Til hovedinnhold
Fullt

For deg som har gått 1. året på Fjordane eller har tilsvarande bakgrunn. Har du fagbrev eller annan dokumentert kompetanse kan du også søke 2.året. Fokus på dressur, sprang og køyring.

Sats på lidenskapen for hest!

På 2.års hestelinja går vi i dybden. Fokus på dressur, sprang og køyring. Vårt mål er å heile tida kunne gje deg og hesten din undervisning som er tilpassa begge sitt nivå; om det er konkurranse, utdanning eller enda eit år du vil ha det moro med hest.
 
Vi har fokus på å gje elevane undervisning og lærdom som er nyttig på veien vidare mot utdanning og arbeid med hest. Vi har for eksempel hatt fleire elevar som har gått vidare til Norsk Hestesenter på Starum og ridelærarutdanning der, etter avslutta skulegang hos oss.

Fagtur: Ridning på lusitano`s i Portugal eller hingstekåring for varmblodsridehestar i Danmark


Les meir om linja på: fjordane.fhs.no

Skal du gå 2. års hest, må du ha gjennomført 1.året med hest på Fjordane eller ein annan folkehøgskule/vidaregåande skule med hest. Kan du dokumentere tilsvarande grunnlag kan du også søke!

Riding på Lusitano-hestar i Lisboa, Portugal

Obligatorisk: Nei

Pris: 13 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Ri på vakre og dyktige hestar

Drøymer du om å sitte på ein flott Lusitano som dansar avgårde i ein perfekt passage? Vi reiser til ein førsteklasses rideskule i Portugal. Her får du moglegheita til å prøve på alt i frå dressuren si grunnriding til dei meir avanserte passager og piaff. Uansett kva nivå du er på, vil kombinasjonane av desse vakre, høgt utdanna hestane, og den høge kvaliteten på undervisninga gjere at du utviklar dressurkunnskapane dine.

Opplev spennande Lisboa

Vi skal også nyte nokre dagar i Lisboa som er hovudstad i Portugal. Her kan du oppleve ein by som er ein av dei eldste i Europa. Lisboa er karakteristisk med bratte bakkar, der det også går trikkar som ein kan følgje. Hostellet vi bur på er ei vakker bygning som tidlegare var den sveitsiske ambassaden.

I Lisboa kan du besøke den lange stranda og bydelen Alfama langs vatnet som deler Lisboa i to,  med storbyen Almada på andre sida av brua. Det er mykje å oppleve i Lisboa.

Vi kan ta ein tur på det gamle slottet Castelo de Sao Jorge, eller vandre i gatene i den eldre bydelen Belem.  Er vi der på riktig dag i veka har vi også moglegheita til å ta ein tur på Thieves Market, ein stor kjent loppemarknad.

Studietur: Hingstekåring varmblodsridehestar i Herning, DK.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

Denne turen er inkludert i linjeprisen for hestelinjene. Gle deg til ein opplevingsrik tur saman med resten av hestegjengen på Fjordane!  

 • Vi besøker ein av Europas største hesteevent - Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning
 • Konkurransar i dressur og sprang, der du får sjå hestar i verdsklasse!
 • Gallashow med internasjonale artistar, for eksempel Lorenzo
 • Hestemesse - her finn du alt du kan tenke deg for hest og rytter
 • Clinics og seminar med kjente hestefolk
 • Konkurransar i beslag mellom nokre av Europas dyktigaste hovslagarar
 • Besøk hos Helgstrand Dressage
 • Vi bur på ein vandreheim, der dei serverer utrulig god mat. Frukosten blir noko du drøymer om å komme tilbake til

Kingsland Oslo Horse Show

Obligatorisk: Nei

Pris: 1 000

Som elev på hestelinjene får du sjansen til å vere med ”backstage” på KOHS.

Dei siste åra har elevar ved Fjordane folkehøgskule fått mogelegheit til å jobbe som stallvakt under arrangementet som held til i Telenor Arena på Fornebu i Oslo. Då har du vakter på 4 timar, som inneber arbeid som til dels portvakt inn til stallane og å halde orden på stallområdet.

Som betaling for jobben får du tilgang til heile arrangementet, gratis. Du får tilgang til blant anna ryttartribuna og du får mogelegheit til å sjå alle dei internasjonale hestane og ryttarane i stallane og på bana på nært hald. Det blir ei veke med mange nye opplevingar.

Kvar enkelt må betale transport og overnatting sjølv. Prisen på turen vil derfor varierere alt etter kva transport og overnattingsalternativ ein har.

bildetekst

Fjord explore

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dagar

Spennande utforskingstur i maritimt fjordmiljø. Krokepollen ligg i ei lita bortgøymd bukt, veglaus, så hit må du gå ein liten tur i skogen eller kome sjøvegen. På denne turen står sjøaktivitetar i fokus. Bading, fisking, roing og padling, segling på fjorden så du får ro i sjela eller adrenalinkick på tube bak motorbåt. Du får ete di eiga nykokte krabbe, vere med på allsong og trekkspel i ustemt harmoni ut på kvelden, flytande bålplass, sove i hengekøye, telt eller innandørs.

Surf | Yoga | Hiking - Overnattingstur, Hoddevik

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I starten av skuleåret reiser vi på ein "bli kjent-tur" til vakre Hoddevika. Dette eineståande surfeparadiset ligg berre ein liten time i bil unna skulen vår. Alle som vil, får prøve seg på surfebrettet, noko som er ei fantastisk oppleving enten du er heilt fersk eller er meir dreven på bølgene. Dersom du er glad i å gå på tur, byr Hoddevika også på fleire flotte turopplevingar i fjella som ligg rundt. Vi tar turen opp til toppar med fantastisk panoramautsikt! Ellers kan du gle deg til mange kjekke aktivitetar ilag med resten av gjengen, og til å avslutte dagen rundt bålet på stranda.

Vintertur til Stigedalen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Turen til Stigedalen er spekka med kjekke snøaktivitetar. Her er det langrennsløyper rett utanfor døra, akebakkar, grillhytte og fine forhold for mykje moro. Heile skulen er med på denne overnattingsturen, og det foregår mykje sosialt både ute og inne. Vi akar, har snø-rugby, lagar snøskulpturar, grillar, går på ski, har talentkonkurranse, quiz, spelar spel, ser på film og et god mat. 

Opplev naturkreftene på Kråkenes fyr

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dagar

Måltider pr dag inkludert: 4

Kråkenes Fyr ligg vilt og vakkert til i nabokommunen Kinn, mellom Ålesund og Bergen, og inviterer til overnatting heilt ute i havgapet. Her får vi oppleve to dagar på ein av dei mest vêrharde stadane i heile Norge, kjenne salt i lufta og bølgesus i heile kroppen.

bildetekst

• Skulestart: 28. august
• September: Fellesturar til Hoddevik og Krokpollen
• Frihelg: 18.09 - 20.09
• Haustferie: 08.10. kl.13 - 17.10 (v. 41)
• Oktober: Fellestur til Kråkenes fyr
• Frihelg: 06.11 - 08.11
• Desember: Juleverkstad og "Jul i Stallen"
• Juleferie
• Januar: Annerledesveke
• Februar: Fellestur til Stigedalen
• Vinterferie: 19.02. kl.13 - 27.02 (v. 8)
• Mars/april: Linjeturar
• Påskeferie
• Avslutningsmarkering: 07.05.
• Skuleslutt: 15.05.

Du må ha minst 2 valfag, men kan velge så mange som du vil. Valfaga varierer i lengde frå 1-2 timar pr. veke.

Aerobic

Ein veldig kjekk måte å komme i bedre form på! Her kan alle som vil bli med og svette litt.

Band

Bli med i skulen sitt elevband! Dersom du er musikkinteressert, eller vil lære meir om å spele eit instrument er dette valfaget for deg.

Blankvåpen

Trening i bruk av øks, sverd og skjold med meir.

Elevstyrte valfag

Mange av studentane våre er ressurssterke på område som gjer at dei kan brukast som leiarar og lærarar for andre studentar på skulen. Dette kallar vi elevstyrte valfag eller elevstyrte aktivitetar. Dette veit vi først meir om når studentane kjem til oss.

Fem på topp

Vi er omgitt av fjell som byr på mange flotte fjellturar. I løpet av hausten og våren tek vi deg med på eit utval av fine toppar.

Filmkveld

Vi viser filmar i ulike sjangrar på storskjerm ein fast kveld i veka.

Foto

Vi jobbar med motiv, bearbeiding og framkalling i tradisjonell form.

Fysisk trening

Valfag der du kan trene deg i form.

Gitar

Grunnopplæring basert på rock og visesang.

Glassarbeid

Du får lage mindre ting av glass som f.eks smykker og pyntegjenstandar. Glasset blir smelta i omnar og er eit populært materiale å jobbe med.

Hest

For deg som ikkje har Hest som linjefag. Er midt i blinken for deg om du går på Vikingliv til dømes.

Klatring

Her lærer du å klatre i ein innandørs klatrevegg, som ligg i nærleiken av skulen.

Kunst

For deg som ikkje har kunst som linjefag. Her får du prøve deg i ulike kunstsjangrar som teikning, keramikk, glassarbeid og maling.

Lokale lag og organisasjonar

Finn du ut at du vil vere med i ein lokal organisasjon utafor skulen, hjelper vi deg med å skaffe deg "innpass". Du finn mykje informasjon om lokale lag og organisasjonar på denne adressa www.eidaportalen.no

Musikal og scenekunst

Dersom du går med ein songar, dansar eller skodespelar i magen er dette valfaget for deg! Du får prøvd deg på litt av det Musikallinja er innom. Her er det plass til alle som er glad i musikk!

PR

Her kan du vere med på å jobbe med skulen sitt PR-arbeid, gjennom film og sosiale medier.

Prosjekthest

For deg med eigen hest som vil ha litt ekstra hjelp. Her er det hesten som står i fokus i valfaget. Det kan vere innriding, innkøyring, lasting, longering, handtering fra bakken osb.

Salmaker

Du får opplæring i arbeid med lær, du kan for eksempel sy din egen grime, belte, hundehalsbånd. Du kan også reparere ditt eget utstyr.

Sirkus

Eit fysisk valfag, der du får prøve mange forskjellige sirkusdisiplinar. Her får du mellom anna trent koordinasjon, reaksjonsevne, balanse og styrke.

Sprangriding

For deg som går på hestelinjen og vil jobbe litt mer med sprangridningen, i første omgang de som har egen hest med seg, men vi prøver og å gjøre det mulig for de som bruker skulehest.

Strikking

Aldri tatt i eit par pinnar før, eller er du avansert strikkeguru? Dette er timen de treffast og utfører mirakel med pinnar og garn, samtidig som det er veldig sosialt.

Styrketrening

Dette valfaget er supert å få med seg uansett kva linje du går på! Det er godt for alle å få styrka muskulaturen i kroppen.

Surfing i Hoddevika

Surfeparadiset Hoddevik ligg i samme kommune som Fjordane, og er berre ein liten biltur unna. Du får testa ut surfebrettet, uavhengig om du er heilt fersk eller har erfaring frå før.

Svømming/bading

25 m basseng til disposisjon for div. aktivitetar og avsluttande badstue.

Teater

Improvisasjon, teatersport, standup og lage ditt eige skodespel er noko av det du får vere med på her.

Tømmekjøring

Her får du jobba hesten frå bakken både ved å tømmelongere og gjere ulike dressurøvingar. Du kan vere med uavhengig av kva forkunnskap du har.

Volleyball

Er hovudsakleg i idrettshall med volleyballnett, men har også moglegheit for beachvolley om det er eigna vêr og interesse for det.

Voltige

Turning på hesteryggen.

Yoga

Kom i kontakt med både kropp og sinn, gjennom yoga. Her jobbar du med øvingar som gjer deg smidigare samtidig som du finn din indre ro.

Årbok

Her skal du vere med å lage ei "minnebok" for kullet ditt som alle elvane kan ta med seg når skuleåret er slutt.

Fjordane har ei heilt unik samansetning av linjer. Friluftsliv er ei reise gjennom årstidene, Movement X er den einaste i landet, Vikingliv har eige langhus og Musikal er lokale og internasjonale. Vi er størst på hest med to allsidige hestelinjer, Kunst/foto/glas/reise freistar mange og Bu og fritid er tilpassa deg.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 121 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Fjord explore
 • Studietur: Surf | Yoga | Hiking - Overnattingstur, Hoddevik
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Vintertur til Stigedalen
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Opplev naturkreftene på Kråkenes fyr
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Hingstekåring varmblodsridehestar i Herning, DK.
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 500,-
(12 150,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Meir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Helene F. Tynes

A home away from home!

Helene F. Tynes
Frida Asdøl Midtmageli

"Jeg har blitt mye mindre sjenert, og tør å prate med folk som jeg tidligere ikke hadde turt å prate med. Fjordane har gjort meg til et bedre menneske."

Frida Asdøl Midtmageli
Kristine D. Hamsund

There's no place I'd rather be!

Frå bloggen

- Folkehøgskolen ble for meg et springbrett til videre utdanning

Sigrid har alltid vært interessert i hest. Folkehøgskoleåret ga henne likevel mye ny kunnskap, og ble veien inn til videre utdanning. Nå er hun snart ...

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Hest, riding

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Hest, kjøring

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Naturlig Hesteliv - USA

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Ridelinja

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Hesteliv

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Allsidig hestesport

Fjordane folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Hundekjøring - Finnmarksløpet

Alta folkehøgskole
Få ledige plasser
HeilårskursKristen

Dyreomsorg

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

Friluftsliv, islandshest & trekkhund

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Økologisk småbruk

Fosen folkehøgskole
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt