Til hovedinnhold

Bakketun Folkehøgskole

Velkommen til Bakketun! En skole med stor bredde i fagtilbud. Med mange valgfag kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Engasjerte og dyktige lærere underviser og veileder. Hovedmålet er et godt miljø, mestringsfølelse og venner for livet!

Søk på skolenLinjer

Vi er stolte av skolen vår fordi den ser så flott ut, men aller mest for tilbudet vi kan gi deg som elev.

Her kan du bruke et helt skoleår på noe du har veldig lyst til å gjøre! Noe som kanskje aldri har stått på timeplanen din, noe du brenner etter å dykke ned i. Eller kanskje du vil velge noe helt nytt, og oppdage nye interesser eller talent? Du kan velge en aktiv linje, med mange turdøgn, eller en med utfordrende aktivteter, og kombinere den med valgfag der du finner roen i musikk, kunst, lage herlig mat, eller enda mer aktivitet. Går du på en linje med kunstfag, bistand eller film vil du kanskje velge et valgfag der du er mer ut. Mulighetene er SÅ mange! 

Elever og ansatte planlegger aktivitetene for fritiden sammen. Det kan være ettermiddager med aktiviteter i gymsalen, temakvelder innenfor musikk, film og kultur. aktiviteter knyttet til våre bistandsprosjekter, frivillige kristne samlinger eller klassenes underholdningskveld og mye mer.

Det er flere rom rettet mot linjer og valgfag.

Alt dette står til din disposisjon.

Som elev på Bakketun vil du møte utfordringer, både faglig og som menneske. Du kommer til å "vokse inni deg". Kanskje er det dette som skal til for at du skal kunne ta et godt veivalg for fremtiden din?

Hvor vil du? Her kan du starte din reise!

Dette står vi for

Våre kjerneverdier:

Folkehøgskoleåret inneholder mer enn bare linjefag. Vi har fellesfag (ca 13 timer i uka). Dette er fag som alle elevene har. Det å ha fag på tvers av linjer er også med å styrker felleskapet!
 • Standpunkt: Hva er tro og hva tror vi på? Vi tar opp dagsaktuelle tema og spørsmål. 
 • Get involved: Blikk på hva som skjer, både i nærmiljøet og i den store verden. 
 • Fysisk aktivitet
 • Kulturfag: Vi har perioder med felleskor, og vi har perioder der du kan velge mellom å kose deg med en bok, skrive egne tekster, litt formingpuslerier eller være med i et mindre kor.
 • Internatfag m/psykologi og kommunikasjon. Faget har to timer på timelpanen. Vi har tema som konfliktløsning, oppvekst, tanker/føleleser, personlighet, psykiske lidelser, sorg, selvbildet mm. Time to er på boenheten der gruppene utfordres til samtale ut ifra tema som er undervist. Noen ganger er det praktiske oppgaver gruppene skal løse sammen
 • Seminar/menydager: Disse ligger stort sett på lørdagene. 

Du velger blant mange ulike valgfag i løpet av året. På denne måten kan du utfylle linjefaget ditt eller velge noe du alltid har hatt lyst til å lære, eller dyrke andre interesser du har. På timeplanen har du en hel valgfagsdag i uka. Faget kan gå over en periode på ca 5-6 uker.

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Buldring/klatring

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen

Båtførerprøven

Her har du en unik mulighet til å få gjort noe du vil ha stor glede av videre. Det vil påløpe litt kostnader til selve prøven.

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming varierte aktiviteter

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker.

Forming, - maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Forming,- skinnfell

Pris: 1 500,-

Her får du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Fridykking

Friluftsliv

- nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt. Du trenger ikke ha 8 - 10 hunder, de fleste har én hund, og det er nok for å drive med dette!

Idrett og ledelse

Idrett/Ballspill

- fysisk aktivitet - variasjon

Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Klatring og brattkort/led

Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom og vi benytter oss av den store klatreveggen i Trønderhallen. Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.

Lydteknikk

Matglede

Gourmetmat for nybegynnere.

Musikk/Band

- samspill - besifring - band - solosang

Psykologi

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke! Et livsmestringsfag rett og slett.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Samisk kultur og identitet

Pris: 300,-

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Ser vi på andre som individ eller stereotypier? Hvordan ønsker vi selv å bli sett? I dette valgfaget søker vi kunnskap, møter med mennesker og innblik

Sjakk

Hurtigsjakk, lynsjakk og lengre partier. Grunnleggende sjakkforståelse, bindinger, gaffel, matt, patt og mønstergjenkjennelse, åpningsteori, utvikling av brikker, motspill, offer, angrep og sentrum.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner.

Vinterfriluftsliv

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter.

På alle turene våre har vi erfarne kontakter som jobber for oss. Vi benytter oss av lokale guider med god lokalkunnskap. Vi har til enhver tid fokus på sikkerhet og gjør fortløpnde risikovurderinger. Elever og ansatte skal kunne oppleve det trygt å være på reise. Det gir oss store opplevelser, mye latter og ny mestring!

Fellesturen til Spania og Marokko og turene i nærområdet er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

Linjene har egne linjeturer, disse kostnadene er inkludert i linjeprisen. 

Hvis vi ikke kan gjennomføre studieturer til utlandet, vil skolen legge opp til relevante studieturer i Norge i samarbeid med elevene.

( Turene er om våren 2022,- vi har tro på at det er mulig å reise da)

 

Spania og Marokko

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi planlegger en annen tur sammen dersom smittesituasjonen gjør at vi ikke kan reise som planlagt.

( Turen vil ligge våren 2022 så vi har tro på at situasjonen gjør det mulig da. )

Dette er en tur hvor vi bygger fellesskapet på tvers av linjene. Programmet inneholder derfor fellesaktiviteter ute og inne. Kurs i flamenco og surfing, tur til Sevilla, yoga og sykkeltur. Noe velger du og noe gjør vi felles. Et høydepunkt for mange er når vi tar båten over til Marokko og bruker en dag i havnebyen Tanger. Vi har hatt denne turen i flere år og har høstet god erfaring med opplegget vi har sammen der.

bildetekst

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi benytter oss av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Skolen ligger en drøy time fra Trondheim med bredt musikk og kulturliv.

Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Vi har et stort bygg med mye sjarm. Internatet har flest dobbeltrom og du kan velge med eller uten bad. Fordelen med dobbeltrom er at en fortere finner sin plass i miljøet og mange får en venn for livet i romkameraten.

Internatet er delt inn i boenheter med 8 -10 elever i hver. Disse består av elever fra ulike linjer, så her knyttes kontakter på tvers av interesser. Her har du tilgang på egen stue med minikjøkken.

Fasiliteter

 • Gymsal
 • Treningsrom
 • Skatehall
 • Buldrerom
 • Lydstudio
 • Musikkrom
 • Blackbox
 • Formingsrom
 • Keramikkverksted 
 • Redigeringsrom for film
 • Fotostudio
 • Elevkjøkken

Dette vil også være tilgjengelige utenom undervisningstid.

Bakketun ligger i Verdal kommune.

Trondheim lufthavn ligger en liten time unna. Der er det togstasjon, og det går tog ca hver time til Verdal stasjon. Nordlandsbanen stopper også her. Fra togstasjonen er det kun 10 min å gå til skolen. I forbindelse med ferier er det mulig å få transport til/fra stasjonen, da har en gjerne en del ekstra bagasje.
Med bil: En drøy time nordover fra Trondheim. 20 min sørover fra Steinkjer. Fra E6, ta av til Verdal/Stiklestad, skiltet fra Verdalsøra sentrum.

Vi ligger sentralt plassert og det er kort vei ut i den store verden og hjem igjen!

Finn reiserute fra der du bor

Verdal har det meste en liten by kan by på og alt ligger i gangavstand fra skolen.

I sentrum finner du mange butikker, kino, kafeer, treningssenter, svømmebasseng, legesentere mm. Kulturtilbudene er mange med idrett, teater, konserter ol.

Vi har et fantastisk turterreng med skog, fjell og fjord som elevene benytter både i undervisning og fritid. Trønderhallen i Levanger er nært og benyttes til innendørsklatring.

Felles alle dager: God frokost + morgensamling ( dagens nyheter, markering av bursdager, viktig info og et ord for dagen)

 • Mandag: Romvask Internatfag, Boenhetssamling, . Lunsj. Linjefag
 • Tirsdag: Valgfag hele dagen
 • Onsdag: Fellesfag. Lunsj. Linjefag.
 • Torsdag: Linjefag
 • Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag.
 • Lørdag: Seminar/aktivitet/tur.  Elevkveld,  Lørdagskos med varmt måltid.

Noe av det som er på planen:

 • August: Åpningshelg, Blikjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Foreldrehelg, høstferie.
 • November: Åpen skole/basar.
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Januar: Nyttårsfest!
 • Februar: Sceniske linjer på turné med  forestilling/konsert. Vinterferie
 • Mars/April: Praksisperiode. Alle på studietur
 • Mai: Avrunding og avslutning  (Fellestur)

Det vil være en frihelg eller ferie i hver måned. 

 

Vi har flere bistandsprosjekt på Bakketun. Hovedprosjektet er et barnehjem i Thailand. Sport Extreme Australia og Challenge Explore besøker dette når de er på sin studietur.

Linjene som besøker Latinamerika har med seg støtte til prosjektet Rødstrupe som jobber for å styrke livskvaliteten for Bolivianske familier.

Du har mulighet til å være med å organisere innsamlingsarbeidet og aktivitetene knyttet til proskjektene. Alle elevene på skolen deltar for å skaffe midler. Frem til vinterferien arrangeres det sponsorløp, dugnad, og driftes kiosk, flaskeinnsamling og mye mye mer for å få inn penger. Hvert år er det flere hundre tusen kroner som fordeles på prosjektene.

Her er stor aktivitet på fritiden og mye av det som foregår er driftet av elevene selv. Vi oppretter hver høst ulike fritidsteam hvor elever som ønsker det, stipendiater og lærere er med. Dette er lederteam, og disse har ansvaret for ulike deler av fritiden. Er en med i et slikt team får en ledererfaring og det står på vitnemålet at en har hatt et slikt verv.

 • Idrettsteam: Arr. alle mulige former for fysisk aktivitet fra ballspill og yoga til dans og trappeløp.
 • Muskulteam: Har ansvaret for at det skjer musikk - og andre kultur - aktiviteter. Her er det nesten ingen grenser for temakvelder og kreativ utfoldelse.
 • Team Tro: Har ansvaret for det frivillige kristne arbeidet som drives. Det kan være overnattingstur, kro, kapellsamlinger, buss til ulike arr.utenfor skolen eller besøk utenfra av noen som har noe viktig på hjertet.
 • Bistandsteam: Drifter bistandssprosjektet vårt med mange ulike utfordringer og aktiviteter for å få inn penger.
 • Hver fredagskveld arrangerer stipendiatene noe gøy.

Aldersgrense er 18 år. Vi ønsker en rimelig fordeling av jenter og gutter på alle linjer. Vi vil ha positive og aktive elever med motivasjon for det faglige og sosiale på skolen. Vi legger derfor stor vekt på det du skriver om deg selv og hvorfor du vil til Bakketun. Legg ved siste vitnemål eller terminoppgjør. Vi ser på fravær, orden og atferd.

Erling Helland

Rektor og Linjelærer Lyd og Musikkproduksjon

Jeg opplever at folkehøgskolehverdagen gir flotte muligheter for unge mennesker til å vokse som person på mange måter. Det ønsker jeg å bidra til!

