Linja for deg som elsker fotball, MEN KANSKJE MANGLER ET GODT MILJØ FOR Å KUNNE FORTSETTE MED FOTBALL. Dette er et tilbud for deg som trives med fotball og vil være del av et fellesskap.

Treningsmuligheter På "Fotball tilrettelagt" er du en del av folkehøgskolemiljøet på PMF. Sammen syr vi sammen en treningsplan med fotball og andre aktiviteter her på PMF. Vi bruker skolens gymsal, klatrevegg og basseng. I tillegg bruker vi to ulike haller med kunstgress i Selbu, B Langseth Arena og Rømyrhallen.

Fotballfilosofi: Godfotteorien, vi gjør hverandre gode. Fotball tilrettelagt samarbeider med Trøndelag Fotballkrets, Selbu Ballklubb og Selbu vgs. Vi besøker Rosenborg Ballklubb på Lerkendal og er på Rosenborgs hjemmekamper.

Kurs / kompetansebevis: Har du lyst kan vi tilby trener- og dommerkurs gjennom samarbeid med Selbu ballklubb.

Kamper/turneringer. Fotball tilrettelagt er med i serien til Trøndelag fotballkrets, med spilledager i hele Midt-Norge.  Vi har treninger med andre lokale klubber. Vi deltar også på Landsturneringen.

Allsidighet. På "Fotball tilrettelagt" gir vi deg også mulighet til å prøve aktiviteter som sykkel, innebandy, ski/alpint, klatring, grunntrening, kondisjonstrening, styrketrening og klatring. Vi ser og analyserer fotballkamper, og spiller FIFA på playstation.

Studietur høst: "Fotball tilrettelagt" reiser på studietur til Barcelona. Der får vi se på deres treninger og kamp på deres hjemmebane. I tillegg får du oppleve sol, varme og strandliv.

Studietur vår: Vi reiser til Liverpool og ser på trening og kamp.

Linjeansvarlig: Rune Berg

Passer for deg som liker fotball som hobby. Linja er åpen for mennesker både med og uten utviklingshemming.

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 000

Varighet: 3-4 dager pr tur

Fotballtur til to av de ledende klubbene i verden.

Varighet: 8 dager

I april 2021 drar hele skolen på en felles tur. Her blir det mange ulike opplevelser, mye god mat og et rikt fellesskap.

Reisemål for skoletur for skoleåret 2020-2021 blir bestemt ila våren 2020.

Rune Berg

Lærer Friluftsliv & idrett og Fotball tilrettelagt

Rune er alltid parat til å legge til rette for å få ungdom i aktivitet. Han er sensitiv på fuglekvitring, og kan navnet på de fleste fugler før de åpner nebbet. Han har stor lokalkunnskap knyttet til Selbusjøen og historien til den lokale Stampåsbåten. Rune er rå på spretthopp med fjellski, og en ihuga forkjemper for fotballglede!

En normaluke er slik som i vedlagte ukeplan 2019-20.

Mange uker kan avvike fra en slik normaluke.

Skolestart 23.08.2020

Bli kjent, undervisning og sosiale begivenheter

Høstferie

Undervisning, linjetur, kursuke og sosiale begivenheter

Juleferie

Undervisning, prosjekter, kursuke, linjetur og sosiale begivenheter

Vinterferie

Undervisning, prosjekt og sosiale begivenheter

Påskeferie

Undervisning, skoletur og sosiale begivenheter

Siste skoledag er medio mai 2021

Veiledning, valgfag, kveldsaktiviteter og mye annet er kontinuerlig gjennom året.

Ved Peder Morset folkehøgskole er det valgfag hver fredag, 6 timer.
Vi har 12 - 15 ulike valgfag elevene kan velge mellom, ett fag før lunsj og ett etter.

Du velger valgfag fram til jul i den første uka på skolen.

Nye valgfag for siste halvår velges ved juletider.

Enkel hverdagsmat

Games - lek med hest

Hnefatafl - vikingenes brettspill

Dette er et eldgammelt spill som ble spilt i Norden fra før år 400. Det nevnes i sagaene, og for krigerklassens unge gutter var det en viktig del av utdannelsen for å lære å tenke strategisk.

Innebandy og ballspill

Fokus på innebandy, men også innslag av andre ballspill.

Keramikk

Vi lager gjenstander i leire. Vi har dreiebenker og keramikkovn.

Klatring og kiting

Valgfaget starter med helt grunnleggende ferdigheter og bygger videre mot mer videregående ferdigheter etter hvert. Vi oppsøker fine klatresteder i nærområdet.

Rep & Fix

Her jobber du med vår handyman Peder. Faget går ut på å reparere og fikse mindre og større ting i hverdagen.

Ski og moro

Ski, skøyter og styrke

Trening inne og ute, i takt med skiftende værforhold. Nærområdet kan by på flott løypenett for ski, skøyter på Selbusjøen, og allsidig styrketrening med innslag fra kampsport (Taewon-Do).

Småforming

Vi lager forskjellige gjenstander med ulike materialer.

Strikking

Strikking for hånd og med maskin. Lag flotte sitteunderlag, vesker, votter og andre plagg.

Svømming

Du må være glad i å være i basseng og glad i å svømme. Bade, hoppe, stupe, dykke, svømme, redde, løpe, flyte, spille ball, snøbade og bruke badstue. 1000 meter eller 2 er noe vi gjør før vi spiser.

Taekwon-Do

Trearbeid

Vi har gode muligheter i en godt utstyrt sløydsal. Du kan lage masse spennende ting.

• BLI DEN DU ER
  • En skole med likeverd, inkludering, mangfold og fellesskap som gjenspeiles i en aktiv skolehverdag. Vi vektlegger sosial samhandling med mennesket i sentrum og et rikt faglig tilbud.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • Studietur: Skoletur

• Noen ekstra måltider på Barcelona og Liverpool, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
  • Reiseforsikring på studietur Skoletur (240,-)
  • Noen ekstra måltider på studietur Skoletur (2 måltider per dag er inkludert)
  • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Undervisning til kl.11:30 på reisedag før ferier. På returdag fra ferier er første måltid kveldsmat. Planlegg retur på ettermiddag/kveld.

Det er en fordel med egnede klær og fotballsko. Vi har god avtale med lokal sportsbutikk.

Bestill katalogen for 2020/2021

Fotball Europa