Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Unike opplevelser og grensesprengende utfordringer! Bli med på din livs reise: Her - down under, og litt til!

Hovedmål på Challenge Explore er at du som elev skal kunne utvikle deg gjennom teambuilding, selvutvikling, friluftsliv, praktisk og teoretisk turplanlegging. I klasserommet fokuserer vi på praktiske reiseferdigheter, å planlegge sin egen tur, kulturforståelse, mat, geografi og historie.

 

På denne linja får du utfordringer av mange slag. Gjennom disse blir du kjent med deg selv, og ser hvor langt du kan nå ved å strekke egne grenser. Utfordringen kan være både fysiske og psykiske, alt fra å overnatte under åpen himmel i Australia, sove i snøhule på fjellet, eller reise så langt som mulig i Norge uten å bruke penger.

Det å bruke naturen og nærområdet er også med som en del av opplevelsen dette året. Du vil bli tryggere igjennom læring og i møte med andre mennesker.

 

Teambuilding gjør vi i grupper, små og store, både ute i naturen og i klasserommet. Vi bruker utfordringer som et middel til å kjenne på egne grenser og kanskje få justere litt på dem. Det å strekke dine grenser og se at du kan klare mye mer enn en du tror, og å bygge selvtillit.

 

Å lage mat fra alle landene vi besøker er en artig og smaksrik opplevelse. Og når du får se og lære om kulturen og folket vi treffer på våre reiser, gir det oss også en bedre og dypere forståelse, også om oss selv. Året på Challenge Explore gir deg unike, store, små, artige, strevsomme, lærerike, grensesprengende og gode opplevelser sammen med andre.

 

 Studitur 4-5 uker; Australia og land i Asia

 

 

 

Denne linjen passer for deg som ønsker å utvikle deg og er villig til å strekke personlige grenser og har stå-på-vilje. Du trenger ingen grunnleggende kunnskaper, bare positivitet

Dette vil du lære

Fagområder:

 • utfordringer av mange slag
 • turer, nært og fjernt
 • friluftsliv
 • teambuilding
 • turplanlegging
 • reiseliv i praksis
 • reise på budsjett
 • grottevandring og solodøgn
 • mat, musikk og kultur
 • reiseskildringer og dagbok/blogg
 • foto
 • bistand

Våre forventninger til deg

 • At du har eventyrlyst
 • At du ønsker å bli bedre kjent med deg selv
 • At du tar utfordringer
 • At du engasjerer deg,
 • Positivitet
 • Deltar aktivt i å planlegg og gjennomføre egen tur sammen med de andre i klassen
 • Er klar for spontane teambuilding’s oppgaver

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 - 5 uker

Måltider pr dag inkludert: 2

Reise, se, oppleve er viktige stikkord på linja. Du vil får oppleve unike ting både på reiser i nærområdet, i Norge og på langturen til Australia og Asia.

Du er med på å planlegge denne store turen selv. Reiseruta og hvilke land vi besøker vil derfor variere fra år til år. Dette blir uansett årets desiderte høydepunkt, med surfing, snorkling, ville og rare dyr, spennende mat, kulturmøter og store naturopplevelser.

 

Australia kan vi for eksempel besøke storbyene Sydney, Brisbane eller Melbourne. Vi kan få unike opplevelser i det røde senteret av Australia. Besøke Australias mest berømte fjellformasjon Ayers Rock/Uluru, sitte ned rundt bålet og høre historier fra Aboriginene. Vi kan reise til Cairns og dykke på The Great Barrier Reef – kanskje svømme med en hai? Eller vandre i verdens eldste regnskog, kanskje koste på deg et fallskjermhopp.

 

I Asia er Vietnam, Thailand og Malaysia, Laos, Singapore land vi har besøkt. Bli med og mate elefanter inne i jungelen, krype ned i Chu Chi tunellene i Vietnam, hvor de bodde og levde i mange år, eller ta et seilas på Mekongdeltaet og spris de lokale fruktene. I Thailand besøker vi barnehjemmet Baan Chivit Mai, skolens bistandsprosjekt, hvor vi får god innføring i barnas kultur og historie.

Vi kan ta bussturen fra nord Thailand over til Laos for å oppleve Luang Prabang med matmarked, munkenes almisseinnsamling tidlig morgen, eller krukkesletten.

Du er med å velge hva vi skal oppleve!

 

 

 

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter.

På alle turene våre har vi erfarne kontakter som jobber for oss. Vi benytter oss av lokale guider med god lokalkunnskap. Vi har til enhver tid fokus på sikkerhet og gjør fortløpnde risikovurderinger. Elever og ansatte skal kunne oppleve det trygt å være på reise. Det gir oss store opplevelser, mye latter og ny mestring!

Fellesturen til Spania og Marokko og turene i nærområdet er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og det betyr mye for det sosiale fellesskapet.

Linjene har egne linjeturer, disse kostnadene er inkludert i linjeprisen. 

Våre utenlandsturer vil for skoleåret 2020-21  ligge plassert i vårsemestert rundt påsketid.

Spania og Marokko

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Dette er en tur hvor vi bygger fellesskapet på tvers av linjene. Programmet inneholder derfor fellesaktiviteter ute og inne. Kurs i flamenco og surfing, tur til Sevilla, yoga og sykkeltur. Noe velger du og noe gjør vi felles. Et høydepunkt for mange er når vi tar båten over til Marokko og bruker en dag i havnebyen Tanger. Vi har hatt denne turen i flere år og har høstet god erfaring med opplegget vi har sammen der.

bildetekst

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi benytter oss av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Skolen ligger en drøy time fra Trondheim med bredt musikk og kulturliv.

Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Ingrid Sofie Mjøen

Lærer på Challenge Explore

Jeg syns det er et privilegium å få være med på reisen som et folkehøyskoleår er! Å se hver enkelt, og hvor langt vi kan nå som gruppe, er viktig for meg. 

Adjunkt med opprykk; utdannet i Reiselivsfag, Kristendom, Forming, Personalutvikling og ledelse og har PPU. Jeg har også valgfag forming og matglede. Reising er min lidenskap og den deler jeg gjerne med andre.

Telefon: 74049100

Felles alle dager: God frokost + morgensamling ( dagens nyheter, markering av bursdager, viktig info og et ord for dagen)

Mandag: Internatfag,boenhetssamling, romvask. Lunsj. Linjefag

Tirsdag: Valgfag hele dagen

Onsdag: Fellesfag. Lunsj. Linjefag.

Torsdag: Linjefag

Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag.

Lørdag: Seminar/aktivitet/tur.  Elevkveld,  Lørdagskos med varmt måltid.

 

Noe av det som er på planen:

 • August: Åpningshelg, Blikjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Foreldrehelg, høstferie.
 • November: Åpen skole/basar.
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Januar: Nyttårsfest!
 • Februar: Sceniske linjer på turné med  forestilling/konsert. Vinterferie
 • Mars/April: Praksisperiode. Alle på studietur
 • Mai: Avrunding og avslutning  (Fellestur)

Det vil være en frihelg eller ferie i hver måned. 

 

Du velger blant mange ulike valgfag i løpet av året. På denne måten kan du utfylle linjefaget ditt eller velge noe du alltid har hatt lyst til å lære eller dyrke andre interesser du har. Vi setter av en hel dag i uka i perioder på 4 - 6 uker, og har også valgfagsuker der du kun har ett valgfag.

Båtførerprøven

Her har du en unik mulighet til å få gjort noe du vil ha stor glede av videre. Det vil påløpe litt kostnader til selve prøven.

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Buldring/klatring

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming varierte aktiviteter

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker.

Forming, - maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Forming,- skinnfell

Pris: 1 500,-

Her får du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Fridykking

Friluftsliv

- nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt. Du trenger ikke ha 8 - 10 hunder, de fleste har én hund, og det er nok for å drive med dette!

Idrett og ledelse

Idrett/Ballspill

- fysisk aktivitet - variasjon

Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Klatring og brattkort/led

Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen. Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Lydteknikk

Matglede

Gourmetmat for nybegynnere.

Musikk/Band

- samspill - besifring - band - solosang

Psykologi

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke! Et livsmestringsfag rett og slett.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Samisk kultur og identitet

Pris: 300,-

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Ser vi på andre som individ eller stereotypier? Hvordan ønsker vi selv å bli sett? I dette valgfaget søker vi kunnskap, møter med mennesker og innblik

Sjakk

Hurtigsjakk, lynsjakk og lengre partier. Grunnleggende sjakkforståelse, bindinger, gaffel, matt, patt og mønstergjenkjennelse, åpningsteori, utvikling av brikker, motspill, offer, angrep og sentrum.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner.

Vinterfriluftsliv

Velkommen til Bakketun! En skole med stor bredde i fagtilbud og spennende studieturer. Med mange valgfag kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Lærere som er eksperter på sitt område underviser og veileder. Hovedmålet er et godt miljø, mestringsfølelse og venner for livet.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 133 250,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur til Australia og Asia
 • Turer i nærområdet
 • Tur til Oppdal
 • Sangbok
 • Fri wifi
 • Alle aktiviteter på linja
 • Fellestur Spania
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Studietur: Spania og Marokko
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Australia og valgte land i Asia
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 133 250,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 133 250,-
(13 325,- per måned)
Prisene ovenfor er for skoleåret 2020-21. Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Økonomileder er god å spørre hvis en lurer på noe både på forhånd og underveis i året.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Australia og valgte land i Asia
 • Vaksiner på studietur Australia og valgte land i Asia
 • Visum på studietur Australia og valgte land i Asia
 • Noen ekstra måltider på studietur Australia og valgte land i Asia (2 måltider per dag er inkludert)
 • Valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc)
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Det vi ellers trenger for friluftsliv til felles bruk

Dette utstyret må du stille med selv

 • Sekk: til tur og reise 75 liter er ok.
 • Dagstursekk
 • Sovepose som tåler en del kulde! (vinterpose/må tåle ca -25)
 • Liggeunderlag.
 • Turkniv (speiderkniv – tur-kniv – lommekniv: en av delene)
 • Kopp - tallerken - gaffel - skje (greit med tur-sett)
 • Varme klær superundertøy/ ullundertøy, ullsokker.
 • Tur-tøy, bukse og jakke for skog og mark,.
 • Regntøy og Sko for bruk i skogen/fjellet – må tåle å gå i vått terreng
 • Lommelykt
 • Sykkel
 • Ski, tur/langrenn
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mathias Bleymann

Året på Bakketun var det beste året i mitt liv. Mye av grunnen er linjen, Challenge Explore, hvor vi i klassen dannet bånd gjennom ulike utfordringer og fantastiske opplevelser. Høydepunktet var definitivt langturen vår.

Fra bloggen

Gode forberedelser ga stort utbytte av studieturen

Pia erfarte at både interessen og muligheten til refleksjon ble større når hun var midt oppi det hun skulle lære om.  Forberedelsene til studieturen gjorde ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Arktisk reiseliv - Svalbard

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Ticket to Ride

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Backpacker - Multisport

Seljord Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Reiseliv og global forståelse

Oslofjord Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Reiseliv: Storby, Cuba, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Reiseliv - natur: Italia, Nepal, Lofoten, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Reis - Interrail Europa

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Reiseliv & Italiensk - Middelhavet

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Reiseliv og Utvikling

Agder Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen