Meet and become friends with people from all over the world! Explore Norwegian culture and learn how to understand and speak Norwegian. Choose between 9 main courses!

The ‘Learning Norwegian’ class takes place two to four times a week, during the the time the other Norwegian students have elective subjects and seminars. International students are required to take the Learning Norwegian course unless they are already fluent in Norwegian. Usually about 10 % of our students are international students. We have much experience in hosting internationals, and strive to give you the best information in how to apply and to get here.

Beside Learning Norwegian, you get to choose a main course, a elective course in both the fall and winter. This diverse subject range creates a new and exciting experience daily with all the different activities and opportunities at Nordvestlandet folkehøgskole!

During the course of the year you learn to speak Norwegian and get an incredible introduction to Norwegian culture and history. International students are also exposed to a lot of culture by living with other Norwegian students in a dorm.

Varighet: 5 dager

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi på leirstedet IMI-Stølen som har gode fasiliteter for overnatting og sosialt samvær!

Her blir det mye skiglede, leik og hyttekos. Vi har med oss mange dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i apint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt! Veldig mange lærer å stå telemark for første gang disse dagene.

• Mandag: 3 t fellesfag, 2 t valgfag
  • Tirsdag: 5 t valgfag
  • Onsdag: 3 t fellesfag, 2 t linje
  • Torsdag: Hel dag linje
  • Fredag: Hel dag linje
  • Lørdag: 3 t lørdagsseminar. Elevkveld.

Det er mange vanlige uker. Men det er også mange uker med nye høydepunkter. Her kan du se noe av det som skjer utenom den vanlige timeplanen.

• August: Skolestart, bli-kjent-tur
  • September: Opplevelsesuke
  • Oktober: Volleyballhelg
  • November: Noen linjer på studietur
  • Desember: Julekonsert, juleverksted mm.
  • Januar: Skiuke i Oppdal Skisenter
  • Februar: Noen linjer på studietur
  • Mars: Åpen dag
  • April: Toppturhelg, noen linjer på studietur
  • Mai: Avslutningstur til Eikesdalen

Kanskje står du på vippen mellom to linjer? Da kan valgfag være en fin måte å kompensere for den linja du eventuelt velger bort. Du velger valgfag når du kommer til skolen, men du kan du sikre deg plass på de store valgfagene når du takker ja til skoleplass. Store valgfag koster litt, små er gratis.

Klatring (høst) - stort

Pris: 2 000,-

Klatring byr på utfordringer til å vokse på, mentalt så vel som fysisk for alle ferdighetsnivåer. Det er gode muligheter for å klatre hele året og du får mulighet til å ta brattkortprøve.

Topptur (vinter/vår) - stort

Pris: 2 500,-

Nordvestlandet folkehøgskole ligger midt i et eldorado for toppturer på ski og dette utnytter vi til fulle på valgfag Topptur. Området rundt skolen har noen av norges lengste nedkjøringer!

Bilde

Tegn og mal. Her får du utviklet din teknikk under kyndig veiledning.

Brattkort

Pris: 200,-

Her får du opplæring i sikring på topptau og led. Du får også klatret en god del. Du vil få ta brattkortprøven.

Fotball

Teknikk og taktikk, grunntrening og spill er hovedelementene i dette valgfaget. Innendørs og utendørs.

Foto

Lær å ta gode bilder! Her får du lære om det meste fra komposisjon til kamerainstillinger. Det vil også bli brukt litt tid på bilderedigering.

Frisbeegolf

Det er god mulighet til å spille frisbeegolf på skolen med en 18-hullsbane som er under utvikling. Vi utnytter den muligheten!

Gitar

Lær å spille akkorder på gitar! Passer godt for deg som er helt fersk og for deg som er litt viderekommen.

Homo Ludens

Homo Ludens betyr "det lekende mennesket". Her er det mye lekbasert fysisk aktivitet med stor variasjon!

Hybelmat

Hybelmat er faget for deg som vil lære å lage skikkelig god mat tilpasset et studentbudsjett!

Jegerprøven

Ta jegerprøven! Undervisning med sertifisert instruktør, inneholder også praktisk del med skyting.

Kart og kompass

God innføring i tur-orientering i de flotte friluftsområdene rett ved skolen.

Knivlaging

Her kan du lage en egen kniv med ditt personlige særpreg! Faget er gratis, men noe materialkostnad kan komme i tillegg.

Matglede

Gleden ved å lage og spise god mat sammen skal ikke undervurderes. Lær kjøkkenteknikker og å lage mange fortreffelige matretter i et inspirerende fellesskap!

Piano

Dette faget passer både for deg som har spilt litt før og for deg som er fersk. Her får du lære noter og lett besifringsspill.

Styrketrening

I dette faget vil du lære om og gjennomføre flere former for styrketrening.

Trearbeid

Lær å lage produkter av tre. I dette faget får du utfolde deg i skolens egen sløyd.

Utholdenhetstrening

I dette faget vil du lære om og gjennomføre flere former for utholdenhetstrening.

Er du glad i å spille volleyball og ønsker å utvikle dine ferdigheter? Her vil du få spille både innendørs og sandvolleyball, trene teknikk og få basistrening.

Podcast

Vær med å lage podcast i skolens studio! Bruk deg selv, dine evner og ideer som produsent eller podcashost sammen med medelever som har lyst til det samme! Alle får prøve alt! Bli med i Høgtunpodden!

• Mat og rom på skolen
  • Forsikring