Til hovedinnhold

Lyst til å lage eget stoff for sosiale medier på nett? Eller prøve ut fagområder som blir mer og mer aktuelt i dagens nyhets- og mediebransje? Her får du prøvd ut din egen influencerrolle i praksis.

Mange som i dag har skapt seg et levebrød knyttet til ulike sosiale plattformer har fått høre at "dette kan du jo ikke leve av!" Men det er det jo flere og flere som gjør. Og på denne linja vil vi arbeide for at du skal få prøvd ut om dette er noe for deg. Du vil få arbeide med å utvikle noe som kan være din levedyktige arbeids- eller hobbyidè, vi ser på den rollen influencere har i samfunnet i dag, vi arbeider med det journalistfaglige perspektivet knyttet til det å kommunisere til mange, og vi ser på det praktiske og tekniske ifm. produksjonsteknikk (tekst, lyd, bilde, film, stream osv.).

I tillegg til at mange har dette som en spennende hobby på ulike sosiale medier, har mange store medieaktører etter hvert tatt inn ulike former for sosiale plattformer i den aktiviteten de driver med. Kanskje kan du se for deg en framtid i en av disse, og prøve ut noe av dette i løpet av folkehøgskoleåret ditt?

Vi kan arbeide med utstyret i de ulike tekniske rommene vi har på skolen, eller du kan få mulighet til prøve ut bruk av ditt eget utstyr hvis du har. Eller vi kan besøke ulike fagmiljøer eller personer som har kommet i gang med noe eget, og lære noe av hvordan de har tenkt når de startet opp.

I løpet av året reiser vi på kortere studieturer i nærområdet og på studietur til New York sammen med en del av de andre linjene på skolen.

Velkommen som søker på en av våre nyeste linjer, i et nytt og spennende fag!

En linje for deg som synes sosiale medier gir spennende mulighet til å fortelle om noe du er opptatt av, hva du kan eller hva du lager. Som en morsom interesse, eller noe som kan bli en arbeidsplass!

Dette vil du lære

Fagområder:

 • Digital markedsføring
 • Idèarbeid - utvikle eget uttrykk
 • Tekst/Manusarbeid
 • Stemmebruk og presentasjonsteknikk
 • Sosiale medier i et samfunnsperspektiv
 • Blikk på journalistrollen
 • Lyd/lys/bilde for sosiale medier
 • Samarbeid med de andre kreative linjene på skolen
 • Studieturer og fagbesøk
 • Mye tid til å prøve ut egne idèer

Våre forventninger til deg

 • At du er positiv og motivert 
 • At du er interessert i faget, deltar og engasjerer deg
 • At du kan jobbe selvstendig og sammen med andre
 • At du viser interesse for egen og andres utvikling

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Studieturen på våren går til legendariske New York – byen som aldri sover. New York er en kulturby med opplevelser og muligheter rundt hvert hjørne og som både setter og fanger opp ulike trender i verden. Du får oppleve det beste byen kan by på av kultur, slik som forestillinger i ulike sjangre og musikaler på Broadway. Vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle, og som på ett eller annet vis arbeider med å formidle dette i ulike sosiale medier.

New York har mye av det meste – fra berømte museer, kjente parker og bygninger, gode shoppingmuligheter, et enormt kunst- og kulturliv og mat fra alle verdens hjørner. Her er det noe for en hver smak. Vi skal bli kjent med byen og her får du oppleve plassene du sett i kjente og kjære filmer og serier. En sykkeltur i Central park, opplev byens skyline fra et båtdekk eller opplev utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere... Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd.

Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

Felles studietur til Spania og Gibraltar

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. De siste årene har vi vært på felles studietur til Sør-Europa. For skoleåret 2023-2024 har vi Spania og Gibraltar som reisemål, med avreise ca. uke 43.

Her besøker vi området Andalucia, og har base i nærheten av byen Rota. Her vil vi ha både ulike opplegg og felles aktiviteter. Det er mulighet for surfing, frisbeegolf, sjarmerende sykkelturer og opplegg med stranda som utgangspunkt. Vi setter også av tid til å besøke den historiske byen Sevilla og det britisk tilknyttede området Gibraltar.

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

 

Turer i nærområdet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Dagsturer

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi legger opp til en del turer der vi håper å oppleve mye fint sammen. Vi tror det er viktig og riktig at vi får disse opplevelsene i fellesskap. Det styrker det sosiale miljøet på skolen. 

Vi beveger oss rundt i nærområdet, besøker Stiklestad eller andre historiske steder i regionen, eller benytter oss av at skolen ligger 1,5 time unna Trondheim, bl.a. med et bredt musikk- og kulturliv.

Vi kan også benytte oss også av at vi er nærme et av skandinavias beste skisportsteder, Åre i Sverige. Ellers er det flere aktiviteter og steder som både linjer, valgfag og skolen benytter seg av.

Felles alle dager: God frokost + morgensamling (et ord for dagen, dagens nyheter, markering av bursdager og annen viktig info)

 • Mandag: Romvask, Internatfag, Boenhetssamling, lunsj og linjefag
 • Tirsdag: Valgfag hele dagen
 • Onsdag: Fellesfag, lunsj og linjefag
 • Torsdag: Linjefag hele dagen
 • Fredag: Linjefag. Internatvask timen før middag
 • Lørdag: Seminar/aktivitet/tur, elevkveld, lørdagskos med varmt måltid

Noe av det som er på planen:

 • Aug: Åpningshelg, Bli-kjent-turer
 • Sept: Linjeuke og prosj.uke
 • Okt: Foreldrehelg, høstferie, felles studietur til Spania
 • Nov: Åpen skole/basar
 • Des: Prosj.uker, juleuke med juleverksted, julebakst, julesang og stor julefest
 • Jan: Nyttårsfest
 • Feb: Mulighet for prakisperiode scenefagslinjer. Vinterferie
 • Mar: Scenfagslinjer på turnè med forestilling/konsert. Alle på studietur ukene før påske.
 • Apr: Linjefokus, prosj.uke
 • Mai: Felles og avslutning 

Se oppdatert skolerute for mer info.

 

I løpet av året kan du velge blant mange ulike fag: Prosjektfag, valgfag og kurs. Her kan du utfylle linjefaget ditt, velge noe nytt du har lyst til å lære eller dyrke andre interesser du har. Prosjektfagene utgjør ca. 4 uker av året, og valgfagene har en dag i uka i perioder på ca 3-4 uker.

Prosjektfag (ca. 4 uker gjennom året):

Bedriftsetablering

I prosjektfaget Bedriftsetablering arbeider vi med utvikling av forretningsidèer, og vi ser på økonomi, støtteordninger for etablering og regelverk. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Dronepilot

I prosjektfaget Dronepilot får du lære om å fly drone, forstå regelverk og jobbe mot sertifisering for å fly klasse A2 og A1/A3. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Idrett og ledelse

I prosjektfaget Idrett og ledelse får du lære om å ha en lederrolle innen idrett, aktivitet og trening. Kurs innen lagidrett, havkajakk og klatring. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Introduksjon Beredskap og sikkerhet

I prosjektfaget Introduksjon Beredskap og sikkerhet kan du få innsikt inn mot fag som vekter, politi, brann, helse, forsvaret o.l. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Kulturfelt

I prosjektfaget Kulturfelt får du mulighet for eget arbeid med prosjekt innen kunst/kultur, hvor læreren blir rådgiver/samtalepartner i prosessen. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Ta opp fag

I prosjektfaget "Ta opp fag" får du tid til å forberede deg til eksamen i fag du ønsker å forbedre deg i. Mulighet for godt læremiljø og lesestøtte. Se mer her: https://www.bakketun.fhs.no/prosjektfag

Valgfag (1 dag i uka 3-4 uker)

Brett

Skateboard - Longboard, aktivitet ute. Skolen har brett til utlån og egen skatehall.

Diskgolf

Diskgolf har blitt en stor aktivitet de siste årene!

Friluftsliv

Nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser. Vanlig friluftsutstyr/klær for årstiden er nødvendig.

Golf

Pris: 750,-

En av Norges flotteste golfbaner ligger på Trones, ikke langt fra skolen. Noen kostnader må påregnes.

Idrett og ledelse

Aktiviteter ute og indre med fokus på på hvordan lede en gruppe.

Idrett/Ballspill

Fysisk aktivitet, variasjon - ute og inne.

Kampsport

Info kommer

Klatring/buldring/brattkort

Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Flott hall nærheten, og skolen har eget buldrerom.

RailJam

Skisport, koordinasjon og teknikk.

Riding

Pris: 1 500,-

Hestestell, teori, ridning på bane, i ridehall og på tur. Ei skikkelig treningsøkt, eller bare den pausen du trenger i hverdagen. Hestehold og ridning er godt både for psyke og fysikk.

Ski/brett

Pris: 1 000,-

Friluftsliv valgfag med fokus på toppturer og uteaktiviteter på vinteren. Noen kostnader til skitrekk må påregnes.

Sykkel

Stisykling i skog og mark

Topptur

Sykkel på barmark eller ski og brett på snø!

Trening og helse

Kom i form, få gode treningsvaner. Kjenn at kroppen fungerer!

Vinterfriluftsliv

Nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser. Vanlig friluftsutstyr/klær for årstiden er nødvendig.

Forming - Keramikk

Få et innblikk i keramikkarbeid og prosessen fra leire til ferdig produkt. Vi lager kopp, skål eller fat.

Forming - Maling

Pris: 300,-

Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling. Noen materialkostnader må påregnes.

Forming - Skinnfell

Pris: 1 000,-

Her kan du lage et produkt i pelsskinn som kan arves i generasjoner; Teppe, babypose, sitte/liggeunderlag, votter/tøfler mm. Du vil lære å sy i pelsskinn, og å trykke på/dekorere det.  

Drama

Grunnnleggende dramaarbeid. Stuntopptredner for medelever og andre.

Foto

Lær deg å ta gode bilder med din mobil.

Lydteknikk

Kort innføring i lyd og lys for scene.

Musikk/Band

Samspill, besifring, ulike typer samspill/band og sang

Teatersport

Publikum roper ut sted og tema, og scenen er i gang! Improvisasjon, latter, formidling, skuespillerteknikk og stemmebruk. Trygghet og lekenhet er viktige stikkord.

Hundekjøring

Pris: 1 500,-

Det er SÅ mye du kan gjøre sammen med hunden din, og hundekjøring kan bli en actionfylt favoritt.

Matglede

Hybelmat og baking.

Samisk kultur og identitet

I møte med andre danner vi oss raskt et inntrykk. Mulighet for ny kunnskap og spennende kulturmøter!

Sjakk

Sjakk, hurtigsjakk og lynsjakk, du lærer det grunnleggende.

Kurs Båtførerprøven

Det vil påløpe litt kostnader til kurs og eksamen. Info gis ved skolestart

Kurs Jegerprøve

Det vil påløpe litt kostnader til kurs og eksamen. Info gis ved skolestart

Bakketun er en skole med stor bredde i fagtilbud. Med mange fagvalg og spennende opplegg kan du sette sammen din egen timeplan og få en hverdag full av egne interesser. Her vil vi at du skal kunne lære og utvikle deg i et godt skolemiljø, kjenne på mestringsfølelse og møte andre ungdommer - kanskje få venner for livet!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 117 350,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur til New York
 • Bransjebesøk og workshops
 • Felles studietur med hele skolen
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Ulykkesforsikring
 • Turer i nærområdet
 • Fri benyttelse av elevkjøkken og spesialrom
 • 2-3 måltider på turer
 • Felles studietur høst 2023
 • Studietur: Felles studietur til Spania og Gibraltar
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Turer i nærområdet
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: New York
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 117 350,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 117 350,-
(11 735,- per måned)
Skolen har for skoleåret 2024/2025 lagt inn en lavere pris for elevkostnad på kr. 20.000,- på linjekostnader for skoleåret. Dette grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket er at deler av gaven skal bidra til redusert pris for deg som elev.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Skolen har for skoleåret 2024/2025 lagt inn lavere pris for elevkostnad på kr. 20.000,- på linjekostnader. Dette grunnet en gave skolen har mottatt, hvor ønsket er at deler av gaven skal bidra til redusert pris for deg som elev. Du får en individuell betalingsplan ved opptak. Innbetalingene til skolen samsvarer med datoene for utbetaling fra lånekassen. Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Linjas klasserom:

 • Rom med mulighet for å etablere egen arbeidsstasjon
 • Digital arbeidsstasjon med mulighet for opptak av lyd og bilde/film

I tillegg kan vi disponere andre spesialrom/spesialutstyr på skolen:

 • Eget studio m/Pro Tools, C24 kontrollflate, mikrofoner mm

Live/lyd/lys/scene:

 • PA m/digital og analog miksere, mikrofoner (kablet og trådløssystem), effekter og prosessorer, monitorer
 • Lyssystem m/konvensjonelle og bevegelige lamper
 • Scene- og trossesystem, mulighet for AV-avvikling på lerret

Dette utstyret må du stille med selv

Datamaskin med nettverksmuligheter. Har du eget teknisk utstyr, som mikrofon, lydkort, kamera osv. må du gjerne ta med dette.

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Erling (20): – Folkehøgskole er en god vei inn i voksenlivet

I sommer har vi snakka med flere elever om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les hva Erling sitter igjen med etter sitt år.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Digital Kreativitet - Japan og Europa

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Innholdsproduksjon

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Kreativ Flexi

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

SKAP Visuell kommunikasjon

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Dungeons & Dragons

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

Media

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Media - digital produksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

FotoVideo OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Animasjon og grafikk

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

E-sport Counter-Strike 2

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skapande skriving

Manger folkehøgskule
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Skriveverkstedet

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt