Til hovedinnhold

Bli med på et spennende skoleår som kombinerer gaming-lidenskap med friluftsliv og trening. Bygg din egen gamingstasjon, nyt lav ping med skolens fibernett, og fokus på en sunn og aktiv livsstil.

Dette er en av våre aktive linjer hvor du kan få leve ut din lidenskap for gaming, men hvor du også er interessert og motivert for annen aktivitet. Vi kombinerer lidenskapen for gaming med spennende aktiviteter innen friluftsliv, aktivitet, idrett og til og med en uforglemmelig linjetur til Australia.

Bli en del av et et mangfoldig, allsidig og sosialt miljø. Her vil du kunne få nye venner for livet. Du og din klasse samles på bakgrunn av felles interesser, og sammen kommer vi til å oppleve mye sammen der vi får testet oss: Både i den digitale verden - og i den virkelige.

Gaming og e-sport

Metaen har forandret seg. Gaming og E-sport har tatt verden med storm og det har vært en stor vekst innenfor industrien de siste årene. Vi dekker alt fra gamingens historie og kultur til konkurranser. Her vil du få mye tid til gaming - finpussing av ferdigheter; både individuelt og som en teamplayer.

Vi fokuserer på de største internasjonale spillene som Counter-Strike, Overwatch 2, League of Legends, Apex Legends, Valorant og Fortnite. Så vel som vi tester ut mange flere! Det er plass til alle og enhver spillentusiast.

Friluftsliv, trening og aktivitet i vakker natur

Vi bruker den naturskjønne trøndelagsnaturen som vår læringsarena for å utvikle ferdigheter, samarbeidsevner og kommunikasjonsevner. Her vil du få prøve ulike aktiviteter som klatring og rappellering, ski/brett og et bredt utvalg av friluftsaktiviteter.

Vi ønsker alle velkommen, uavhengig av erfaring og form. Det viktigste er din interesse og vilje for fellesskapet. Perfekt for deg som liker gaming og ønsker en aktiv livsstil.

Dette vil du lære

Du lærer tekniske, analytiske og strategiske ferdigheter for å ta gamet ditt til et nytt nivå. Samtidig vil du bli utfordret på det å være fysisk aktiv; ut på tur, lære om god helse, ernæring, trening og søvn.

Gaming

 • Kartlegging/utvikling av ferdigheter
 • LAN-turnering/konkurranse
 • E-sport historie
 • Samarbeid/lagspill

Idrett/aktivitet

 • Grunnleggende friluftsliv
 • Turer
 • Klatring/Rappell
 • Ballspill
 • Svømming
 • Surfing

Våre forventninger til deg

 • Motivert
 • Samarbeidsvillig
 • Villig til å yte det som skal til for å nå målet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Studietur til Australia 14 dager.

På vårsemesteret reiser Bakketun ut i verden, og Gaming Bakketun skal til Australia for å få med seg slutten av den herlige australske sommeren! Her kommer vi blant annet til å ri bølger på surfebrettet langs en av verdens vakreste kystlinjer. Vi skal kjenne på spenningen ved juv-vandring i eldgamle elveformasjoner og rappellere ned fossefall opp i mot 30 meter i Blue Mountains.

Du skal få muligheten til å oppleve Sydney, og sammen reiser vi opp kystlinjen til vi når et av planetens mest komplekse økosystemer - the Great Barrier Reef. Her skal vi fridykke og det er mange spennende fisker å se - er du heldig får du øye på en skilpadde eller hai.

Vi skal oppsøke kenguruer og lære om det diverse landskapet og den rike kulturarven Australia har å by på. Dette blir en reise for livet som handler om å lære, vokse, ta et skritt ut av komfortsonen og dra ut på et eventyr du aldri vil glemme.

Felles studietur til Spania og Gibraltar

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. De siste årene har vi vært på felles studietur til Sør-Europa. For skoleåret 2023-2024 har vi Spania og Gibraltar som reisemål, med avreise ca. uke 43.

Her besøker vi området Andalucia, og har base i nærheten av byen Rota. Her vil vi ha både ulike opplegg og felles aktiviteter. Det er mulighet for surfing, frisbeegolf, sjarmerende sykkelturer og opplegg med stranda som utgangspunkt. Vi setter også av tid til å besøke den historiske byen Sevilla og det britisk tilknyttede området Gibraltar.

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

 

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi legger opp til en del turer der vi håper å oppleve mye fint sammen. Vi tror det er viktig og riktig at vi får disse opplevelsene i fellesskap. Det styrker det sosiale miljøet på skolen. 

Vi beveger oss rundt i nærområdet, besøker Stiklestad eller andre historiske steder i regionen, eller benytter oss av at skolen ligger 1,5 time unna Trondheim, bl.a. med et bredt musikk- og kulturliv.

Vi kan også benytte oss også av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Sebastian Schipper

Lærer Sport Extreme og Gaming Aktiv

Sebastian har alltid hatt et lidenskapelig forhold til det å game, i tillegg til friluftslivsinteressen. Er utdannet naturveileder og har stor kompetanse innen friluftsliv og de aktivitetene som de aktive linjene har på planen. I tillegg har er han en aktiv kar med mye variert erfaring; vinterekspedisjoner på Hardangervidda, dykking, terrengsykling, isbreinstruktør og brefører – for å nevne noe

Epost: adm@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Felles alle dager: God frokost + morgensamling (et ord for dagen, dagens nyheter, markering av bursdager og annen viktig info)

 • Mandag: Romvask, Internatfag, Boenhetssamling, lunsj og linjefag
 • Tirsdag: Valgfag hele dagen
 • Onsdag: Fellesfag, lunsj og linjefag
 • Torsdag: Linjefag hele dagen
 • Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag
 • Lørdag: Seminar/aktivitet/tur, elevkveld, lørdagskos med varmt måltid

Noe av det som er på planen:

 • Aug: Åpningshelg, Bli-kjent-turer
 • Sept: Linjeuke og prosj.uke
 • Okt: Foreldrehelg, høstferie, felles studietur til Spania
 • Nov: Åpen skole/basar
 • Des: Prosj.uker, juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Jan: Nyttårsfest
 • Feb: Mulighet for prakisperiode scenefagslinjer. Vinterferie
 • Mar: Scenfagslinjer på turnè med forestilling/konsert. Alle på studietur ukene før påske.
 • Apr: Linjefokus, prosj.uke
 • Mai: Felles og avslutning 

Se oppdatert skolerute for mer info.

 

I løpet av året kan du velge blant mange ulike fag: Prosjektfag, valgfag og kurs. Her kan du utfylle linjefaget ditt, velge noe nytt du har lyst til å lære eller dyrke andre interesser du har. Prosjektfagene utgjør ca. 4 uker av året, og valgfagene har en dag i uka i perioder på ca 3-4 uker.

Prosjektfag (ca. 4 uker gjennom året):

Bedriftsetablering

I prosjektfaget Bedriftsetablering arbeider vi med utvikling av forretningsidèer, og vi ser på økonomi, støtteordninger for etablering og regelverk. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Dronepilot

I prosjektfaget Dronepilot får du lære om å fly drone, forstå regelverk og jobbe mot sertifisering for å fly klasse A2 og A1/A3. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Idrett og ledelse

I prosjektfaget Idrett og ledelse får du lære om å ha en lederrolle innen idrett, aktivitet og trening. Kurs innen lagidrett, havkajakk og klatring. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Introduksjon Beredskap og sikkerhet

I prosjektfaget Introduksjon Beredskap og sikkerhet kan du få innsikt inn mot fag som vekter, politi, brann, helse, forsvaret o.l. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Kulturfelt

I prosjektfaget Kulturfelt får du mulighet for eget arbeid med prosjekt innen kunst/kultur, hvor læreren blir rådgiver/samtalepartner i prosessen. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Ta opp fag

I prosjektfaget "Ta opp fag" får du tid til å forberede deg til eksamen i fag du ønsker å forbedre deg i. Mulighet for godt læremiljø og lesestøtte. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Valgfag (1 dag i uka 3-4 uker)

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Diskgolf

Diskgolf har blitt en stor aktivitet de siste årene!

Friluftsliv

Nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser. Vanlig friluftsutstyr/klær for årstiden er nødvendig.

Golf

Pris: 750,-

En av Norges flotteste golfbaner ligger på Trones, ikke langt fra skolen. Noen kostnader må påregnes.

Idrett og ledelse

Aktiviteter ute og indre med fokus på på hvordan lede en gruppe.

Idrett/Ballspill

Fysisk aktivitet, variasjon - ute og inne.

Kampsport

Info kommer

Klatring/buldring/brattkort

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Flott hall nærheten, og skolen har eget buldrerom.

RailJam

Skisport, koordinasjon og teknikk.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Friluftsliv valgfag med fokus på toppturer og uteaktiviteter på vinteren. Noen kostnader til skitrekk må påregnes.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Topptur

Sykkel på barmark eller ski og brett på snø!

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner. Kjenn at kroppen fungerer!

Vinterfriluftsliv

Nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser. Vanlig friluftsutstyr/klær for årstiden er nødvendig.

Forming - Keramikk

Få et innblikk i keramikkarbeid og prosessen fra leire til ferdig produkt. Vi lager kopp, skål eller fat.

Forming - Maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling. Noen materialkostnader må påregnes.

Forming - Skinnfell

Pris: 1 000,-

Her kan du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Lydteknikk

Kort innføring i lyd og lys for scene.

Musikk/Band

Samspill, besifring, ulike typer samspill/band og sang

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt.

Matglede

Hybelmat og baking.

Samisk kultur og identitet

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Mulighet for ny kunnskap og spennende kulturmøter!

Sjakk

Sjakk, hurtigsjakk og lynsjakk, du lærer det grunnleggende.

Kurs Båtførerprøven

Det vil påløpe litt kostnader til kurs og eksamen. Info gis ved skolestart

Kurs Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til kurs og eksamen. Info gis ved skolestart

Bakketun er en skole med stor bredde i fagtilbud. Med mange fagvalg og spennende opplegg kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Her vil vi at du skal kunne lære og utvikle deg i et godt skolemiljø, kjenne på mestringsfølelse og møte andre ungdommer - kanskje få venner for livet!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 135 350,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • All obligatorisk aktivitet på linja
 • Studieturer og aktivitet på linja
 • Felles studietur med hele skolen
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • Fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Felles studietur høst 2023
 • Studietur: Felles studietur til Spania og Gibraltar
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Australia - Gaming Aktiv
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 135 350,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 135 350,-
(13 535,- per måned)
Skolen har for skoleåret 2024/2025 lagt inn en lavere pris for elevkostnad på kr. 20.000,- på linjekostnader for skoleåret. Dette grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket er at deler av gaven skal bidra til redusert pris for deg som elev.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Skolen har for skoleåret 2024/2025 lagt inn lavere pris for elevkostnad på kr. 20.000,- på linjekostnader. Dette grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket er at deler av gaven skal bidra til redusert pris for deg som elev. Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Gaming:

 • Nettverk
 • Rom for gaming (trening/undervisning)

Idrett/Aktivitet:

 • Telt
 • Kano/kajakk
 • Pulker
 • Primus/stormkjøkken
 • Førstehjelpsutstyr
 • Klatreutstyr
 • Skøyter

 

Dette utstyret må du stille med selv

Gaming:

 • Egen maskin og utstyr for gaming
 • Brukere innen de spillene du bruker

Idrett/Aktivitet:

 • Turklær (sommer/vinter)
 • Undertøy til turbruk
 • Lue/votter
 • Vind/regntøy
 • Sko (tur- og joggesko)
 • Sovepose/liggeunderlag
 • Tursekk (min. 60 liter)
 • Ski (gjerne turski)
 • Sykkel

Turutstyr trenger ikke bli så dyrt! Sjekk gjerne ut hva du har som fungerer før du kjøper nytt. Hvis du må kjøpe er det også mulig å se hva som finnes brukt før du handler nytt. Det er også mulig å låne en god del utstyr på BUA i Verdal. 

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Erling (20): – Folkehøgskole er en god vei inn i voksenlivet

I sommer har vi snakka med flere elever om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les hva Erling sitter igjen med etter sitt år.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

E-Sport FPS

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

Spilldesign - GameLab og branding

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

E-sport

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

E-sport: League of Legends

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tabletop: DnD, MtG, CCG

Namdals folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Allsidig E-sport

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillgründer

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt