
- Bakketun Folkehøgskole
- Telefon: 74049100
- E-post: adm@bakketun.fhs.no
- Kurslengde: Helårskurs
- Studietur for linja: Tur i Norge - Friluftsliv fjord og fjell
- Studietur for skolen: Felles studietur til Spania og Gibraltar, Turer i nærområdet
- Verdigrunnlag: KristenDe kristne folkehøgskolene har et kristent verdigrunnlag. De er eid av, eller knyttet til, kristne organisasjoner eller trossamfunn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: Vegetar, veganDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Sted: Verdal
- Linjefag: 17 timer/uke
- Pris: fra 117 350,-
- Følg linja på Instagram
Få opplevelser og ferdigheter på turer barmark og vinter, kano/kajakk, bre. Overnatting i skog og på fjell. Lær førstehjelp og redning med Røde Kors. Opplev Norge; Dovre, Jotunheimen, Sylan og Verdal.
Få basisferdighet og opplevelser gjennom praktiske turopplegg. Vi lærer oss sikkerhet og førstehjelp. Sammen med Røde Kors får du muligheten til å ta kurs; kvalifisert søk og redning på barmark og kvalifisert søk og redning vinter.
I løpet av året vil du få mulighet til å oppleve naturliv på mange ulike måter. Vi går, sykler og går på ski for topptur, vi kommer nært på elv, vann og sjø i kano og kajakk, vi prøver oss på grottevandring og juv/elvevandring. Du får også prøvd ut friluftsopplevelser med hundekjøring og ridning. Men mest av alt - du får oppleve kosen med å være ute på tur og kjenne varmen fra bålet sammen med andre!
Norge har mye å by på. Vi padler kajakk i Trondheimsfjorden, har brekurs på Smøstabreen og topptur på Dovre med Snøhetta som mål. Kanskje ser vi moskusen? Midt-Norge rommer mange flotte turområder som vi kan besøke, bl.a. nasjonalparkene Blåfjella-Skjækerfjella og Sylan som de nærmest til skolen. I tillegg til flotte områder i nærområdet i Verdal. Alt ligger til rette for fine turopplevelser i flott landskap.
Å være interessert i natur og friluftsliv er også å ta vare på naturen. Gjennom å lære noe om det å ferdes sporløst og tenke miljøvennlig og bærekraftig vil vi kunne bidra til at friluftsområder tas vare på og blir så lite påvirket som mulig av vår turopplevelse. et annet bidrag inn mot dette kan være det å lage eller reparere noe av sitt eget turutstyr (sitteunderlag, lue/pannebånd, tovet hatt, strikke votter/sokker, lage kniv) i løpet av året.