Utdannet allmennlærer (adjunkt), hovedvekt på musikk og historie. Videreutdannet i musikkteknologi, musikkproduksjon og personal og ledelse

Underviser også i Lyd og musikkproduksjon.

Epost: rektor@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049112

Marit Holm Byre

Inspektør

Jeg brenner for at våre kjerneverdier : trygghet, raushet og livsglede skal prege oss alle og føre til et godt miljø for hver enkelt elev og ansatt. 

Jeg har jobbet 18 år som lærer og vært 14 år inspektør på Bakketun. Har udanning i drama/teater, musikk, forming og psykologi. Underviser i Internatfag m/psykologi, valgfag filosofi og på teaterlinja. Har også rådgiverfunksjon på skolen. 

Epost: insp@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049113

Ola Wist Holmen

Lærer på Musikk; Artist

Musiker, arrangør og komponist. Spiller på tangenter innenfor mange sjangre. Orkesterleder i teater, lager musikk til film og er studiomusiker. Var pianolærer i 3 a?r v/ Sivertsen Pop & Jazz skole og hos KFUK-KFUM. Undervist på Nord universitet i komposisjon.

Målet mitt er at vi sammen kan prøve og finne ut hvem du er som musiker og mulig artist. Og at vi kan dele gleden over musikk

 

 

 

Jolita Barzdaité

Assistent kjøkken/renhold

Ellinor Hermann

Kontor og sosiallærer

Hun har et stort og varmt hjerte for elever og ansatte! Dette er det blide mennesket du møter når du ringer skolen. Hun kan svare på alt du måtte lure på, eller vet hvem som er hvor til en hver tid.  Og som sosiallærer er hun god på å finne løsninger når noe eller noen går seg fast.. Ellinor elsker å gå på ski og i fjellet.

Epost: adm@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Aleksander Mork

Lærer på Teater;skuespiller

Mye erfaring med scenearbeid, forestillinger og konserter.

Lektor, med master i utøvende klassisk sang fra Musikkons. i Trondheim og PPU. Har arbeidet freelance som sanger og skuespiller.

Underviser bla. på Teater, i hovedinstrument, band, låtskriving, turnéarbeid, fellesfag og valgfag. Tar gjerne en operaarie balanserende på slakkline mellom høye trær. Koser seg ved bålet med kaffekoppen.

Epost: aleksander@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Daniel Eiken

Lærer på Film og flerkamera

Jeg brenner for gode relasjoner og motivasjonsbasert læring. Derfor er jeg veldig glad for at elevene slipper karakterpresset når de går her på Bakketun. 

Jeg er født og oppvokst i Perú og har jobbet på Bakketun siden 2014. Utdanning innenfor multimedieteknologi, helsefag og pedagogikk. Jeg er mest intressert i filmproduksjon. Før jeg begynte her startet og drev jeg min egen filmbedrift. 

Epost: daniel@bakketun.fhs.no
Telefon: 93455559

Cathrine Hansen

Lærer på Surf, brett og miljø. og Sport Extreme Australia,

For meg er det viktig å skape gode relasjoner og motivasjon hos elevene. Jeg har jobbet på Bakketun siden 2014. Utdanning innenfor idrettsvitenskap og pedagogikk. Jeg er født og oppvokst i Finnmark, og er mest interessert i å være aktiv ute. Det jeg driver mest med er snowboard, sykling og surf.

Epost: cathrine@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Ingrid Sofie Mjøen

Lærer på Challenge Explore

Jeg syns det er et privilegium å få være med på reisen som et folkehøyskoleår er! Å se hver enkelt, og hvor langt vi kan nå som gruppe, er viktig for meg. 

Adjunkt med opprykk; utdannet i Reiselivsfag, Kristendom, Forming, Personalutvikling og ledelse og har PPU. Jeg har også valgfag forming og matglede. Reising er min lidenskap og den deler jeg gjerne med andre.

Telefon: 74049100

Ingvild Byre Guddingsmo

Lærer på Kunsthåndverk

Jeg brenner for at elevene skal oppleve mestring og stolthet over eget arbeid, og at de skal oppleve tryggheten til å tøye egne grenser.

Jeg er utdannet Faglærer kunst og håndverk med fordypning i leire og har toårig kunstfagskole. Underviser i et vidt spekter av materialer og teknikker innen håndverksfaget.

Underviser også i ulike valgfag

Epost: ingvild@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Ørjan Hilmo Øverås

Lærer på Sport Extreme Australia

Jeg motiveres av at unge mennesker får utfoldet seg i variert aktivitet. Jeg vil legge til rette for at du får testet egne grenser gjennom nye spennende aktiviteter.

Utdannet lektor i kroppsøving og idrettsvitenskap. Jobbet 5 år på vgs før jeg startet på Bakketun i 2019.

Finner alltid tid til brett- og skikjøring, stisykling, klatring og ballspill i ulike former og fasonger. 

Epost: orjan@bakketun.fhs.no

Johanne Ottilie Espe

Lærer på Global forståelse

Epost: johanne@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Ann Sissel Vehus

Internatleder og lærer på SEA

Mitt ønske er at elevene skal trives på Bakketun og blomstre opp. 

Har jobbet som lærer på Bakketun fhs siden 1987. Har faglærerutdannelse i naturfag med matematikk og idrett, og kroppsøving hovedfag.

I tillegg har jeg vært internatleder siden 2011. Jeg liker å være i bevegelse på turer eller på trening.

Epost: annsissel@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049111

Rolf Arild Saltvik

Økonomileder

Rolf Arild hjelper gjerne og svarer på spørsmål innenfor økonomi. Innimellom kan du finne han på kjøkkenet rørende i suppegryta eller på låserunde om kvelden. Turer i skog og fjell er beste form for avkobling.

Epost: rolf-arild@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049114

Gerard Louis

Vaktmester

Gerard er kanskje den mest uunnværlige personen på huset. Han kan fikse det meste og møter oss alle med holdningen: Hva kan jeg hjelpe deg med! 

Telefon: 74049100

Siv Kristin Vestre

Kjøkken og renholdsleder

Jeg brenner for å lage mat fra bunnen av og bidra til et sunt kosthold med frukt og grønt. 

Har jobbet lenge som kokk, både på folkehøgskole, flere restauranter og i Forsvaret. Har studert ernæring og jobbet som ernæringsfysiolog ved en vektklinikk. 

Telefon: 74049142

Line Mari Aasgaard

Assistent kjøkken/renhold

Ekte Verdaling så lurer du på noe; hvem, hva og hvor så spør Line! Sprek dame på kjøkkenet.

Telefon: 74049100

Linjer på Bakketun Folkehøgskole

Kunsthåndverk

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Lyd og Musikkproduksjon

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Film og Flerkamera

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Sport Extreme Australia

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Teater; Skuespiller

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Surf og brett

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Musikk; Artist

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Global forståelse

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Marie Ludviksen

Jeg er så takknemlig for Bakketun. Jeg har lært å kjenne meg selv og egne grenser bedre, takket være linja med utfordringer og mangfold med aksept fra alle! Høydepunktet var nok langturen, men også alt det morsomme og lærerike vi gjorte i hverdagen!

Marie Ludviksen
Vera Andreassen Løvold

I løpet av året på Bakketun og SEA fikk jeg utfordret meg og utviklet meg ekstremt mye på så mange ulike områder. Hele året var et høydepunkt jeg aldri vil glemme, og både de faglige og sosiale erfaringene komme til å bli med meg resten av livet.

Vera Andreassen Løvold
Thea Sandholm

Som elev på Surf blir jeg utfordret både på land og i vann med ulike former for brettaktiviteter, trening og prosjekter. Jeg har en utrolig variert og spennende hverdag, og er omgitt av folk som ønsker å lære og å ha det gøy med faget!

Fra bloggen

Romkamerater

Vi har snakka med årets elever om hvordan det har vært å bo sammen.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen