Bakketun Folkehøgskole

Velkommen til Bakketun! En skole med stor bredde i fagtilbud og spennende studieturer! Med mange fagvalg kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Lærere som er eksperter på sitt område underviser og veileder! Hovedmålet er et godt miljø, mestringsfølelse og venner for livet!

Søk på skolenLinjer

Vi er stolte av skolen vår fordi den ser så flott ut, men aller mest for tilbudet vi kan gi deg som elev!

Her kan du bruke et helt skoleår på noe du har veldig lyst til å gjøre! Noe som kanskje aldri har stått på timeplanen din,noe du brenner etter å dykke ned i! Eller kanskje velge noe helt nytt, og oppdage nye interesser eller talent? Du kan velge en aktiv linje, med mange turdøgn eller utfordrende aktivteter, og kombinere den med valgfag der du finner roen i musikk, kunst, lage herlig mat, eller enda mer aktivitet. Eller du går på en linje med kunstfag, bistand eller film og har en dag i uka hvor du klatrer, sykler eller står på longboard. Mulighetene er SÅ mange! 

Fritid og kvelder er det elever og ansatte i fritidsteam eller linjene som planlegger. Det kan være kvelder med gymsalaktivitet, temakvelder innenfor musikk, film og kultur, drift av kiosk og aktiviteter knyttet til våre bistandsprosjekter, frivillige kristne samlinger eller klassenes programkvelder.

Gymsal og treningsrom, lydstudio, scenerigg, og øvingsrom, verksteder for kunstfag og elevkjøkken, flere hjemmekoselige stuer og fellesrom og en matsal som innbyr til trivsel rundt gode måltider. Rundt oss er en stor hage med bla. bålplass  Alt er en del av det skolen tilbyr! 

Som elev på Bakketun vil du møte utfordringer, både faglig og som menneske. Du kommer til å "vokse inni deg". Kanskje er det dette som skal til for at du skal kunne ta et godt veivalg for fremtiden din?

Hvor vil du? Her kan du starte din reise!

Dette står vi for

Våre kjerneverdier:

 • Standpunkt.
 • Get involved
 • fysisk aktivitet
 • Kulturfag: Vi har peioder med felleskor og perioder der du kan velge mellom bok/tekstskriving/forming eller mer kor.
 • Internatfag: Psykologi og kommunikasjon
 • Seminar/menydager

Du velger blant flere ulike valgfag i løpet av året. Det kan være fag som utfyller linjefaget ditt, noe helt nytt, eller du kan dyrke en av dine andre interesser. Vi setter av en hel dag i uka til faget og har 3 perioder av 6 ganger, det gir mulighet for å lære noe skikkelig og mestre det!

Brett 1

Brett - Longboard, aktivitet ute

Buldring/klatring 3

Høyt og lavt! Styrke og teknikk.Skolen har eget buldrerom

Drama 2

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Filosofi 3

Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar!

Forming 3

Pris: 300,-

Her blir bredden stor og du får lage ting i flere ulike teknikker

Forming, - maling 1

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling.

Forming, - strikking/hekling 2

Pris: 300,-

For deg som ikke kan og for deg som kan, - alle kan mer når perioden er over.

Foto 1

- bruk av digitalt kamera - bildebehandling/ redigering - du må ha eget kamera

Friluftsliv 1.3

- ut på tur i all slags vær og føre - nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser - vanlig friluftsutstyr er nødvendig Dette valgfaget ligger i 1. periode

Handy 2

Gipse en vegg, bytte bremseklosser eller dekk på en bil, reparere en vannlekasje eller sette inn et vindu...

Idrett/Ballspill 1,2

- fysisk aktivitet - variasjon

Matglede 2.3

Gourmetmat med enkle midler.

Musikk/Band 1.2.3

- samspill - besifring - rockeband - solosang

Psykologi 2

Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle med og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke!

Ski/brett 3

Pris: 1 000,-

Med fokus på toppturer, uteaktiviteter og skitrekk. Vi benytter oss bla.av skianlegg i vårt nærområde og Åre. Kostnadene dekker reise og dagskort.

Sykkel 1

- stisykling i skog og mark

Trening og helse 2

Kom i form, få gode treningsvaner. Kjenn at kroppen fungerer.

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De skal tre hovedfokus: kultur og landkunskap, felleskap og linjerelaterte aktiviteter. Linjeturer og turer i nærområdet betaler du som en del av skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. Vi har et ønske om at alle skal kunne være med på turene fordi de er en del av undervisningen vi gir og betyr mye for det sosiale fellesskapet. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer.

Vi har en frivillig fellestur til Sør - Europa. De siste årene har det vært Spania som har vært reisemålet. Vi har både vært i Barcelona og i en liten by som heter Rota som ligger i nærheten av Cadiz. Reisemålet for skoleåret  2019 - 20 er ikke fastsatt enda, men turen blir toppers uansett er vår erfaring.

Sør -Europa

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 800

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Mer info kommer

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi benytter oss av at vi er nært til Åre og Trondheim. Linjer, valgfag og det store fellesskapet er stadig på farten.

Vi har et stort hus med mye sjarm og nesten ingen internatrom er like. Her er mulighet for å gjøre det hjemmekoselig.Vi har flest dobbeltrom og du kan velge med eller uten bad. Vi opplever at de som velger dobbeltrom fortere finner sin plass i miljøet og mange får en venn for livet i romkameraten. Det er mulig å velge enkeltrom.

Rommene er delt inn i boenheter med 8 -10 elever i hver. Boenhetsgruppene består av elever fra ulike linjer så her knyttes kontakter på tvers av interesser. Disse gruppene har egen stue med minikjøkken. Gruppene har faste samlinger knyttet opp imot internatfaget og har sin egen boenhetskontakt i personalet. Gruppene bidrar med film og programinnslag til elevkvelder ol

Fasiliteter

Skolens spesialrom (gymsal, treningsrom, lydstudio, musikkrom,  formingsrom, øvingsrom, elevkjøkken mm ) vil også være tilgjengelige utenom undervisningstid.

Værnes flyplass ligger en liten time fra Verdal. Det er togstasjon på flyplassen og det går tog ca hver time til Verdal stasjon, Nordlandsbanen stopper også her og det er kun 10 min å gå til skolen. Til ferier og etter ferier er det mulig å få transport til/fra stasjonen,- da har en gjerne en del ekstra bagasje.
Med bil: 1 time og 30 min ca fra Trondheim. 15.min fra Levanger og 20 min fra Steinkjer. Fra E6, ta av til Verdal/Stiklestad, skiltet fra Verdalsøra sentrum.

Så vi opplever at vi ligger sentralt plassert og at det er kort vei ut i den store verden og hjem igjen!

Finn reiserute fra der du bor

Verdal er by og har det meste en liten by kan by på! Alt ligger i gangavstand fra skolen. Dvs 10 min. å gå.

I sentrum finner du mange butikker, kino m/ 2 saler, flere kafeer, 3 treningssenter, 3 legesenter og andre sentrumsfunksjoner, jernbane, buss mm.

Vi har et fantastisk turtereng med skog, fjell og fjord som elevene benytter både i undervisning og fritid. Trønderhallen i Levanger er nært og benyttes til innendørsklatring.

Verdal er en teaterkommune med mange teaterlag. Og et stort flunkende nytt teaterbygg ruver i sentrum. En av Norges 3 teaterhøyskoler har lokaler i vår kommune.

Det er også mange unge som er engasjert innenfor et brett spekter av idretter. Kulturtilbudene er mange med teater, kino og konserter. Og Verdalingene er trivelige folk!

Felles alle dager: God frokost + morgensamling ( dagens nyheter, markering av gebursdager, viktig info og et ord for dagen)

Mandag: Internatfag,boenhetssamling, romvask. Lunsj. Linjefag

Tirsdag: Valgfag hele dagen

Onsdag: Fellesfag. Lunsj. Linjefag.

Torsdag: Linjefag

Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag.

Lørdag: Seminar/aktivitet/tur.  Elevkveld,  Lørdagskos med varmt måltid.

 

Noe av det som er på planen: Det vil være en frihelg eller ferie i hver måned.

 • August: Åpningshelg, Blikjent-tur
 • September: Linjefokus
 • Oktober: Foreldrehelg, høstferie. Frivillig fellestur til sør i Europa (okt. eller nov.)
 • November: Åpen skole/basar.
 • Desember.: Juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor intern julefest
 • Januar: Åpen nyttårsfest!
 • Februar: Sceniske linjer på turne med  forestilling/konsert. Vinterferie
 • Mars/April: Praksisperiode. Alle på studietur
 • Mai: Avrunding og avsluttning

 

 

Vi har i flere år hatt et bistandsprosjekt på Bakketun. Hovedprosjektet er et barnehjem i Thailand. SEA og linja Challenge Explore besøker dem når de er på sine studieturer. Siden vi har to linjer som besøker Bolivia har de med seg støtte til prosjektet RødstrupeDette er et innsamlingsprosjekt som er styrt av et av skolens fritidsteam. Alle elevene deltar for å skaffe midler til dette. Frem til vinterferien arrangeres det sponsorløp, dugnad, og driftes kiosk, flaskeinnsamling og mye mye mer for å få inn penger. Hvert år er det flere hundre tusen kroner som fordeles på prosjektene.

Her er stor aktivitet på fritiden og mye av det som foregår er driftet av elevene selv. Vi oppretter hver høst ulike fritidsteam hvor elever som ønsker det, stipendiater og lærere er med. Dette er lederteam og disse har ansvaret for ulike deler av fritiden. Er en med i et slikt team får en ledererfaring og det står på vitnemålet at en har hatt et slikt verv.

 • Idrettsteam: Arr. alle mulige former for fysisk aktivitet fra ballspill og yoga til dans og trappeløp.
 • Muskulteam: Har ansvaret for at det skjer musikk - og andre kultur - aktiviteter. her er det nesten ingen grenser for temakvelder og kreativ utfoldelse.
 • Team Tro: Har ansvaret for det frivillige kristne arbeidet som drives. Det kan være overnattingstur, kro, kapellsamlinger, buss til ulike arr.utenfor skolen eller besøk utenfra av noen som har noe viktig på hjertet.
 • Bistandsteam: Drifter bistandssprosjektet vårt med mange ulike utfordringer og aktiviteter for å få inn penger.
 • Hver fredagskveld har stippene "Stippekveld" Populært!!

Aldersgrense er 18 år. Tilbud om skoleplass gis etter en vurdering i forhold til skolens helhetlige pedagogiske opplegg. Vi ønsker en rimelig fordeling av jenter og gutter på alle linjer. Vi vil ha positive og aktive elever med motivasjon for det faglige og sosiale på skolen. Vi legger derfor stor vekt på det du skriver om deg selv og hvorfor du vil til Bakketun. Legg ved siste vitnemål eller terminoppgjør. Vi ser på fravær, orden og atferd. Noen linjer blir fort fulle så ikke vent med å søke!

 

Daniel Eiken

Lærer og it - ansvarlig, Film og reiseliv, Latin - Amerika

Jeg er 36 år og er født og oppvokst i Perú. Har jobbet på Bakketun siden 2014. Utdanning innenfor multimedieteknologi, helsefag og pedagogikk. Jeg er mest intressert i filmproduksjon og hadde egen filmbedrift før jeg begynte her. Jeg brenner for gode relasjoner og motivasjonsbasert læring. Derfor er jeg veldig glad for at elevene slipper karakterpresset når de går her på Bakketun.

 

Epost: daniel@bakketun.fhs.no
Telefon: 93455559

Aleksander Mork

Lærer. Teater London New York og Musikk London New York

Er utdannet lektor, har mastergrad i utøvende klassisk sang fra Musikkonservatoriet i Trondheim og har i tillegg studert PPU.
 
Underviser blant annet på hovedinstrument, bandspilling, låtskriving, turnéarbeid, teater, fellesfag og valgfag. 
 
Trives rundt bålet med kaffekoppen i hånda, liker spontane påfunn og reiser mer enn gjerne til New York. Mye erfaring med konserter og forestillinger. 
 

Epost: aleksander@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Bodil Weisæth

Kjøkkenassistent

Bodil har jobbet lenge på Bakketun. Hun er både på kjøkkenet og er en av de som holder skolen ren og hjemmekoselig. Rundt i gangene og i fellesrom har Bodil brukt sin kreativitet og pyntet med fine selvlagede ting. Bodil er god til å se oss alle!

Telefon: 74049100

Cathrine Hansen

Lærer, Sport Extreme Australia

Jeg er 29 år og er  født og oppvokst i Finnmark. Jeg har jobbet på Bakketun siden 2014. Utdanning innenfor idrettsvitenskap og pedagogikk. Jeg er mest interessert i å være aktiv ute, det jeg driver mest med er snowboard, sykling og surf. For meg så er det viktig å skape gode relasjoner og motivasjon hos elevene.    

Epost: cathrine@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Gerard Louis

Vaktmester

Gerard er kanskje den mest uunnværlige personen på huset. Han kan fikse det meste og møter oss alle med holdningen: hva kan jeg hjelpe deg med! 

Telefon: 74049100

Ingrid Sofie Mjøen

Lærer, Challenge Explore

Adjunkt med opprykk; utdannet i Reiselivsfag, Kristendom, Forming, Personalutvikling og ledelse og har PPU. Jeg er linjelærer på Challenge Explore og har valgfag forming og matglede. Jeg syns det er et privilegium å få være med på reisen som et folkehøyskoleår er! Å se hver enkelt, og hvor langt vi kan nå som gruppe er viktig for meg. Reising er min lidenskap og den deler jeg gjerne med andre.

Telefon: 74049100

Ingvild Byre Guddingsmo

Lærer. - Esthetics

Jeg er utdannet Faglærer kunst og håndverk med fordypning i leire og har toårig kunstfagskole.

Underviser i et vidt spekter av materialer og teknikker innen håndverksfaget.

Jeg brenner for at elevene skal oppleve mestring og stolthet over eget arbeid,
og at de skal oppleve tryggheten til tøye egne grenser.

 

Epost: ingvild@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Johanne Ottilie Espe

Lærer, Global forståelse Latin-Amerika

Eg er 30 år og kom til Bakketun i 2016. Utdanning i ped., antropologi frå kulturstudier i India og master i kulturmøte frå Høgskulen i Volda. Eg har budd i La Paz i Bolivia i to periodar gjennom utdanninga mi. Eg er veldig glad i folkehøgskulen som læringsarena fordi elevens motivasjon og interesseområder står i fokus, og ein får sjansen til å prøve seg fram i fag utan eksamen eller karakterar. 

Epost: johanne@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Line

Kjøkkenassistent

Sprek dame på kjøkkenet. Ekte Verdaling så lurer du på noe; hvem, hva og hvor så spør Line!

Telefon: 74049100

Ingrid Fossan Norum

Lærer, Musikk London New York

Har jobbet på Bakketun som musikklærer siden 2008. Er sanger, låtskriver, og dirigent. Har en 4årig bachelorgrad i utøvende musikk fra Høgskolen i Staffeldtsgate. Hovedfordypning i sang. Har i tillegg studert musikkproduksjon og samfunnsfag ved Nord Unversitet. Er en livsglad 35-åring som i tillegg til å jobbe med musikk også liker å ta en fjelltur, finne fram strikketøyet eller lese ei god bok.

Epost: ingrid@bakketun.fhs.no

Siv Kristin Vestre

Kjøkken og renholdsleder

Gift, har 2 barn.

Jeg har jobbet som kokk i 13 år, 8 år på sund Folkehøgskole. Har jobbet i flere restauranter og i forsvaret. Jeg har studert ernæring og jobbet som ernæringsfysiolog ved en vektklinikk sammen med lege i 2 år før jeg startet på Bakketun.

Jeg brenner for å lage mat fra bunnen av og bidra til et sunt kosthold med frukt og grønt. 

 

Telefon: 74049142

Erling Helland

Rektor. Linjelærer Lyd og Musikkproduksjon London New York

Jeg er utdannet allmennlærer (adjunkt), hovedvekt på musikk og historie. Videreutdannet i musikkteknologi, musikkproduksjon og personal og ledelse

Underviser i Lydteknikk og musikkproduksjon, studioteori og praksis, scene/lyd/lys live.

 Jeg opplever at folkehøgskolehverdagen gir flotte muligheter for unge mennesker til å vokse som person på mange måter. Det ønsker jeg å bidra til!

 

 

 

Epost: rektor@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049112

Marit Holm Byre

Inspektør

Jeg har jobbet 18 år som lærer og vært 14 år inspektør på Bakketun. Har udanning i  drama/teater, musikk, forming og psykologi. Underviser i Internatfag m/psykologi, valgfag filosofi og på teaterlinja. Jeg har også rådgiverfunksjon på skolen. 

Jeg brenner for at våre kjerneverdier : trygghet, raushet og livsglede skal prege oss alle og føre til et godt miljø for hver enkelt elev og ansatt. 

 

Epost: insp@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049113

Ellinor Hermann

Kontor og sosiallærer

Dette er det blide mennesker som tar tlf. når du ringer skolen. Hun kan svare på alt du måtte lure på, eller vet hvem som er hvor til en hver tid. Hun har et stort og varmt hjerte for elever og ansatte! Og som sosiallærer er hun god på å finne løsninger når noe eller noen går seg fast.. Ellinor elsker å gå på ski og i fjellet, og mandag morgen før jobb finner du henne på spinning på SPREK! 

Epost: adm@bakketun.fhs.no
Telefon: 74049100

Berit Walberg

IKV - ansatt

Berit har lang er faring på kjøkkenet! En av hennes andre interesser er reising,- langt og lenge hvis mulig! 

Telefon: 74049142

Rolf Arild Saltvik

Økonomileder

Rolf Arild en som gjerne hjelper og svarer på spørsmål innenfor sitt fagområde. Og når det kniper kan det hende du finner han på kjøkkenet rørende i suppegryta eller på låserunde om kvelden når vi trenger vikar for tilsynslærer. Turer i skog og fjell er beste form for avkobling!!

Telefon: 74049114

Ann Sissel Vehus

Internatleder og lærer KRIK Lederlinje

Har jobbet som lærer på Bakketun fhs siden 1987. Har faglærerutdannelse i naturfag med matematikk og idrett , og kroppsøving hovedfag.

I tillegg til å være lærer/undervist i mange fag har jeg vært internatleder siden 2011.

Jeg liker å være i bevegelse; turer og trening.

Mitt ønske er at elevene skal trives på Bakketun og blomstre opp!!

Telefon: 74049111

Linjer på Bakketun Folkehøgskole

Esthetics Marokko New YorkLedig plass

Esthetics Marokko New York

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Teater London New YorkLedig plass

Teater London New York

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Film og Reiseliv, Latin-AmerikaLedig plass

Film og Reiseliv, Latin-Amerika

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Challenge ExploreLedig plass

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Musikk London New YorkLedig plass

Musikk London New York

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Lyd og Musikkproduksjon London New YorkLedig plass

Lyd og Musikkproduksjon London New York

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Sport Extreme AustraliaLedig plass

Sport Extreme Australia

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Global forståelse Latin-AmerikaLedig plass

Global forståelse Latin-Amerika

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Film og reiseliv Perú og BoliviaLedig plass

Film og reiseliv Perú og Bolivia

Bakketun Folkehøgskole
Halvårskurs vår17 t/ukeKristen
Lydteknikk og musikkproduksjonLedig plass

Lydteknikk og musikkproduksjon

Bakketun Folkehøgskole
Halvårskurs vår17 t/ukeKristen
Teater - og skuespillerarbeidLedig plass

Teater - og skuespillerarbeid

Bakketun Folkehøgskole
Halvårskurs vår17 t/ukeKristen
Musikk;artistLedig plass

Musikk;artist

Bakketun Folkehøgskole
Halvårskurs vår17 t/ukeKristen
Bistand Perú og BoliviaLedig plass

Bistand Perú og Bolivia

Bakketun Folkehøgskole
Halvårskurs vår17 t/ukeKristen
EstheticsLedig plass

Esthetics

Bakketun Folkehøgskole
Halvårskurs vår17 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Får nyttig erfaring for arbeidslivet

På Bakketun folkehøgskole i Verdal jobber klassene Musikk/artist og Lydteknikk og musikkproduksjon tett sammen. Først og fremst for at elevene skal få et virkelig innblikk ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2018/2019

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen