Til hovedinnhold

Ha din helt egen gamingstasjon i klasserommet opp i mot skolens fiberbredbånd for laveste ping. Og opplev solnedgangen fra teltet eller den gode praten rundt bålet. Velkommen til et innholdsrikt år!

Dette er en av våre nye aktive linjer hvor du kan få leve ut din lidenskap for gaming, men hvor du også er interessert og motivert for annen aktivitet. Her vil du få muligheten til å bli med på et bredt utvalg av aktiviteter innenfor friluftsliv og idrett - og ikke minst to ukers linjetur til Australia.

Bli en del av et et mangfoldig, allsidig og sosialt miljø. Her vil du kunne få nye venner for livet. Du og din klasse samles på bakgrunn av felles interesser, og sammen vil vi oppleve mye sammen hvor vi skal få testet oss: Både i den digitale verden - og i den virkelige.

Metaen har forandret seg. Gaming og E-sport har tatt verden med storm og det har vært en stor vekst innenfor industrien de siste årene. Om du liker gaming, aktivitet og friluftsliv, og i tillegg vil reise til andre siden av kloden så er dette linja for deg! Her vil du få mye tid til gaming - finpussing av ferdigheter; både individuelt og som en teamplayer.

Vi fokuserer på de største internasjonale spillene som Counter-Strike, Global Offensive, Overwatch, League of Legends, Apx Legends og Fortnite. Så vel som vi tester ut mange flere! Det er plass til alle og enhver spillentusiast.

Så bruker vi den vakre lokale trøndelagsnaturen som læringsarena for å utvikle oss som individer, bli bedre kjent med samarbeid og kommunikasjon. Her vil du få prøve ulike aktiviteter som klatring og rappellering, ski/brett og et bredt utvalg av friluftslivsaktiviteter.

Dette vil du lære

Du lærer tekniske, analytiske og strategiske ferdigheter for å ta gamet ditt til et nytt nivå. Samtidig vil du bli utfordret på det å være fysisk aktiv; ut på tur, lære om god helse, ernæring, trening og søvn.

Gaming

 • Kartlegging/utvikling av ferdigheter
 • LAN-turnering/konkurranse
 • E-sport historie
 • Samarbeid/lagspill

Idrett/aktivitet

 • Grunnleggende friluftsliv
 • Turer
 • Klatring/Rappell
 • Ballspill
 • Svømming
 • Surfing

Våre forventninger til deg

 • Motivert
 • Samarbeidsvillig
 • Villig til å yte det som skal til for å nå målet.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Studietur til Australia 14 dager.

På vårsemesteret reiser Bakketun ut i verden, og Gaming Bakketun skal til Australia for å få med seg slutten av den herlige australske sommeren! Her kommer vi blant annet til å ri bølger på surfebrettet langs en av verdens vakreste kystlinjer. Vi skal kjenne på spenningen ved juv-vandring i eldgamle elveformasjoner og rappellere ned fossefall opp i mot 30 meter i Blue Mountains.

Du skal få muligheten til å oppleve Sydney, og sammen reiser vi opp kystlinjen til vi når et av planetens mest komplekse økosystemer - the Great Barrier Reef. Her skal vi fridykke og det er mange spennende fisker å se - er du heldig får du øye på en skilpadde eller hai.

Vi skal oppsøke kenguruer og lære om det diverse landskapet og den rike kulturarven Australia har å by på. Dette blir en reise for livet som handler om å lære, vokse, ta et skritt ut av komfortsonen og dra ut på et eventyr du aldri vil glemme.

Felles studietur til Spania og Gibraltar

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

I løpet av høsten 2023 vil alle linjene reise på studietur til Spania og Gibraltar sammen (ca. uke 43/44). Studieturene er en viktig del av skoleåret, som har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. 

Her besøker vi området Andalucia, og har base i nærheten av byen Rota. Her vil vi ha både ulike opplegg og felles aktiviteter. Det er mulighet for surfing, frisbeegolf, sjarmerende sykkelturer og opplegg med stranda som utgangspunkt. Vi setter også av tid til å besøke den historiske byen Sevilla og det britisk tilknyttede området Gibraltar. 

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

 

 

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi legger opp til en del turer der vi håper å oppleve mye fint sammen. Vi tror det er viktig og riktig at vi får disse opplevelsene i fellesskap. Det styrker det sosiale miljøet på skolen. 

Vi beveger oss rundt i nærområdet, besøker Stiklestad eller andre historiske steder i regionen, eller benytter oss av at skolen ligger 1,5 time unna Trondheim, bl.a. med et bredt musikk- og kulturliv.

Vi kan også benytte oss også av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Sebastian Schipper

Lærer Sport Extreme og Gaming Aktiv

Sebastian har alltid hatt et lidenskapelig forhold til det å game, i tillegg til friluftslivsinteressen. Er utdannet naturveileder og har stor kompetanse innen friluftsliv og de aktivitetene som de aktive linjene har på planen. I tillegg har er han en aktiv kar med mye variert erfaring; vinterekspedisjoner på Hardangervidda, dykking, terrengsykling, isbreinstruktør og brefører – for å nevne noe

Epost: adm@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Felles alle dager: God frokost + morgensamling (et ord for dagen, dagens nyheter, markering av bursdager og annen viktig info)

 • Mandag: Romvask, Internatfag, Boenhetssamling, lunsj og linjefag
 • Tirsdag: Valgfag hele dagen
 • Onsdag: Fellesfag, lunsj og linjefag
 • Torsdag: Linjefag hele dagen
 • Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag
 • Lørdag: Seminar/aktivitet/tur, elevkveld, lørdagskos med varmt måltid

Noe av det som er på planen:

 • August: Åpningshelg, Bli-kjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Høstferie, felles studietur til Spania
 • November: Åpen skole/basar, foreldrehelg
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Januar: Nyttårsfest!
 • Februar: Mulighet for prakisperiode scenefagslinjer. Vinterferie
 • Mars: Scenfagslinjer på turnè med forestilling/konsert. Alle på studietur ukene før påske.
 • April: Linjefokus
 • Mai: Mye felles og avslutning 

Se oppdatert skolerute for mer info.

 

Du velger blant mange ulike valgfag i løpet av året. På denne måten kan du utfylle linjefaget ditt eller velge noe du alltid har hatt lyst til å lære, eller dyrke andre interesser du har. På timeplanen har du en hel valgfagsdag i uka. Faget går over en periode på ca 3-4 uker.

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Buldring/klatring

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen

Båtførerprøven

Her har du en unik mulighet til å få gjort noe du vil ha stor glede av videre. Det vil påløpe litt kostnader til selve prøven.

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming varierte aktiviteter

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker.

Forming, - maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Forming,- skinnfell

Pris: 1 500,-

Her får du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Fridykking

Friluftsliv

- nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt. Du trenger ikke ha 8 - 10 hunder, de fleste har én hund, og det er nok for å drive med dette!

Idrett og ledelse

Idrett/Ballspill

- fysisk aktivitet - variasjon

Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Klatring og brattkort/led

Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen. Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Lydteknikk

Matglede

Gourmetmat for nybegynnere.

Musikk/Band

- samspill - besifring - band - solosang

Psykologi

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke! Et livsmestringsfag rett og slett.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Samisk kultur og identitet

Pris: 300,-

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Ser vi på andre som individ eller stereotypier? Hvordan ønsker vi selv å bli sett? I dette valgfaget søker vi kunnskap, møter med mennesker og innblik

Sjakk

Hurtigsjakk, lynsjakk og lengre partier. Grunnleggende sjakkforståelse, bindinger, gaffel, matt, patt og mønstergjenkjennelse, åpningsteori, utvikling av brikker, motspill, offer, angrep og sentrum.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner.

Vinterfriluftsliv

Bakketun er en skole med stor bredde i fagtilbud. Med mange fagvalg og spennende opplegg kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Her vil vi at du skal kunne lære og utvikle deg i et godt skolemiljø, kjenne på mestringsfølelse og møte andre ungdommer - kanskje få venner for livet!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 125 850,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • All obligatorisk aktivitet på linja
 • Studieturer og aktivitet på linja
 • Felles studietur med hele skolen
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • Fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Felles studietur høst 2023
 • Studietur: Felles studietur til Spania og Gibraltar
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Australia - Gaming Aktiv
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 125 850,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 125 850,-
(12 585,- per måned)
Skolen har for skoleåret 2023/2024 lagt inn en lavere kostnad for kost/losij grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket var at deler av gaven skulle bidra til redusert pris for deg som elev. Dette utgjør kr. 20.000,- pr. elev. Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål!
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Ta gjerne kontakt med skolen for evt. spørsmål. Generelt om pris: Skolen har for skoleåret 2023/2024 lagt inn en lavere kostnad for kost/losij grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket var at deler av gaven skulle bidra til redusert pris for deg som elev. Dette utgjør kr. 20.000,- pr. elev.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Gaming:

 • Nettverk
 • Rom for gaming (trening/undervisning)

Idrett/Aktivitet:

 • Telt
 • Kano/kajakk
 • Pulker
 • Primus/stormkjøkken
 • Førstehjelpsutstyr
 • Klatreutstyr
 • Skøyter

 

Dette utstyret må du stille med selv

Gaming:

 • Egen maskin og utstyr for gaming
 • Brukere innen de spillene du bruker

Idrett/Aktivitet:

 • Turklær (sommer/vinter)
 • Undertøy til turbruk
 • Lue/votter
 • Vind/regntøy
 • Sko (tur- og joggesko)
 • Sovepose/liggeunderlag
 • Tursekk (min. 60 liter)
 • Ski (gjerne turski)
 • Sykkel

Turutstyr trenger ikke bli så dyrt! Sjekk gjerne ut hva du har som fungerer før du kjøper nytt. Hvis du må kjøpe er det også mulig å se hva som finnes brukt før du handler nytt. Det er også mulig å låne en god del utstyr på BUA i Verdal. 

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Her er vårens halvtårskurs

Vil du lære tegnspråk, oppleve Svalbard eller bli bedre i e-sport? Sjekk alle tilbudene du kan begynne på i januar!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Gaming og Idrett

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Esport, Gaming, og Sosialt!

Stord Folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport: League of Legends

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-Sport FPS

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

Gaming

Risøy Folkehøyskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

E-Sport

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillmiks

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Data

Voss folkehøgskule
HelårskursFrilynt

E-sport Aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen