Til hovedinnhold
Ledig plass

Vi fikser opp en varebil og lager en campingbil. Og reiser rundt på den ultimate turen i Norge! Her kan du oppleve vakker natur, turer i fjellet, surfing og andre steder du måtte ønske.

Det å reise på egen "road-trip", med selvdesignet campingbil har etter hvert blitt en populær trend som flere har oppdaget. Og VanLife er en linje som inneholder mange muligheter: Her kan du være kreativ og skape ditt eget uttrykk, her kan du få reist og sett deg omkring i Norge, her kan du få lære noe om hvordan vi kan og bør være opptatt av en mer bærekraftig livsstil med tanke på framtiden.

Ved å arbeide med brukte biler som utgangspunkt for linjas studiereiser, ønsker vi å sette fokus på gjenbruk og redesign i stedet for nykjøp. Dette er et arbeid du gjør sammen med de andre elevene på linja, noe som gjør at vi lærer mye om samarbeid. Her arbeider vi først og fremst med innredning og praktisk tilrettelegging for å kunne bo i bilen. I tillegg til at skolen har et enkelt verksted, kan vi benytte lokale verksted for større reparasjoner.

Linjeturene vi drar på i løpet av året planlegger vi i fellesskap på linja. Dette kan være for å oppleve vakker natur i fjellet eller ved kysten, det kan være å dra til kjente steder for å surfe eller kjøre på ski, eller vi kan legge opp til å besøke større byer som du har ønsket å se og oppleve. Uansett hvor vi reiser - det er et mål at du skal vite mer om Norge når du er ferdig med skoleåret!

Linja VanLife er et helt nytt og spennende linjetilbud hos oss, så her kan du få være med å utvikle noe helt unikt! Velkommen til et kreativt, opplevelsesfyllt og lærerikt skoleår!

 

 

 

 

 

 

For deg som liker å reise, synes det er morsomt å arbeide med bil og som er kreativ!

Dette vil du lære

Faglområder:

 • Gjenbruk og redesign
 • Kreativ arbeid (design, håndverk)
 • Vedlikehold kjøretøy
 • Turplanlegging og reisekompetanse
 • Valgte aktiviteter ifm. linjas studieturer
 • Samarbeid med andre linjer på skolen

Våre forventninger til deg

 • At du er positiv og motivert 
 • At du er interessert i faget, deltar og engasjerer deg
 • At du kan jobbe selvstendig og sammen med andre
 • At du viser interesse for egen og andres utvikling

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Når vi har bygd ferdig bilene våre, reiser vi sammen på tur. Disse turene er du og dine medelever med å planlegge: Hvor skal vi reise? Hva skal vi se og oppleve? Hvordan disponerer vi vårt bil- og reisebudsjett? Dette gjør at reiseruta vil variere fra år til år. 

 

 

Felles studietur inn- eller utland 2023

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. De siste årene har vi vært på felles studietur til Sør-Europa. For skoleåret 2022-2023 har vi nå landet på Spania som reisemål, med avreise ca. uke 43.

På alle turene våre har vi erfarne kontakter som jobber sammen med oss. Vi benytter oss av lokale guider med god lokalkunnskap. Vi har til enhver tid fokus på sikkerhet og gjør fortløpende risikovurderinger. Elever og ansatte skal kunne oppleve det trygt å være på reise. Det gir oss store opplevelser, mye latter og ny mestring!

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

Linjene har egne linjeturer, disse kostnadene er også inkludert i linjeprisen. 

 

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi legger opp til en del turer der vi håper å oppleve mye fint sammen. Vi tror det er viktig og riktig at vi får disse opplevelsene i fellesskap. Det styrker det sosiale miljøet på skolen. 

Vi beveger oss rundt i nærområdet, besøker Stiklestad eller andre historiske steder i regionen, eller benytter oss av at skolen ligger 1,5 time unna Trondheim, bl.a. med et bredt musikk- og kulturliv.

Vi kan også benytte oss også av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Victor Nordvoll Axelsson

Lærer på VanLife

Victor er lærer på linja VanLife. Han er utdannet barne- og ungdomsarbeider, har utdanning innen folkehøgskolepedagogikk og instruktørbakgrunn innen alpint ski og brett.

Victor har stor interesse for bærekraft og det å finne løsninger som kan bidra til at vi benytter de ressursene vi har godt, og  VanLife vil utfordre handyman-genet til det fulle!

Underviser også noe i fellesfag og valgfag.

Epost: adm@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Felles alle dager: God frokost + morgensamling (et ord for dagen, dagens nyheter, markering av bursdager og annen viktig info)

 • Mandag: Romvask, Internatfag, Boenhetssamling, lunsj og linjefag
 • Tirsdag: Valgfag hele dagen
 • Onsdag: Fellesfag, lunsj og linjefag
 • Torsdag: Linjefag hele dagen
 • Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag
 • Lørdag: Seminar/aktivitet/tur, elevkveld, lørdagskos med varmt måltid

Noe av det som er på planen:

 • August: Åpningshelg, Blikjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Høstferie, felles studietur til Spania
 • November: Åpen skole/basar, foreldrehelg
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Januar: Nyttårsfest!
 • Februar: Mulighet for prakisperiode scenefagslinjer. Vinterferie
 • Mars: Scenfagslinjer på turnè med forestilling/konsert. Alle på studietur ukene før påske.
 • April: Linjefokus
 • Mai: Mye felles og avslutning 

Se oppdatert skolerute for mer info.

 

Du velger blant mange ulike valgfag i løpet av året. På denne måten kan du utfylle linjefaget ditt eller velge noe du alltid har hatt lyst til å lære, eller dyrke andre interesser du har. På timeplanen har du en hel valgfagsdag i uka. Faget kan gå over en periode på ca 5-6 uker.

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Buldring/klatring

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen

Båtførerprøven

Her har du en unik mulighet til å få gjort noe du vil ha stor glede av videre. Det vil påløpe litt kostnader til selve prøven.

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming varierte aktiviteter

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker.

Forming, - maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Forming,- skinnfell

Pris: 1 500,-

Her får du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Fridykking

Friluftsliv

- nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt. Du trenger ikke ha 8 - 10 hunder, de fleste har én hund, og det er nok for å drive med dette!

Idrett og ledelse

Idrett/Ballspill

- fysisk aktivitet - variasjon

Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Klatring og brattkort/led

Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen. Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Lydteknikk

Matglede

Gourmetmat for nybegynnere.

Musikk/Band

- samspill - besifring - band - solosang

Psykologi

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke! Et livsmestringsfag rett og slett.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Samisk kultur og identitet

Pris: 300,-

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Ser vi på andre som individ eller stereotypier? Hvordan ønsker vi selv å bli sett? I dette valgfaget søker vi kunnskap, møter med mennesker og innblik

Sjakk

Hurtigsjakk, lynsjakk og lengre partier. Grunnleggende sjakkforståelse, bindinger, gaffel, matt, patt og mønstergjenkjennelse, åpningsteori, utvikling av brikker, motspill, offer, angrep og sentrum.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner.

Vinterfriluftsliv

Velkommen til Bakketun! En skole med stor bredde i fagtilbud. Med mange valgfag kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Engasjerte og dyktige lærere underviser og veileder. Hovedmålet er et godt miljø, mestringsfølelse og venner for livet!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 140 640,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • All obligatorisk aktivitet på linja
 • Linjas studieturer
 • Felles studietur med hele skolen
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • Fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Felles studietur
 • Studietur: Felles studietur inn- eller utland 2023
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Studietur VanLife
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 140 640,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 140 640,-
(14 064,- per måned)
Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Økonomileder er god å spørre hvis en lurer på noe både på forhånd og underveis i året.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Klasserom for undervisning/planleggingsarbeid for innhold på linja. Skolen har også et verksted for enkelt vedlikeholdsarbeid med bil, samt innredningsarbeid av intil tre kjøretøy. Større reparasjoner på kjøretøy må gjøres hos autorisert verksted, og planlegges inn i linjas økonomibudsjett, som en del av undervisningen.

Innkjøp av kjøretøy som utg.pkt. for ombygging inngår også som en del av innholdet på linja. Her har skolen som krav at innkjøpte kjøretøy må være EU-godkjent i løpet av siste år.

Dette utstyret må du stille med selv

Arbeidstøy og sko: Både arbeid med kjøretøy og innredning innebærer en del gris, støv og skitt. 

 • En heldress eller lignende du kan trekke over ditt vanlige tøy, og på den måten ta av når du forlater verkstedet  
 • Har du utstyr og verktøy må du gjerne ta det med

Klær og utstyr til studieturene:

 • Vanlig turutstyr er nødvendig (sovepose. liggeunderlag, klær til friluftsbruk)
 • Evt. utstyr vi vil bruke under aktiviteter vi velger å gjøre (sykkel, ski osv.)

 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Gode forberedelser ga stort utbytte av studieturen

Pia erfarte at både interessen og muligheten til refleksjon ble større når hun var midt oppi det hun skulle lære om.  Forberedelsene til studieturen gjorde ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Reiseliv & Italiensk - Italia + andre reisemål

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Wanderlust: Øst-Afrika

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Backpacker

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Opplev Nord-Norge

Alta folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Backpacker/Ekstremsport

Elverum folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

BRO Afrika - Kenya

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Film.Sunnmøre

Sunnmøre Folkehøgskule
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Hestesport

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Baker & Konditor - Brussel og Paris

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Reiseliv Aktiv

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Leiartrening

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje24 t/ukeKristen