Musikkvideo

Perspektivtegning

Her lærer du å tegne i alt fra 1-punktsperspektiv til 5-punktsperspektiv, og lærer om hvordan du kan bruke disse perspektivkunnskapene i ditt eget arbeid.

Rollespill

Rollespill er som skuespill. Du tar på seg en rolle, men må selv skape manus og kulisser da alt foregår i fantasien. Du blir ledet gjennom katakomber, gamle ruiner i fantastiske verdener og mye mer.

Satslære

Arbeid med firstemmig koralsats.

Speed painting

Her maler du digitale bilder på mellom 10-90 minutter, fra foto eller fantasi. Dette valgfaget passer godt om du vil øve på digital maling, eller komme i gang med å lage flere bilder.

Studio

Du vil lære å ta opp i skolens lydstudio! Vi tar for oss ulike mikrofoner og opptaksteknikker, i tillegg til å lære å mikse stemmen og andre instrumenter. I valgfaget bruker vi programmet Pro Tools.

Yoga

Enkle dynamiske yogaøvelser som gjør kroppen sterk og smidig. Yoga kan ha flere fordeler, bl.a. økt utholdenhet, indre ro og harmoni, mestring av stress, bedre pusteteknikk og økt energi.

Årbok

En unik mulighet til å samle minner fra året. Redaksjonell erfaring, tekstskriving, foto etc.

Det kreative står i sentrum hos oss. Sammen med våre dyktige lærere utvikler du din kompetanse og dine kreative evner i et skapende miljø. Vi gir deg muligheten - du må ta den!

Få kunnskap og erfaring som er verdifull også i forhold til videreutdanning og yrkesvalg. Gjør dine drømmer til noe å leve av!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 118 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Lisens på Clip Studio Paint (fullversjon)
 • Asperite
 • Bad på gangen
 • Studietur: Åpningstur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Snøtur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Konsoll
 • Studietur: London
 • Studietur: Global Game Jam
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 118 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 118 500,-
(11 850,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Undervisning Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom) Lisens på Clip Studio Paint (fullversjon) Lisens på Aseprite (fullversjon) Bad på gangen Studietur: Åpningstur Mat (4 måltider per dag) Studietur: Skidag Mat (4 måltider per dag) Studietur: Konsoll Studietur: London Studietur: Global Game Jam Internett Vaskemaskin

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

Som elev på Game Art trenger du:

 • Bærbar PC (med f.eks. Windows 10 eller 11) eller Mac (med f.eks. macOS 11, 12 eller 13) med minst 8 GB RAM (minne). 
 • Tegnebrett. Type og størrelse på tegnebrettet er ikkje viktig, men Wacom eller liknande kan anbefales. 
 • Ta også med ein minnepinne, skisseblokk, og noko å teikne med (blyant eller penn)
 • Sokkar eller tøflar til bruk i klasserommet 


Ved spørsmål angåande utstyr eller andre ting, ta kontakt med lærer på Game Art  på mail: linnkbors@gmail.com

Bygninger

 • Våre bygg er eldre og dermed ikke universelt utformet, men vi tilrettelegger så godt vi kan for funksjonsnedsettelser. Ett internat er av nyere dato og dermed universelt utformet.
 • Vi har 55 enkle og 24 doble rom. Rommene har ikke eget bad, men de fleste har egen vask.
 • Linjene har klasserom i tilgjengelige bygg. Matsalen og dagligstuen er også i tilgjengelig bygg.

Mat

 • Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.
 • Vi tilbyr også vegetar og vegansk mat til dem som ønsker dette.
 • Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

 • Vi vil tilrettelegge for pauser om du trenger det.
 • Finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende.
 • Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø.
 • Vi har internatleder og andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det.

Ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov!

Mer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Embla Flatlandsmo

Du får stor frihet til å jobbe med egne interessefelt, samtidig som det er noen prosjekter hvor du blir pushet til å utforske andre områder. Øynene mine ble også åpnet for alle mulighetene som finnes for kunstnere innenfor spillverdenen.

Fra bloggen

- Fikk en helt ny læringsglede på folkehøgskolen

Embla Flatlandsmo har alltid vært skoleflink og hatt gode karakterer. Først på folkehøgskolen fikk hun et nytt syn på læring. Det kommer godt med i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Street ART - Berlin, Lisboa

Ringebu Folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Manga og Webtoons

Hadeland folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Tegning, maling og kunst

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Kunst og arkitektur OSLO

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Visuell kunst & Street Art

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
HelårskursFrilynt

Kunst - Kultur

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Nordiska Bildskolan

Nordiska folkhögskolan
Venteliste
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Kunst Svalbard

Svalbard folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs24 t/ukeKristen